Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا به بررسی آخرین تحولات منطقه کردستان عراق و تشریح جزئیات اتفاقات استان کرکوک پرداخت و از همراهی اقوام مختلف کرد با دولت مرکزی خبر داد .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا دکتر سید رضا صدرالحسینی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی چهارفصل به بررسی آخرین تحولات منطقه کردستان عراق پرداخت و گفت : با نگاهی به اقداماتی که توسط آقای مسعود بارزانی در استان های کردنشین عراق انجام گرفت ارتباط او با رژیم صهیونیستی و حمایت های این رژیم و اقدامات پنهانی آمریکایی ها کاملا آشکار شد و علی رغم مخالفت های دولت مرکزی عراق ، با استناد به مسائل حقوقی و قانون اساسی این کشور و با عنایت به اینکه در شرایط کنونی عراق درگیر با یک مبارزه طاقت فرسا با تروریسم می باشد، از ماه ها قبل کاملا روشن و شفاف و اعلام شده بود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود : مخالفت دو کشور همسایه عراق یعنی جمهوری اسلامی ایران و ترکیه نیز نسبت به این رفراندوم بسیار روشن و آشکار بود و در پیام های آشکار و پنهان این مساله با مسئولین استان های کردنشین عراق از جمله آقای مسعود بارزانی گفته شده بود .

 

صدرالحسینی ادامه داد :  متاسفانه با سراب و توهماتی که برای آقای بارزانی ایجاد کرده بودند و علی رغم این مخالفت ها ، دست به انجام این رفراندوم زد و تلاش نمود که کشور عراق چند پاره شود و یکپارچگی این کشور از دست برود اما با عنایت به اینکه هیچ یک از سازمان های محلی و بین المللی از جمله سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا با این اقدام مسعود بارزانی موافق نبودند پس از انجام رفراندوم این مخالفت ها شکل جدیدی یافت و اعلام شد که به هیچ عنوان نتیجه این رفراندوم قابل پذیرش نخواهد بود .

 

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در ادامه به وضعیت منطقه کرکوک عراق پرداخت و گفت : یکی از مناطق متنازع علیه ،منطقه کرکوک بود با توجه به جایگاه اقتصادی این استان و همچنین وجود چاه های نفت متعدد در این منطقه دولت مرکزی عراق تصمیم گرفت کرکوک را به دامن اصلی کشور بازگرداند و با توجه به اینکه در دو سال گذشته دولت خودخوانده اقلیم  از خلا نیروهای نظامی و و سیاسی دولت مرکزی استفاده کرده بود و مراکز سیاسی و نظامی و فرودگاه و گمرک ها و چاه های نفت کرکوک را در اختیار گرفته بود ،دولت مرکزی پس از اعلام فرصت کوتاهی مبنی بر تخلیه این مناطق استراتژیک و حیاتی ، ارتش را به سمت کرکوک گسیل داد  .

 

وی افزود :  به دلیل اینکه تعدادی از طرفداران بارزانی که در قالب پیشمرگه خدمت می کردند ، با توجه به دستور آقای بارزانی ، به دستور دولت مرکزی وقعی ننهاده و تلاش کردند بخش های مهم و حیاتی کرکوک را در اختیار داشته باشند ، اما با گسیل نیروهای ارتش عراق و حمایت حشدالشعبی ، ارتش عراق و پلیس فدرال در ۴۸ ساعت گذشته وارد شهر کرکوک شده و با استقبال گسترده مردمی روبه رو شدند .

 

او ادامه داد : نکته حائز اهمیت این است که به دلیل وجود اقوام و طوایف مختلف در کرکوک ، آقای بارزانی تصور می کرد که همه اقوام کرد،عرب،مسیحی و همه کسانی که در کرکوک زندگی می کردند حتی ترکمن ها با او همراهی دارند اما با استقبال گسترده ای که از نیروهای دولت مرکزی صورت گرفت متوجه شد که این موضوع واقعیت ندارد و بخش قابل توجهی از مردم یا از شهر خارج شده و یا به استقبال از نیروهای نظامی دولت مرکزی و یا پلیس فدرال پرداختند و در حال حاضر کرکوک در اختیار دولت مرکزی است .

 

 صدرالحسینی در ادامه گفت :  آقای بارزانی خیانتی را مرتکب شد که قوم کرد در کشور عراق از همه امکاناتی که دولت مرکزی از سال ۲۰۰۳ تاکنون به آنها داده بود، مجبور شدند به عقب برگردند و همه ی آن بزرگنمایی هایی که برای آقای بارزانی و خانواده او صورت گرفته بود ،سرابی بود که در این چند روز گذشته به واقعیت نپیوست و آقای بارزانی در شرایطی است که مجبور است به دلیل اینکه بیش از دو سال از حکم ریاست جمهوری منطقه کردستان عراق او گذشته است، استعفا دهد ، و به دنبال تشکیل دولت انتقالی و برگزاری انتخابات جدید است .

 

وی به جایگاه آقای بارزانی نزد صهیونیست ها اشاره کرد و یادآور شد :اسرائیل در قالب یک مهره سوخته با آقای بارزانی برخورد خواهد کرد و آقای بارزانی از سپهر سیاسی عراق خارج خواهد شد و دز حقیقت نه تنها نتوانست آرمان ها و خواسته های قوم کرد را در عراق به نتیجه برساند بلکه همه تلاش ها و کوشش هایی که در طول ۱۵ سال اخیر انجام داده بود از دست داد و در حقیقت با بدنامی کامل از صحنه سیاسی عراق خارج شد.

 

دکتر سید رضا صدرالحسینی به وضعیت اقوام کرد عراق اشاره کرد و گفت : با توجه به اینکه در بین قوم کرد طوائف مختلفی هم وجود دارند، در میان اقوام پنج گانه کردی که در استان های کردنشین عراق حضور دارند و از زمان های طولانی در آنجا زندگی می کنند ، فقط آقای بارزانی بحث استقلال را دنبال می کرد و آقای جلال طالبانی مخالفت خود را با این مساله اعلام نموده بود و سایر اقوام که نسبت به این مساله ابراز مخالفت کرده بودند، در دو روز گذشته مخالفت خودشان را مجددا به صورت رسمی اعلام کردند .

 

وی ادامه داد : بخشی از آن ها هم اعلام کرده بودند که ما نسبت به این اقدامات آقای بارزانی مخالفت کرده بودیم ولی  آقای بارزانی با توجه به اینکه در این مدت اخیر- در مدت ریاست جمهوری خودش -  تمام قدرت را بین خود و فامیل هایش و ثروت منطقه کردنشین عراق را در بین دوستان و نزدیکان خود تقسیم کرده بود ، در این مورد هم با ما مخالفت کرده بود و نسبت به انجام رفراندوم و ادعای استقلال اصرار ورزیده بود  .

این کارشناس افزود : در دو روز گذشته مشخص شد که مجموعه های مختلف قوم کرد در در منطقه، همانطور که قبلا اعلام کرده بودند در حال حاضر با دولت مرکزی همراه هستند و آخرین بیانیه همسر آقای جلال طالبانی نسبت به این موضوع کاملا واضح و روشن است که او آقای بارزانی را به خیانت و وابستگی و فساد اقتصادی و قدرت طلبی متهم کرد و اعلام کرد که ما از گذشته به آقای بارزانی اعلام کرده بودیم اقدام بر استقلال را نمی پذیریم و همه استان های عراق باید تابع قدرت مرکزی باشند و عراق یکپارچه است که می تواند در جهان امروز حرفی برای گفتن داشته باشد و تقسیم عراق به منطقه کردنشین و غیر آن ، کمکی است به نقشه آمریکایی ها در منطقه و باعث خوشحالی رژیم صهیونیستی خواهد شد بنابراین در این دو روز گذشته چهره واقعی خیانت آقای بارزانی بیش از پیش واضح و آشکار شده است .

انتهای پیام / ش

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۳۰۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، نیویورک تایمز در گزارشی از طرح جدیدی که بنیامین نتانیاهو نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی در حال بررسی آن برای اداره غزه پس از جنگ است، پرده برداشت.

در گزارش نیویورک تایمز آمده است: مقام‌های دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طرحی را مطرح کرده‌اند که بر اساس آن، نتانیاهو به دنبال آن است تا غزه پس از پایان جنگ با کمک ائتلافی از کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی، مصر و امارات متحده عربی اداره شود.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، این طرح به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد زیرا مسیر مشخصی را برای تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی مشخص نکرده است.

این گزارش می‌افزاید: همچنین به احتمال زیاد شرکای تندروی نتانیاهو در کابینه جنگ (رژیم) اسرائیل نیز به علت اینکه این طرح احتمال بازگشت تشکیلات خودگران فلسطین به غزه و تشکیل کشور مستقل فلسطین را از اساس رد نکرده است، با آن مخالفت خواهند کرد.

در ادامه گزارش نیویورک تایمز آمده است: بر اساس طرح جدید نتانیاهو، ائتلافی که مسئولیت اداره غزه پس از جنگ را بر عهده خواهد داشت با همکاری واشنگتن، اشخاصی را از میان فلسطینیان غزه برای ساخت و ساز مجدد این باریکه و حفظ امنیت و ثبات آن انتخاب کرده و بعد از هفت تا ۱۰ سال، به مردم غزه این امکان را خواهد داد تا در خصوص الحاق به یک دولت واحد فلسطینی که بر روی کرانه باختری و نوار غزه حکمرانی می‌کند، پای صندوق‌های رأی بروند.

نیویورک تایمز در ادامه این گزارش می‌افزاید: بر اساس این طرح نتانیاهو، نیروهای رژیم صهیونیستی همچنان توانایی فعالیت در داخل غزه را خواهند داشت.

در پایان این گزارش نیویورک تایمز آمده است: مراحل ابتدایی تهیه و تکمیل این طرح در ماه نوامبر با همکاری چندین تاجر که برخی از آنها ارتباط بسیار نزدیکی با نتانیاهو دارند، انجام شده است.

نیویورک تایمز در حالی از این طرح جدید نتانیاهو برای اداره غزه پس از جنگ پرده برداشته است که پس از گذشت بیش از ۲۰۰ روز از جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و ناکامی این رژیم در تحقق اهداف اعلامی خود، اکنون این جنگ به مهمترین عامل تشدید تنش بین سران رژیم اشغالگر تبدیل شده و در حالی که نتانیاهو و متحدانش خواهان تداوم جنگ هستند، مخالفان آنها بر آتش بس و آزادی اسرای صهیونیست تاکید دارند.

بسیاری از کارشناسان، هدف نتانیاهو از اصرار بر تداوم جنگ را، حفظ حیات سیاسی و فرار از تعقیب قضائی می‌دانند.

همچنین نتایج یک نظرسنجی در فلسطین اشغالی نشان می‌دهد که ۶۸ درصد صهیونیست‌ها از پیروزی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در جنگ غزه نا امید هستند.

نظرسنجی کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نشان داده است که ۶۸ درصد مخاطبان آن می‌گویند نتانیاهو نمی‌تواند در غزه پیروز شود.

از سوی دیگر رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که تماس‌ها با حماس برای انجام توافق مبادله اسرا به در بسته خورده است و مشخص نیست که چه زمانی این گره باز می‌شود.

روزنامه عبری زبان هاآرتص نیز به نقل از منابعی گزارش داد، سطح سیاسی رژیم صهیونیستی، روی یک توافق عادی سازی احتمالی با عربستان سعودی حساب باز کرده که ممکن است این رژیم را مجبور به توقف جنگ در غزه کند.

بر اساس این گزارش، دولت آمریکا پایان ماه می را برای دستیابی به توافق عادی سازی بین (رژیم) اسرائیل و عربستان سعودی تعیین کرده است.

معاون نخست وزیر و وزیر خارجه اردن نیز روز دوشنبه گذشته تاکید کرد که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برخلاف ادعاهایش، جنگ غزه را باخته است.

ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن در سخنانی در نشست گفت‌ وگو محوری که در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض برگزار شد، گفت که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در جنگ غزه شکست خورده است.

وی افزود: نتانیاهو می‌گوید که به دنبال پیروزی در غزه است اما وی اکنون به شکست رسیده و اسرائیل نیز مطرود شده است. روشن است که نتانیاهو به دنبال صلح نیست.

الصفدی با اشاره به اینکه ۱.۳ میلیون فلسطینی بمباران می‌شوند، گفت: همه خواهان صلحی مبتنی بر راه‌حل دو دولتی هستیم و باید اسرائیل پایبندی خود به صلح عادلانه و فراگیر را اعلام کند؛ همچنان که جامعه جهانی نیز بر این باور است که راه حل دو دولتی تنها راه تضمین امنیت و صلح خواهد بود.

شبکه «المیادین» نیز به نقل از وزیر خارجه اردن گزارش داد که ابتدا رژیم صهیونیستی باید جنگ را متوقف کند و پس از آن از حماس برای آزادی اسرای صهیونیست درخواست خواهد شد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

دیگر خبرها

  • دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • اعتراض دانشجویان آمریکایی به جنایات رژیم صهیونیستی با پاسخ وحشیانه پلیس و ارتش آمریکا مواجه شد
  • دولت گرفتاری اقتصادی مردم را کاهش دهد‌
  • در واکنش به سرکوب دانشجویان معترض آمریکایی؛ کنعانی: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار ‎آزادی بیان افتاده است
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • تقدیر از مقاومت عراق، موضع کلمبیا و خیزش دانشجویان آمریکایی/ تاکید بر شکست قطعی هرگونه تجاوز احتمالی اشغالگران به رفح
  • دانشجویان آمریکایی از چهره کریه رژیم صهیونیستی پرده برداشتند
  • حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو/ نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی/ اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل/ حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی