Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز،

«وانگ کیشان»، شهردار سابق پکن، به یکی از نزدیک‌ترین مقامات سیاسی به «شی جی پینگ»، رئیس جمهور چین، تبدیل شده است؛ بطوریکه «شی» از او حرف شنوی زیادی دارد و دیگر اطرافیان رئیس جمهور نیز از او به شدت می‌ترسند!

کنگره نوزدهم چین در ماه میلادی جاری آغاز به کار می‌کند و «وانگ» در آن زمان 69 ساله خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما سن بالا و بازنشستگی وی سبب نشده است که رئیس جمهور «شی» از این دوست و مشاور ارشد خود چشم پوشی کند بطوریکه منابع آگاه اعلام کردند به زودی یک سمت بالای دولتی به «وانگ» اعطا خواهد شد.

«وانگ» حضور نامحسوسی در عرصه سیاسی چین دارد؛ اما تقریبا تمام مقامات پکن اعتراف می‌کنند یکی از تاثیرگذارترین چهره‌ها در تعیین سیاست‌های این کشور است.

دور بعدی کنگره چین 18 اکتبر آغاز به کار می کند و از میان شانزده مقام نزدیک به ریاست جمهوری این کشور، 12 نفر اعلام کرده اند در این کنگره به «وانگ» یکی از بالاترین سمت های دولتی واگذار خواهد شد. هنوز مشخص نیست چه سمتی به «وانگ» اعطا می شود. برخی معتقدند «وانگ» به عضویت کمیته دائم «پلیتبوروی» حزب کمونیست چین در می آید. این کمیته 7 نفره است و هر عضو وظایفی در خصوص یک حوزه مهم از امور ملی از قبیل اقتصاد، قانونگذاری، فساد، امنیت داخلی یا پروپاگاندا را برعهده می‌گیرد. اما چهار مقام دیگر نزدیک به رئیس جمهور معتقدند «وانگ» از قدرت کنار خواهد رفت.

یک سناریوی دیگر درباره «وانگ» وجود دارد و آن این است که به عنوان یکی از دو معاون ریاست کمیسیون امنیت ملی چین برگزیده خواهد شد. این کمیسیون در سال 2013 و به دستور رئیس جمهور «شی جین پینگ» تاسیس شد تا هماهنگی لازم را میان شاخه‌های بوروکراسی امنیتی چین برقرار کند. حتی ممکن است «وانگ» به عنوان معاون حزب کمونیست نیز انتخاب شود. اما آنچه واضح است، «وانگ» یک شخصیت مهم و تاثیرگذار روی رئیس جمهور چین است که مایل به از دست دادن وی نیست؛ تا جاییکه ممکن است رئیس جمهور سن بازنشستگی مقامات دولتی را در چین به 70 سال افزایش بدهد.

«وانگ کیشان» در زمان برگزاری المپیک سال 2008، شهردار پکن بود و از سوی رئیس جمهور «شی» در سال 2012 ماموریت یافت با فساد مقامات دولتی مبارزه کند. پس از آن «وانگ» عنوان «شکارچی ببر» را در چین به خود اختصاص داد و به چهره‌ای قدرتمند تبدیل شد. او به عنوان «شکارچی ببر» برخی از مقام‌های رده بالای چین را به اتهام فساد مالی دستگیر کرد و وحشت زیادی را در دل دیگر سیاستمداران بوجود آورد.

گفتنی است دولت چین اخیرا اعلام کرد از آغاز ریاست جمهوری «شی جین پینگ» در سال 2013 بالغ بر ۱/۳ میلیون کارمند و مقام دولتی، به خاطر اختلاس یا دریافت رشوه یا اقسام دیگر فساد مالی مجازات شده‌اند.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۶۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند

وزیر امور خارجه چین در دیدار با وزیر امور خارجه آمریکا در پکن، با او به بحث و رایزنی درباره چالش‌های روابط دوجانبه پکن-واشنگتن، راه‌های بهبود آن و برخی مسائل منطقه‌ای پرداخت.

به گزارش ایسنا، "وانگ یی" وزیر امور خارجه چین در دیدار با "آنتونی بلینکن" همتای آمریکایی خود که به پکن سفر کرده است، گفت که گزینه‌های روابط چین و آمریکا بین ثبات و "چرخه‌ای نزولی" است.

شبکه سی‌ان‌ان در این باره گزارش داد که سفر بلینکن به چین که دومین سفر او به این کشور در بازه زمانی یک ساله است، در شرایطی انجام شده که این دو قدرت جهانی به دنبال گسترش ارتباطشان، ایجاد ثبات در روابط پرتنش خود و رسیدگی به مسائلی از جمله حمایت پکن از روسیه در جنگ اوکراین و اقدامات آن در دریای چین جنوبی و در قبال تایوان هستند.

وانگ یی با اشاره به این که روابط آمریکا-چین "رو به ثبات می‌رود"، به بلینکن گفت: آیا چین و آمریکا باید به مسیر درست به سمت ثبات ادامه بدهند یا به چرخه‌ای نزولی بازگردند؟ این مسئله مهمی پیش روی کشورهای ما است و صداقت و توان ما را محک می‌زند.

وزیر امور خارجه چین همچنین به همتای آمریکایی خود گفت: آیا کشورهای ما باید یک همکاری بین‌المللی در قبال مسائل جهانی را رهبری کنند و به نتیجه دو سر برد برای همه برسند؟ یا به دشمنی و تقابل بپردازند و حتی وارد یک درگیری شوند که نتیجه آن دو سر باخت برای همه است؟

او همچنین بیان کرد: ما امیدواریم که آمریکا عرضه موشک‌های میان برد زمین‌ به زمین به منطقه آسیا-اقیانوسیه، آسیب زدن با منافع چین در زمینه امنیت راهبردی و تضعیف صلح و ثبات منطقه را که به سختی حاصل شده است را متوقف کند.

اظهارات وانگ در پی برآشفتگی مقامات چینی از اقدامات واشنگتن تحت عنوان امنیت ملی مطرح می‌شود که پکن آن را ابزاری برای ممانعت از پیشرفت خود می‌داند. از جمله این اقدامات،  کنترل صادرات محصولات هایتک چین است که کاربرد نظامی نیز دارند. همچنین شامل ممنوعیت سرمایه‌گذاری آمریکا در برخی از بخش‌های  هایتک چین است.

بلینکن نیز در این دیدار به "مسئولیت مشترک" دو کشور در "اطمینان یافتن از شفاف بودن در زمینه تمامی حوزه‌های مورد اختلاف و پرهیز از سوء تفاهم‌ها و اشتباهات محاسباتی" اشاره کرد.

خبرگزاری روسی اسپوتنیک نیز در این باره گزارش داد که بلینکن همچنین به وانگ یی گفت: آمریکا سیاست چین واحد را دنبال می‌کند و استقلال تایوان مورد حمایت آن نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یک مقام دولتی عنوان کرد؛ ارتباط شبه سوییفت با برخی کشور‌ها داریم
  • در جلسه اهدای مدرک افتخاری به رئیسی، رئیس هیات امنا حضور داشت!
  • نقشِ پُررنگ سازمان اوقاف در توجه به دانش‌بنیان‌ها
  • چین: ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است
  • چین : ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است
  • وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند
  • آمریکا نباید از خط‌قرمزها عبور کند
  • وانگ یی: آمریکا به سیاست غلط بر حذر داشتن چین ادامه می‌دهد
  • گلایه رئیس‌ دادگستری زنجان از وضعیت بد نگهداری اموال دولتی
  • صلح با تحقق عدالت در حق فلسطینیان محقق می‌شود