Web Analytics Made Easy - Statcounter

مردم یاسوج به عنوان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد از وضعیت حمل و نقل عمومی درون شهری نامناسب رنج می‌برند.

کمبود اتوبوس و شاید ساماندهی نشدن مناسب این بخش از ناوگان عمومی شرایط را برای شهروندان این شهر دشوار کرده است. در حالی که برخی شهرهای کلانشهر و مراکز استانهای کشور به سمت حمل و نقل جدید از جمله قطار شهری، اتوبوس‌های ویژه و خط سریع و حتی اتوبوس برقی می روند اما متاسفانه یاسوج سال‌های سال است که ناوگان عمومی اتوبوس مناسبی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می رسد وقت آن رسیده که مدیریت شهری یاسوج عقب‌ماندگی مدیریت شهری در بخش حمل و نقل عمومی را با کار کارشناسی و دقیق بررسی و رفع کنند تا شهروندان با مشکلات کمتری مواجه شوند.

در این شهر که مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان بویراحمد است ناوگان عمومی اتوبوس فعالیت لاک پشتی دارد که با توجه به اینکه علاوه بر جمعیت ثبات جمعیتی متغیری روزانه دارد و گردشگر پذیر نیز می باشد نیازمند ساماندهی جدی اتوبوس های عمومی در نقاط مختلف شهر است تا مردم و گردشگران با مشکلات کمتری برای ایاب و ذهاب مواجه شوند.

در حالی که بر اساس استانداردهای جهانی در حمل و نقل شهری، برای هر یک هزار نفر باید یک دستگاه اتوبوس باید وجود داشته باشد، اتوبوسرانی یاسوج چندین دستگاه اتوبوس دارد اما آحاد مردم و شهروندان بیشتر مناطق مختلف شهر یاسوج از این خدمات بی بهره اند و بعلت نبود اتوبوس برای ایاب و ذهاب مجبور هستند بصورت دربستی مسیر محله خود تا شهر را طی کنند که می طلبد مسئولان و متولیان امر چاره ای اساسی برای این مساله بیندیشند. در یاسوج جمعیت دانشجویی و دانش‌آموزی زیادی وجود دارد و این امر نیاز به استفاده از حمل و نقل عمومی را بیشتر می‌کند.

بیش از 40 دستگاه اتوبوس برای خدمات رسانی بهتر نیاز داریم

سجاد بهرامی، مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر یاسوج در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: 3700 دستگاه خودروی تاکسی، تاکسی تلفنی، تاکسی بی سیم، اتوبوس و مینی بوس در سطح شهر یاسوج داریم. این تعداد دستگاه خوردو سبک و سنگین علاوه بر حمل و نقل عمومی در شهر یاسوج، جابجایی دانشجویی و دانش آموزی را انجام می دهند.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی نبود اتوبوس در سطح شهر یاسوج جهت استفاده آحاد مردم نبود زیرساخت است، بیان کرد: در صورت ایجاد و احداث زیرساختها از جمله ایستگاه و پایانه‌های درون شهری از سوی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و شهرداری برای برخی خطوط شهر یاسوج جهت جابجایی مردم اتوبوس گذاشته می‌شود.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر یاسوج خاطرنشان کرد: مردم بیشتر به سمت خودروهای شخصی رفته‌اند و از ناوگان عمومی اتوبوس استقبال نمی‌کنند. به مدت یک ماه در سال گذشته 6 دستگاه اتوبوس از شمال به سمت جنوب شهر در نظر گرفتیم اما مردم استقبال نکردند.

بهرامی تصریح کرد: هزینه سوخت به صورت عادی داده می‌شود، یارانه بلیط حمل و نقل قطع و بیمه یک دستگاه اتوبوس از یک میلیون تومان به چهار میلیون تومان افزایش یافته است که با توجه به همه این مسایل سرویس دهی به آحاد مردم مقرون به صرفه نیست.

وی ادامه داد: اتوبوس‌های سازمان حمل و نقل بار و مسافر یاسوج بیشتر به سمت دانشگاه‌ها رفتند اما با همه وجود، این مساله باعث رها کردن کار اصلی مان نمی‌شود.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار و مسافر یاسوج عنوان کرد: امیدواریم با توجه ویژه شورا و شهردار پنجمین دوره اعتباری به زیرساختهای لازم از جمله ایستگاه‌های اتوبوس اختصاص داده شود تا بتوانیم راحت تر به مردم خدمات رسانی کنیم.

بهرامی با بیان اینکه هم اکنون 23 دستگاه اتوبوس ملکی و 20 دستگاه اتوبوس خصوصی در سطح شهر یاسوج وجود دارد، تاکید کرد: شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد است و یک سوم جمعیت استان را دارد در صورتی که زیرساختهای لازم وجود داشته باشد و حمل و نقل پایدار و استاندارد داشته باشیم، برای خدمات رسانی بهتر و مناسب تر به بیش از 40 دستگاه اتوبوس دیگر نیاز است.

ناوگان حمل و نقل مسافر در اولویت کاری شهرداری قرار دارد

"نستهن مقدم"، شهردار یاسوج در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: شهرداری بعنوان متولی این بخش نوسازی و بازسازی ناوگان عمومی حمل و نقل از جمله اتوبوس را بعنوان یک برنامه عملیاتی در دستور کار خود قرار داده است.

وی افزود: اقداماتی از طریق ستاد هدفمندی سوخت کشور برای بهبود و ساماندهی ناوگان عمومی اتوبوس در شهر یاسوج در حال پیگیری و رایزنی است تا ناوگان عمومی اتوبوس این شهر توسعه یابد و محل انتظار برای مسافران و ایستگاه ایجاد شود تا سرعت جابجایی مسافر و کیفیت ناوگان عمومی اتوبوس در شهر ارتقاء یابد. ناوگان حمل و نقل مسافر را بصورت ویژه خواهیم دید و در اولویت کاری شهرداری قرار دارد.

شهردار یاسوج خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم ناوگان عمومی اتوبوس در شأن مردم و شهروندان این شهر ایجاد و راه اندازی کنیم که این امر مهم می تواند در کاهش ترافیک و تردد خودروهای شخصی و تک سرنشین تاثیرگذار باشد.

مقدم تصریح کرد: در صورتی که ما امکانات لازم را برای مردم فراهم کنیم، مردم نیز مشارکت و همکاری خواهند داشت و از ناوگان عمومی بیشتر استفاده خواهند کرد.

باید وسایل نقلیه عمومی اتوبوس به میزان کافی وجود داشته باشد

سرهنگ اسماعیل خوش وقت، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: با توجه به افزایش خودروهای شخصی و گردشگرپذیر بودن شهر یاسوج در صورتی که همه بخواهند از خودرو شخصی خود استفاده کنند علاوه بر اینکه تراکم بار ترافیک را افزایش می دهند باعث اتلاف وقت، افزایش تصادفات و بالابردن هزینه ها می‌شود.

وی افزود: استفاده از ناوگان عمومی اتوبوس که در کلانشهرها و مراکز استانها فعال است و مردم نیز استقبال خوبی دارند، برای مردم به صرفه است.

خوش وقت بیان کرد: باید وسایل نقلیه عمومی اتوبوس پاسخگوی نیاز مردم و به میزان کافی وجود داشته باشد و تا مردم شهر یاسوج بعنوان مرکز استان نیز از بصورت مستمر و دائم از آنها استفاده کنند و با این حجم خودرو که وارد این شهر می شود، کمتر از خودرو شخصی استفاده کنند.

ساختار اتوبوسرانی در شهر یاسوج ناقص است

همچنین پژمان نیک اقبالی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: اتوبوسرانی در شهرها برای تسهیل در زمان و هزینه سفر محسوب می‌شود که در شهر یاسوج این خدمات دهی تنها به دانشگاه‌ها خلاصه شده و تقریبا مردم عادی از این مساله مغفول مانده‌اند. باید مسیرهای تعریف شده اتوبوس در سطح شهر یاسوج ایجاد شود تا اینکه مردم با اعتماد کامل در ساعات مقرر و با ارزانترین قیمت بتوانند استفاده کنند.

وی بیان کرد: هم اکنون ساختار اتوبوسرانی در سطح شهر یاسوج برای تعریف خطوط اتوبوس در مناطق مختلف برای مردم ناقص است چراکه تمام توان و ظرفیت این سازمان در حوزه دانشگاه‌ها گذاشته شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم با تقویت ناوگان عمومی درون شهری یاسوج از جمله اتوبوس برخی از مسیرهای پرتردد شهری را ساماندهی و خط اتوبوس راه اندازی کنیم. خطوط اتوبوس رانی شهر یاسوج نیاز به بازنگری و تجدید نظر دارد و برخی خطوط اصلی بخصوص خط "دانشگاه آزاد تا سرآبتاوه" باید تعریف شود تا مردم بتوانند از این خدمت استفاده لازم را ببرند.

ناوگان عمومی اتوبوس شهر یاسوج آحاد مردم را فراموش نکند

سید هدایت اکبری، رئیس شورای پنجم شهر یاسوج در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: ناوگان عمومی اتوبوس شهر یاسوج ضعیف است و هر آنچه داریم نیز در اختیار دانشگاههاست.

وی افزود: شهرداری و اتوبوسرانی حتما نباید دانشگاه ها را پوشش دهند و آحاد مردم را فراموش کنند اما بخاطر رفاه حال دانشجویان که قشری از مردم و جامعه هستند این خدمت رسانی صورت می گیرد که البته باید فکری اساسی برای رفع این مشکل کرد.

اکبری با بیان اینکه مردم در شهر یاسوج از ناوگان اتوبوس استقبال نمی کنند، اضافه کرد: از میدان جهاد یاسوج تا پلیس راه یاسوج شیراز یک خط اتوبوس در نظرگرفته شده اما متاسفانه مردم استقبال نمی کنند که به نظر می رسد باید فرهنگ سازی و اطلاعی رسانی صورت گیرد.

به گزارش ایسنا، با نگاهی به وضعیت امروز ناوگان حمل و نقل عمومی بخصوص اتوبوس و شرایط جابه‌جایی شهروندان در سطح شهر یاسوج، می‌توان گفت که مدیریت شهری یاسوج تاکنون نمره قابل قبولی در بخش حمل و نقل نداشته است.

در حالی که مدیریت دیگر شهرها و مراکز استانهای کشور در حال فعالیت برای تکمیل پروژههای قطار شهری خود هستند و ده‌ها اتوبوس برقی به ناوگان‌های حمل و نقل عمومی این شهرها افزوده می‌شود اما در یاسوج مدیران تنها به بیان عبارت "کمبود اعتبار" و "استقبال نکردن مردم" کفایت می‌کنند؛ بهانه‌ای که ظاهرا بین برخی مدیران دستگاه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد جا افتاده است.

گزارش از عیسی فتحی، خبرنگار ایسنا


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۶۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۴۹ درصدی شهری کرمان در تصادفات فوتی درون شهری

اسماعیل خوشوقت گفت: سال گذشته ۲۵۲ تصادف فوتی و ۸۵۰۰ فقره تصادف جرحی رخ داد که در این سوانح رانندگی ۲۸۱ نفر جان باخته و بیش از ۱۰ هزار نفر نیز مجروح شدند.

وی افزود: از مجموع جان باختگان، ۱۹۵ نفر مرد و مابقی زن بودند و افراد ۳۱ تا ۵۰ سال بیشترین سهم را در بین رده‌های سنی جان باختگان داشتند.

رئیس پلیس راهور استان بیان کرد: نکته مهم و قابل تامل در آمار جانباختگان این است که ۴۷ درصد آنها عابر پیاده بوده و ۳۰ درصد موتورسوار و تنها ۲۳ درصد از مجموع جانباختگان، راننده وسایل نقلیه بودند که میزان آسیب پذیری عابران در تصادفات شهری کاملا مشخص است.

خوشوقت گفت: بر اساس داده‌ها و تحلیل سوانح رانندگی، لزوم برنامه ریزی دستگاه‌های متولی امر ترافیک برای بهبود زیرساخت‌ها به خصوص زیر ساخت‌های مخصوص عابران پیاده در شهر کرمان یک ضرورت است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • به زودی؛ آغاز خدمات دهی اتوبوس‌های عمومی به شهروندان کارون+فیلم
  • نظارت و کنترل بیش از ۱۸۰۰ دستگاه ناوگان حمل و نقل عمومی در سیستان و بلوچستان
  • سهم ۴۹ درصدی شهری کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • بهره برداری از فاز سوم کمربندی نسیم شمال قزوین
  • چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  • عزاداری یاسوجی‌ها در سالروز شهادت امام صادق(ع) + فیلم
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها
  • مشکل تردد در شهر ایلام وجود ندارد
  • مشکلی برای تردد در شهر ایلام وجود ندارد
  • هیچ گونه مشکلی برای تردد در شهر ایلام وجود ندارد