Web Analytics Made Easy - Statcounter

از نظر بعضی مسئولان حزب اتحادیه میهنی آنچه رخ داد عجیب و غیرقابل پیش بینی نبود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ یکی از مسئولان حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق، تاکید کرد حزب دموکرات کردستان به ریاست مسعود بارزانی، برگزاری همه پرسی را به بقیه طرف ها در منطقه کردستان تحمیل کرد.
آلاء طالبانی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الحدث، درباره اتهام حزب مسعود بارزانی به بعضی از سران حزب اتحادیه میهنی کردستان در خصوص خیانت به منطقه کردستان گفت: از نظر بعضی مسئولان حزب اتحادیه میهنی که من هم یکی از آنان هستم، آنچه رخ داد عجیب و غیرقابل پیش بینی نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما این مسئله را تکذیب نمی کنیم که از زمان بیماری جلال طالبانی و پس از درگذشت او با مشکل تصمیم گیری به ویژه در مسایل حساس روبرو هستیم. ما در اتحادیه میهنی کردستان به همکاری مشترک با عراق و در چارچوب قانون اساسی و خودداری کردن از تنش زایی و بحران آفرینی در برابر دولت مرکزی باور داریم و می گوییم مشکلات باید بر اساس قانون اساسی حل و فصل شود. جناح دیگری در اتحادیه میهنی کردستان که بر تصمیم گیریها در داخل این اتحادیه تسلط دارند، به این رویکرد میانه رو در داخل حزب توجه نمی کنند. این مسئله از مدت ها پیش باعث بروز مشکل در تعامل با حزب دموکرات کردستان و نیز با دولت مرکزی شده است. مسئله غیرمنتظره آن بود که یک روز پیش از تحولات کرکوک نشست مهم بین دفتر سیاسی حزب اتحادیه میهنی کردستان و حزب دموکرات با حضور مسعود بارزانی و نیز فؤاد معصوم رئیس جمهور عراق برگزار شد و این نشست تاریخی توصیف شد. آنچه پس از این نشست اعلام شد، متحد بودن شرکت کنندگان در آن بود و تاکید بر پایبندی به نتیجه همه پرسی بود. اما چند ساعت پس از آن، ما را خائن توصیف و متهم کردند که کرکوک را تحویل دادیم.
طالبانی افزود: همانطور که تاکید کردم ما در جناحی از اتحادیه میهنی هستیم که به گفتگو با بغداد باور داریم. حتی در مسئله همه پرسی هم ما از تعویق آن و پذیرفتن طرح های بین المللی در این باره حمایت می کردیم. حتی پیشنهاد کردیم همه پرسی در کرکوک و دیگر مناطق مورد اختلاف برگزار نشود.

در این مناطق عرب ها و ترکمان ها هم زندگی می کنند و نمی توانیم همه پرسی را با توسل به زور با وجود آنکه عرب ها و ترکمان ها آن را تحریم کرده اند، برگزار کنیم. متاسفانه همه پرسی به ما تحمیل شد و اکنون شاهد نتایج آن هستیم که این نتایج را پیش بینی می کردیم. نخست وزیر عراق در تماس مستمر با مسئولان حزب اتحادیه میهنی بود تا به توافقی برای ورود نیروها به کرکوک بر اساس قانون اساسی دست پیدا کنیم. ما از توافق و تشکیل نیروهای مشترک حمایت می کردیم. اما سران تصمیم گیرنده در حزب اتحادیه میهنی با همکاری حزب دموکرات این طرح را رد کردند. به همین علت هیچ جایی برای مذاکره باقی نماند و نیروهای عراقی در کرکوک وارد عمل شدند.
وی خاطر نشان کرد: فؤاد معصوم حامل پیام هایی برای مسئولان کرد به منظور آغاز گفتگوی بدون قید و شرط بود. اما فرصت نشد رئیس جمهور عراق در بازگشت به بغداد با مقامات عراقی گفتگو کند. ما در نشست هایی در سلیمانیه و بغداد حضور داشتیم که بعضی طرف های دولتی و نیز بعضی طرف ها از بسیج مردمی خواستار توافق و گفتگو شدند و تاکید داشتند زمان محدود است. زیرا نخست وزیر عراق تصمیم نهایی را برای تسلط نیروهای مرکزی بر مناطق مورد اختلاف اتخاذ کرده است. آنها ابتدا مهلت کمی را مشخص کردند، اما به درخواست ما حیدر العبادی این مهلت را چهل و هشت ساعت تمدید کرد تا شاید توافقی در داخل اتحادیه میهنی و حزب دموکرات کردستان به دست آید. بدون شک بخشی از ورود آرام نیروها بر اساس توافق با بخشی از اتحادیه میهنی کردستان بود.
مسعود بارزانی و حزب دموکرات، مسئولان اتحادیه میهنی را به خیانت متهم می کنند، اما سوال آن است که فرمانده کل نیروهای پیشمرگ چه کسی است؟ مسعود بارزانی فرمانده کل این نیروهاست و این نیروها به دستور بارزانی عمل می کنند. در بعضی مناطق هم نیروهای پیشمرگ از حزب دموکرات و اتحادیه میهنی به طور مشترک حضور داشتند. اگر نیروهای اتحادیه میهنی عقب نشینی کردند، چرا نیروهای حزب دموکرات در این مناطق جنگ نکردند. چاه های نفت کرکوک به طور مشخص در کنترل نیروهای حزب دموکرات قرار داشت. در زمان حمله داعش که نیروهای اتحادیه میهنی در حال جنگیدن با داعش بودند، نیروهای مسعود بارزانی از اربیل حرکت کردند و کنترل چاه های نفت را در دست گرفتند و از آن روز صادرات نفت را آغاز کردند و هیچ کسی نمی داند پول های نفت کجا رفت.

کارکنان منطقه کردستان حقوق دریافت نمی کنند. اگر نیروهای اتحادیه میهنی بدون درگیری عقب نشینی کردند، چرا نیروهای حزب دموکرات و نیروهای مسعود بارزانی و نیز نیروهای «آسایش» جنگ نکردند؟ چرا نیروهای عراقی به راحتی کنترل چاه های نفت را در دست گرفتند؟ همه افرادی که روز گذشته کشته شدند از نیروهای حزب اتحادیه میهنی هستند، اما حتی یک نفر از نیروهای حزب دموکرات زخمی هم نشد.
آلاء طالبانی گفت: بدون شک، با مشکلات زیادی در منطقه کردستان روبرو هستیم. باید به مسایل دیگر و بروز اشتباهات اعتراف کنیم. زمانی که نیروهای پیشمرگ مناطق گسترده ای از کرکوک و جنوب این شهر را از داعش و تروریست ها با هماهنگی دولت عراق پاکسازی کردند و در این مناطق باقی ماندند، عده ای می گفتند این مناطق، مرزهای منطقه کردستان است و آن را با خون ترسیم کردیم. این سخنان نامناسب و نادرست بود. اداره شهر کرکوک در اختیار کردها و اتحادیه میهنی کردستان بود. استاندار عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان بود، اما بعضی اقدامات غیرقانونی و تحریک آمیز را انجام داد. شورای استانداری کرکوک برگزاری همه پرسی در این استان را در حالی تصویب کرد که نمایندگان عرب و ترکمان از جلسه خارج شده بودند. جلال طالبانی همواره به ما توصیه می کرد، کرکوک برای همه طیف هایی است که در آن زندگی می کنند و اداره آن هم باید به صورت مشترک باشد.
طالبانی در پاسخ به سوالی درباره اتهامات به قاسم سلیمانی در مورد طراحی عملیات در کرکوک خاطر نشان کرد: قاسم سلیمانی به طور علنی به سلیمانیه سفر کرد و برای عرض تسلیت به خانواده ام برای درگذشت جلال طالبانی آمده بود. او با ما و اعضای خانواده دیدار کرد و تسلیت گفت و قبر جلال طالبانی را هم زیارت کرد. بدون شک در این سفر، درباره تحولات سخنانی مطرح شد. من این مسئله را نفی نمی کنم که قاسم سلیمانی و ایران در بسیاری از تحولات منطقه نقش دارند. اما نقش آنها نقش مثبت و برای ارائه نصیحت و مشاوره است. توصیه ژنرال قاسم سلیمانی به ما، همان سخنان و توصیه های نخست وزیر و فرماندهان بسیج مردمی و دیگر گروه های عراقی بود که کرکوک باید به شرایط قانونی بازگردد و باید درباره آن توافق شود و لجبازی و اصرار بر تصمیم نسجیده برگزاری همه پرسی- که نتایج فعلی را به همراه داشت- کنار گذاشته شود. سخنان قاسم سلیمانی هم در این چارچوب بود.
وی گفت: مشکلاتی بین احزاب کردستان و مشکلی در اداره منطقه کردستان وجود دارد که به طور مشخص مربوط به درآمدها و واردات است. برگزاری انتخابات داخلی در این شرایط فکر نمی کنم درست باشد. پیش از آنکه با شرکای مان در دولت مرکزی عراق گفتگو کنیم، باید تکلیف اختلافات بین خود را مشخص کنیم. ما از برگزاری انتخابات حمایت می کنیم، اما مشخص نیست در سایه شرایط پیچیده فعلی چگونه می توان انتخابات برگزار کرد.

دانلود دانلود تصویر

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۹۸۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس‌لرزه‌های جنبش دانشگاه کلمبیا و بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها

پایگاه اینترنتی روزنامه ایزوستیا روز یکشنبه در این باره نوشت: تظاهرات ضد اسرائیلی در محوطه ۲۳ دانشگاه و دانشکده مهم آمریکا ادامه دارد. چند هفته پیش اوضاع تحت کنترل به نظر می‌رسید، اما اکنون در برخی از دانشکده‌ها تجمعات با درگیری همراه است و استادان طرفدار اسرائیل از دسترسی به دانشگاه‌ها محروم هستند.

در ادامه این گزارش آمده است: برای ایالات متحده آمریکا که در آن، حمایت از دولت یهود بخشی جدایی ناپذیر از چشم انداز سیاست خارجی برای دهه‌ها بوده است، این یک پدیده اجتماعی کاملاً جدید است که مقیاس آن، همانطور که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد، گسترش خواهد یافت.

ایزوستیا در ادامه نوشت: تشدید بحران فلسطین و اسرائیل و عملیات نظامی (رژیم صهیونیستی) در نوار غزه شکاف دیگری را در جامعه آمریکا ایجاد کرد، جایی که شاید کمترین انتظار از آن وجود داشت.

این رسانه روس افزود: دانشجویان چادر‌هایی در محوطه دانشگاه‌های مهم آمریکا برپا و راهپیمایی‌ها و سخنرانی‌هایی برگزار می‌کنند که در آن از رهبری دانشگاه‌ها می‌خواهند تا هرگونه همکاری با اسرائیل را متوقف کنند. این تظاهرات‌ها اغلب به درگیری با دانشجویان طرفدار اسرائیل و مداخله پلیس ختم می‌شود.

ایزوستیا در ادامه با اشاره به موج بازداشت دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات ضداسرائیلی افزود: دستگیری ها، اما به هیچ وجه بر اوضاع تاثیری نداشت. در مقابل، سازمان دانشجویان برای عدالت در فلسطین، چند صد دانشجو را از دانشگاه‌های برکلی و هاروارد به «تظاهرات همبستگی» آورد.

این رسانه روس در ادامه نوشت: در کانون این تقابل و رویارویی، ریاست دانشکده‌ها قرار دارند که تلاش می‌کنند تا یک کار غیرممکن را انجام دهند. آنها از یک سو، برای تحت کنترل نگه داشتن اعتراضات رو به رشد دانشجویی و به طور همزمان جلوگیری از جلوه‌های اجتناب‌ناپذیر یهودی‌ستیزی تلاش می‌کنند و همچنین برای جلوگیری از خروج حامیان مالی دانشکده‌ها که اکثریت قریب به اتفاق آنها حامیان سیاسی (رژیم) اسرائیل هستند.

بازداشت بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاه‌های آمریکا

روزنامه راسیسکایا گازتا نیز در گزارشی نوشت: از ۱۸ آوریل، زمانی که دانشگاه کلمبیا از پلیس نیویورک خواست تا اردوگاه فعالان حامی فلسطین را پاکسازی کند، بیش از ۷۰۰ نفر در دانشگاه‌های ایالات متحده دستگیر شده اند.

این روزنامه به نقل از ان بی سی نیوز نوشت: دانشجویان شرکت کننده در تظاهرات خواسته‌هایی همچون ممنوعیت فروش دارایی‌ها به شرکت‌هایی که می‌توانند از جنگ غزه سود ببرند، مطرح کرده‌اند.

در پی این فشارها، آن کاد رئیس دانشگاه ایالتی پورتلند اعلام کرد: این دانشگاه دریافت "هدایا یا کمک‌های مالی بیشتر" از شرکت بوئینگ را متوقف می‌کند. دانشجویان عضو جنبش همبستگی برای حقوق برابر فلسطینی‌ها شرکت بوئینگ را به "همدستی در اشغال و نسل کشی در فلسطین" متهم کردند.

رسوایی دانشگاه‌های آمریکا به دنبال سرکوب اعتراضات

روزنامه کامرسانت دیگر روزنامه چاپ مسکو نیز نوشت: دانشگاه‌های آمریکایی در کانون رسوایی به خاطر سرکوب اعتراضات دانشجویان طرفدار فلسطین در محوطه دانشگاه قرار دارند.

به نوشته این روزنامه، بهره‌گیری دانشگاه کلمبیا از پلیس برای متفرق کردن چادر‌های حامیان فلسطین و تعلیق موقت دانشجویان عضو جنبش همبستگی با مردم غزه، تنها باعث التهاب بیشتر و تظاهرات‌ها با قدرتی تازه آغاز شد. برخی اساتید نیز به تظاهرات پیوستند و از آزادی تجمعات حمایت و اقدامات رئیس دانشگاه را محکوم کردند.
بر اساس این گزارش، شاهدان عینی گفتند که برخی از تظاهرکنندگان شعار می‌دادند: ما خواستار آن هستیم که تل‌آویو به آتش کشیده شود.

در ادامه این مطلب آمده است: مرکز تظاهرات حامی فلسطین، دانشگاه کلمبیا در نیویورک بود، جایی که سابقه فعالیت‌هایی همچون مخالفت با جنگ ویتنام و نیز اعتراض به رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی را در کارنامه دارند.

کامرسانت در ادامه نوشت: اردوگاه‌های خیمه‌ای در ده‌ها محوطه دانشکده‌های آمریکا از آن آربور تا بوستون ایجاد شده است. در دانشگاه ییل در ۲۲ آوریل، پلیس ۴۷ نفر را به دلیل شعار‌های طرفدار فلسطین که در ایالات متحده تندروانه و ضدیهود تلقی می‌شوند، بازداشت کرد. به عنوان مثال، شعار «از رودخانه تا دریا» که اساساً فراخوانی برای نابودی کشور اسرائیل است، از جمله آنهاست.

دانشگاه پیشرو آمریکا به کانون ضداسرائیل تبدیل شد

پایگاه خبری لنتا نیز در گزارشی نوشت: دانشگاه کلمبیا به عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشرو آمریکا به کانون تجمعات ضداسرائیلی تبدیل شده است.
این رسانه روس افزود: ۱۸ آوریل تظاهرات در محوطه دانشگاه کلمبیا آغاز شد که منجر به دستگیری بیش از ۱۰۰ نفر شد. معترضان خواستار آتش بس در نوار غزه و توقف حمایت از اسرائیل توسط دانشگاه کلمبیا هستند. تعدادی از معترضان در محوطه دانشگاه چادر برپا کردند.

زلزله در دانشگاه‌های آمریکا

پایگاه خبری بلتا روسیه نیز نوشت: همزمان با گسترش اعتراضات دانشگاهی علیه جنگ غزه، ایالات متحده دستگیری‌های گسترده‌ای را در دستور کار قرار داده است.
این رسانه روس نوشت: مسئولان آمریکا در تلاش هستند تا اوضاع را آرام کنند. جنبش اعتراضی دانشجویی هفته گذشته پس از ورود پلیس نیویورک به محوطه دانشگاه کلمبیا و دستگیری بیش از ۱۰۰ دانشجو در کانون توجه قرار گرفت. جنبش دانشجویان دانشگاه کلمبیا برای عدالت در فلسطین بیانیه‌ای را در ۲۱ آوریل منتشر کرد که در آن آمده بود که آنها به شدت هر شکلی از نفرت یا تعصب را رد می‌کنند.

در ادامه گزارش بلتا آمده است: پس از وقایع اخیر در فلسطین، تظاهرات و بحث‌های داغ در مورد درگیری اسرائیل و غزه و آزادی بیان، دانشگاه‌های آمریکا را تکان داده است. علاوه بر این، اعتراضات گسترده تری در ایالات متحده در رابطه با رویداد‌های خاورمیانه صورت گرفت. فعالان طرفدار فلسطین راه‌ها را مسدود کردند و دسترسی به فرودگاه‌ها از جمله فرودگاه بین المللی اوهار در شیکاگو و فرودگاه بین المللی سیاتل-تاکوما و همچنین پل گلدن گیت در سانفرانسیسکو و پل بروکلین در نیویورک را محدود کردند.

بایدن گیج شده است

پایگاه خبری شبکه تلویزیونی ان تی وی روسیه نیز با اشاره به گسترش یافتن اعتراضات دانشجویان در دانشگاه‌های سراسر آمریکا نوشت: معترضان، دولت بایدن را به حمایت از اسرائیل متهم می‌کنند.

این رسانه روس در ادامه نوشت: هم اینک پرچم‌های فلسطین در همه دانشگاه‌های برجسته آمریکا به اهتزاز درآمده و شعار‌های ضد اسرائیلی به گوشی می‌رسد. در این میان، پلیس از گاز اشک آور و گلوله‌های پلاستیکی برای متفرق کردن معترضان استفاده و ده‌ها نفر از جمله رئیس دانشکده فلسفه و استاد اقتصاد دانشگاه آتلانتا را بازداشت کرد.

در ادامه گزارش شبکه تلویزیونی ان‌تی‌وی آمده است:‌به نظر می‌رسد کاخ سفید اصلاً نمی‌داند که چگونه به این همه واکنش نشان دهد. این کشور از یک سو با ارسال تسلیحات به اسرائیل کمک می‌کند و از سوی دیگر دانشگاه‌های آن به پایگاه احساسات ضد اسرائیلی تبدیل شده است. بایدن گیج شده است.

ان‌تی‌وی در ادامه اظهارات جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا را بازتاب داده که گفته است: من اعتراضات ضد یهود را محکوم می‌کنم، به همین دلیل برنامه‌ای برای مقابله با آن ایجاد کردم. من همچنین کسانی را که نمی‌دانند چه بر سر فلسطینی‌ها می‌آید، محکوم می‌کنم.

بمب ساعتی در دفتر حزب دموکرات

این رسانه روس در ادامه نوشت:، اما آیا رئیس جمهور آمریکا می‌تواند همزمان این دو ادعا را مطرح کند؟ جناح راست بر این باور است که دموکرات‌ها با چشم پوشی از جنبش حامیان فلسطین، بمب ساعتی را در دفتر حزب خود کار گذاشته اند. معترضان طرفدار فلسطین، جو بایدن را چیزی جز "جو نسل کشی" نمی‌نامند و در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری آمریکا، به او رای نمی‌دهند.

خبرگزاری آر ب کا نیز در گزارشی نوشت: موجی از اعتراضات طرفدار فلسطین پس از متفرق کردن یک اردوگاه چادری در محوطه دانشگاه کلمبیا توسط پلیس در ۱۹ آوریل، ایالات متحده را فرا گرفته است.

این رسانه روس افزود: بر اساس آخرین اطلاعات وزارت بهداشت فلسطین و نیز آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا»، تعداد کودکان کشته شده در نوار غزه در ۶ ماه گذشته از تعداد کودکان کشته شده در درگیری‌ها در سراسر جهان در چهار سال گذشته بیشتر شده است.

در ادامه گزارش آر ب کا آمده است: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که مدت‌ها از نتانیاهو حمایت می‌کند، در اوایل آوریل از اقدامات ارتش اسرائیل در نوار غزه به شدت انتقاد کرد و رویکرد کنونی نخست وزیر اسرائیل در قبال درگیری را اشتباه خواند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • پس‌لرزه‌های جنبش دانشگاه کلمبیا و بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • تکلیف قرارداد نیروهای حجمی باید در کل کشور به سرانجام برسد
  • تحمیل فراقانونی کردن سلطنت در قانون اساسی
  • حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • روحیه عقیدتی میان نیروهای انقلابی تقویت شود
  • روایتگری پیشمرگان مسلمان، اسناد ناطق روایت آزادسازی سنندج است
  • پلیس فرانسه اعتراضات حامیان فلسطین را سرکوب کرد
  • عکس‌هایی از لحظه بازداشت ۶ مرزبان ایرانی توسط طالبانی‌ها