Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مواضع ضد برجامی «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا به ویژه تصمیم اخیر وی مبنی بر عدم تایید پایبندی ایران به توافق هسته ای، بیش از پیش مسیر اروپا را از ایالات متحده جدا کرد. مخالفان داخل اما با قرار دادن واشنگتن و بروکسل در کنار هم، این دستاورد نمایان برجام را نادیده می گیرند.

به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، مخالفان و منتقدان توافق هسته ای از همان روزهای نخست آغاز مذاکرات از راه های مختلف درصدد به بن بست کشاندن گفت گوهای بین ایران و گروه 1+5 برآمدند؛ داستانی که تا کنون باگذشت بیش از دو سال از عمر برجام، همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هر چند به باور همه طرف های درگیر در توافق، برجام نیز مانند هر توافق دیگری در سطح بین الملل بی نقص و کامل نیست اما تمرکز بر کاستی ها و نادیده گرفتن دستاوردهای ایران از این توافق نه اخلاقی است و نه در راستای منافع ملی کشور.
بنابراین انتظار می رود که همزمان با کاستی ها، نیمه پر لیوان را نیز دیده و از قضاوت غیرمنصفانه در این زمینه پرهیز شود؛ قضاوت هایی که برخی به دلیل ناآگاهی و برخی هم به لحاظ اولویت یافتن منافع فردی و جناحی بر منافع ملی انجام می گیرد.

** همسان سازی ناصحیح اروپا و آمریکا
به رغم حمایت های قاطعانه اروپا از برجام و هشدارهای مکرر مقامات بروکسل به ترامپ مبنی بر ضرورت پایبندی همه طرف ها به توافق هسته ای اما برخی در داخل ایران، نظری متفاوت از دیگران دارند. به طوری که آنان بر این باورند آمریکا و اروپا دو روی یک سکه اند و فقط در ظاهر قضیه با یکدیگر متفاوت عمل می کنند.
مخالفان برجام بر این تئوری که واشنگتن و بروکسل با نمایش پلیس خوب و بد قصد منحرف نمودن افکار عمومی جهان و به ویژه ایران را دارند، تکیه می کنند. آنان معتقدند اروپا و آمریکا در صددند تا تهران ضمن ماندن در توافق هسته ای به زیاده خواهی های غرب نیز تن دهد. در نگاه این افراد، اروپا در نقش پلیس خوب ظاهر شده و ایالات متحده نقش بد داستان را ایفا می کند.
در پاسخ به منتقدان داخلی برجام و تئوری توطئه ایجاد شده این پرسش به ذهن می رسد که چرا در یک دهه گذشته با وجود فراز و فرودهای مذاکرات هسته ای، شاهد بازی پلیس خوب و بد از طرف اروپا و آمریکا نبودیم؟ اگر این یک بازی سیاسی است پس تنش ها در هیات حاکمه آمریکا و شکاف بین دو طیف دموکرات و جمهوریخواه چگونه قابل ارزیابی است؟
یکی از ویژگی های مخالفان برجام، الگوسازی از رفتار ترامپ و تعمیم رفتار کاخ سفید به سایر اعضای گروه 1+5 است. مخالفان با نادیده گرفتن حمایت های جهانی از برجام تنها به کارشکنی های آمریکا توجه کرده و آن را معیاری برای سنجش توافق هسته ای و دستاوردهای ایران می دانند در حالی که ایالات متحده به عنوان یکی از اعضای توافق مطرح بوده و از درخت برجام میوه ای نچیده است.
حال با تشدید حمایت های جهانی از برجام در تقابل با تکروی جمهوریخواهان حاکم بر ایالات متحده، هم کاسه نشان دادن اروپا و آمریکا از نظر مخالفان برجام اولویت پیدا کرده در حالی که همین حمایت های اروپایی از توافق هسته ای یکی از عوامل تاثیرگذر بر ماندگاری توافق و گام های رو به جلو در پیشبرد اجرای برجام بوده است. در غیر این صورت به احتمال زیاد شاهد تندروی های بیشتری از سوی کاخ سفید در ده ماه گذشته بودیم.
اختلافات داخلی در ایالات متحده یکی دیگر از گزینه هایی است که از واقعیت تنش ها بین اروپا و آمریکا پرده بر می دارد. در ماه های اخیر نه فقط تصمیمات ترامپ با موج اعتراضی دموکرات ها مواجه شده بلکه در درون کاخ سفید نیز اختلاف ها بر سر برجام بالا گرفته است. در این میان نزدیک ترین افراد به رییس جمهوری آمریکا همانند «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه و «جیمز متیس» وزیر دفاع این کشور به طور علنی علیه تصمیمات برجامی ترامپ موضع گرفته اند.

** آمریکا و اروپا در راهی جدا
در دوره «باراک اوباما» رییس جمهوری قبلی آمریکا، این کشور با اروپا روابط حسنه ای برقرار کرده بود؛ روابطی که در در ماه های گذشته به دلیل برخی مواضع نسنجیده و ناهمسوی ترامپ از خروج از پیمان آب و هوایی پاریس و لغو عضویت در یونسکو گرفته تا موضوع مهاجرت و توافق هسته ای با ایران دچار شکافی عمیق شده است. بنابراین در چند ماه زمامداری جمهوریخواهان، شمار اختلاف های بین واشنگتن و بروکسل از شمار انگشتان دست فراتر رفته است.
حال که اعضای اروپایی گروه 1+5 برنامه های خود را برای گسترش روابط با تهران عملیاتی کرده اند حاضر به پذیرش زورگویی ترامپ و ازدست رفتن نتیجه مذاکرات 13 ساله خود نیستند. بنابراین، آنها شدیدترین موضع گیری ها را علیه آمریکا اتخاذ کرده و تصریح نموده اند حتی در صورت خروج آمریکا از برجام همچنان به آن متعهد خواهند ماند.
قاطع ترین اظهارات علیه یکجانبه گرایی آمریکا بارها از سوی «فدریکا موگرینی» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا صورت گرفته و دیگر سران اروپایی نیز در این زمینه با او همصدا هستند. در همین ارتباط پس از انعکاس مواضع اخیر ترامپ، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، «امانوئل ماکرون» رییس‌ جمهوری فرانسه و «ترزا می» ‌نخست ‌وزیر بریتانیا با انتشار بیانیه ای، حمایت قاطع خود را از توافق هسته ای اعلام کردند.
همزمان وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست 24 مهرماه جاری در لوکزامبورگ خواستار حفظ برجام شدند؛ موضوعی که نشان می دهد اتحادیه اروپا با بهره گیری از هر فرصتی درصدد زنده نگهداشتن برجام اشت؛ توافقی که فرسوده ترین و حساس ترین اختلاف ایران و غرب را حل کرده و می تواندبه عنوان الگویی برای حل وفصل اختلافات بزرگ بین المللی مورد استفاده قرار گیرد.
در مجموع هیچ ابزاری برای آمریکا و دشمنان منطقه ای ایران، کارامدتر از شکل گیری اختلاف بین ایران و گروه 1+5 نیست. از این رو، در یک جبهه قرار دادن اروپا و آمریکا از طرف مخالفان داخلی به منزله ریختن آب در آسیاب دشمن است.
متاسفانه برخی در داخل در راستای تحقق منافع سیاسی و تضعیف دولت حاضرند در بسیاری مسائل با دولت آمریکا و شخص ترامپ همصدا شوند در حالی که اجماع ملی و انسجام داخلی رمز خنثی سازی نقشه شوم دشمنان است.

پژوهشم**1969**1601**خبرنگار: حسن شکوهی نسب **انتشار: شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۲۴۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقیمی: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیانیه سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در حمایت از تجمعات دانشجویی در آمریکا و اروپا و در واکنش به سرکوب اعتراضات گسترده در ده‌ها دانشگاه آمریکا، به این شرح است:

محکومیت جنایات رژیم اشغالگر قدس در فلسطین و غزه عزیز مدتهاست که از مرز‌های کشور‌های محور مقاومت فراتر رفته و بویژه در کشور‌هایی که حاکمان‌شان با حمایت آشکار از ددمنشی‌های اسرائیل در غزه، نقطه سیاه دیگری بر عملکرد خود ثبت نموده‌اند، انسان‌های حق‌طلب و آزادی‌خواه به میدان آمده‌اند.

امروز اعتراضات ماه‌های اخیر مردم جویای نور و بری از ظلمت در کشور‌های حامی رژیم خونخوار صهیونیستی، دیگر محدود به تظاهرات مردم در خیابان‌ها نیست بلکه با شکلی منسجم‌تر، خود را در قالب شکل‌گیری و گسترده شدن اعتراضات و تجمعات دانشجویی در قلب آمریکا و کشور‌های اروپایی نشان می‌دهد؛ اعتراضاتی که بی‌شک با ورود اساتید و دانشجویان، لرزه بر دستگاه‌های حامی صهیونیسم انداخته است.

مقابله با این اعتراضات دانشجویی، ضرب و شتم و دستگیری گسترده دانشجویان و هتک حرمت استادان دانشگاه در آمریکا و حتی تهدید و اجبار رؤسای دانشگاه‌ها به برکناری و استعفا، همه حکایت از تنگ‌تر شدن عرصه و باختن قافیه از سوی هیأت حاکم در کشور حامی اصلی رژیم اشغالگر قدس دارد و باطل‌السحر ادعا‌ها و القاگری‌ها درباره آزادی آکادمیک در دانشگاه‌های این کشور است.

گسترده شدن اعتراضات در ده‌ها دانشگاه آمریکا و کشیده شدن زبانه‌های آن به دانشگاه‌هایی در انگلیس و فرانسه و …، با خطا‌های محاسباتی که از سوی حکام این کشور‌ها در قبال این حرکت صورت می‌گیرد، رژیم صهیونیستی و ایادی آن را در باتلاقی به مراتب دهشتناک‌تر و عمیق‌تر از آنچه در آن فرو رفته‌اند، می‌بلعد؛ و تازه این آغاز ماجراست.

در اندیشه ما "خون شهید جاذبه خاک را خواهد شکست و ظلمت را خواهد درید و معبری از نور خواهد گشود. " آن زمان که می‌گفتیم عاشقان مکتب حاج قاسم سلیمانی، عاشق شهادتند و هر قطره خون یکایک شهدایی که تقدیم راه مقاومت می‌شود، مایه رویش انسان‌هایی بیدارتر و مصمم‌تر برای نهضت و تحکیم و تقویت گفتمان الهام‌بخش مقاومت در سراسر گیتی خواهد شد، وعده صادق آن یعنی همین به میدان آمدن استادان و جوانان دانشجو از هر دین و آئینی در قلب آمریکا و اروپا را قریب می‌دانستیم.

کشتار وحشیانه کودکان، زنان و مبارزان و مجاهدان در غزه و ناتوانی سازمان‌های بین‌المللی در متوقف ساختن جنایت‌های ددمنشانه رژیم صهیونیستی و حامیانش، موضع‌گیری‌های آزادگان دنیا را عالم‌گیر نموده و وجدان‌های بیدار جامعه دانشگاهی آمریکا و اروپا در نفی بیدادگری و کشتار مردم مظلوم فلسطین توسط آمریکا و رژیم جعلی اسرائیل را رقم زده است.

اکنون که دانشجویان در آمریکا و اروپا، اراده خود برای ایستادگی در برابر ظلمت و سیاهی را فریاد می‌زنند و با وجود مقابله گسترده پلیس و دستگاه‌های امنیتی، نه تنها از مسیر خود منحرف نشده بلکه اعتراضات را گسترده‌تر نموده‌اند، به آنها پیام می‌دهیم که ما در ایران تجربه مقابله با جور را در دوران ستمشاهی داریم، دانشجویان و جوانان و استادان و فرهیختگان بسیاری در کشورمان هزینه داده‌اند تا نهضت به رهبری پیر روشن ضمیر انقلاب اسلامی ایران به نتیجه برسد.

امروز آرمان‌های انقلاب خمینی کبیر فراتر از مرز‌های جغرافیایی و ملت‌ها رفته است و به برکت خون شهدا و هدایت‌های ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی)، اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است و‌ای بسا هراس ایادی استکبار از امکان ملحق شدن شما به این اندیشه است که زورمندانه و با اعمال قدرت قهری در صدد تحدید و تهدید حرکت شما برآمده‌اند.

دانشجویان عدالت‌خواه و استادان پیشگام آزادی در آمریکا و اروپا؛ پیام ما را دریافت کنید، از پای ننشینید، رهایی هزینه دارد. ما دانشگاهیان ایران اسلامی به برکت خون شهیدان‌مان، آزادانه آرمان آزادی فلسطین را فریاد می‌زنیم؛ باشد که با ایستادگی و رادمردی، همپای همه آزادی‌خواهان جهان، سرافرازانه در جشن آزادی، شکرگزار باری تعالی باشیم، به یکدیگر سلام دهیم و به ارواح شهدای مقاومت درود فرستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • مقیمی: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • رئیس دانشگاه تهران: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد