Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-06@13:14:57 GMT

از قاچاق البسه تا فروش اقلام تقلبی به نام برند

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۲۰۱۹۸

از قاچاق البسه تا فروش اقلام تقلبی به نام برند

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، پوشاک قاچاق به یکی از معضلات جدی و عدیده بازار ایران تبدیل شده است.

جذابیت های مالی بازار مذکور و گردش مالی قابل توجه آن، به تنهایی انگیزه قاچاقچیان را برای جولان در این بازار، مضاعف می سازد و به ظاهر این طیف از هنجارشکنان اقتصادی نیز متوجه شده اند، طرح هایی که در این راستا عملیاتی می شود نسخه ای بازدارنده و تأثیرگذار برای محدود سازی فعالیت آنها به شمار نمی رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پدیده زمانی تلخ تر می شود که برخی از فروشگاه‌های توزیع لباس در کلانشهرها و حتی شهرهای حاشیه ای، البسه و پوشاک توزیع شده را به قیمت های نجومی به فروش می رسانند و استدلال آنها برای توجیه این قیمت های نامتعارف به ادعای کذب و دروغین برند و مارک بودن این اجناس معطوف می شود.

با گذری در معابر و محدوده های شهری که به نوعی محل تمرکز فروشگاه های پوشاک به شمار می روند با موارد متعددی با این ادعای دروغین مواجه می شویم که در سطحی ترین موارد، مدعی تُرک بودن پوشاک عرضه شده هستند.

امیر حسین یگانه، یکی از توزیع‌کنندگان پوشاک و البسه در استان البرز با اشاره به فروش محصولات و البسه ایرانی تحت عنوان برند اظهار کرد: با مراجعه به برخی از مراکز تجاری واقع شده در محدوده های گوهر دشت، طالقانی و یا خیابان دانشکده، شاهد خواهیم بود که برخی از فروشگاه ها با سوء استفاده از ناآگاهی خریداران و با اتکای به تبلیغات دروغین، البسه ایرانی را با نام برند و یا با ادعای اورجینال بودن این پوشاک و طرح این موضوع که پارچه و دوخت البسه توزیعی محصول کشور ترکیه است، با نرخ های نامتعارفی به فروش می رسانند و متاسفانه برخی به دلیل بی اطلاعی و شاید زودباوری، از پرداخت رقم های سنگین برای خرید چنین پوشاکی ، هیچ مشکلی ندارند.

وی افزود: البته ممکن است در میان لباس ها و پوشاک این‌چنینی، محصولاتی از کشور ترکیه به فروش برسد اما کم نیستند، فروشگاه هایی که پوشاک چینی یا ایرانی را با ادعای اورجینال بودن آنها به قیمت های گزافی به مردم غالب می‌کنند.

این فعال در حوزه توزیع پوشاک در استان البرز گفت: فضا و شرایطی در حوزه پوشاک و البسه کشور حاکم شده که حتی تولیدکنندگان ایرانی که محصولات با کیفیتی را به بازار عرضه می‌کنند نیز ناچار به فروش تولیدات خود، با برچسب ها و مارک های جعلیِ خارجی ، البسه تولیدی را عرضه کنند.

یگانه گفت: با وجود کیفیت بسیار مطلوب برخی از پوشاک ایرانی، متاسفانه تولیدکنندگان به دلیل ذائقه بازار، مجبور هستند با این عناوین، محصولات خود را به فروش برسانند که به نظر بنده بخش قابل توجهی ازاین عارضه، ریشه در نارسایی ها و مشکلات فرهنگی جامعه دارد و گویی برخی از متقاضیان خرید چنین محصولاتی، پوشیدن پوشاک و البسه ایرانی را برای خویش عیب می‌دانند.

وی افزود: با چنین اوصافی، اتخاذ تدابیر ویژه و اصولی برای مقابله با این پدیده و همچنین ساماندهی بازار البسه و پوشاک مارک و برند، ضروری به نظر می رسد.


برنامه وزرات صنعت، معدن و تجارت برای ایجاد نظم و انتظام در بازار پوشاک برند چیست؟

چندی پیش،یدا...صادقی، معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با تدابیر وزارتخانه برای حصول ساماندهی در بازار پوشاک برند، اظهار کرد: با عنایت به تمهیدات و تدابیر پیش بینی شده، با واحدهای فروش غیرمُجازی که عنوان برندهای صاحب نام و مطرح را یدک می‌کشند، اما در زنجیره توزیع البسه مذکور(اورجینال) قرار ندارند، برخورد خواهد شد.

وی در این خصوص می افزاید: تحقق این امر، با مشارکت نیروی انتظامی، مجموعه های نظارتی وزارت صنعت و همچنین فرهنگ ارشاد اسلامی، انجام می پذیرد.

دستورالعمل ملزم شدن گمرک به جلوگیری از ترخیص محصولات فاقد شناسنامه، از دیگر ساز وکارهای تعریف شدهِ مُصَوَب برای ساماندهی هر چه مطلوب تر بازار مذکور به شمار می رود که هدف اصلی از این اقدام به حمایت از تولید داخلی و قائل شدن سهمی برای برندهای معروف پوشاک در بازار داخلی معطوف می شود.


تولید و عرضه پوشاک بِرَند بصورت مشارکتی

یکی دیگر از راهکارها و تدابیر اتخاذ شده برای ساماندهی بازار البسه برند و اورجینال به اخذ تعهد از تولیدکنندگان محصولات مذکور برای اختصاص 20 درصد از میزان ارزش کالای وارداتی ، به تولید در داخل ایران معطوف می شود.

پیرو تصمیمات اتخاذ شده، مقرر است 50 درصد محصولات اورجینال و بِرَند در حوزه پوشاک و البسه به مقصد کشورهای هدف از مبداء ایران عملیاتی شود.

آن‌چنان که معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان داشته، در ظاهر مدیران بازرگانی برندهای تولیدیِ متقاضیِ فعالیت قانونی در بازارهای ایران، تامین تعهدات لازم در این خصوص را مد نظر قرار داده اند.

صادقی در ادامه می‌گوید: در صورت توزیع البسه غیراورجینال در قالب برند و مارک، برندهای اصلی که بصورت قانونی در بازار ایران فعالیت می‌کنند، می توانند علیه این طیف از فعالان و توزیع‌کنندگان پوشاک های به اصطلاح تقلبی ، به طرح دعوا و شکایت مبادرت ورزند.


98 درصد از نمایندگان برندهای خارجی در ایران متقلب متخلف هستند؟!

چندی پیش، مجید افتخاری، عضو انجمن تولید و صادرات نساجی و پوشاک در گفت و گویی با رسانه ها با اشاره به وجود نارسایی‌هایی جدی در حوزه مقابله و مبارزه با البسه و پوشاک قاچاق در بازار ایران، اظهار کرد: فضای صنعت پوشاک در کشور، ناسالم است و با شرایط موجود، امکان رقابت تولیدکنندگان داخلی با فعالان خارجی این صنعت ، سلب شده است.

وی با اشاره به نفوذ قابل توجه ترکیه در بازار پوشاک کشور می‌گوید: کشور مذکور از هر فرصتی برای صادرات پوشاک به ایران بهره می بَرَد و حتی در مقطعی که در راستای حمایت از مردم سوریه، دریافت تعرفه برای واردات پوشاک از این کشور(سوریه) به ایران حذف شد، ترک ها حجم قابل توجهی از محصولات تولیدی خود را بدون پرداخت عوارض گمرکی از طریق سوریه وارد ایران کردند.

افتخاری در ادامه به آماری خیره کننده و تامل برانگیز اشاره می‌کند که در صورت دقیق بودن این اعداد و ارقام، عمق فاجعه در بازار پوشاک ایران به تصویر کشیده می شود.

وی می گوید: 95 درصد، نمایندگان برندهای خارجی در ایران متقلب و 3 درصد متخلف هستند که با این فضا و بستر ناسالم، زمینه کسب وکار برای صنعت پوشاک ایرانی با مشکلاتی جدی مواجه است.

امید آن می رود با برنامه ریزی اصولی شاهد کنترل و مهار موثر قاچاق پوشاک در کشور باشیم که با تحقق این امر ، با اتکای به ظرفیت های بالقوه اشتغالزایی این صنعت و گردش مالی قابل توجه آن ، بسیاری از نارسایی های اقتصادی موجود حل و فصل خواهد شد.

110

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۲۰۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 

همشهری آنلاین - مریم سرخوش: مکمل‌ها بازار پرمصرفی دارند و خیلی‌ها هم به دنبال برند خارجی محصولات مورد نظرشان هستند. شاید همین مساله هم باعث شده که سودجویان محصولات تقلبی را با نام برند خارجی به مشتریانشان عرضه می‌کنند و هزار و یک آسیب برای سلامت آنها رقم می‌زنند. همین چند روز پیش بود که معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک از کشف ۲۲۰ قوطی مکمل ورزشی قاچاق و غیر مجاز در این شهر خبر داد.

پیشتر هم رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف ۵۴۳ قوطی پودر و ۶۱۶۰ عدد قرص بدنسازی تقلبی و قاچاق در ساختمانی واقع در بازار تهران خبر داده بودند. آن هم در حالی که چند سالی می‌شود، تمام مکمل‌های موجود در کشور در کارخانه‌های داروسازی ایران تولید می‌شوند و تقریبا هیچ وارداتی برای این محصول در کشور وجود ندارد.

این نکته را سیدمحمد ناصری، دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران هم تأکید می‌کند و به همشهری آنلاین می‌گوید: اگر در داروخانه‌ها، محصولی را تحت عنوان برند خارجی عرضه می‌کنند، همان‌هایی هستند که تحت لیسانس و فرمولاسیون شرکت خارجی از سوی شرکت‌های داخلی تولید شده‌اند و ادعای تولید آن توسط شرکت خارجی در کشور دیگر مورد تأیید نیست.

او تأکید می‌کند که تنها مرکز معتبر برای عرضه این محصولات هم داروخانه‌ها هستند و اگر در محلی خارج از این اصناف عرضه شوند، قاچاق و فاقد اصالت خواهند بود.

وضعیت تولید مکمل در کشور

ناصری با بیان این که تولید مکمل‌ها در کشور از حدود سال 98رونق جدی‌تری گرفت، عنوان می‌کند: مکمل‌ها پروسه قیمت‌گذاری بهتری نسبت به دارو دارند و به همین دلیل بسیاری از شرکت‌های داروسازی به این سمت آمدند که در کنار محصولات دارویی مکمل‌ها را هم تولید کنند.

به گفته این فعال حوزه دارویی، ایران جزو کشورهایی است که تمام مکمل‌هایش در کارخانه‌های داروسازی تولید می‌شوند و چند شرکتی هم که هنوز تولید دارو ندارند، استانداردهایی که وزارت بهداشت از شرکت‌های دارویی مطالبه می‌کند را دارا هستند. این در حالی است که در سطح دنیا مکمل‌ها در سطح نزدیک‌تر به صنایع غذایی تولید می‌شوند.

محدودیت واردات

دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران درباره بازار واردات مکمل‌ها هم توضیح می‌دهد: رشد تولید مکمل‌ها در داخل کشور و همزمان محدودیت‌های منابع ارزی، وزارت بهداشت و وزارت صنعت و معدن را در این مسیر قرار داد که جلوی واردات مکمل‌ها را بگیرند. این تصمیم کاهش ارزبری برای کشور داشت چون تعداد زیادی از محصولات با وجود 10 تا 15تولیدکننده ضرورتی به واردات نداشتند.

خیلی‌ها در مراجعه به داروخانه، اصرار بر خرید محصول خارجی دارند اما نمی‌دانند که این محصولات خارجی را در کشور نداریم. به همین دلیل آن چیزی که در بسیاری موارد داروخانه‌ها به‌عنوان مکمل خارجی عرضه می‌کنند، همان محصولات تحت لیسانس است

او ادامه می‌دهد: البته این الگویی است که در کشورهای همسایه ایران هم وجود دارد. به جز واردات تعدادی از مکمل‌هایی که مربوط به برندهای معتبر دنیا هستند، آنها هم به سمت خودکفایی در تولید مکمل‌ها حرکت کرده‌اند. بر این اساس تقریبا هیچ واردات مکملی در کشور ما هم وجود ندارد.

داستان تولید مکمل‌ها

ناصری با بیان این که مکمل‌ها شامل ویتامین‌ها، مواد معدنی، ترکیبات ویتامین‌ها و مواد معدنی با عصاره‌های گیاهی، آمینواسیدها و پروتئین‌ها هستند، بیان می‌کند: تولید این محصولات به 2 صورت انجام می‌گیرد؛ آنهایی که با دانش فنی و فرمولاسیون شرکت‌های داخلی تولید می‌شوند و گروه دوم هم تحت لیسانس و فرمولاسیون شرکت خارجی در حال تولید هستند. این محصولات هم همان برندی هستند که شرکت خارجی سازنده اولیه، ساخت و دانش فنی آن را به شرکت ایرانی منتقل کرده و درنهایت محصول با همان نام و برند خارجی تولید می‌شود.

البته به گفته این فعال حوزه دارو، واردات مواد اولیه مکمل‌ها همچنان انجام می‌شود و در این باره توضیح می‌دهد: همانقدر که در حوزه تولید محصولات آماده‌مصرف پیشرفت کرده‌ایم در حوزه مواداولیه مکمل‌ها پیشرفتی نداشتیم. در بسیاری موارد مولتی ویتامین مینرال که محصول تولیدشده یک شرکت ایرانی یا تحت لیسانس یک شرکت خارجی است، مواداولیه با احتمال زیاد وارداتی هستند.

ماجرای فروش خارجی‌ها در داروخانه‌ها

او درباره عرضه مکمل‌های خارجی در بازار مصرف هم می‌گوید: یکی از مشکلات این حوزه تقاضای مردم برای خرید مکمل‌های خارجی است که البته به فرهنگ مصرف کالای خارجی در مردم ایران مربوط می‌شود و فقط شامل مکمل‌ها نیست. مردم ما زمانی که می‌خواهند کفش هم بخرند، اگر پول کافی داشته باشند، ایرانی نمی‌خرند.

ناصری ادامه می‌دهد: این فرهنگ زمانی مشکل ایجاد می‌کند که فرد در مراجعه به داروخانه، اصرار بر خرید محصول خارجی دارد اما نمی‌داند که این محصولات خارجی را در کشور نداریم. به همین دلیل آن چیزی که در بسیاری موارد داروخانه‌ها به‌عنوان مکمل خارجی عرضه می‌کنند، همان محصولات تحت لیسانس است که تحت نام برند یک شرکت خارجی در داخل کشور تولید می‌شود. اما روی جعبه تمامی این محصولات، ساخت ایران قید شده است.

بیشترین تقلب در این مکمل‌ها

ناصری درباره محصولات تقلبی موجود در بازار هم بیان می‌کند: بیشترین سهم قاچاق و تقلب در این محصولات درباره مکمل‌های ورزشی است که خارج از چرخه اصلی عرضه این محصولات یعنی داروخانه‌ها فروخته می‌شوند. این مکمل‌ها به‌صورت پودر تهیه می‌شوند و به تکنولوژی پیچیده برای ساخت هم نیاز ندارند.

تقاضا برای نمونه خارجی مکمل‌ها در کشور بالاست و به همین دلیل سودجویان به‌دنبال نمونه‌های تقلبی این مکمل‌ها در کشورهای همسایه هستند

او با بیان این که تخلفات درباره مکمل‌های ورزشی به‌دلیل مصرف از سوی جوان‌ها و اثربخشی برخی از آنها بیشتر است، عنوان می‌کند: آنها یک پودر پروتئینی قاچاق می‌خرند و آن را مؤثرتر می‌دانند اما آگاه نیستند که دلیل این اثربخشی، داروها و مواد نیروزای غیرمجازی است که به این پودرها اضافه شده، اما این اثربخشی جذابیت محصول را برای مصرف‌کننده بیشتر می‌کند

روش‌های تشخیص مکمل اصل از تقلبی

دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران در پاسخ به این سؤال که آیا راهکاری برای تشخیص محصول تقلبی از اصل وجود دارد، به سه نکته اشاره می‌کند و می‌گوید: اول اینکه تمام محصولات ایرانی و تحت لیسانس که در کشور تولید می‌شوند در سامانه وزارت بهداشت از طریق برچسب اصالت قابل رهیابی هستند. نکته دوم اینکه عرضه مکمل‌ها شامل قرص، کپسول، قرص جوشان و پودرهای بدنسازی خارج از داروخانه ممنوع است و هر کدام از آنها اگر خارج از داروخانه خریداری شود فاقد اصالت است؛ یعنی براساس سیکل قانونی وارد یا تولید نشده است.

او درباره نکته سوم هم بیان می‌کند: داروخانه‌ها اجازه فروش اقلام قاچاق را ندارند و این کار یک تخلف بسیار جدی و با جرایم سنگین است. آنها اجازه ندارند حتی محصولی که از طریق چمدانی و مسافران وارد شده را عرضه کنند. نکته مهم اینکه بسیاری از محصولاتی که در سطح عرضه خارج از داروخانه‌ها فروخته می‌شوند، تقلبی هستند و از مجرای قانونی هم به کشور وارد نشده‌اند.

البته به تاکید ناصری، تقاضا برای نمونه خارجی مکمل‌ها در کشور بالاست و به همین دلیل سودجویان به‌دنبال نمونه‌های تقلبی این مکمل‌ها در کشورهای همسایه هستند.

ناصری تأکید می‌کند: اگر داروخانه‌ای اقدام به تحویل مکملی کند که برچسب اصالت وزارت بهداشت را نداشته باشد، این اقدام تخلف است اما مشکل اینجاست که هر قدر داروخانه‌ها می‌خواهند داروی مجاز عرضه کنند، مردم با وجود تقاضای بالا، آنها را به این سمت هل می‌دهند و این مشکل درباره سایر محصولات مثل داروها و لوازم بهداشتی‌ها هم وجود دارد. البته این تأیید چنین تخلفی از سوی داروخانه‌ها نیست.

کد خبر 849195 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مکمل‌های دارویی خبر مهم مکمل‌های غذایی

دیگر خبرها

  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • محکومیت قاچاقچی پوشاک در ماکو
  • بهترین برند ترکیه برای خرید در سال ۲۰۲۴
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • کشف البسه قاچاق در شهرستان خوسف
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • جریمه 23 میلیون تومانی قاچاق البسه در نهبندان
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • تعزیر قاچاقچی البسه در نهبندان