Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@02:26:37 GMT

زیارت امام حسین(ع) با تخلف عجین‌ شدنی نیست

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۷۷۱۱۶

زیارت امام حسین(ع) با تخلف عجین‌ شدنی نیست

سفیر ایران در کشور عراق با تاکید بر اینکه زیارت امام حسین(ع) با تخلف عجین نیست و امکانپذیر نخواهد بود، گفت: هیچ فردی حق ندارد به عنوان زائر بدون ویزا وارد کشور عراق شود و شرع به همراه قوانین چنین اجازه‌ای را نمی‌دهد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ ایرج مسجدی امروز در همایش کارگزاران اربعین حسینی اظهار کرد: بنده سالهای متمادی است که در این حوزه فعالیت دارم و شور و اشتیاق وصف‌ناپذیر مردم عراق در زیارت اربعین حسینی را از نزدیک مشاهده کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: در ایام اربعین حسینی مردم عراق از هر منطقه و شهری با هر فرهنگ و اعتقادی، حرکت به سوی کربلای معلی را برخود واجب می‌دانند و از چند روز قبل از مراسم اربعین با پای پیاده برای این زیارت رهسپار می‌شوند.

سفیر ایران در عراق افزود: زائر عراقی خودش برای زیارت مدیریت و برنامه‌ریزی می‌کند و هیچکس اعم از مسئولان این برنامه‌ریزی را انجام نمی‌دهند؛ آنها سازمان یا نهادی به عنوان ستاد برای برنامه‌ریزی این ایام ندارند و اصلا آنجا جایگاهی به نام ریاست ستاد اربعین وجود ندارد.

مسجدی تصریح کرد: معنای واقعی مردمی بودن را می‌توان در برنامه‌ریزیهای این کشور مشاهده کرد یعنی مردم خودشان موکبها را راه‌اندازی می‌کنند و به زیارت می‌روند و خودشان به موقع باز می‌گردند و تمامی برنامه‌ریزیها به صورت مردمی است.

وی تصریح کرد: دولت عراق به معنای دولت فقط بحث ایجاد امنیت را برای زائران اربعین مورد توجه قرار داده و تنها موضوع انتظامات و اختیارات در اختیار مردم بود اما شرایط زائران ما کمی با آنها متفاوت است.

سفیر ایران در عراق با بیان اینکه برخی تفاوتهای فرهنگی، زبان و سنت میان دو کشور وجود دارد، اظهار کرد: یکی از عمده‌ترین تفاوتهای زائران در همین موضوع فرهنگ و زبان باز می‌گردد که البته طی سالهای زیادی این موضوع تا حدودی فهم شده است و البته به مرور زمان این تفاوتها کاسته می‌شود.

مسجدی با برشمردن برخی خواسته‌های زائران ایرانی در ایام اربعین حسینی گفت: به عنوان نمونه زائر ما از مرز که عبور می‌کند به دنبال وسایل نقلیه می‌گردد یا اینکه در این ایام که همه عراقی‌ها و زائران به زیارت کربلا و نجف می‌روند قصد سفر به کاظمین و سامرا را می‌کنند که این جزئی از طرحها و برنامه‌ریزیها محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: باید بحث موضوع مردمی بودن اربعین مورد توجه زائران و مسئولان قرار گیرد چرا که مردمی بودن به معنای تامین بودجه از طریق مردم است و نباید الزامی برای دستگاه‌ها و نهادها ایجاد کرد.

سفیر ایران در عراق اظهار کرد: یکی از مهمترین وظایف ستاد مرکزی اربعین برای آینده این است که سیاستگذاری درستی درباره موضوعات مرتبط با مردمی بودن و زائران اربعین انجام دهد.

مسجدی با بیان اینکه سال گذشته برخی زائران ما از فرصت زیارت اربعین بهره جسته و قصد سفر به کاظمین و سامرا را کردند، گفت: زائران ایرانی فرصت را مغتنم می‌شمارند و نمونه بارز آن را سال گذشته با سفر یک میلیون و 800 هزار نفر از زائران ایرانی به سامرا و کاظمین شاهد بودیم که این رفتارها الزاماتی را در موضوع برنامه‌ریزی ایجاد خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته موکبهای عراقی در مسیر کاظمین یا سامرا وجود نداشت که موظف شدیم قرارگاهی در سامرا برای برنامه‌ریزی زائران تشکیل دهیم که البته اقدامات قابل توجهی نیز صورت گرفته است.

سفیر ایران در عراق با تاکید بر مردمی شدن مدیریت زیارت اربعین حسینی گفت: سیاست‌گذاری و مدیریت ما باید به سمتی سوق پیدا کند که تمامی برنامه‌ریزیها و فعالیتها مردمی باشد البته به گونه‌ای باید طرح‌ریزی صورت گیرد که زائران ما رها نشوند و بحرانی صورت نگیرد.

مسجدی تصریح کرد: باید موکب‌داران و زائران را به راه‌انداز ی مواکب در مسیر کاظمین ، نجف و سامرا تشویق کنیم و این مورد قطعا مورد اقبال قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: سامرا باید تبدیل به شرایط محیطی مناسب برای زیارت زائران شود و به طور حتم اهالی این منطقه با روی باز و گشاده برای حضور زائران استقبال می‌کنند.

سفیر ایران در عراق با بیان اینکه مردم سامرا یکی از میهمان‌نوازترین مردم عراق محسوب می‌شوند، گفت: بهتر است سرمایه‌گذاران و برنامه‌ریزان در این منطقه حضور یابند و به فکر ایجاد هتل و امکانات مناسب برای زائران باشند.

مسجدی همچنین با بیان اینکه عراقی‌ها در موضوع اربعین تمام همکاریها را به طور کامل انجام می‌دهند، گفت: عراقی‌ها در این ایام تمامی درخواستهای خود را به روی ایرانی‌ها مسدود می‌کنند و این رویکرد آنها جای تقدیر دارد؛ زمانی که طرف عراقی چنین همکاری را انجام می‌دهد ما هم نباید بی‌توجه به قوانین این کشور باشیم.

سفیر ایران در کشور عراق با تاکید بر اینکه زیارت امام حسین(ع) با تخلف عجین نیست و امکانپذیر نخواهد بود، گفت: هیچ فردی حق ندارد به عنوان زائر بدون ویزا وارد کشور عراق شود و شرع به همراه قوانین چنین اجازه‌ای را نمی‌دهد.

وی تصریح کرد: تمامی دست‌اندرکاران انتظامی و امنیتی کشور باید نسبت به تردد افراد فاقد مدارک قانونی دقت کنند و مانع آنها در این مسیر شوند چرا که زندانی بودن زائر ما در کشور عراق نامناسبت است.

مسجدی تصریح کرد: زائر ما باید با مدارک قانونی و به‌صورت مناسب همراه با عزت، کرامت، نظم و امنیت وارد کشور عراق شود و سپس به سلامت به میهن عزیز بازگردد که امیدواریم در این موارد نیز دقت لازم انجام گیرد.

وی با بیان اینکه محور اصلی برگزاری مراسم اربعین حسینی عراقی‌ها هستند، گفت: ما در مسئله اربعین فقط نقش پشتیبانی را خواهیم داشت و در عمل موکب‌های عراقی و مردم این کشور مراسم راهپیمایی اربعین حسینی را برگزار می‌کنند.

انتهای پیام/

R1365/Psaadati/S2,23/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۷۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، گفت: خدمات به زائران رضوی به ویژه در ایام پیک زیارتی باید در بخش حمل و نقل و اسکان توسعه و تسهیل بیشتری پیدا کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با سیدجواد موسوی، م دیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی و جمعی از مدیران دستگاه‌های میدان‌دار در پذیرایی از زائران رضوی، اظهار داشت: یکی از مسئله‌های مهم در ایام پیک زائر در مشهدالرضا(علیه السلام) انجام هر چه بهتر تکریم و میزبانی از زائران رضوی به ویژه زائران بارگاه منور رضوی است.

وی ضمن تاکید بر تکریم هر چه باشکوه تر زائران امام هشتم(ع) افزود: میزبانی شایسته از مهمانان علی‌ابن موسی‌الرضا(علیه السلام)، مهم‌ترین تکلیف مسئولان استان و مدیران شهر است. اینجاست که می‌گوییم باید فرهنگ میزبانی را ارتقا دهیم و آن را به معیارهای زیارت مطلوب در شهر امام رضا(ع) نزدیک کنیم .

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در حوزه میزبانی و حضور زائران باید توجه و اهتمام ویژه خود را متمرکز بر موضوع اسکان در هتل‌ها، زائرسراها و مهمانسراهای ارزان‎ قیمت کنید، زیرا محور اصلی چالش‌‎های موجود، ناظر بر آن دسته از زائرانی است که به عشق زیارت امام هشتم(ع) به این شهر می‌آیند، اما توان مالی برای اقامت چند روزه در یک منزلگاه را ندارند و تکلیف شما رسیدگی به نیاز این عزیزان است.

وی با ابراز گلایه از افزایش غیرمنطقی نرخ اقامت و اسکان در پیک‌های زیارتی ادامه داد: باید حداکثر نظارت و کنترل را در این زمینه به‌کار بگیرید تا زیارت مهمانان امام رئوف(ع) در اوج رفاه و آسایش میسر باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری، ساخت زائرسراهای ارزان قیمت به تکلیف سایر شهرهای کشور در مشهدالرضا(ع) را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر دانست و تصریح کرد: تمام ظرفیت خود را پای کار بیاورید تا حتی یک گره از کار زائر امام هشتم(ع) باز شود. این تکلیف بر گردن ما و حقی است که علی ابن موسی الرضا(ع) بر ضمه ما دارد تا زائر او را تکریم کنیم.

وی تأکید کرد: از جمله گروه‌هایی که به زیارت حضرت رضا (ع) مشرف می‌شوند، زائران خارجی هستند؛ در این بخش توجه ما باید به زواری باشد که استطاعت و توانی مالی زیادی برای زیارت حضرت ندارند، مانند زائران شریف پاکستانی که صدها و هزاران کیلومتر راه را طی کرده، رنج سفر را به جان خریده تا خود را به مشهد برسانند. حالا چه وظیفه‌ای برای ما مهم‌تر از تأمین زیرساخت اقامت برای این‌ها؟

امام جمعه مشهد گفت: یک جنبه دیگر از خدمت‌رسانی به زائران و تسهیل فرآیند زیارت، توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل است؛ اعم از حمل و نقل جاده‎ای، ریلی و هوایی که ضرورت آن در پیک های زیارتی مضاعف می‌شود. به همین دلیل، این ظرفیت وجود دارد که در حوزه سفرهای هوایی، شرکت‌های هواپیمایی دولتی پای کار بیایند و پروازها از نظر کمیت و کیفیت توسعه پیدا کند. در حوزه خدمات ریلی هم این مهم اجتناب‌ناپذیر است و در بخش تشرف‌های زمینی، کیفیت جاده‌ها به همراه ایمن‎‌سازی آن‌ها ضرورت پیدا می‌کند.

انتهای پیام/ 282

دیگر خبرها

  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین سال جاری
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین امسال
  • زیارت اماکن مقدس عراق در هوای بارانی + فیلم
  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • سفر زائران اربعین با خودروی شخصی به عراق؟ | واکنش مهم یک مقام دولتی