Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@14:46:24 GMT

خوردن نمک چه تاثیراتی روی بدن می‌گذارد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۶۷۲۶۹

خوردن نمک چه تاثیراتی روی بدن می‌گذارد؟

نمک باعث کم آب شدن بدن می‌شود و این به خودی خود می‌تواند باعث بد خوابی شود. خوردن غذای نمکی روی گوارش نیز تاثیر می‌گذارد، بنابراین اگر قبل از خوابیدن غذا‌هایی مانند فست فود‌ها و بال مرغ با سس سرشار از نمک بخورید بدن به جای استراحت کردن روی گوارش خود تمرکز خواهد کرد.

سرویس سبک زندگی فردا: سدیم ماده معدنی است که همه به آن نیاز داریم –به نقل از کرمانی این ماده معدنی برای عملکرد مناسب عصبی و عضلانی و تعادل بخشیدن به مایعات در سلول‌ها و رگ‌های خونی ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما یافتن تعادل بسیار مهم است و بیشتر ما در به دست آوردنش اشتباه می‌کنیم.

وقتی در خانه مشغول آشپزی هستم گاهی با نمک یا سس سویا به غذای خود چاشنی اضافه می‌کنم و چند سال پیش متوجه چیزی شدم. هر بار که من از این غذا‌های نمکی می‌خوردم شب‌ها خوابم بسیار آشفته می‌شد. احساس نفخ می‌کردم، دچار سردرد می‌شدم و روز بعدش نیز نمی‌توانستم خوب تمرکز کنم. فکر نمی‌کردم که مقدار نمک مصرفی ام بیش از حد باشد، اما بعد از خوردن غذا‌های نمکی احساس سستی می‌کردم – حتی اگر غذایی که می‌خوردم در خانه درست شده بود و بابت مواد به کار رفته مطمئن بودم.

همه ما این را می‌دانیم هر چیزی بیش از حدش برایمان خوب نیست مخصوصا در مورد غذا. اما چه مقدار نمک زیادی به حساب می‌آید؟ متخصصان توصیه می‌کنند این مقدار نباید روزی بیش از ۱.۵۰۰ میلی گرم باشد. این مقدار یعنی یک قاشق چای خوری نمک.

متاسفانه بیشتر مردم بدون اینکه خود بدانند مقدار زیادی نمک مصرف می‌کنند – ۳.۴۰۰ میلی گرم در روز – حدود دو برابر مقداری که توصیه می‌شود. مشکلاتی که مصرف بیش از حد نمک می‌تواند برایمان ایجاد کند فراوان هستند از بد خوابی گرفته تا سنگ کلیه و مشکلات قلبی.

نمک باعث کم آب شدن بدن می‌شود و این به خودی خود می‌تواند باعث بد خوابی شود. خوردن غذای نمکی روی گوارش نیز تاثیر می‌گذارد، بنابراین اگر قبل از خوابیدن غذا‌هایی مانند فست فود‌ها و بال مرغ با سس سرشار از نمک بخورید بدن به جای استراحت کردن روی گوارش خود تمرکز خواهد کرد.

دیگر تاثیرات کوتاه مدت خوردن غذای نمکی عبارت است از احتباس مایعات، نفخ و خشک شدن پوست. همچنین افراد بعد از خوردن غذا‌های نمکی از بهم ریختگی معده خود شکایت می‌کنند مخصوصا اگر این مقدار نمک با غذایی سرشار از چربی یا قند ترکیب شده باشد.

آثار بلند مدت مصرف بیش از حد نمک عبارتند از: فشار خون بالا، سرطان معده، پوکی استخوان و سنگ کلیه. وقتی مقدار زیادی سدیم دریافت می‌کنیم در بلند مدت باعث می‌شود مقدار زیادی مایعات در بدن نگه داشته شود و فشار بالایی به قلب و رگ‌های خونی وارد شود که منجر به بالا رفتن فشار خون یا هایپرتنشن می‌شود؛ و اگر تشخیص داده شود که مبتلا به فشار خون هستید احتمال اینکه دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شوید نیز افزایش می‌یابد.

با اینکه هایپرتنشن ژنتیکی است و در برخی موارد پزشک دارو‌هایی تجویز می‌کند تا فشار خونتان تحت کنترل درآید، اما باید مصرف غذا‌های حاوی نمک، قند و چربی را نیز کاهش دهید.

حتی اگر در خطر فشار خون بالا نیستید، کاهش نمک دریافتی مزایای فراوانی دارد و برای کل بدنتان مفید است، چون باعث کاهش پف کردگی، ورم، حالت تهوع و سردرد می‌شود. به دلیل بسیاری از عوارض جانبی که نمک بیش از حد می‌تواند روی بدن و سلامت کلی مان داشته باشد کنترل مصرف این ماده معدنی به اندازه دریافت چربی اشباع و قند اهمیت دارد؛ بنابراین برای حفظ تعادلی سالم از غذا‌های بسته بندی شده استفاده نکنید و یا مصرف آن‌ها را به حداقل برسانید. بیشتر غذا‌های فرآوری شده حاوی مقدار زیادی قند، چربی و نمک اضافی هستند. اگر غذا‌های واقعی بخوریم و خودمان برای طعم دار کردن به آن کمی نمک اضافه کنیم می‌توانیم همه چیز را تحت کنترل داشته باشیم. اگر خیلی به طعم نمک عادت کرده اید می‌توانید به عنوان جایگزین در غذا‌هایی مانند گوشت، سبزیجات، ماهی و حتی پاپ کورن از دیگر چاشنی‌های گیاهی استفاده کنید.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۶۷۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟

آفتاب‌‌نیوز :

فرناز مشیری متخصص زنان و زایمان، با بیان اینکه کمبود ویتامین D در میان زنان و مردان کشور شیوع دارد و می‌تواند آسیب‌های فراوانی برای سلامت ایجاد کند، افزود: کمبود ویتامین D باعث برخی اختلالات باروری و تخریب یا کاهش تعداد اسپرم در آقایان و بروز ناباروری می‌شود.

وی گفت: ویتامین D محلول در چربی است و بیماری‌های دیابت، ام اس، آلزایمر و بروز برخی موارد سقط جنین نیز با کمبود این ویتامین در بدن ارتباط مستقیم دارد.

عضو هیأت درمانی دانشگاه علوم پزشکی با ابراز نگرانی از ابتلاء به بیماری آلزایمر به دلیل کمبود ویتامین D در بدن سالمندان، افزود: میزان دقیق این ویتامین در بدن باید به وسیله آزمایش خون سنجیده شود، ولی اگر آلزایمر بر اثر کمبود این ویتامین بروز کند، تقریباً غیر قابل درمان و کنترل خواهد.

مشیری تاکید کرد: خوردن یک دوز واحد از ویتامین D مثلاً دوز پنجاه هزار در طول ماه یا هر دو هفته یکبار اشتباه است و پیامد‌های خاص خود را دارد.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی با بیان اینکه مصرف تزریقی و یا دوز بالای خوراکی برای افراد دچار کمبود ویتامین D یا سو جذب باید طبق دستور پزشک تجویز شود، گفت: البته آمپول‌های خوراکی نیز در دنیا وجود دارد که بهتر است.

وی افزود: خوردن قرص یا کپسول ژله‌ای ویتامین D با دوز پنجاه هزار در فواصل زمانی طولانی (ماهانه یا هفتگی) موجب افزایش حجم ناگهانی این ویتامین در خون شده و سپس سریع کاهش پیدا می‌کند.

مشیری با بیان اینکه مصرف قرص خوراکی هزار واحدی ویتامین D برای افرادی که کمبود آن را دارند به طور مستمر هر شب قبل از خواب توصیه می‌شود، گفت: خوردن ویتامین D در طول صبح یا ظهر توصیه نمی‌شود، ولی متأسفانه عده‌ای از مردم آن را اشتباه مصرف می‌کنند؛ باید دانست که مؤثرترین زمان خوردن آن شب است.

این فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی و زیبایی زنان با تاکید بر مصرف میزان مناسبی از این ویتامین، افزود: هورمون پاراتیروئید به طور شبانه از غده کوچکی پشت غده تیروئید ترشح می‌شود که وظیفه آن افزایش کلسیم خون است؛ بدین ترتیب مواد معدنی استخوان نیز همراه با کلسیم طی همین فرآیند جدا می‌شود (سونامی استخوان)؛ در نهایت کمبود کلسیم و املاح معدنی در استخوان یکی از علل مهم پوکی استخوان است.

عضو انجمن متخصصین زنان ایران تصریح کرد: وقتی قرص ویتامین D با دوز هزار واحد یا طبق تجویز پزشک هر شب به طور ثابت مصرف می‌شود جلوی تأثیر بد هورمون پاراتیروئید روی استخوان‌های بدن را می‌گیرد.

مشیری تاکید کرد: مصرف انواع داروی تقویتی، مکمل یا ویتامین‌ها مانند شمشیر دو لبه است، ولی اگر درست و در جایگاه خود استفاده شود اثرات سودمندی خواهند داشت؛ مصرف زیاد و یا کمبود آن در بدن آسیب‌های جبران ناپذیر مربوط به خود دارد.

وی در پایان یادآور شد: ویتامین D باید به مقدار مناسب، هر شب مصرف شود تا جلوی تأثیر "سو" هورمون پاراتیروئید بر روی استخوان‌ها گرفته شود.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • هفته پر بارش برای حوضه‌ی مند،کاریان و خنج
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • چاقو خوردن جوان کاشمری بخاطر دفاع از ۳ دختر در مقابل اراذل
  • این سبزی رژیمی سرشار از ویتامین C است
  • (ویدئو) غذا خوردن یک شوکا در دل جنگل‌های هیرکانی
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • تلوبیون بین برنامه‌ها تبعیض می‌گذارد؟/ محتوایی که ضریب می‌گیرد
  • (ویدئو) تصاویر هولناک از کفتار‌هایی که به خودشان هم رحم نمی‌کنند | خوردن گوش یک کفتار توسط دوستش!
  • اوسمار: در بخش دفاعی اصلا خوب نبودیم/ خوردن ۴ گل ناراحتم می‌کند
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟