Web Analytics Made Easy - Statcounter

گیلان - زنان روستایی استان گیلان، بیش از۶۰ درصد از فعالیهای کشاورزی و تولیدات زراعی، باغی، دامپروری،صنایع دستی و تبدیلی روستایی را عهده‌دار هستند.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی گیلان، زنان روستایی گیلان، به عنوان نیمی از جمعیت جامعه روستایی، بیش از ۴۵۷هزار نفر از جمعیت ۹۲۷ هزار نفری روستایی را تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنان علاوه بر نقش مادرو تربیت نسل فردای میهن و حفظ کانون خانواده، نقش تولید و کشاورز را در روستا به طور کامل ایفا می‌کنند.

علیرضا شعبان‌نژاد رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان با بیان اینکه زنان روستایی استان گیلان، بیش از۶۰ درصد از فعالیهای کشاورزی اعم از تولیدات زراعی، باغی، دام و طیور، صنایع دستی و تبدیلی را انجام و کل محصولات خانگی روستایی فرآورده‌های لبنی محلی را تولید می‌کنند،گفت: فعالیتهای روزمره زنان در امور کشاورزی، دامداری، فرآوری و بازاریابی مواد غذایی،نشانگر نقش کلیدی زنان در تولید محصولات کشاورزی و صنایع روستایی است.

وی خاطر نشان کرد:در جهت توانمندسازی زنان روستایی استان، اداره توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی جهادکشاورزی،با بهره‌گیری از توان کارشناسی بویژه زنان مراکز جهاد کشاورزی با ارائه آموزش های کاربردی در سطح مزارع تولیدی ومراکز تحقیقاتی وترویجی، ۲۵ هزار نفر روز آموزش های ترویجی را برای زنان روستای طی سال جاری به اجرا در آورده است.

رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان تصریح کرد:به منظور ایجاد فرصت های شغلی جدید و پایدار در رشته‌های مختلف پروژه‌های اشتغالزایی زنان روستایی را در تمامی مراکز جهاد کشاورزی استان بالغ بر ۹۰۰ مورد پیاده کرده است.

شعبان‌نژاد افزود: برای کاهش مخاطرات فعالیت‌های کشاورزی زنان طرح آشنایی زنان با بهداشت حرفه ای و شغلی و بیماریهای مشترک انسان و دام را با هماهنگی مراکز بهداشت در کلیه شهرستانها و دهستانهای استان به اجرا در می‌آورد.

وی با بیان اینکه به منظور حمایت از مشاغل خانگی و تامین هزینه‌های جاری فعالیت های زنان روستایی تشکیل و اندازی صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی از دیگر فعالیتهای ویژه اداره زنان روستایی وعشایری استان است،گفت: در حال حاضر بالغ بر ۵۰ صندوق با همکاری سایر ارگانها از جمله صندوق کار آفرینی امید استان در استان تشکیل یا در حال راه‌اندازی است.

رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان افزود: آشنایی زنان روستایی با تولید محصولات سالم کشاورزی و کاهش مصرف سموم شیمیایی و استفاده از روشهای بیولوژیک و نیز اطلاع از شیوه های کارآفرینی و بازاریابی بالغ بر یکصد هزار نفر روز از دیگر طرح های محوری سازمان جهادکشاورزی باشد،که با همکاری مرکز آموزش و تحقیقات و اداره کل استاندارد استان در سطح روستاهای برای حفظ محیط زیست و تولیدات پایدار کشاورزی انجام می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۵۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا مراسم اختتامیه نمایشگاه دستاوردهای نهاد وقف در راستای معرفی عملکرد و دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه عصر امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت در سالن همایش‌های هتل ارم تهران برگزار شد. حجت‌الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و حسن اسدی بازیگر شناخته شده کشورمان نخستین سخنرانان این مراسم بودند.

پس از ارائه آمار و گزارش عملکرد حجت الاسلام عادل، اسدی نیز در سخنانی گفت: من برای تماشای نمایشگاه دستاوردهای اوقاف به اینجا آمدم و فکر می‌کردم صرفا چند غرفه با نمودار و آمار می‌بینم، اما ماحصل نگاهم من را به وجد آورد. ما در دوره‌ای هستیم که شاهد جهش علم هستیم و اگر عقب بمانیم مملکت مقتدری نداریم. من با غرفه‌هایی مواجه شدم که در جهش تولید علم حرکت می‌کردند.مثل غرفه‌ای که مدعیست توانایی تولید واکسن هر ویروس جدیدی را در عرض دو ماه دارد و این فوق‌العاده است چون ما ماه‌های ابتدایی همه‌گیری کرونا را در خاطر داریم. چیزی که اینجا دیدم حمایت درست از جوان‌هاست، جوان‌هایی که اگر کسی دستشان را نگیرد، همه تلاش‌هایشان از بین خواهد رفت. من این کمکی که اوقاف در جهت اقتدار ملی ما می‌کند ارج می‌نهم. اقتدار ملی ما در گرو تولید ملی خوب است. ما در حال تولید فیلمی هستیم که ان نیز به نوعی برای نشان دادن اقتدار ملی است. من به سازمان اوقاف تبریک می‌گویم که مدیریت آن از شکل سنتی به روش های مدرن تبدیل شده است.

پس از این بخش از چند نفر از فعالان این نمایشگاه با حضور سخنرانان اولیه و دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تقدیر به عمل آمد.

حجت‌الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف در ادامه مراسم پشت تریبون قرار گرفت و گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه افتخار این را دارد که خود را در مسیر فرمایشات مقام معظم رهبری می‌داند. من به وجود ایشان تبریک می‌گویم که پس از عمل به وعده صادق آثار زیادی از آن می‌بینیم. افتخار ما این است که در این زمان زندگی می‌کنیم و سازمان وقف خود را پیشرو در مسیر انقلاب اسلامی می‌داند. آنچه که امروز شاهد آن هستیم، حفظ‌العین داریم که در این نمایشگاه در همان راستا حرکت کردیم. این برایمان مهم است ما در عالم واقع و خارج چگونه به این موقوفه رسیدگی می‌کنیم، اینکه آیا موقوفه حرکت می‌کند یا زمین وسیعی است که حرکت نمی‌کند؟ بسیاری از زمین‌های موقوفه در موقعیت‌های جغرافیایی بایر هستند و ما طرح‌هایی داریم که در زمین‌هایی در استان‌های جنوبی به فکر رسیدگی به این وضعیت افتادند. در کل تولیدات جوانان و نخبگان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد.

وی با اشاره به برخی از طرح‌ها و محصولاتی که در این نمایشگاه حضور داشت افزود: ما سوسک‌های خرطوم داری در کرمان داریم که اگر به سراغ نخل‌ها بروند محصولات خرما به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و ما طرح‌هایی برای استفاده از پرتو افشانی برای از بین بردن این حشرات داریم تا مشکل کل نخلستان‌ها حل شود. ما از دانش کافی برای بهینه‌سازی تولید برخورداریم. ما با موتورهایی توانایی کنترل کردن سرمازدگی محصولات کشاورزی هم داریم. تمام این موارد می‌تواند کمک بزرگی به کشاورزی ما بکند. ما در وقف درگیر این مسائل هستیم و باید به همه آن‌ها به صورت علمی نگاه کنیم.

خاموشی اضافه کرد: اگر این حرکات را ادامه دهیم جهش تولید ادامه پیدا می‌کند. علوم دانش بنیان می‌تواند در این مسیر بسیار اثرگذار باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • اختصاص ۱۱۵۰هکتار از مزارع قزوین به کشت چغندرقند
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • تحقق شعار سال تکلیف بزرگی برعهده مسوولان است
  • پیش بینی برداشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در گلستان
  • پیش بینی برداشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در استان گلستان
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • گندمکاران یزد نگرانی بابت تحویل گندم نخواهند داشت
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان