Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - آيت الله آملي لاريجاني، با اشاره به تلاش دولت ، مجلس و دستگاه قضايي براي حل مشکل سپرده گذاران موسسات مالي و اعتباري غيرمجاز، توقيف اموال اين موسسات را براي جلوگيري از حيف و ميل اموال مردم عنوان و ابراز اميدواري کرد که با همت همه دستگاه هاي مربوطه، اموال موجود از اين موسسات به شکل عادلانه و بر حسب ميزان سپرده‌ها ميان سپرده گذاران تقسيم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش گروه حقوقي و قضايي خبرگزاري ميزان به نقل از روابط عمومي قوه قضائيه،آيت الله آملي لاريجاني در جلسه مسئولان عالي قضايي با تسليت شهادت حضرت امام سجاد (ع)، يکي از بهترين راههاي قرب به ساحت حق تعالي را «دعا» دانست و با اشاره به ادعيه گردآوري شده از امام زين العابدين (ع) درقالب صحيفه سجاديه تصريح کرد: مجموعه ادعيه منسوب به «حضرت علي ابن الحسين (ع)» سرشار از معارف الهي است و علماء و بزرگان شيعه در طول تاريخ تا صحيفه پنجم را نيز تدوين کرده اند که اين دعاها به دليل دارا بودن مضامين بلند معرفتي و تعليم ادب انسان در پيشگاه حق تعالي بهترين ذخيره براي شيعيان و همه مسلمانان است.رئيس قوه قضاييه انس با خدا را بالاترين نعمت توصيف کرد و افزود: اميدواريم با تأمل در مضامين عميق ادعيه و بهره مندي از آنها بتوانيم تقرب الي الحق بيابيم و با فاصله گرفتن از اشتغالات و روزمرگي ها، حالت اختصاص به حق و انس با او را در خود تقويت کنيم.
سخنان رئيس جمهور آمريکا نشانگر شخصيت نامتعادل، غيرمنطقي، نادان، فحاش و بذيّ اللسان او بود
آيت الله آملي لاريجاني در ادامه با اشاره به اظهارات اخير دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا درباره استراتژي جديد اين کشور در قبال ايران، اظهار کرد: سخنان رئيس جمهور آمريکا نشانگر شخصيت نامتعادل، غيرمنطقي، نادان، فحاش و بذيّ اللسان او بود. هرآنچه از رذائل در ديگران وجود داشته در شخصيت اين فرد، يکجا جمع است.
رئيس قوه قضاييه با اشاره به گزافه گويي هاي ترامپ عليه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي خاطرنشان کرد: رئيس جمهور آمريکا بخشي از نيروهاي مسلح رسمي يک کشور را، فاسد و تروريست مي خواند و اين نشانگر ناداني اوست زيرا بايد اين احتمال را بدهد که در مورد نيروهاي نظامي کشورش نيز ممکن است چنين سخني گفته شود. سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در تمام طول انقلاب و نيز در دفاع مقدس يک نيروي خاص، فداکار، ايثارگر و از جان گذشته براي کشور بوده است و امروز نيز اين ويژگي هايش براي مردم، ملموس است.
سردمداران کفر از ضرباتي که بابت مجاهدت هاي سپاه در سوريه و عراق خورده اند ناراحت هستند
آيت الله آملي لاريجاني با بيان اينکه سردمداران کفر از ضرباتي که بابت مجاهدت هاي سپاه در سوريه و عراق خورده اند ناراحت هستند، تصريح کرد: جمهوري اسلامي در بحبوحه پيشروي هاي گروه تروريستي داعش به کمک برادران خود در سوريه و عراق شتافت و با مجاهدت هاي اين رزمندگان، بنيان داعش در آستانه ريشه کن شدن است. همين امر موجب ناراحتي کشورهاي سلطه قرار گرفت زيرا آنها خود داعش را با اغراض مختلف ايجاد کرده‌اند و با يک ائتلاف ظاهري مدعي مبارزه با داعش شدند در حاليکه از اين گروه تروريستي حمايت همه جانبه مي کردند. اعتراف به خلق داعش توسط خود آنها در سخنان آقاي ترامپ در زمان انتخابات به کرّات آمده بود. از سوي ديگر اعلام کردند که بيست سال زمان براي مبارزه با داعش و نابودي آن لازم است در حاليکه جمهوري اسلامي با حمايت از برادران خود در سوريه و عراق در کمتر از 2 سال داعش را در آستانه نابودي قرار داده است و واضح است که اين براي حاميان تروريست ها قابل تحمل نيست.
رئيس قوه قضاييه گفت: از وقتي که مقاومت در سوريه و عراق به موفقيت هاي بزرگ دست يافت، موضع گيريها عليه ايران تشديد شد و در مورد عملکرد ما در منطقه سخن مي گويند در حاليکه بايد از آنان پرسيد ما که ساکن منطقه هستيم، شما در اين منطقه چه مي کنيد؟ از هزاران کيلومتر آن طرف تر به اين منطقه آمده ايد و پايگاه نظامي زده ايد، با فروش سلاح هاي خود خزانه ملت ها را خالي مي کنيد و متأسفانه برخي سران کشورهاي منطقه نيز بي توجه به منافع خود و جهان اسلام با شما همکاري مي کنند، 350 ميليارد دلار اسلحه در منطقه فروخته ايد و حال در مورد موشک هاي ما که براي دفاع در برابر سلطه گري ها و زياده خواهي هاي شما توسعه يافته، سخن مي گوييد؟ شما چه کاره ايد که بخواهيد چنين اظهاراتي را عليه جمهوري اسلامي داشته باشيد؟ همين عکس العمل هاي جنون آميز شما نشان مي دهد که نقشه هايي در سر داريد و اينک از خنثي شدن توطئه هايتان عصباني هستيد.
آيت الله آملي لاريجاني با بيان اينکه آمريکاييها در مسئله برجام نشان دادند که قابل اعتماد نيستند و آبروي خود را بيش از پيش در سطح جهان بردند، تصريح کرد: البته پيشتر نيز مقام معظم رهبري و هم برخي مسئولان نسبت به غيرقابل اعتماد بودن آمريکا هشدار مي دادند اما خوشبختانه امروز براي جهان و حتي براي خود آمريکايي‌ها روشن شده است که دولت اين کشور قابل اعتماد نيست و حتي برخي از اعضاي هيئت حاکمه آمريکا نيز به آقاي ترامپ اعتراض مي کنند.
رئيس قوه قضاييه با بيان اينکه بسياري از ملتها از جمله ملت ايران طعم اقدامات آمريکا نظير طراحي کودتاها و تحريم ها را چشيده اند، اظهار کرد: هدف شما پس از استقرار انقلاب اسلامي، از بين بردن اين نظام بود اما مردم ما همت کردند و در طول اين سالها با ايستادگي پاي انقلاب و آرمانهاي خود، پاسدار نظام جمهوري اسلامي بودند. در حال حاضر نيز براثر همين اظهارات نامربوط شما، بيش از گذشته در مقابلتان خواهند ايستاد و برايشان آشکارتر مي شود که مقابله با شيطان بزرگ از ابتدا صحيح بوده است زيرا دولت ايالات متحده به هيچ تعهدي در هيچ کجا پايبند نيست. اگر بنا باشد با رفت و آمد رئيس جمهورها همه تعهدات تغيير کند ديگر مسئوليت دولتها و تعهدات بين المللي آنها چه جايگاهي خواهد داشت؟
موضع گيريهاي مقامات آمريکا عليه ايران فرصتي براي انسجام هرچه بيشتر مردم و مسئولان است
آيت الله آملي لاريجاني با بيان اينکه اظهارات و موضع گيريهاي اخير مقامات آمريکا عليه ايران فرصتي براي انسجام هرچه بيشتر مردم و مسئولان تحت رهبري هاي داهيانه مقام معظم رهبري است، تأکيد کرد: بهترين کار در قبال اين قبيل اظهارات، اتکا به نيروهاي داخلي است. آنها در پي فروپاشي اقتصادي ايران هستند و تنها راه مقابله با آن، اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي است. آقاي ترامپ در مقام اعتراض به تصويب برجام مي گويد «درست زماني که جمهوري اسلامي در آستانه فروپاشي اقتصادي قرار داشت قرارداد برجام امضا شد»که بايد به نحوه درک و فهم آنها از نظام و مردم ما خنديد.
رئيس دستگاه قضا افزود: جمهوري اسلامي در زماني که کمترين توان مالي را داشت و گرفتار جنگ تحميلي بود، ايستادگي کرد و دچار فروپاشي نشد، چگونه حال که در بهترين دوران خود از نظر توانمندي و اقتدار قرار دارد، در حال فروپاشي بوده است؟ جاي تأسف است که اينقدر هم قدرت تشخيص نداريد. با وجود همه ابزارها و ساز و کارهاي جاسوسي که در اختيار داريد، خداوند نمي گذارد به فهم درستي از ملتها برسيد و اين به دليل خوي استکباري دائمي شماست.
آيت الله آملي لاريجاني گفت: اسلاف آقاي ترامپ زرنگ تر بودند و لااقل با حفظ ظاهر، دست چدني خود را داخل دستکش مخملي پنهان مي کردند اما اين فرد کاسب کار ظاهراً فقط با اصطلاحات عالم تجارت آشناست و فقط درباره پول صحبت مي کند و طبق گزارش‌ها به رئيس جمهور فرانسه گفته است که از بردن پول ايران لذت ببرند. تمام تصور او از روابط و سياست بين الملل حول محور کاسب کاري مي گردد؛ چنانکه در جريان سفر خود به عربستان نيز با همين ديدگاه در پي کاسبي بود. نتيجه چنين رويکردي آبروريزي آمريکا در سطح بين الملل و موضع گيري داخلي مردم و هيئت حاکمه آمريکا عليه رئيس جمهور اين کشور است.
لزوم شناخت و اتکا هرچه بيشتر به توان داخلي
رئيس قوه قضاييه با تأکيد بر لزوم شناخت و اتکا هرچه بيشتر به توان داخلي، تجربه برجام را تجربه اي بسيار مهم و عبرت آموز توصيف کرد و گفت: مذاکرات برجام نشان داد که جمهوري اسلامي اهل منطق و مذاکره است و با محاسبات دقيق بين المللي و ادبيات ديپلماتيک کاملاً آشناست. همچنين برجام نشان داد که جمهوري اسلامي متخلق به اخلاق مذاکره است و آمريکا نيز عکس همه اين موارد را نشان داد. تجربه ديگري که از برجام حاصل شد، اطمينان هرچه بيشتر نسبت به غيرقابل اعتماد بودن آمريکا بود و تجربه سوم نيز اين بود که آمريکا در پس پرده مذاکرات اهداف ديگري را دنبال مي کرد زيرا آقاي ترامپ مدعي است که قرار بود جمهوري اسلامي به روش ديگري عمل کند!
آيت الله آملي لاريجاني با تأکيد بر لزوم هوشياري هرچه بيشتر در برابر سياست هاي خصمانه آمريکا، سخنان رئيس جمهور کشورمان درواکنش به اظهارات ترامپ را شجاعانه، قاطعانه و به هنگام توصيف کرد و با تقدير از رئيس جمهور بابت اين موضع گيري گفت: ما نيز از چنين جهت گيريهايي در مقابل آمريکا حمايت مي کنيم و رئيس جمهور محترم نيز مطمئن باشند تا زماني که چنين واکنش هاي شجاعانه و قاطعانه اي وجود دارد مردم حمايت خواهند کرد و تحت رهبري هاي روشنگرانه و هوشمندانه رهبر معظم انقلاب، توطئه‌هاي دشمن را ناکام خواهند گذاشت.
رئيس قوه قضاييه با اخطار به برخي افراد و رسانه ها بابت انتشار تحليل هاي همسو با دشمن خاطرنشان کرد: متأسفانه برخي تحليل ها شبيه تحليل هاي دشمن است و اين بسيار تأسف آور است که ما بين خودمان نيز سخناني نظير سخنان دشمن بر زبان بياوريم. امروز مردم نياز به انسجام هرچه بيشتر و شناخت صحيح از دشمن دارند بنابراين نبايد دشمن را بزک کرد. بي ترديد جمهوري اسلامي در مسئله برجام به طور کامل حسن نيت خود را نشان داد و به اندازه کافي هم کوتاه آمد تا يک کار منسجم صورت گيرد و توافق حاصل شود. واضح است که تمام خواسته هاي ما نيز در برجام محقق نشده است اما به هرحال در ترازوي برجامي به اين نقطه رسيدند که به اين ميزان از خواسته ها اکتفا شود. حال برخي سخنان مبني بر لزوم اقدامات فراتر و کوتاه آمدن در مقابل سلطه گران به هيچ وجه پذيرفته نيست.
آيت الله آملي لاريجاني در پايان اين بخش از سخنان خود مردم کشورمان را حامي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي دانست و با بيان اينکه سپاه، محبوب مردم ماست ابراز اميدواري کرد که اين نيروي با ارزش و فداکار کشور مسير خود را طي کند و مسئولان جمهوري اسلامي نيز به گزافه گويي هاي مقامات آمريکايي در عمل پاسخ مناسبي بدهند.
رئيس قوه قضاييه در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به عملکرد موسسات مالي و اعتباري و بعضي از بانکها تصريح کرد: به واسطه عملکرد اين موسسات و بانکها، برخي سپرده گذاران گرفتار مشکلاتي شده اند. اولاً بايد بپذيريم که بانک مرکزي در گذشته به وظايف خود درست عمل نکرده و کم کاريهايي داشته است. با اين حال با بروز برخي مشکلات، بانک مرکزي، مجلس، دولت و قوه قضاييه براي حل اين مشکلات وارد ميدان شدند و جلساتي داشته ايم که بانک مرکزي اخيراً تلاش‌هاي خوبي داشته است.
آيت الله آملي لاريجاني افزود: برخي موسسات مالي با سوءاستفاده از اعتماد مردم وجوهي را جمع آوري کرده اند اما اين وجوه را در جايي غير از محل خود سرمايه گذاري کرده و سودهاي غيرعادي و غيرمعقول هم پرداخت مي کردند. مردم بايد هوشيار باشند که نفس پرداخت سودهاي کلان و خارج از چارچوب مقررات بانکي کشور، نشان دهنده يک مشکل است و چنين سودهايي غالباً از طرق طبيعي حاصل نمي شود بلکه بخشي از سپرده هاي مردم است که در قالب سود پرداخت مي شود.
رئيس قوه قضاييه با اشاره به اقدامات اوليه دستگاه قضايي در برخورد با مواردي که سپرده گذاران دچار مشکل شده اند، اظهار کرد: ما در گام اول تلاش کرديم که با توقيف اموال اين موسسات، جلوي حيف و ميل اموال مردم را بگيريم. گرچه برخي افراد متأسفانه همين قدم صحيح، قانوني و شرعي را معکوس جلوه داده‌اند و در برخي از شعب اين موسسات در پاسخ به سپرده گذاران که وجه خود را مطالبه کرده اند پاسخ داده مي شود که نمي توانيم پول شما را بدهيم زيرا قوه قضاييه آن را توقيف کرده است! اين در حالي است که اگر ما طبق قانون اقدام به توقيف اين اموال نمي کرديم، همين ميزان از دارايي هاي موجود موسسات نيز که متعلق به مردم است توسط مديران اين موسسات حيف و ميل مي شد و از بين مي رفت.
آيت الله آملي لاريجاني يکي ديگر از اقدامات دستگاه قضايي در اين موضوع را شناسايي اموال اين موسسات و تلاش براي تقسيم عادلانه اين اموال بين سپرده گذاران برشمرد و اظهار کرد: اين بخش کار به دليل نحوه پرداخت سودها و ميزان اموال بانکها بسيار پيچيده است. به همين دليل براي طراحي ساز و کاري جهت تقسيم عادلانه اموال موسسات ميان سپرده گذاران، جلسات متعددي را شخصاً با رئيس بانک مرکزي و برخي اعضاء هيئت رئيسه مجلس داشته ام. در حال حاضر با تلاشهاي بسيار، نزديک به 98 درصد سپرده ها تصفيه شده است و تنها 2 درصد باقيمانده که البته بلحاظ مبالغ سپرده‌ها ميزان قابل توجهي را به خود اختصاص مي دهد.
رئيس قوه قضاييه تأکيد کرد: تمام تلاش ما اين است که اجازه ندهيم اموال مردم از بين برود يا اموال موسسات بصورت غيرعادلانه تقسيم شود. البته نبايد فراموش کنيم که کار قوه قضاييه يک کار اجرايي نيست و پولي هم در اختيار ندارد که بخواهد به سپرده گذاران بدهد. حتي اگر دستگاه قضايي چنين مبلغي را نيز در اختيار داشت به لحاظ قانوني نمي توانست اموال عمومي را دراختيار موسسات خصوصي قرار دهد تا بدهي خود را پرداخت کنند.
آيت الله آملي لاريجاني با بيان اينکه متخلفان، ضامن پرداخت بدهي ها و خسارتها هستند، به سپرده گذاراني که دچار مشکل شده اند اطمينان داد که دستگاه قضايي، دولت، مجلس و بانک مرکزي تمام همت خود را معطوف حل اين مشکل کرده اند و پاي کار هستند تا اين مسئله به بهترين وجه حل شود و البته مسلماً مديران متخلف اين بانکها را نيز به مجازات مقرّره خواهند رساند.
رئيس قوه قضاييه همچنين به مردم توصيه کرد که مطلقاً به موسسات غيرمجاز اعتماد نکنند و در عين حال با اشاره به تشديد نظارت هاي دستگاه قضايي بر بانک مرکزي گفت: بانک مرکزي نيز موظف است با نظارتهاي پيگير خود اجازه فعاليت به موسسات غيرمجاز را ندهد. وقتي براي يک مغازه غيرمجاز، نظارت هاي شديدي را اعمال مي کنيم چگونه شعبات مختلف يک موسسه مالي غيرمجاز مي توانند در سراسر کشور فعاليت کنند و حتي تابلو داشته باشند.
آيت الله آملي لاريجاني افزود: بانک مرکزي متعهد شده است که تا پايان امسال به بانک‌ها و موسسات غيرمجاز سامان دهد؛ البته موسسات و بانک هاي مجاز نيز بايد تحت نظارت مستمر بانک مرکزي باشند تا از بروز برخي مشکلات نظير پديد آمدن تراز منفي يا پرداخت سودهاي خارج از چارچوب مقررات نظام بانکي جلوگيري شود.
رئيس قوه قضاييه با بيان اين که حضور دادستاني کل کشور نيز در شوراي پول و اعتبار جدي تر شده است، نسبت به سامان دهي وضعيت کنوني ابراز اميدواري کرد و گفت: در جلساتي که با مسئولان بانک مرکزي و مقامات عالي نظام داشته ام اين موضوع را مطرح کرده ايم که واقعاً کشور چه نيازي به اين همه بانک خصوصي دارد؟ بانکها حتي اگر مصداق بنگاه اقتصادي هم باشند نبايد همچون بنگاه هاي اقتصادي که ساختمان سازي مي‌کنند يا وارد تجارت خارجي مي‌شوند، عمل کنند. بانکها بايد خدمات بانکي ارائه کنند و کارهاي اقتصادي کشور را با پرداخت تسهيلات حمايت کنند، نه اينکه خود وارد کارهاي اقتصادي آنچناني شوند. متأسفانه يک تلقي نادرست از دوران سازندگي به جا ماند که بانکهاي خصوصي مورد حمايت زياد قرار گرفتند و تبديل به بنگاه‌هاي اقتصادي خاص شدند. اين نادرست ترين کار در نظام بانکي کشور بود زيرا بانک بايد صرفاً حافظ پول و اموال مردم و ارائه دهنده خدمات بانکي و تسهيلات در حد مجاز باشد. علاوه براين، بانکها بايد کفايتشان براي پرداخت ديون مردم در حد استاندارد باشد. لذا با توجه به مجموع اين مسائل بايد مانع ايجاد بي حساب و کتاب بانکها باشيم، بانکهاي فعلي براي ارائه خدمات بانکي به مردم کفايت مي کنند.
آيت الله آملي لاريجاني با تأکيد بر لزوم تجديد نظر در قوانين بانکي و تشديد نظارت بانک مرکزي بر بانکها و موسسات مالي، خاطرنشان کرد: مردم عزيز مطمئن باشند در جايي که کاري مربوط به قوه قضاييه است، دستگاه قضايي حتي فراتر از آن هر کمکي که بتواند خواهد کرد و آنچه تاکنون در اين زمينه عمل کرده ايم نيز بهترين راه ممکن بوده است. اميدواريم با حمايت دولت و بانک مرکزي، پرداخت ها به صورت عادلانه از طريق بانک ها به سپرده گذاران صورت گيرد و اين مشکل رفع شود.
براساس اين گزارش، ادامه بحث و بررسي پيرامون اصلاح موادي از قانون آيين دادرسي کيفري مصوب 1392 در دستور کار امروز مسئولان عالي قضايي قرار داشت.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۸۱۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ

  
منبع: تایم
تاریخ انتشار: 30 آوریل 2024
گفتگوی اریک کورتسا با دونالد ترامپ
مترجم: لیلا احمدی

➖➖➖➖➖➖➖➖➖

  عصر ایران/ ترجمه: دو بخش از گفت و گوی مفصل و 16 هزار کلمه ای مجله تایم با ترامپ را در روزهای گذشته خواندید. عصر ایران شاید نخستین رسانه ایرانی بود که ساعاتی بعد از انتشار مجله تایم بخش اول گفت و گو را منتشر کرد که در آن گفته بود اشتباه او در دوره اول این بوده که زیادی خوب بوده! در بخش دوم هم گفت در دوره بعدی تلافی خواهد کرد ( البته اگر دوره بعدی در کار باشد). و حال نوبت به بخش سوم رسیده با این مقدمه مصاحبه کننده:

ترامپ از زمان خروج از قدرت، کوشیده تا گروهی از موافقان را مهندسی کند و میادین اولیه را در رقابت‌های سنا و مجلس نمایندگان در اختیار بگیرد. امیدوار است که بدنۀ جمهوری‌خواهان مملو از افراد سرسخت ماگا باشد تا بتواند بر دستورکار قانون‌گذاری و نامزدها تأثیر بگذارد. 

"جیم بنکس" (نمایندۀ ایندیانا، رئیس پیشینِ کمیتۀ مطالعات جمهوری‌خواهان (RSC) و نامزد حزب جمهوری‌خواه در مجلس سنای ایالت)، جلسۀ برنامه‌ریزی RSC در آگوست 2022 را با حضور ترامپ در اقامتگاهش واقع در بدمینسترِ نیوجرسی به یاد می‌آورد. 

او به خاطر می‌آورد که با ورود گروه هواداران ترامپ اخباری منتشر شد مبنی بر این‌که اف‌بی‌آی به مارالاگو حمله کرده است. بانک‌ها مطمئن بودند که این جلسه لغو خواهد شد، اما لحظاتی بعد، ترامپ با بی‌قیدی از درها عبور کرد و متعهد شد که دوباره نامزد می‌شود.

 بنکس ترامپ را با این گفته به‌خاطر می‌آورد: «وقتی انتخاب شوم به متحدانی در کنگره نیاز دارم». حالا بنکس می‌گوید «تفاوت دورۀ دوم ترامپ این است که او پشتیبان‌هایی در کنگره خواهد داشت که پیش از این نداشته است».

قصد ترامپ برای بازسازی روابط آمریکا در خارج از کشور می‌تواند در همین‌حد تأثیرگذار باشد. ایالات متحده از زمان تأسیس، به‌ دنبال برپاییِ اتحادهایی براساس ارزش‌های مشترکِ مبتنی بر آزادی سیاسی و اقتصادی بود. ترامپ نسبت به پیشینیان خود و درقبال روابط بین‌الملل رویکرد معامله‌گرایانه‌تری دارد ولی از  متحدان سودجو و رهبران خودکامه‌ای مثل "شی‌جین‌پینگ" (رئیس‌جمهور چین)، "ویکتور اوربان" (نخست‌وزیر مجارستان)، یا " ژائیر بولسونارو" (رئیس‌جمهور سابق برزیل) بیزار است.

به‌همین‌دلیل وقتی همین اواخر در یکی از گردهمایی‌های تبلیغاتی گفت که روسیه می‌تواند با کشور ناتویی [که او معتقد است به قدر کافی برای دفاع جمعی هزینه نمی‌کند]، «هر کاری می‌خواهد بکند» متحدان سنتی آمریکا را به وحشت انداخت. 

ترامپ به من می‌گوید این سخن بی‌راه نبوده است و اضافه می‌کند: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و بس. ترامپ از مدت‌ها پیش گفته است که ائتلاف آمریکا را از بین می‌برد. "ینس استولتنبرگ"(دبیرکل سابق ناتو)، تهدید دورهٔ نخست ترامپ برای خروج از ائتلاف را عامل تشویق سایر اعضا به افزودن بیش از 100 میلیارد دلار به بودجۀ دفاعی ناتو می‌داند.

اما ناتوی ناامن همان‌قدر که به نفع آمریکاست، به نفع روسیه نیز خواهد بود. تهاجم سال 2022 رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین به اوکراین از نظر خیلی‌ها در اروپا و ایالات متحده، آزمونی برای رویکرد مبسوط او به بازسازیِ امپراتوری شوروی قلمداد می‌شود. در زمان بایدن و کنگرۀ دوحزبی‌اش، ایالات متحده بیش از 100 میلیارد دلار برای دفاع از خود به اوکراین ارسال کرد. بعید است ترامپ همین میزان حمایت را از کی‌یف ارائه کند. 

او پس از بازدید اوربان از مارالاگو در ماه مارس گفت: «یک پنی هم به اوکراین نخواهم داد.» ترامپ در مصاحبۀ ما می‌گوید: «هیچ هزینه‌ای نمی‌کنم مگر اینکه اروپا هم‌تراز عمل کند. اگر اروپا قرار نیست پولی بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ جنگ آن‌ها را بیشتر تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. ما یک اقیانوس در میانمان داریم.» (کشورهای اتحادیۀ اروپا بیش از 100 میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده‌اند.)

ترامپ از لحاظ تاریخی تمایلی به انتقاد یا مقابله با پوتین ندارد. ادعای دخالت روسیه در انتخابات 2016، او را در کنار خودکامۀ روسی قرار می‌دهد. حتی ترامپ درحال‌حاضر نیز از پوتین برای اهداف سیاسی‌اش استفاده می‌کند. وقتی از ترامپ پرسیدم که چرا فراخوانی برای "ایوان گرشکویچ" (خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال که یک سال است به ناحق و به اتهامات واهی در زندان مسکو زندانی است) نداده، گفت: «دارم روی این موضوع کار می‌کنم. گرشکویچ باید آزاد شود و تردید دارم این اتفاق پیش از انتخابات رخ دهد.» ترامپ می‌گوید: «این خبرنگار باید آزاد شود. نمی‌دانم در زمان بایدن آزاد شد یا نه، ولی من او را آزاد خواهم کرد.»

متحدان آسیاییِ آمریکا هم مثل متحدانِ اروپایی‌اش، ممکن است به‌سببِ رهبری ترامپ تنها بمانند. وزیر امور خارجۀ تایوان اخیراً اعلام کرده است که کمک به اوکراین برای جلوگیری از حملۀ "شی‌جین‌پینگ" به جزیره بسیار مهم است. ترامپ می‌گوید: «رهبران کمونیست چین باید درک کنند که چنین چیزهایی آسان نیست»، اما مشخص نمی‌کند که به دفاع از تایوان خواهد آمد یا نه.
 
موضع ترامپ دربارۀ استقرار نیروهای فعلی آمریکا در آسیا مشخص‌تر است. اگر کرۀ جنوبی هزینۀ بیشتری برای حمایت از نیروهای آمریکایی و جلوگیری از رژیم جنگ‌طلبِ "کیم‌جونگ‌اون" در شمال پرداخت نکند، ترامپ پیشنهاد می‌کند که ایالات متحده نیروهای خود را خارج کند. او به تایم می‌گوید: «ما 40هزار سرباز داریم که در موقعیتی ناایمن قرار دارند (تعداد واقعی 28هزار و پانصد نفر است.) و این وضع هیچ معنایی ندارد. چرا باید از دیگری دفاع کنیم آن هم وقتی که از کشوری بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

«انزواگرایی معامله‌ای» می‌تواند اهرم فشار اصلیِ سیاست خارجی ترامپ باشد، اما محدودیت‌هایی نیز وجود دارد. ترامپ می‌گوید: «در رویارویی با ایران به اسرائیل می پیوندم» و می‌افزاید: «اگر آن‌ها به اسرائیل حمله کنند... بله، ما آن‌جا خواهیم بود.» او می‌گوید به این باور رسیده که بعید است دو دولتِ فلسطین و اسرائیل در کنار هم و در صلح به سر ببرند. او می‌گوید: «زمانی فکر می‌کردم ایدۀ دودولتی می‌تواند کارساز باشد، اما اکنون فکر می‌کنم تحقق این ایده بسیار دشوار است.»

بااین‌حال حتی حمایت او از اسرائیل نیز تمام‌و‌کمال نیست. او از رفتار اسرائیل در جنگش علیه حماس (که منجر به کشته‌شدن بیش از 30 هزار فلسطینی در غزه شد)، انتقاد کرده و از ملت خواسته «جنگ را به پایان برسانند. » وقتی می‌پرسم آیا او برای سوق‌دادن اسرائیل به خاتمۀ جنگ، توقفِ کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل را در نظر دارد، نمی‌گوید بله، اما رد هم نمی‌کند. او به‌شدت از "بنیامین نتانیاهو"، (نخست‌وزیر اسرائیل) که زمانی متحد نزدیکش بود، انتقاد می‌کند. ترامپ می‌گوید: «تجربۀ بدی با بی‌بی داشتم.» به‌گفتۀ ترامپ، عملیات ژانویۀ 2020 ایالات متحده برای ترور ژنرال ارشد ایرانی قرار بود حملۀ مشترک ما باشد تا این‌که نتانیاهو در آخرین لحظه پا پس‌ کشید. او می‌گوید: «هرگز این پاپس‌کشیدن را فراموش نمی‌کنم.» او نتانیاهو را به خاطر ناتوانی در جلوگیری از حملۀ 7 اکتبر و نفوذ شبه‌نظامیان حماس به جنوب اسرائیل مقصر می‌داند و می‌گوید: «آن‌ها حدود 1200 نفر را با اعمال وحشیانه‌ای از جمله زنده‌سوزاندنِ خانواده‌ها و تجاوز به زنان و دختران به قتل رساندند.» ترامپ می‌گوید: «این واقعه در زمان ریاست بی‌بی اتفاق افتاد.»

من در دومین روز محاکمۀ ترامپ در نیویورک به تاریخ 17 آوریل، پشت پیشخوان فروشگاهی در خیابان 139 و برادوی ایستاده‌ام. آمده‌ام او را ببینم که قرار است برای توقفِ کمپین (که درخلال برگزاری دادگاه برگزار می‌شود) صحبت کند. بودگای کالیفرنیا را برای سخنرانی انتخاب کرده است. در سال 2022، یکی از کارمندان فروشگاه، مشتری‌ای را که به او حمله کرده بود، با چاقو به قتل رساند و دادگاه او را به قتل درجه دو متهم کرد. 

این اتهامات بعدها در میانۀ خشم عمومی نسبت به ویدئوهایی که نشان می‌داد کارمندی برای دفاع از خود دست به این کار زده، کنار گذاشته شد. چوب بیسبالِ پشت پیشخوان به بیم فروشنده از حملات احتمالی اشاره دارد. وقتی ترامپ وارد می‌شود، از مالک فروشگاه، معد احمد (مهاجر یمنی) دربارۀ وضعیت امنیتی سؤال می‌کند. ترامپ به احمد می گوید: «باید جواز اسلحه داشته باشی. اگر تفنگ داشتی، هرگز سرقت اتفاق نمی‌افتاد.»

به گفته اف‌بی‌آی، ترامپ در مسیر مبارزات انتخاباتی‌اش همیشه به جرم و جنایت اشاره دارد و آمریکای شهری را عرصۀ نبرد درنده‌خویان ترسیم می‌کند. این در حالی است که طبق آمار، جنایات خشونت‌آمیز در سال‌های اخیر کمتر شده و به‌گفتۀ FBI، میزان قتل‌های شهری در سال 2022، 6 درصد و در سال2023، 13درصد کاهش یافته است.

 وقتی به این موضوع اشاره می‌کنم، ترامپ می‌گوید که فکر می‌کند داده‌های گردآوری‌شده در ادارات پلیس ایالتی و محلی، دستکاری‌شده و نادرست است. او می گوید: «کاهش جرم و جنایت کذب است.» او متعهد شده گارد ملی را در دورۀ دوم (حتمالاً بدون درخواست فرمانداران) به شهرهایی که با جرم و جنایت دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، بفرستد و قصد دارد کمک‌های وزارت دادگستری را فقط در شهرهایی که روش‌های پلیسیِ ترجیحی‌اش (مانند طرح «توقف و حرکت») را اتخاذ می‌کنند، تصویب کند.

از نظر منتقدان، توجه ترامپ به جنایت قابل‌توجه است. در نظرسنجی‌ها، تعداد زیادی از حامیان او بر این عقیده‌اند که اکنون در ایالات متحده نژادپرستیِ ضدسفیدپوستان معضلی بزرگ‌تر از نژادپرستیِ سیستماتیک است (که مدت‌هاست سیاهپوستان آمریکایی را در مضیقه قرار داده است). وقتی از او می‌پرسم که آیا با این گفته موافق است، ترامپ مخالفتی ابراز نمی‌کند و به تایم می‌گوید: «گرایشی آشکارا ضدسفیدپوست در کشور پدید آمده و نباید مجاز قلمداد شود.» مشاوران می‌گویند دولت ترامپ در دورۀ دوم، دستورات اجرایی بایدن را که برای تقویت تنوع و برابری نژادی طراحی شده، لغو خواهد کرد.
 
توان ترامپ در مبارزات انتخاباتی برای رسیدن به کاخ سفید در بحبوحۀ برگزاریِ چنین دادگاه جناییِ بی‌سابقه‌ای، محصول کارزار حرفه‌ای‌تری است که از درگیری‌های داخلی اجتناب کرده است. "الیز استفانیک" (نمایندۀ نیویورک) می‌گوید: «او تیم بسیار منسجمی دارد و حکایت از این دارد که دورۀ دوم ریاستش بسیار منظم و متمرکز خواهد بود.» چنین سازوکاری به حزب بزرگ جمهوری‌خواه نیز تعمیم خواهد یافت. 

تشکیلات جمهوری‌خواه در سال 2016 موفق نشد کارزار انتخاباتی ترامپ را از ریل خارج کند، به‌همین‌دلیل تلاش کرد تا او را با کارکنان تعدیل‌گر احاطه کند، ولی حالا بیشتر جمهوری‌خواهان ماگائیست‌های تبشیری هستند. ترامپ کمیتۀ ملی جمهوری‌خواهان را تصفیه کرده و رهبران دستچین‌شده - از جمله عروسش - را بر کار گمارده است. آن‌ها طبق گزارش‌ها آزمایش‌های وفاداری را بر متقاضیان شغلی بالقوه تحمیل می‌کنند و از داوطلبان می‌پرسند که آیا ادعای تقلب در انتخابات 2020 را باور دارند یا نه؟ ترامپ با جذبِ هر فردی که معتقد به بُرد بایدن است، مشکل دارد و می‌گوید: «به طرفداران بایدن حس خوبی ندارم.»

گروه‌های سیاست‌گذاری در حال ایجاد دولتی مملو از مؤمنان واقعی و مسیحیان تبشیری هستند. پروژۀ 2025 "بنیاد هریتیج" با آموزش پرسنل احتمالی برای دورۀ دوم ترامپ، برنامه‌هایی را برای قوانین و دستورات اجرایی طراحی کرده است. مرکز نوسازی آمریکا به رهبری "راسل ووت" (مدیر سابق دفتر مدیریت و بودجۀ ترامپ)، وقف سلب قدرت از دولت اداری شده است، مجموعه‌ای از بوروکرات‌ها بر همه‌چیز (از تصمیمات ایمنی دارو گرفته تا محتویات ناهار مدارس) احاطه دارند. موسسۀ سیاسی "اول آمریکا" (America First)، پناهگاه تحقیقاتی پوپولیست‌های راست‌گرای طرفدار ترامپ شده و به رهبری "استیون میلر"(مشاور مهاجرتی ترامپ) در حال تشدید مبارزات دادگاه علیه دولت بایدن است.

هدف این گروه ها این است که چشم‌انداز ترامپ را از روز نخست تحقق بخشند. ووت می‌گوید: «رئیس‌جمهور هیچ‌گاه فرآیند سیاست‌گذاریِ درخور و دستاوردی نداشت که واقعاً در پی آن باشد و بتواند با افتخار در کارزار انتخاباتی از آن یاد کند. ما به مدد مراجع قانونی، مکانیسم‌ها را مرتب و مسیر حرکت دولت آینده را هموار خواهیم کرد.» این مکانیسم‌ها شامل مجموعه‌ای از سیاست‌های راست‌گرای مرزی (ازجمله کاهش بودجۀ وزارت دادگستری و کاهش مقررات آب‌و‌هوا و محیط‌زیست) است.

ستاد انتخاباتی ترامپ می‌گوید که او تصمیم‌گیرندۀ نهایی است و سیاست‌های پیشنهادیِ این سازمان‌ها به فرمان ترامپ اجرا می‌شوند، اما این مشاوران دست‌کم می‌توانند خط مقدمِ جدال برنامه‌ریزی‌شده علیه دولت پنهان (دیپ‌استیت) باشند و هوش بوروکراتیک را با غیرتِ ضدبوروکراتیکِ رهبرشان پیوند بزنند. 

یکی از سلاح‌های دور دوم ترامپ، راهکار شکاکانۀ «جنگ علیه واشنگتن» است. این راهکار به‌معنای بازگرداندن قدرت توقیف است و به رؤسای‌جمهور این امکان را می‌دهد تا از بودجه‌های اختصاص‌یافته از سوی کنگره خودداری کنند. «توقیف» یکی از مانورهای مورد علاقۀ نیکسون بود. او از اختیارات خود برای مسدودکردن بودجه درخصوص مسکن یارانه‌ای و آژانس حفاظت از محیط‌زیست استفاده کرد. به گفتۀ مشاوران سیاست مبارزات انتخاباتی، ترامپ و متحدانش قصد دارند قانون 1974 را (که استفاده از این امکان را ممنوع می‌کند) به چالش بکشند.

یکی دیگر از اقدامات داخلی او، اجرای «برنامۀ اِف» است که به رئیس‌جمهور اجازه می‌دهد مقامات دولتیِ غیرسیاسی را اخراج کند و ترامپ می‌گوید از آن استقبال خواهد کرد. او می‌گوید: «شما افرادی دارید که مصونیت دارند و نباید از آنها محافظت شود. این افراد باید برکنار شوند» یکی از قضات ارشد آمریکایی مثالی ارائه می‌کند که نشان‌دهندۀ پیامدهای چنین اقدامی است. فرض کنید بیماری همه‌گیر دیگری به راه بیفتد و پرزیدنت ترامپ اصرار داشته باشد از داروی آزمایش‌نشدۀ دیگری استفاده کند (همان‌ کاری که با هیدروکسی‌کلروکین در خلال همه‌گیریِ کووید19 انجام داد). براساس «برنامۀ اِف»، اگر بازرس پزشکی دارو در «سازمان غذا و دارو» از تأیید استفاده از دارو امتناع کند، ترامپ می‌تواند او و هرکس دیگری که از میل او سرباز زده را اخراج کند. تیم ترامپ می‌گوید رئیس‌جمهور به قدرتی نیاز دارد تا بوروکرات‌ها را در برابر رأی‌دهندگان پاسخگو کند. ووت می‌گوید: «برنامۀ اِف به‌خودی‌خود تضمین می‌کند که بوروکراسی همسو با منافع شما باشد.»

گاهی‌اوقات تشخیص مقاصد واقعی ترامپ دشوار است. او در گفتگو با تایم، از پاسخ به خیلی از سؤالات طفره می‌رفت یا به روش‌های متناقضی به آن‌ها پاسخ می‌داد. نمی‌توان توصیف کرد که نفس و رفتار خودویرانگرش چگونه می‌تواند مانع تحقق اهداف شود و به‌رغم همۀ هنجارشکنی‌هایش، خطوطی وجود دارد که او می‌گوید از آن‌ها عبور نخواهد کرد.
 
وقتی از او پرسیده شد که آیا از تمام دستوراتِ تأیید شده ازسوی دیوان عالی تبعیت می‌کند، می‌گوید این کار را خواهد کرد.

اما مشغله‌های سیاسی او روشن و ثابت است. حتی اگر ترامپ بتواند بخشی از اهدافش را تحقق را بخشد، تأثیر آن می‌تواند به اندازۀ هر دورۀ ریاست‌جمهوری در بیش از یک سدۀ گذشته، تحول‌ساز باشد. "استفان بنن" (مشاور سابق و معتمد ترامپ) می‌گوید: «او در موضع حمله قرار دارد. نگاه ترامپ به وضعیت کشور، «کاملاً آخرالزمانی» است. قلب او این‌جا می‌تپد و میلی وسواس‌گونه به تغییر دارد.»

این وسواس‌ها می‌توانند بار دیگر کشور را به مرز بحران بکشانند. ترامپ احتمال خشونت سیاسی پیرامون انتخابات را رد نمی‌کند. او به تایم می‌گوید: «اگر ما پیروز نشویم ...  بحث عادلانه‌بودن یا نبودنِ انتخابات پیش کشیده می‌شود.» وقتی می‌پرسم منظورش از ادعای بی‌اساسِ دزدیده‌شدنِ انتخابات در سایت تروث‌سوشال (Truth Social) چه بوده و چطور می‌تواند به این راحتی از «اجازۀ خاتمه‌دادن به همۀ قوانین، مقررات و لوایح و محتویات قانون اساسی» حرف بزند؟ ترامپ با انکار موضوع پاسخ می‌دهد و می‌گوید از پروندۀ «دادگاه هدایت‌شده ازسوی بایدن» که در نیویورک با آن روبه‌رو است شکایت کرده و اعلام کرده «فاشیست‌ها» در دولت آمریکا بزرگترین تهدید به شمار می‌روند. او به من می‌گوید: « فکر می‌کنم دشمنان داخلی در بسیاری از موارد برای کشور ما بسیار خطرناک‌تر از دشمنان خارجی ازقبیل چین، روسیه و سایرین هستند.»

 
در پایان مکالمۀ ما در مارالاگو، از ترامپ می‌خواهم دربارۀ یکی دیگر از اظهارات نگران‌کننده‌اش توضیح دهد. چرا گفتید می‌خواهم برای یک روز هم که شده دیکتاتور باشم؟ اشاره‌ام به سخنان او در سالن شهرداری "فاکس‌نیوز" و گفتگو با "شان‌هنیتی" (مجری محافظه‌کار آمریکایی) است که به ترامپ فرصت داد نگرانی‌های مبنی بر سوء‌استفاده از قدرت یا انتقام‌گیری از مخالفان سیاسی را بیان کند. ترامپ آن‌جا گفت: «اگر رئیس‌جمهور شوم به‌جز روز اول، دیکتاتور نخواهم بود. می‌خواهم مرز را ببندم و حفاری (نفت) کنم.»

ترامپ می‌گوید این اظهارات را به شوخی و با طعنه‌ بیان کرده و این موضوع را با لحظۀ جالبی از مبارزات انتخاباتی ۲۰۱۶ قیاس می‌کند که روس‌ها را تشویق کرده تا ایمیل‌های "هیلاری‌کلینتون" را هک و افشا کنند. رسانه‌ها به این اظهارات دامن زدند اما روس‌ها شوخی نداشتند. در بحبوحۀ تلاش برای تأثیرگذاری بر نحوۀ اجرای دموکراسی آمریکایی در آن سال، آنها سرورهای کمیتۀ ملی دموکرات‌ها را هک و ایمیل‌ها را در ویکی‌لیکس منتشر کردند.

آیا او از خاتمۀ جبارانه به آزمون 248 سالۀ دموکراسیِ ما حرف می‌زند؟ از او می‌پرسم: «نمی‌دانید چرا بسیاری از آمریکایی‌ها چنین سخنانی در باب دیکتاتوری را مغایر با گرامی‌ترین اصول ما می‌دانند؟» ترامپ می‌گوید: «چنین نیست....حرف شما صحت ندارد.... خیلی‌ها شیفتۀ سخنان من هستند.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ  دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم - ترامپ 

دیگر خبرها

  • ترامپ: حاضرم به زندان بروم
  • جزییات مطالبه‌گری سرمایه‌گذاران مال باختگان شرکت طراوت نوین
  • دیدار رئیس حشد شعبی با بشار اسد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • همه باید در قبال مسئولیتی که به ما سپرده شده است کار جهادی انجام دهیم
  • آقای رئیسی! به‌قول حسین‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست /۳۴ ماه از عمر دولت تان گذشته و شما هنوز دارید می گویید: باید فلان شود و نباید بهمان شود!
  • تقدیر رئیس‌جمهور چین از روابط پکن و پاریس
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • بشار اسد: موضع سوریه در مورد فلسطین تغییر نکرده است
  • بشار اسد: موضع سوریه هرگز در مورد فلسطین تغییر نکرده است