Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-02@23:30:30 GMT

فیلم‌ جدید ده‌نمکی پشت‌ سد بودجه

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۰۷۵۸۲

صراط: در ماه‌های اخیر خبر ساخت فیلم «طیب» توسط آقای مسعود ده‌نمکی منتشر شد تا اینکه دو روز پیش، این کارگردان مشکلات مالی مؤسسه اوج را دلیل نامشخص بودن تولید این فیلم اعلام کرد.

به گزارش صبح نو، «طیب حاج‌رضایی» یکی از شخصیت‌های مشهور ولی کم خبر تاریخ نهضت امام خمینی(ره) است. او به دلیل ریشه‌های اعتقادی‌اش در اوایل دهه40 به جنبش اسلامی پیوست و نهایتاً توسط حکومت پهلوی اعدام و به شهادت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود ده‌نمکی کارگردانی است که هرچه ساخته، فروخته است. سه‌گانه اخراجی‌ها و رسوایی‌ها در زمان خودشان پرفروش‌ترین‌ها بوده‌اند و برخی از آن‌ها هم تا همین چند ماه پیش رکورددار فروش تاریخ سینمای ایران بودند. البته نسبت به شخص ده‌نمکی و سبک کاری‌اش نظرات مثبت و منفی زیادی وجود دارند ولی هرآنچه هست، مشخص است او رگ خواب مخاطب ایرانی را خوب می‌شناسد.

آثار سینمایی او تا به امروز جزو دغدغه‌های اعتقادی‌اش بوده‌اند. سوژه‌هایی که ده‌نمکی سراغ آن‌ها رفته، همگی خاص و جنجال آفرین بوده‌اند. از اخراجی‌ها و تابوشکنی‌اش، تا رسوایی و کلیشه‌زدایی‌اش، همگی نشان دهنده جسارت این فیلمساز است.

رو به‌ اوج‌ هستیم

دو روز پیش خبری به نقل از مسعود ده‌نمکی در رسانه‌ها منتشر شد که پیرو آن، ساخت پروژه طیب با همکاری سازمان اوج، به دلیل مشکلات مالی متوقف اعلام شده بود.

در ادامه این خبر برخی از رسانه‌ها از جمله، کافه سینما، این خبر را دلیلی بر احتمال تمام شدن منابع مالی سازمان هنری اوج اعلام کردند. پیرو همین مسائل آقای «محمد ذوقی» مسوول روابط عمومی سازمان اوج، گفت: همان طور که اعلام شده، مسائل مالی باعث توقف ساخت این پروژه است. علتش هم آن است که ابتدا برآوردی برای ساخت این فیلم ارائه شده بود اما با پیش رفتن روند کار، برآورد این پروژه افزایش یافته است. بالاخره سازمان پروژه‌های مختلفی دردست تولید دارد که طبیعتاً همگی بودجه‌برند. البته پروژه طیب کنسل نشده و فعلاً در سال جاری متوقف شده است. درحال رایزنی با آقای ده‌نمکی هستیم تا بتوانیم تغییراتی اعمال کنیم و اگر مشکلی نبود، در سال بعد این فیلم را تولید کنیم.

ذوقی درباره اولویت نداشتن این پروژه، بیان کرد: بحث اولویت به این شکل مطرح نیست. به هرحال برخی از پروژه‌های دیگر که مطرح می‌شوند، قبل از این فیلم مراحل تولید را آغاز کرده‌اند. این فیلم همواره در دستور کار ما بوده ولی چون نسبت به برآورد اولیه‌اش تغییراتی داشته، مجبور به تعویق تولید آن شده‌ایم. وی افزود: درحال حاضر سه پروژه در مراحل مختلف تولید به سر می‌برند. «به وقت شام» به کارگردانی آقای حاتمی‌کیا، «تنگه ابوغریب» آقای توکلی و «سوء تفاهم» اثر آقای احمدرضا معتمدی، پروژه‌های اوج هستند. تمام تلاش سازمان براین است که این سه فیلم به جشنواره فیلم فجر برسند. مسوول روابط عمومی سازمان اوج با اشاره به مشکلات مالی این مجموعه، گفت: درحال حاضر اکثر مجموعه‌ها در جمهوری اسلامی درگیر مشکلات مالی هستند و اوج هم از این ماجرا مستثنی نیست. اگر حجم تولیدات اوج در سال‌های اخیر بررسی شوند، متوجه خواهید شد که روند تولیدات ما کاهش نداشته و سیر صعودی داشته است. به صرف تعویق تولید یک پروژه نمی‌توان آن را دلیل مشکلات مالی ریشه‌ای و جدی دانست؛ به هرحال منطقاً هر مجموعه‌ای به طور سالانه بودجه و برنامه‌ریزی مشخصی دارد. ما هم طبق برنامه‌ریزی سالانه پیش می‌رویم. البته همانطور که قبلاً اشاره کردم، تولید طیب هم در برنامه ما بوده ولی به دلیل برآورد مالی جدیدش، فعلاً برای سال جاری تولید آن متوقف شده است. ذوقی در پایان درباره سریال هنگام بیداری گفت: آقای سیروس مقدم درحال حاضر درگیر تدوین «پایتخت» است و پس از آن، سریال تاریخی هنگام بیداری را کلید خواهند زد. البته اکنون مقدمات ساخت این مجموعه درحال انجام است ولی تولید و تصویربرداری آن در ماه‌های باقی مانده از سال جاری خواهد بود.

40 سالگی‌ غریبانه‌ انقلاب

درآستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم. انقلابی که یکی از مهم‌ترین جنبش‌های مردمی جهان است. سهم این حادثه مهم در سینمای ایران چقدر است؟ نهادهای فرهنگی متولی برای این حوزه چه کرده‌اند؟ وزارت ارشاد، حوزه هنری و... نهادهای مهم فرهنگی دخیل در سینما هستند. باید این سؤال را از مدیران محترم این نهادها پرسید که دلیل کم توجهی به موضوعات حوادث انقلاب چیست؟ کمبود بودجه، نبود ایده یا خلأ فیلمسازان متعهد برای حضور در این تولیدات؟

در سال‌های اخیر سازمان هنری اوج راه خوبی را آغاز کرده و تلاشش را برای پرداخت به مسائل مهم ملی و دینی انجام داده است. سینمای دفاع مقدس و مسائل اجتماعی از جمله ژانرهای مورد توجه این مجموعه بوده‌اند؛ اما شاید سهم حوادث انقلاب، بین تولیدات این سازمان آن طور که باید به چشم نیامده است. طبق پیگیری‌ها برآورد بودجه تولید فیلم «طیب» از همان ابتدا توسط تهیه‌کننده منتخب اوج صورت گرفته است. ظاهراً آقای محمود رضوی مأمور به انجام این کار بوده و اقدامات لازم را هم انجام داده است.


درباره رقم بودجه برآورد شده عدد قطعی وجود ندارد ولی آنچه مشخص است، برای تولید برخی از فیلم‌های شهری حدود8 میلیارد تومان هزینه می‌شود؛ طبیعتاً تولید فیلمی که نیازمند دکور و لوکیشن‌های تاریخی است، این رقم کمتر از 10میلیارد تومان نخواهد بود. البته برای ساخت اثری که در آن به دو واقعه مهم 15خردادماه و 28مردادماه اشاره خواهدشد، این اعداد، ارقام عجیب و غریبی نیستند.

اگر از تمام مسائل وحواشی بگذریم، آنچه مشخص است این است که چه خوشمان بیاید چه نیاید، مسعود ده‌نمکی تا به امروز لااقل در گیشه موفق بوده است. برای دیده شدن یک فیلم شاید لازم باشد تا صاحب آن اثر مبالغ زیادی را هزینه کند ولی ده‌نمکی مخاطب خودش را دارد و احتمالاً لااقل در بحث مالی ضررده نخواهد بود. هرچند شاید بهتر باشد درکنارش و در مورد مسائل هنری، مشاورهنری کاربلدی حضور داشته باشد که کارگردان اخراجی‌ها از پس این پروژه تاریخی به خوبی برآید.

پروژه‌ای که می‌تواند در کم کاری نهادهای فرهنگی، قدمی برای پرداخت بیشتر به حوادث انقلاب در سینمای ایران باشد.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۰۷۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد

تین نیوز

مدیرعامل صندوق ملی مسکن با اشاره به وجود چاله های بزرگ در برخی پروژه های مسکن مهر، گفت: از محل منابع صندوق ملی مسکن تاکنون ۹۷۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح تخصیص یافته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، محمدرضا مهدیار اسماعیلی در خصوص روند ایجاد صندوق ملی مسکن، اظهار کرد: صندوق ملی مسکن بر اساس تصویب قانون جهش تولید مسکن شکل گرفت و ماده 3 این قانون تصریح می کند برای تجمیع و تخصیص بهینه منابع بخش صندوق صندوق تاسیس می شود.

وی با بیان این که به این ترتیب صندوق مذکور در نظام اداری کشور پا به عرضه وجود گذاشت، ادامه داد: از ابتدای آبان ماه 1401 پس از تاسیس اساسنامه، صندوق را در نهضت ملی مسکن تاثیرگذار دیدیدم. قبل از آن هم در قالب حساب ملی مسکن عملیات شکل گرفت و پشتیبانی ها و حمایت صندوق ملی مسکن با هدف کمک و تسریع فرآیندهای نهضت ملی مسکن به ثمر نشست.

وی با یادآوری این که ابتدا اعدادی که به صندوق وارد می شد با دستور وزیر راه و شهرسازی و ذی حساب مسئول مالی صندوق برای پروژه ها تخصیص می یافت، افزود: پس از شکل گرفتن ارکان صندوق، وظایف از حالت بالقوه در اساسنامه ظهور کرده و بالفعل شد. امروز وظیفه صندوق به عنوان نهاد تامین مالی عملیات نهضت ملی مسکن در چند بخش مختلف از جمله دهک های کم درآمد یک تا 4، خدمات عمومی و احداث ابنیه و سرانه های عمومی، انتقال زیرساخت به شهرهای جدید و  رفع موانع که از سازوکارهای قبلی تامین مالی بخش مسکن مقرر نبود، شکل گرفته و در حال انجام است.

مدیرعامل صندوق ملی مسکن با بیان این که بزرگ ترین مشکل مسکن مهر یعنی عدم توجه به سرانه های آموزشی، درمانی، رفاهی و... را در نهضت ملی مسکن برطرف کرده ایم، اضافه کرد: در این راستا ارقام قابل توجهی را برای ساخت مسجد، مدرسه، درمانگاه، فضای سبز و .. تخصیص می دهیم. در طرح مسکن مهر،  ساختمان ها ساخته شده اما هیچ سرانه ای ندارد، اما این مسئله مهم در نهضت ملی مسکن انجام می شود. حتی برای موارد ضروری مانند نانوایی و خواروبار فروشی ضرورت ها و الزامات را در پروژه های نهضت ملی مسکن در نظر گرفته ام.

اسماعیلی با یادآوری این که  تمام عملیات تامین مالی نهضت ملی مسکن بر عهده صندوق ملی مسکن است، گفت: پروژه هایی که در اطراف بافت فرسوده سخت می شود، مشکل برق، آب، زیرساخت و ... را ندارند. زمانیکه مکان جدیدی را شناسایی می کنیم انتقال آب، برق و زیرساخت ها هزینه های سنگینی را در بر دارد. وزارت نیرو با اجرا ماموریت ها با مشکلاتی در مسکن مهر مواجه بود. این مسئله الان تا حد زیادی برطرف و برای ان چاره جویی شده است. بر این اساس یک سوم هزینه های مربوط به زیرساخت پروژه های نهضت ملی مسکن را بر عهده گرفته و این الگو را پیش می بریم.

وی با اشاره به تکمیل واحدهای مسکن مهر، گفت: آورده متقاضی در این پروژه ها تکمیل شده و اقساط را پرداخت می کند. وام این پروژه ها به طور کامل پرداخت و در پروژه صرف شده است. اما با این پروژه به اتمام نرسیده است. برای رفع این مشکل، عملیات تامین مالی از مسیر صندوق ملی مسکن این امکان را برای شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن فراهم کرد تا بتوانیم این مسائل را برطرف کنیم. در یک نمونه مسئله آسانسور پروژه های مسکن مهر بود.

وی توضیح داد: 3700 پروژه مسکن مهر داریم که آسانسور آنها به اختلال خورده و عملاً از محل آورده متقاضیان تامین منابع مالی امکان پذیر نبود.

وی در پاسخ به این پرسش که 3700 پروژه شامل چه تعداد واحد مسکن مهر است، گفت: پروژه ها از 8 واحدی تا 60 واحد هستند، به طور متوسط حدود 60 هزار واحد می شود. به عنوان مثال پروژه های مسکن مهر فاز 11 پردیس مشکل آسانسور دارند، در برخی شهرهای پروژه های بلوک های بالای 4 طبقه مشکل آسانسور دارند.

اسماعیلی در پاسخ به این پرسش که کل اعتبار هزینه شده برای مساکن مهر نیمه تمام چه میزانی بوده است، اظهار کرد: برای مسکن مهر استان ها 3700 میلیارد تومان تزریق منابع مالی صورت گرفته است. 4000 میلیارد تومان نیز برای شهرهای جدید تخصیص یافته است. اگر تکمیل آسانسورها که حدود 2000 میلیارد تومان پیش بینی می کنیم، در مجموع تاکنون حدود 9700 میلیارد تومان از محل منابع صندوق برای تکمیل مسکن مهر هزینه شده است.

وی یادآور شد: در مجموع 127 هزار واحد مسکن مهر رفع مشکل و با اندک هزینه تکمیل شده اند. برخی پروژه ها روی پیشرفت 70 درصد و برخی واحدها روی پیشرفت 50 درصد باقیمانده اند که طبیعتاً منابع مالی بیشتری می خواهد.

وی بیان کرد: بخش آخر مسکن مهر که آنرا هسته سخت می بینیم آن دسته از پروژه هایی است که مشکل حقوقـی دارند و خارج از وزارت راه و شهرسازی است. مثلاً هیئت مدیره تشکیل، اما پروژه رها شده است. نه هیئت مدیره قبلی عزل شده و نه کسی آمده پروژه را تکمیل کند و پیشرفت فیزیکی واحدها خیلی پایین است.

مدیرعامل صندوق ملی مسکن اضافه کرد: این پروژه ها خیلی از ما هزینه و انرژی خواهد برد. برای رفع این مشکل راهکار پیدا کنیم. وقتی ساخت هر متر مسکن 300 هزار تومان بوده، متقاضی 300 هزار تومان یعنی به اندازه 10 متر پرداخت کرده است. الان که ارزش هر متر 12 میلیون تومان است باید اندازه 100 میلیون تومان کار جلو رفته باشد، اما کاری پیش نرفته است. برای این پروژه ها باید عدد قابل توجهی را به صورت بلاعوض هزینه کنیم.

مشکلات بزرگ برخی پروژه های مسکن مهر

اسماعیلی تاکید کرد: کسی نیست این پروژه ها را بسازد. یا باید زمین برگردد یا این که در قالب نهضت ملی مسکن پروژه جدید تعریف شود. منابع این پروژه یا اتلاف شده یا خرج کار دیگری شده است که باید دستگاه قضایی آنرا احقاق حق کند و به موازات صندوق ملی مسکن کمک کند.

وی با بیان این که 240 هزار واحد مسکن مهر نیمه تمام داشتیم که حدود 120 هزار واحد آن تحویل شده است، تصریح کرد: حدود 120 هزار واحد دیگر باقیمانده است، فکرمی کنم بتوانیم نیمی از واحدها را بدون افتادن در چاله های بزرگ رفع کنیم و به حدود 50 هزار واحد برسانیم. احتمالاً مشکل واحدهای باقیمانده بسیار بزرگ باشد و باید راهکارهای مورد به مورد داشته باشیم و نمی توانیم یک نسخه واحد برای آنها داشته باشیم.

وی بیان کرد: به نظرم اگر واحدهای دارای مشکلات بسیار بزرگ را فاکتور بگیریم، در سال جاری بتوانیم مسکن مهر را تمام کنیم.

رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن در ادامه با اشاره به این که بخشی از منابع مورد نیاز تکمیل پروژه های مسکن مهر از محل فروش برخی منابع سازمان ملی زمین و مسکن انجام شده است، اظهار کرد: صندوق ملی مسکن برای تسریع در عملیات اجرایی منابع مالی را زودتر به پروژه ها تزریق می کند تا در ادامه سازمان و دستگاه های دولتی از جمله ملی زمین و مسکن به تعهدات خود عمل کند.

اسماعیلی درباره شهرهای جدید گفت: در شهرهای جدید، به دلیل نوع توپولوژی و توسعه که هنوز بسیاری از زمین های آن به قیمت نرسیده در شورای عالی مسکن مطرح و جمع بندی شد اگر این زمین ها برای گردش منابع به فروش  برسد، احتمالاً با اتلاف منابع دولت مواجه می شویم و به ثمن بخس به فروش می رسد. جمع بندی این شده که بخشی از زمین ها با استعداد که می توانیم آنها را در آینده با قیمت بالاتر و با حفظ منافع دولت، به فروش برسانیم به صندوق ملی مسکن واگذار شود. صندوق نیز به ازای این زمین تامین منابع کرده و بعدا زمین ها را به فروش خواهد رساند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • مرحله دوم واگذاری اختیارات از ستاد به صف در دانشگاه تهران آغاز شد
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها
  • مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد
  • تعبیر جالب مسعود ده‌نمکی از فعالیت‌های شهید آوینی + فیلم
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟