Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حسام عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری با اشاره به اینکه با تلاش مشاوران املاک کل کشور، اتاق اصناف ایران و پلیس راهور سامانه مشاور املاک کشور با نام فست ملک آغاز به کار کرد،گفت: تمامی مشاوران املاک در سراسر کشور می‌توانند به این سامانه متصل و اقدام به معامله کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این سامانه ایمن است،گفت: تمامی مشاوران املاک دارای پروانه ثبت و مردم عادی که قصد خرید و فروش و پیدا کردن ملک دارند می‌توانند از این سامانه استفاده کنند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری با بیان اینکه سامانه اداره املاک و مستقلات کشور از سال 88 آغاز به کار کرده است، گفت: بعد از گذشت 11 سال از فعالیت این سامانه سازمان تعزیرات اخذ کد رهگیری را برای تمامی مشاوران املاک الزامی کرده است.

وی در ادامه تأکید کرد: در صورتی که معامله از سوی مشاوران املاک انجام شود و کد رهگیری ارائه نشود تخلف کرده و باید اقدام به پرداخت جریمه کند.

عقبایی در ادامه توصیه‌ای به تمامی مستأجران و خریداران ملک کرد و گفت: هیچ هزینه اضافی نباید برای دریافت کد رهگیری پرداخت شود و مشاوران املاک حق دریافت هزینه خارج از کمیسیون از موجران و یا خریداران ندارند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری در ادامه اظهار کرد: برای شفاف‌سازی معاملات مسکن و بالا بردن خدمات امنیتی معاملات تمامی مشاوران املاک باید به سامانه اطلاعات املاک کشوری متصل شوند و در این خصوص پیشنهاد داده شده که پلیس راهور، وزارت نیرو و سازمان امور مالیاتی نیز به این سامانه متصل شوند تا تخلفی در خصوص ملک انجام نشود.

وی یادآور شد: همکاری نهادها و دستگاه‌های مختلف جهت ارتقای این سامانه می‌تواند نقش مؤثری در جهت کاهش تخلفات خرید و فروش و اجاره‌نشینی داشته باشد.

** برخورد با اپلیکیشن های املاکی در صورت مزاحمت در کسب و کار سنتی

وی با بیان اینکه ورود اپلیکیشن های مختلف املاک در فضای مجازی باعث اعتراض بسیاری از مشاوران املاک شده است، گفت: طبق قانون اصناف نباید ورود اپلیکیشن های مختلف در کسب و کارهای اینترنتی لطمه‌ای به کسب و کارهای سنتی وارد کند، بنابراین با تکنولوژی و خدمات الکترونیک که باعث تعطیلی مشاوران املاک می‌شود مخالف هستیم.

عقبایی با بیان اینکه بعد از حادثه پلاسکو ایجاد کارگاه‌های مدیریت بحران در ساختمان‌های کشور بسیار پررنگ شد، گفت: با توجه به قانون تخلفات آپارتمانی داشتن بیمه آتش‌سوزی در تمامی ساختمان‌هایی که بیش از 4 واحد دارند اجباری است و در صورتی که ساختمانی بیمه نداشته باشد خسارت وارده باید توسط مدیریت ساختمان پرداخت شود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری افزود: اتحادیه برای اولین بار جهت فرهنگ‌سازی بیمه در ساختمان‌ها بیمه آتش‌سوزی را در قراردادهای معاملاتی گنجانده است و این طرح طی توافق‌نامه‌ای بین بیمه کشوری و اتاق اصناف ایران منعقد شده است.

وی در ادامه از راه‌اندازی سامانه استعلام کد رهگیری خبر داد و گفت: در حال حاضر علاوه بر اینکه متخلفان اقدام به ارائه کد رهگیری صوری می‌کنند در بسیاری از معاملات شاهد صدور کد رهگیری جعلی نیز هستیم، بنابراین خریداران و یا موجران می‌توانند با ارسال عدد 1 به سامانه 110203000 از درست بودن کد رهگیری خود مطلع شوند.

** وجود 650 هزار واحد خالی از سکنه در استان تهران

عقبایی با بیان اینکه 650 هزار واحد مسکونی خالی از سکنه در استان تهران وجود دارد، گفت: بیشترین آمار این واحدها مربوط به واحدهای مسکن مهر و واحدهای خالی در مناطق شمالی تهران است.

وی با اشاره به اجرای سیاست‌های مالیاتی در مسکن گفت: بسیاری از سیاست‌های مالیاتی باید جنبه تشویقی داشته باشد، زیرا با اخذ جرائم سنگین مالیاتی از تعداد این واحدهای خالی کاسته نمی‌شود بنابراین دولت باید با اجرای طرح‌های تشویقی مالکان را از خالی نگه‌داشتن واحدهای خود منع کنند.

عقبایی در ادامه به تعداد معاملات انجام شده تا 23 مهرماه اشاره کرد و گفت: در استان تهران 10 هزار و 971 قرارداد خرید و فروش و 10 هزار و 966 قرارداد اجاره ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد افزایش حجم معاملات در خرید و فروش بوده‌ایم و میزان معاملات در بخش اداره با کاهش روبه‌رو بوده است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری در خصوص آمار معاملات در کشور نیز طی 23 روز گذشته گفت: در کشور 33 هزار و 668 قرارداد خرید و فروش و 36 هزار و 874 قرارداد اجاره منعقد شده که نسبت به مشابه سال گذشته بازار اجاره روند نزولی را تجربه کرده است.

** افزایش 10 درصدی قیمت مسکن در نیمه دوم سال

وی با اشاره به اینکه در 6 ماهه دوم سال شاهد افزایش 10 درصدی قیمت خرید و فروش مسکن خواهیم بود، گفت: این رشد قیمتی در حد نرخ تورم خواهد بود.

عقبایی در پاسخ به سؤال باشگاه خبرنگاران در خصوص بازار اجاره در تابستان گفت: قیمت‌های اجاره در سه ماه گذشته حدود 15 درصد افزایش داشته که این نرخ در استان تهران نسبت به سایر شهرها بیشتر بوده است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری اظهار کرد: در نیمه دوم سال از میزان معاملات اجاره کاسته می‌شود و در نتیجه قیمت‌های اجاره در این فصل از سال با کاهش روبه‌رو خواهد بود.

وی در ادامه گفت: اصلاح سیاست‌های پولی و بانکی، افزایش نظارت بر مدیریت زمین و اجرایی شدن طرح مسکن استیجاری از جمله طرح‌هایی است که باید هرچه سریع‌تر به مرحله اجرایی برسد.

عقبایی تصریح کرد: زمین 60 تا 90 درصد از قیمت تمام شده یک ملک را تشکیل می‌دهد، بنابراین باید وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه‌ها مدیریت خود را بر این حوزه افزایش دهند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری در پایان گفت: طرح مسکن استیجاری 8 سالی است که هم مورد تأیید دولت و هم مجلس است، بنابراین بعد از گذشت این مدت باید مجوزهای لازم را برای اجرایی شدن کسب کند.

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۴۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود

اردیبهشت به نیمه رسیده و تاکنون نیز بازار اجاره تورمی نسبی را تجربه کرده است. فعالان و مشاوران املاک می‌گویند این روند افزایشی انتهای اردیبهشت‌ماه بیشتر نمود می‌یابد و مستاجران باید از ابتدای خرداد منتظر تثبیت قیمت‌ها باشند.

دست صاحبخانه‌ها در ایران کاملاً باز است

به گزارش تجارت نیوز، مجید گودرزی، کارشناس حوزه مسکن، درباره روند فعلی بازار اجاره گفت: «در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود. اگر قانون وارد بازار اجاره شود، قطعاً شاهد اتفاقات کنونی نخواهیم بود. مثلاً در آلمان ودیعه سه برابر اجاره ماهانه است. همچنین بعد از اتمام قرارداد اجاره، ودیعه همراه با سود آن به مستاجر بازگردانده می‌شود.»

او ادامه داد: «ودیعه در ایران مصیبتی بیشتر از اجاره است و صاحبان املاک تا جایی که بتوانند از مستاجران مبلغ بیشتری بابت ودیعه دریافت می‌کنند. دست صاحبخانه‌ها در ایران کاملاً باز است و هیچ قانونی وجود ندارد. در نهایت اکنون به دلیل ترک فعل نمایندگان گذشته مجلس برای قانون‌گذاری در بازار اجاره فشار زیادی وجود دارد»

اجاره‌خانه باعث فلاکت ۳۰ میلیون ایرانی شده است

گودرزی درباره سهم هزینه‌های مسکن از سبد خانوار‌ها توضیح داد: «اگر بنا بر قانونمند شدن باشد نباید بیشتر از ۲۰ تا ۳۰ درصد درآمد خانوار‌ها به اجاره اختصاص یابد، اما اکنون بر اساس گفته آقای زاکانی بیشتر از ۷۹ درصد درآمد خانوار‌ها به‌ویژه در تهران به اجاره و هزینه‌های مسکن اختصاص پیدا می‌کند. این رقم، درصد بالایی محسوب می‌شود و باعث فلاکت ۳۰ میلیون مستاجر ایرانی شده است.»

او ادامه داد: «اگر بی‌قانونی ادامه پیدا کند هیچ سقفی برای افزایش اجاره وجود ندارد و صاحبخانه‌ها هرقدر بخواهند از سفره مستاجر برمی‌دارند.»

۱۰ میلیون جوان ایرانی قادر به تشکیل زندگی نیستند

این کارشناس حوزه مسکن گفت: «هنگامی که صد درصد درآمد افراد از آن‌ها گرفته می‌شود، بحرانی جدی به بار می‌آید. تعداد زیادی از خانواده‌های مستاجر از هم پاشیده‌اند. تعداد زیادی نیز اصلاً شکل نگرفته‌اند! اکنون ۱۰ میلیون جوان ایرانی قادر به تشکیل زندگی نیستند و این روند غلط ویرانگر نباید ادامه پیدا کند.»

برخی صاحبخانه‌ها به تمام درآمد خانوار‌ها نیز راضی نیستند

او در مورد افق دید خود در این زمینه بیان کرد: «اگر فرض کنیم مسئولان به این حوزه توجهی نشان ندهند و قانونی در این زمینه به اجرا درنیاید، می‌توان پیش‌بینی کرد ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد خانوار‌ها به بخش اجاره اختصاص پیدا کند. هرچند اکنون برخی صاحبخانه‌ها به صد درصد درآمد خانوار‌ها نیز راضی نمی‌شوند.»

هیچ حقوق‌بگیر ثابتی قادر نیست در تهران زندگی کند

در کنار تمام این مشکلات در بازار اجاره، مجلس اقدامی جدید برای کنترل بازار اجاره در پیش گرفته است؛ سخنگوی شورای نگهبان امروز اعلام کرد، طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شده است. اما این طرح چه تاثیراتی می‌تواند بر بازار اجاره بگذارد؟

گودرزی در این زمینه نیز گفت: «پس از گذشت ۱۱۶ سال از قانون‌گذاری در ایران هیچ بند قانونی‌ای برای بازار اجاره وجود ندارد و این طرح می‌تواند حرکت خوبی در این زمینه باشد.»

او افزود: «امید می‌رود اوضاع به گونه‌ای پیش رود که پرداخت اجاره برای مستاجران قابل تحمل شود، زیرا یک بحران ملی است و هیچ کشوری در دنیا نیاز‌های ضروری مانند مسکن را به مکانیسم عرضه و تقاضا واگذار نمی‌کند. این یک نقص بزرگ در قانون‌گذاری است. اکنون مشاهده می‌کنیم نارضایتی‌ها در این بخش به‌شدت بالاست.»

این کارشناس بازار مسکن توضیح داد: «آنچه سران قوا تصویب می‌کردند مصوبه بود و حتی از طریق شورای حل اختلاف هم رد می‌شد، چون می‌گفتند مصوبه قابل اجرا نیست. اکنون تهران جهنم کارگران و کارمندان شده است و هیچ حقوق‌بگیر ثابتی قادر نیست دیگر در این شهر زندگی کند.»

حالا باید دید در انتهای اردیبهشت‌ماه چه بر سر بازار اجاره می‌آید و آیا طرح ساماندهی بازار اجاره برخلاف سال‌های گذشته می‌تواند نقشی مفید در عرصه بازار اجاره ایفا کند یا خیر.

دیگر خبرها

  • پاس‌ گل سامانه خودنویس برای مستاجران و مشاوران املاک
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • گزارش جدیداز قیمت مسکن در تهران/مسکن ۰.۲ درصد افزایش یافت
  • دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • دلالان نقره داغ شدند؛ تعیین قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • قیمت اجاره آپارتمان در منطقه ۱ و ۳ تهران
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • پایانی بر اجاره بهای بی‌حساب و کتاب مسکن