Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@09:06:37 GMT

بهترين زمان و فاصله بين دو بارداري

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۱۱۹۲۳

بهترين زمان و فاصله بين دو بارداري

خبرگزاري آريا -

فاصله زياد براي آوردن فرزند بعدي مانند فاصله کم مضرات و مشکلاتي را به وجود مي آورد
والدين بايد تصميم درستي براي فاصله بين دو بارداري بگيرند، زيرا فاصله کم و همچنين فاصله زياد امکان بروز مشکلات جسماني و حتي روحي بسيار جدي براي کودکان و والدين را به همراه خواهد داشت که در اين مقاله به بررسي مناسب ترين فاصله مي پردازيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدت زمان فاصله بين دو بارداري سوال بسياري از خانم هاي جواني است که مي خواهند صاحب فرزند دوم شوند. بدن مادر به طور طبيعي نياز به سه سال فاصله زماني براي بچه بعدي دارد. اما با اين حال بايد بررسي کرد که بدن مادر چه زماني از نظر سلامت جسمي و روحي آماده پذيرش يک نوزاد ديگر را با ويژگي هاي سالم را دارد.
هنگامي که نوزادي متولد مي شود، نگراني هاي مختلفي به سراغ مادر مي آيند. از جمله اين نگراني ها ترس از بارداري مجدد است و اين عامل مربوط به پدر و مادر مي شود که بخواهند در چه زماني فرزند دوم خود را به دنيا بياورند. متخصصين زنان و زايمان معتقدند که مادر بايد مدت زماني را بگذراند تا بدنش دوباره تاب و توان تحمل فرزند ديگر را داشته باشد.
بهترين زمان و فاصله بين دو بارداري
در گذشته خانواده ها به مدت زمان و فاصله بين دو بارداري توجه نداشتند، اما پس از آگاهي خانواده ها از برنامه تنظيم خانواده و اطلاع از اينکه فاصله سني تا حد زيادي بر روابط کودکان تاثير مي گذارد، اين موضوع و فاصله زماني مورد توجه همه قرار گرفت. فاصله در بين دو بارداري بايد درست باشد، يعني مدت کم و مدت زمان زياد فاصله بين دو بارداري هر دو مشکلاتي را به همراه خواهند داشت، به اين دليل آشنايي با بهترين زمان براي بارداري دوم از اهميت خاصي برخوردار است.

اگر فاصله بين دو بارداري بيشتر از 59 ماه يا 5 سال باشد، خطر تولد نوزاد نارس بيشتر مي شود
فاصله کم بين دو بارداري
علاوه بر آمادگي جسماني، آمادگي روحي و رواني نيز براي فرزند بعدي مورد توجه قرار مي گيرد. مادر و پدر در سال هاي اول و دوم تولد کودک به شدت خسته هستند و توانايي تربيت و رسيدگي به دو کودک را با هم ندارند. مثلا فرض کنيد مادري در حال شير دادن به نوزادش است و فرزند بعدي با فاصله زماني کم، دچار گريه و يا هزاران نوع مشکل ديگر شده است، مادر نمي تواند در عين حال به هر دو برسد. از اين رو پشت سر هم بچه دار شدن که در قديم رواج داشته است در اين زمانه يک فاجعه محسوب مي گردد.
از نظر علمي نيز فاصله بين دو بارداري مورد بررسي قرار گرفته است. محققان و پزشکان مي گويند که هنگامي که جنيني در رحم است و همچنين فرزندي در حال شير خوردن است اين عامل منجر مي شود تا به سه نفر آسيب برسد، زيرا جنين در حال رشد در رحم نيز بايد مواد غذايي ضروري به آن برسد که به دليل شيردهي ممکن است اين مواد ضروري به جنين منتقل نشود. همچنين مادر باردار بايد به استراحت کافي داشته باشد ولي به دليل بودن کودک کم سن و مراقبت و نگه داري از آن، نمي تواند به استراحت خود و جنين خود برسد.
از دلايل ديگر براي افزايش فاصله بارداري ها اين است که مادر در اواخر بارداري سنگين مي شود و کودک اول انتظار دارد تا او را به آغوش بگيرد، راه ببرد و به طور کلي به او برسد که اين کار با حال مادر غير ممکن است و براي مادر عذاب آور مي شود. اکثر والدين به همين دليل ترجيح مي دهند که فاصله بين دو فرزند خود را افزايش دهند تا فرزند اول کاملا مستقل شود و تمامي کارهايش را خودش انجام دهد. برخي از والدين نيز در اين زمانه معتقد هستند که فرزند اول به مدرسه برود، چند سال هم صبر کنند تا به مدرسه و درس او برسند سپس اقدام به آوردن فرزند ديگر مي کنند، اما اين فاصله زياد نيز منجر به مشکلاتي مي شود. همچنين از عوامل ديگر براي تولد فرزند دوم مي توان به اين نکته اشاره نمود که خانواده ها بايد از نظر مالي، جسمي و روحي به وضعيت مناسب تري برسند. طبق تحقيقاتي که بر روي کودکاني که فاصله بين آن ها با فرزند بعدي دو سال است صورت گرفته است، متوجه شده اند که احتمال کاهش بهره هوشي در اين کودکان افزايش پيدا مي کند.
فاصله زياد بين دو بارداري
فاصله زياد نيز براي آوردن فرزند بعدي مانند فاصله کم مضرات و مشکلاتي را براي فرزند دوم به وجود مي آورد. طبق اطلاعاتي که در مجله انجمن پزشکي آمريکا منتشر شده است، معتقد بودند که اگر فاصله بين دو کودک کمتر از 18 ماه يا بيشتر از 59 ماه باشد، ممکن است مشکلات متعددي را براي فرزند دوم به وجود آورد. آن ها بر اين باورند که فاصله زماني کمتر از 18 ماه براي بارداري فرزند دوم ممکن است خطر نارس بودن جنين و همچنين کم بودن وزن جنين را افزايش دهد.
همچنين اگر فاصله بين دو بارداري بيشتر از 59 ماه يا 5 سال باشد، خطر تولد نوزاد نارس و يا نوزاد با وزن کم بيشتر مي شود. به همين دلايل است که متخصصين زنان مي گويند که در انتخاب فاصله بين دو بارداري تصميم درست را بگيريد. از ديگر مشکلات فاصله زياد بين دو بارداري، علاوه بر مشکلات جسمي براي نوزاد، ممکن است مادر دچار بي حوصلگي و سالخوردگي شود و وقت و زمان لازم و کافي را براي پرورش و رشد مناسب فرزند خود نگذارد. همچنين از ديگر عوامل مضر براي افزايش فاصله بين دو بارداري خطرات ژنتيکي مي باشد. هنگامي که فاصله بين دو بارداري افزايش پيدا مي کند توان بارداري و حاملگي مادر کم مي شود و همين دليل منجر مي شود تا جنين به طور مطلوب و صحيح رشد نکند.
با توجه به تمامي نکات اين مقاله هنوز هم بحث و اخلاف بر روي بهترين فاصله بين دو بارداري وجود دارد. اما اين به اثبات رسيده است که فاصله کمتر از 18 ماه و يا بيشتر از 5 سال هر دو مشکلاتي را براي کودکان و والدين به وجود مي آورند. متخصصين زنان و زايمان بهترين زمان فاصله بين دو فرزند را سه سال معرفي کرده اند. پيشنهاد مي کنيم براي کامل شدن اطلاعات خود در اين زمينه و مسائل پيرامون آن به بخش بارداري مراجعه نماييد.
منبع: arga-mag.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۱۱۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، دکتر فروزنده کلانتری افزود: بهبود وضعیت سلامت مادران یکی از اهداف مهم سازمان ملل است و در ایران، مراقبت‌های بهداشتی از مادران از طریق نظام شبکه بهداشتی و خانه‌های بهداشت ارائه می‌شود.
وی، انجام مشاوره‌های رایگان در زمینه فرزند آوری و جوانی جمعیت، مراقبت‌های پیش از بارداری جهت زنان ۵۴-۱۰ ساله همسردار خواستار فرزند، مراقبت‌های پیش از بارداری، تجویز مکمل‌های لازم، ارجاع جهت ویزیت پزشک، دندان پزشک، ماما، کارشناس تغذیه و روان شناس، درخواست آزمایش‌های لازم قبل از بارداری برای داشتن بارداری ایمن‌تر و پیگیری مادر تا رفع مشکل یا کنترل بیماری را از جمله خدمات قابل ارائه توسط ماما‌ها در حوزه بهداشت برشمرد.
دکتر کلانتری همچنین به مراقبت‌های دوران بارداری اشاره کرد و اظهار داشت: این مراقبت‌ها شامل ۹ مراقبت است که سه مراقبت در نیمه اول بارداری و ۶ مراقبت در نیمه دوم بارداری (به محض اطلاع مادر از بارداری) انجام می‌شود.
وی افزود: اندازه گیری وزن و فشارخون و سمع قلب جنین، توزیع مکمل‌های لازم دوران بارداری به صورت رایگان، درخواست وانجام آزمایش‌های دوران بارداری، پیگیری و درمان بیماری‌های دوران بارداری و ارجاع به متخصص در صورت لزوم، برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی زایمان در راستای توانمندسازی مادران برای انتخاب روش زایمان وسازگار شدن با درد، آموزش ورزش‌های دوران بارداری و تن آرامی برای مادران باردار از جمله اقداماتی است که در دوران بارداری انجام می‌شود.
وی ادامه داد: آموزش‌های لازم دوران بارداری و زایمان و شیردهی، بالا بردن سطح آگاهی مادران در زمینه بارداری و زایمان طبیعی و سزارین، تامین سبد غذایی مادران مبتلا به سوء تغدیه، شناسایی مادران با بارداری نیازمند مراقبت ویژه و پیگیری روند درمان تا کنترل یا برطرف شدن مشکل از دیگر مواردی است که در دوران بارداری جهت مادران صورت می‌گیرد.
مدیر گروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: انجام سه بار مراقبت پس از زایمان، ارائه آموزش‌ها با توجه به نیاز مادر، مشاوره و حمایت از مادر شیرده و ارائه مکمل‌های لازم هم از خدمات ماما‌های حوزه بهداشت جهت مادرانی است که به تازگی زایمان کرده اند.
وی خاطر نشان کرد:انجام غربالگری سرطان‌های شایع زنان شامل معاینات برست و سرویکس، مشاوره‌های دوران بلوغ، مشاوره حین ازدواج، انجام مشاوره‌های رایگان در زمینه انصراف از سقط عمدی جنین و تلاش در راستای منصرف نمودن مادران از تصمیم به سقط، آموزش خود مراقبتی به تمامی بانوان و ارائه مراقبت‌ها و آموزش‌های دوران یائسگی از دیگر خدمات ماما‌ها به زنان می‌باشد.

دیگر خبرها

  • قتل فرزند کوچک‌تر جلوی چشم مادر!/ عکس
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • فیلم| وداع مادر شهید «جلال اعتماد» با فرزند شهیدش
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • بهترین فصل برای سفر به جنوب کشور کدام است؟
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • آسمانی شدن مادر شهید آسوده در دزفول
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟