Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی تاریخی نشان می دهد مقابله کنندگان با حماسه کربلاء و پیاده روی اربعین به چه سرنوشت شومی دچار شدند، بنی امیه، بنی العباس و صدام و در زمان حاضر گروه تروریستی داعش.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مرصادنیوز، حجت‌الاسلام سید حسین آقامیری نوشت: پس از اظهارات عجیب معاون وزیر راه مبنی بر تصمیم این وزارت‌خانه برای گران کردن 100% بلیط اتوبوس های زائران اربعین حسینی، این اظهارات با واکنش های مختلفی از سوی جامعه خطیبان و مردم روبه‌رو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشاورزیان،معاون آخوندی گفته بود که هنوز جلسه ی تصمیم‌گیری درباره تعیین قیمت حمل و نقل زائران به پایانه های مرزی صورت نگرفته است اما اراده دولت مبنی بر افزایش 100% قیمت اتوبوس است. این در حالی است که در طی چند سال گذشته،سازمان های دولتی در اقدامی عجیب با افزایش هزینه های جاری برای زائرین با انتقادات متعددی مواجه شدند.

حجت‌الاسلام سید حسین آقامیری از اساتید حوزه و دانشگاه و همچنین از خطبای انقلابی و راویان سرزمین های نور یادداشتی را در این خصوص در اختیار ما قرارداده است که ضمن ارائه یک مقدمه مهم به چرایی اهمیت جریان زیارت اربعین امام حسین(ع) نیز پرداخته شده؛ متن زیر یادداشت ایشان است:

تاریخ زیارت اربعین

مقدمتا خدمت شما عرض کنم حماسه پیاده روی میلیونی اربعین امام حسین علیه السلام امری نیست که در زمان ما و بدست ما شروع شده باشد و رشد تکاملی و نقش آفرینی خود را با سرعت طی نماید بلکه امری است که از زیارت اولین اربعین شهادت اباعبدالله الحسین علیه السلام توسط جابر ابن عبدالله انصاری علیرغم فضای بسیار خفقان و پلیسی نظام سلطه اموی که سرمست غرور پیروزی بودند، شروع شد و امامان معصوم علیهم السلام آن را مدیریت و تدبیر کردند و امروز هم بدست امام زمان علیه السلام در حال نضج و شکوفایی حیرت انگیز به سمت اهداف عالیه نهضت کربلاء است.

جالب است بدانیم که از بعد شهادت شهدای کربلاء بیشترین مخالفت با قیام کربلاء و برپایی اربعین از سوی امویان و دشمنان خون خوار کربلاء شکل گرفت و اراده کردند تا این حرکت عظیم را محو کنند، ولی اصرار و برنامه ریزی و تقویت اربعین امام حسین علیه السلام توسط ائمه علیهم السلام و تداوم آن ثابت کرد حرکت عظیم امام حسین علیه السلام نه تنها عقیم نیست، بلکه به مرور زمان و با برپایی اربعین های پیوسته نویدی است به موحدان و مستضعفان جهان که کربلاء یک تذکر بود به همه تاریخ که چگونه خود را از ظلمت اسارت بار نظام سلطه اموی و غربی و مدرنیته خلاصی دهند.

پیاده روی اربعین،سرآغاز یک حرکت جهانی است

درحماسه پیاده روی اربعین امام حسین علیه السلام در سال های اخیر همه مذاهب و ادیان توحیدی با درک نور رهایی بخش کربلاء فهمیده اند ،با این نور است که می شود فرهنگ اموی نظام سلطه را شکست و بشریت را نجات داد.

اسلام حیاتش با قیام کربلاء قوام یافت، لذا با زیارت ، اقامه و برپایی عزاداری و حماسی کردن هر بیشتر پیاده روی اربعین خداوند بیشتر و بهتر عبادت می شود و با این عبادت توحید بسط پیدا می کند وآثار اولیه بسط توحید هدایتگری برای زمینه سازی ظهورامام زمان است و هم شکسته شدن هیمنه فرهنگ اموی در نظام سلطه.

امام حسین علیه السلام شد ثارالله نامیده شده است. خون ماده حیات بخش بدن است یا به عبارتی خدواند ضامن و حامی این خون مقدس است که تمام ذرات عالم بر مصیبت حضرت اباعبدالله گریه کردند که از درک آدمهای معمولی و دنیا و فرصت طلب بسیار بدور است لقد عظمت المصیبه بک علینا وعلی جمیع اهل الاسلام و جلت و عظمت مصیبتک فی السموات علی جمیع اهل السموات...

امام سجاد علیه السلام فرمود :همه پیامبران کربلاءرا زیارت و برای قرب به خداوند تاسی به آن نموده اند و بر زمین کربلاء از افتخارش یعنی در آغوش گرفتن بدن خونین امام حسین علیه السلام سخن‌ها گفته اند.

وجود نورانی امام زمان علیه السلام در زمان ظهور خودش را با وجود منور امام حسین علیه السلام معرفی می فرماید:الا یا اهل العالم انا بقیه الله ان جدی الحسین علیه السلام....

حماسه پیاده روی اربعین علیرغم میل بدخواهان و دشمنان و خناسان معرِف را که امام حسین علیه السلام است بر جهانیان تعریف می کند. حماسه پیاده روی اربعین درگیری بسیار عظیمی در قالب جنگ نرم علیه نظام ظالم وسلطه گر را شروع و با مدیریت در صدد نهادینه نمودن بین الملل جهانی است.

مسئولین دولتی از سنگ اندازی در مسیر کاروان اربعین حسینی دست بردارند

بنابراین اربعین بزرگترین حرکت توحیدی برای زمینه سازی عصر ظهور است.حرکتی فراتر از ملیت و مذهب خاص بعنوان نمونه، دبیر فراکسیون اهل سنت مجلس شهاب نادری نماینده مردم پاوه و جوانرود می گوید: «دولت به‌جای ارائه تسهیلات بهتر به زائران اربعین به‌فکر درآمدزایی است!در سال تنها در یک بازه زمانی کوتاه مراسم راهپیمایی اربعین برگزار می‌شود، اما متاسفانه مسئولان به جای ارایه تسهیلات به فکر درآمدزایی هستند.معتقدم حتی خدمات به زوار باید به صورت رایگان انجام گیرد.از آقای رئیس‌جمهور می‌خواهیم شخصاً برای حل مشکل دوبرابر شدن نرخ بلیت اتوبوس ورود کنند.معتقدم مراسم باشکوه اربعین حسینی که حضور میلیون‌ها عاشق حسینی در این مراسم به چشم می‌خورد یک مراسم ملی است که می‌تواند به ثبت جهانی برسد بنابراین باید سازمان‌های مربوطه از جمله میراث فرهنگی زمینه لازم در این باره فراهم کنند.»

این اظهار نظر نماینده محترم مردم شریف پاوه با مذهب اهل سنت است که هم بیانگر درک عظمت کربلاء و تاثیر اربعین بر بیداری جهان اسلام وی است و هم اعتراضی به برخورد غیر حرفه ای و غیر انسانی وزیراست.

حرکتی که هیچ قدرت و توانی توان تقابل با آن را نداشته و نخواهد داشت چون پشتیبان آن خداوند متعال بعنوان خون خواه و تدبیر و مدیریت امام زمان علیه السلام بعنوان خلیفه و انسان کامل ومجری اراده خداوند که همانا هدایت و نجات جان انسان است ودلدادگی و عشق وافر توده های گوناگون مردم مستضعف جهان اسلام و ملل و ادیان جهان می باشد.

بررسی تاریخی نشان می دهد مقابله کنندگان با حماسه کربلاء و پیاده روی اربعین به چه سرنوشت شومی دچار شدند، بنی امیه، بنی العباس وصدام و در زمان حاضر گروه تروریستی داعش و..؛ شهداء دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و مدافعین حرم درعظمت این حرکت توحیدی چقدر موثر بودند، جای بحث جداگانه ای است.

با توجه به اراده تکوینی خداوند درحمایت و حاکمیت فرهنگ کربلاء با حماسه پیاده روی اربعین و همت و پشتیبانی عظیم معنوی و مادی آن،براساس توقعات دینی ،غیرت توحیدی و وجدان انسانی از دولت محترم جمهوری اسلامی توقع این است، که تسهیلات بیشتری برای ترویج و تقویت این حرکت الهی که عموما از مردم دلسوخته مستضعف وعاشق اباعبدالله الحسین علیه السلام اند خلق و تدبیر شود.

تدبیر برای سرعت،دقت و اعزام به کشور عراق با پایین آوردن هزینه های جانبی آن همانگونه که دولت در ایام مسافرت‌های نوروزی سال گذشته از افزایش قیمت کرایه اتوبوس جهت رفاه حال مسافران جلوگیری کرد بجا و زیبنده است.

اما متاسفانه خبر دار شدیم که معاون آقای آخوندی،آقای کشاورزیان علیرغم وظیفه دینی، وجدانی و انسانی بجای تسهیلات بیشتر دنبال کسب درآمد بیشتر و سو استفاده یا خدای ناکرده نقش صد عن سبیل الله، با کمال ناباوری قیمت اتوبوس را ناگهانی دوبرابر اعلام کرده است! ای کاش مثل جناب آقاب شهاب نادری آن برادر غیور و عزیزمان، دیگر معاونان وزیر و دولتیان و نمایندگان مجلس احساس و درد دینداری خویش را با اعتراضی به وزیر بیان می کردند!

این یا حماقت محض است یا ضدیت جاهلانه و مغرورانه است یا یک ماموریت ذلیلانه برای دلسرد کردن مردم و به خیال خام خود تضعیف حرکت تهاجمی اربعین علیه نظام سلطه خواهد بود.بنده بر اساس درخواست به حق مردم به جناب معاون وزریر توصیه می کنم در فرصت باقیمانده هزینه مسافرت به عراق را افزایش ندهند و خود را در معرض دشمنی و تقابل با جریان پیاده روی اربعین قرار ندهد و خود را از قهر و غضب تقابل یا سوء تدبیر نجات دهد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۲۸۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام

پیشوایان فقهی برادران اهل سنت، خود را با واسطه یا بی واسطه از شاگردان امام صادق (ع) می‌دانند که از محضر فیض آن امام دانشمند بهره برده‌اند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سیره و سبک زندگی ائمه اطهار علیهم السلام از زمان امام علی (ع) بر تقویت بنیان‌های اسلامی بود و همین موضوع در زمان امام صادق (ع) نیز ادامه پیدا کرد. طبق اذعان علمای اسلامی، اگر رفتار دلسوزانه و بزرگ‌منشانه امام صادق (ع) با شاگردان خود نبود و جاذبه اخلاقی آن حضرت موجب حضور علمای اهل سنت در کلاس درس ایشان نمی‌شد، معارف اسلامی تا این حد در جهان نشر پیدا نمی‌کرد.

خبرگزاری تسنیم در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام والمسلمین علی ذوعلم، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، به تحلیل نقش صادق آل محمد (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت در امت اسلام و لزوم الگوگیری از آن حضرت در دوران حاضر پرداخته است.

پیشوایان فقهی اهل سنت در کلاس درس امام صادق (ع)

می‌دانیم که جمعیت زیادی از شاگردان امام صادق علیه‌السلام را برادران اهل سنت تشکیل می‌دادند و در عین حال آن امام بزرگوار را به عنوان بنیان‌گذار مکتب بر حق شیعه جعفری می‌شناسیم. علمای اهل سنت چگونه و بر چه اساسی در محضر علمی آن حضرت حاضر می‌شدند و از دریای دانش گسترده ایشان بهره می‌بردند؟

همان طور که اشاره کردید امام صادق علیه‌السلام به عنوان چهره علمی شناخته شده، بنیان‌گذار معارف حقه اسلامی و توسعه‌دهنده علوم اسلامی، نقش مؤثر و شاخصی در سطح جهان اسلام داشته‌اند. به طوری که پیشوایان فقهی برادران اهل سنت، خود را با واسطه یا بی واسطه از شاگردان امام صادق علیه‌السلام می‌دانند که از محضر فیض آن امام دانشمند بهره برده‌اند.

البته دوران امامت امام صادق علیه‌السلام، مرزبندی مذهبی به صورت امروزی وجود نداشت و مباحث کلامی و فقهی در فضایی برای همه اهل علم و جویای دانش قابل دسترسی بود. هرچند که مضیقه حضور و مانع‌تراشی‌های خلافی عباسی کار را سخت می‌کرد.

 

شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن

 

تحلیل حضور چهار هزار نفر در مکتب صادق آل محمد (ع)

یادآوری این نکته هم ضروری است که حضور چهار هزار نفر در مکتب امام صادق علیه‌السلام به معنای تجمع این عده در یک زمان و یک مکان نیست. بلکه این افراد در زمان‌های مختلف در رشته‌های گوناگون از محضر آن امام بهره بردند.

در این میان، اهل سنتی که از این مجلس فراخ علمی استفاده می‌کردند، اثرشان از نظر کلامی و مبانی اعتقادی موضوع ولایت اهل بیت علیهم‌السلام و خلافت بلافصل حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه‌السلام را قبول نداشتند، با این وجود برای دریافت منبع فیض وجود مبارک امام صادق علیه‌السلام مانعی نداشتند. به این ترتیب دانشمندان اهل سنت نیز آن حضرت را به عنوان چهره‌ای مؤثر و شناخته به عظمت می‌شناخته و از علم و دانش گسترده ایشان بهره برده‌اند.

تلاش امام صادق (ع) در تحقق وحدت امت اسلام

علم‌آموزی بزرگان اهل سنت در محضر امام صادق علیه‌السلام در حالی انجام می‌شد که آن‌ها مبانی فکری و اعتقادی مختص به خود را داشتند که با آموزه‌های شیعی در تعارض بوده. چنین امری چطور تحقق پیدا می‌کرد؟

درست است که اهل سنت از نظر مبانی اندیشه اعتقادی دیدگاه مختص به خود را داشتند، اما امام صادق علیه‌السلام برای نشر معارف اسلامی ضمن توجه به ایجاد وحدت میان امت اسلام، مباحثی را مطرح می‌کردند که بر اساس آموزه‌های مشترک مانند تعالیم قرآن کریم و سنت پیغمبر اسلام صلی‌الله علیه و آله اخذ می‌شد. این وجوه مشترک که میان مطالب مختلف علمی و کلامی وجود دارد، همان بخش‌هایی است که در اسلام مورد قبول همه مسلمانان از مذاهب گوناگون است.

به این ترتیب علمای اهل سنت زمانی که از محضر امام صادق علیه‌السلام به شهر و سرزمین خود برمی‌گشتند، ضمن اینکه اعتقادات فکری بر مبنای آموزه‌های مذهب خود را داشتند، اما نظرات امام صادق علیه‌السلام را نیز به عنوان مطالب مطرح شده از سوی ایشان نیز نقل می‌کردند.

 

چهره فقاهت و قرآنی رهبر انقلاب به جهان معرفی می‌شود

 

هدایت نهضت ترجمه در جهت خدمت به اسلام

اتفاق دیگری که در دوران امامت امام صادق علیه‌السلام پا گرفت و آغاز شد، رواج نهضت ترجمه بود که علومی از سایر کشورها ترجمه می‌شد. امام صادق علیه‌السلام به عنوان پیشوای امت اسلام نهضت ترجمه را چگونه هدایت کردند که نه تنها به مبانی اسلامی مسلمانان ضربه وارد نکرد، بلکه در خدمت اسلام قرار گرفت؟

امام معصوم علیه‌السلام با برخوردی از علم الهی در تبیین مباحث اسلامی، خلاء فکری جامعه را تأمین می‌کند. با بررسی تاریخ و سیره زندگی ائمه اطهار علیهم‌السلام مشخص می‌شود که آن بزرگان در هر زمانی متناسب با خلاءهای موجود در زندگی مردم، نقش خود را در تبیین اسلام ناب و جامع ایفا کرده‌اند.

دوران زندگی امام صادق علیه‌السلام نیز از آنجایی که همزمان با آغاز حکومت بنی‌عباس و دوره ترجمه بود، نقش مهمی در تأمین علمی و جهت‌دهی به افکار مردم داشته است. هرچند که نهضت ترجمه تا زمان امام موسی کاظم علیه‌السلام نیز ادامه پیدا کرده و در دوران امامت امام علی بن موسی الرضا علیه‌السلام به اوج خود رسید.

دوران امام صادق علیه‌السلام نیز شاید ناظر به نقد نبوده اما محتوای علمی و فکری مورد نیاز جامعه را فراهم می‌کردند و شاگردان خود را متناسب با علاقه و استعداد هر یک، به پیگیری علوم و معارف گوناگون تشویق می‌کردند. از جمله اینکه استعداد عده‌ای را در آموزه‌ها و مباحث فقهی شناخته و آن‌ها را به سمت علوم فقهی تشویق می‌کردند، عده‌ای را بنا بر استعداد و ظرفیت ذاتی خودشان به پیگیری مباحث کلامی می‌گماشتند و یا گروهی را نیز که توانایی مناظره و بحث‌های علمی داشتند، به مناظره تشویق می‌کردند.

چنانکه در کتاب اصول کافی روایاتی نوشته شده که مدیریت امام صادق علیه‌السلام را در تشخیص توانمندی شاگردان نشان می‌دهد. به این صورت بود که آن حضرت شاگردان خود را بر طبق توانایی‌های علمی و فکری به مناطق گوناگون می‌فرستادند تا معارف اصیل اسلامی را نشر دهند.

آثار جاذبه اخلاقی امام صادق (ع) در ترویج معارف شیعی

روایت شده که امام صادق علیه‌السلام در نماز جماعت اهل سنت نیز شرکت می‌کردند. فلسفه این اقدام چه بود و ما امروزه چه درسی از آن می‌گیریم؟

سیره ائمه اطهار علیهم‌السلام از زمان حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه‌السلام بر همین مسئله بوده که امام صادق علیه‌السلام نیز به آن امر می‌کردند؛ یعنی توصیه به برخورد برادرانه با همه مسلمانان، دستگیری از آن‌ها فارغ از اینکه چه مذهب و اعتقادی دارند، عیادت از بیماران اهل سنت و خدمت‌رسانی به همه آن‌ها. اساساً اگر امام صادق علیه‌السلام با شاگردان خود رابطه عاطفی و برادرانه برقرار نمی‌کردند جاذبه اخلاقی ایشان برقرار نمی‌شد، شوق شرکت در جلسات علمی آن امام وجود نداشت.

امام صادق علیه‌السلام ضمن توصیه به ارتباط برادرانه مسلمان با یکدیگر، در ابتدا خود عامل به برقراری ارتباط دوستانه با آن‌ها بودند که حضور ایشان در مراسم نماز جماعت اهل سنت، شاهدی بر این مطلب است.

امروز نیز فتاوای مراجع عظام تقلید در جهت استحکام پیوند میان امت اسلام و با رویکرد وحدت مسلمانان، برقراری ارتباط عاطفی و پرهیز از مجادلات بی‌ثمر در مباحث اعتقادی است که همه این‌ها برگرفته از سیره اهل بیت علیهم‌السلام است.

امام صادق (ع)؛ الگوی جهانی وحدت امت اسلامی

با این توضیحات و با توجه به تفاوت دیدگاه‌های دو مذهب شیعه و سنی، امروزه چگونه بحث اتحاد امت اسلامی بر اساس آموزه‌های امام صادق علیه‌السلام تحقق پیدا می‌کند؟

امروز، خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران به عنوان علمدار ایجاد اتحاد میان امت اسلام در جامعه جهانی فعالیت می‌کند و مردم ایران در این امر پیش‌قدم هستند. همان طور که در مراودات کلان، مسئله دفاع از مظلوم برای همه مردم جهان روشن و مبرهن است، باید همچنان موضوع اتحاد را در سطح جهان دنبال کنیم.

به هر حال مسلمانان فارغ از گرایش‌های اعتقادی و مذهبی خود، اشتراکات زیادی دارند که یک جهت‌گیری واحد به عنوان امت پیغمبر اسلام صلی‌الله علیه و آله شناخته می‌شوند. ما می‌توانیم در رفتار برادرانه، محبت‌آمیز و تؤام با کمک به مظلومین مسلمان ارتباطات دوستانه‌ای ایجاد کنیم.

به این ترتیب مسائل علمی، کلامی و فقهی نیز در فضایی خالی از تعصب مطرح شده و روز به روز به تقریب مبانی مذاهب از چشم‌انداز مثبتی نزدیک‌تر می‌شویم. این موضوع، همان جهت‌گیری است که مرحوم آیت‌الله بروجردی و امام خمینی (ره) بر آن تأکید داشتند و امروز نیز مقام معظم رهبری پرچم‌دار آن هستند و مراجع عظام تقلید پیگیری می‌کنند. در مقابل، جهت‌گیری دشمنان اسلام آن است که می‌خواهند به هر نحوی آتش تفرقه و فتنه میان امت اسلام گسترش پیدا کند، اما حکمت اسلامی و تکلیف دینی ایجاب می‌کند که در برابر توطئه دشمن هشیار باشیم.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟
  • برپایی ۵ موکب شهادت امام جعفر صادق (ع) در پیاده‌راه بجنورد
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام
  • ۴۰هکتاربه پارکینگ شلمچه افزوده شد/پیشرفت۸۰درصدی مخزن آب شرب چذابه
  • تردد اتباع خارجی در مراسم اربعین از چذابه خواهد بود
  • شهادت امام جعفر صادق (ع) ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تسلیت
  • کارزار بین‌المللی در اعتراض به اقدامات دولت ایتالیا علیه یک روزنامه/ سه خبرنگار در خطر صدور حکم نُه سال زندان قرار گرفته‌اند
  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند
  • جزییاتی از آخرین اقدامات مطلوب برای پیاده‌روی اربعین در کرمانشاه