Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@23:55:21 GMT

۹۰ درصد خراسانی‌ها کمبود ویتامین دارند

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۴۳۶۱۹

۹۰ درصد خراسانی‌ها کمبود ویتامین دارند

مشهد- خراسان رضوی استانی است که از نعمت آفتاب بهره مند است و تقریباً بیشتر فصول سال مردم می‌توانند تنها با راه رفتن زیر نور خورشید از نعمت ویتامین D برخوردار شوند، اما با این حال دبیر کنگره بین‌المللی تغذیه در همایشی عنوان می‌کند که ۹۰ درصد مردم خراسان رضوی از کمبود ویتامین D رنج می‌برند.

قدس آنلاین-گروه استان ها-هنگامه طاهری: حالا این میزان کمبود ویتامین مذکور به گفته رئیس علوم تغذیه مشهد در این شهر ۸۵ درصد است!

انستیتوی پزشکی (IOM) میزانی برای مصرف ویتامین D پیشنهاد داده است که دریافت این میزان از طریق رژیم غذایی (با مکمل‌ها یا بدون آن‌ها) باید برای حفظ سلامتی کافی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این میزان ۶۰۰ واحد در روز برای افراد بین یک تا ۷۰ سال و برای افراد بالای ۷۰ سال ۸۰۰ واحد در روز است. با توجه به اینکه این مقدار نیازمند مصرف بالایی از غذاهای حاوی ویتامین D است، اما مردم ما همچنان دچار بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین D هستند.
نتیجه مطلوبِ مصرف ویتامینD
 به خاطر داریم سال ۱۳۹۳ قائم مقام مرکز بهداشت خراسان رضوی اعلام کرد: ۷۵ درصد دختران دبیرستانی استان دچار کمبود ویتامین D هستند.
آن موقع قرار شد از آبان ماه ۹۳ به دختران دبیرستانی یک عدد «پرل» ۵۰ هزار واحدی ویتامین D به مدت ۹ ماه برای جبران کمبود این ویتامین داده شود.
در این خصوص یکی از پژوهشگران که روی پروژه‌ای بزرگ در خصوص کمبود ویتامین D در خراسان رضوی کار می‌کند اعلام می‌دارد که تأثیرات مصرف این ویتامین در دختران دبیرستانی پس از سه سال مورد بررسی قرار گرفته و منجر به نتایج قابل تأملی گشته است.
دکتر مجید غیور مبرهن، استاد علوم تغذیه و مدیر گروه فنون نوین دانشگاه علوم پزشگی مشهد در این زمینه اظهار می‌دارد: دو سه دهه قبل کمبود ویتامین D در مشهد بین ۲۵ تا ۳۰ درصد بود. اما طبق مطالعات ما اکنون به ۸۵ درصد رسیده است. البته این مختص ما نیست؛ چرا که کل دنیا با کمبود این ویتامین رو به رو شده‌اند.
وی مهم‌ترین دلایل آن را تغییر سبک زندگی و نوع تغذیه و کاهش استفاده از آفتاب و... بیان می‌کند.

ضرورت فراوری محصولات غذایی
او می‌افزاید: طبق بررسی‌های علمی لازم است محصولات غذایی با افزودن مکمل‌ها فراوری شوند. مطالعه ما هم با همکاری وزارت بهداشت و آموزش و پرورش صورت گرفت.
دکتر غیور ادامه می‌دهد: جبران کمبود این ویتامین موجب کاهش افسردگی و قند خون، بهبود وضعیت تغذیه، کاهش چربی و کاهش آنزیم‌های کبدی شده و حتی روی کلیه‌ها هم بدون اثرات منفی است.
او خاطر نشان می‌کند: بدین ترتیب موفق شدیم سطح ویتامین D را از حدود هشت به ۳۵ افزایش دهیم.
وی اذعان می‌دارد: در همایش «تغذیه از علوم پایه تا مداخلات بالینی» کارگروه کارشناسی ما به این نتیجه رسیدند که ویتامین D را می‌توان وارد محصولات لبنی، آرد و روغن کرد.

رابطه ویتامین D با قد کودکان

دانشیار تغذیه دانشکده پزشکی مشهد نیز در خصوص ضرورت مصرف ویتامین D بیان می‌دارد: تحقیقات نشان داده مصرف ویتامین D در افزایش قد بخصوص در کودکان از اهمیت ویژهای برخوردار است، از همین رو بود که قطره ویتامین D در کودکان اجباری شد.
دکتر عبدالرضا نوروزی علاوه بر این با اشاره به اهمیت تأثیر ویتامین D برای سلامت استخوان‌ها متذکر می‌شود که عملکرد این ویتامین به کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی نیز از ۵۰ سال به بالا کمک می‌کند. ضمن اینکه از جدیدترین یافته‌ها در مورد این ویتامین این است که کمبود آن موجب چاقی در کودکان و نوجوانان می‌شود.
او می‌افزاید: کمبود این ویتامین منجر به کاهش رسوب استخوان و بروز دردهای استخوانی و آرتروز در سنین زیر ۴۰ می‌شود که از مشخص‌ترین آثارش تخریب دندان‌هاست.

ضرورت ورود مکمل‌ها در محصولات لبنی

با وجودی که دکتر غیور تأکید دارد برای شروع کار بهتر است این ویتامین را وارد مواد لبنی کنیم، اما مدیر عامل اتحادیه کارخانه‌های شیر خراسان بزرگ بیان می‌کند که در حال حاضر هم از این ویتامین و حتی کلسیم در برخی مواد لبنی همچون شیر استفاده می‌کنیم.
هدایت نیا ادامه می‌دهد: اما متأسفانه در بازار مصرف کننده‌ها از شیرهای فراوری شده و ویتامین دار استقبال نمی‌کنند.
او خاطر نشان می‌کند که تفاوت قیمت شیرهای ویتامین دار با سایر شیرها حدود ۱۰۰ تومان است، اما با این حال مردم ترجیح می‌دهند شیرهای فراوری نشده بخرند.
وی اظهار می‌دارد: باید برای مصرف شیرها و لبنیات فراوری شده و ویتامین دار در جامعه فرهنگ سازی شود.
او یادآور می‌شود: چنانچه پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که باید این ویتامین یا هر مکمل دیگری وارد لبنیات شود، از آنجا که جامعه هدف تمام مردم هستند، پس وزارت بهداشت ترتیبی اتخاذ کند که این مکمل رایگان در اختیار کارخانه‌ها قرار گیرد تا تأثیری روی قیمت شیر نگذارد.
اما دکتر غیور می‌گوید: مصوب شده ویتامین مذکور را وارد لبنیات کنیم که طرح آن در دست اقدام است و لازمه آن مشارکت کارخانه‌های محصولات لبنی است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۴۳۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟

به گزارش خبرآنلاین، برخی از ویتامین‌ها مانند آهن، زینک، ویتامین C، ویتامین‌های گروه B، کلسیم، منیزیم و... بیش از سایر مکمل‌های غذایی، مورد استفاده عموم قرار می‌گیرند. در بسیاری از موارد با داشتن رژیم غذایی سالم و کامل می‌توان ویتامین‌ها و ریز مغذی‌های مورد نیاز را تامین کرد. امروزه به علت سبک زندگی پر استرس و شرایط زندگی متفاوت نمی توان این اقدام را به صورت کامل پیش برد؛ بنابراین استفاده از مکمل‌ها در کنار تغذیه مناسب می‌تواند تغذیه فرد را به خصوص در دوران‌های حساس و خاص مثل بارداری و شیردهی تکمیل کند.

به گزارش فارس، یکی از مهمترین نکات برای استفاده از مکمل های تغذیه ای زمان مصرف آنها است؛ زیرا در صورت استفاده در زمان اشتباه، ممکن است عملکرد ویتامین یا ریز مغذی کاهش پیدا کند.

چه ساعتی چه ویتامینی بخوریم؟

در مصرف ویتامین‌ها اولین چیزی که اهمیت دارد این است که آیا بدن نیاز به این ویتامین دارد یا خیر؟ هر فردی طبق خورد و خوراک و شرایط جسمانی که دارد، ممکن است در یک ویتامینی کمبود داشته باشد. بنابراین بهتر است که هر شخصی در هر سن و شرایطی قبل از استفاده از هرگونه مکمل‌های غذایی با پزشک خود مشورت کرده و در صورت نیاز آزمایش دهد. استفاده به اندازه از ویتامین‌های مورد نیاز بدن می‌تواند کیفیت عملکرد مغز و جسم را افزایش دهد. اما زمان مصرف هر نوع از داروهای ویتامین اهمیت دارد. هر ویتامین را چه ساعتی بخوریم؟

آهن «IRON»: بالاترین میزان جذب آهن با معده خالی است. اما به دلیل اینکه بسیاری از املاح آهن می‌تواند باعث بروز عوارض گوارشی از جمله سوزش سر معده و یا یبوست شود، استفاده از آهن‌های غیر لیپوزومال بهتر است. بنابراین بهتر است این ویتامین همراه با ناهار و یا شام مصرف شود. علاوه بر این گفتنی است مصرف مکمل آهن با لبنیات چای و قهوه تداخل دارد. هم چنین مصرف هم زمان آن با مکمل کلسیم و زینک توصیه نمی‌شود اما در مقابل ویتامین C جذب آهن را بالا می‌برد. بنابراین بهتر است هم زمان با آهن از نوشیدنی‌هایی با مواد غذایی حاوی ویتامین‌C استفاده شود.

منیزیم «Magnesium»: منیزیم به عنوان یک مکمل آرامش‌بخش شناخته می‌شود. این ریز مغذی در کاهش اسپاسم عضلانی و کاهش استرس موثر است. بنابراین بهترین زمان برای مصرف آن شب‌ها نیم ساعت قبل از خواب است.

کلسیم «Calcium»: مصرف این مکمل به دوز آن بستگی دارد. مصرف دوز بالا ۱۰۰۰ - ۸۰۰ میلی‌گرم برای جلوگیری از رسوب در کلیه بهتر است. در این شرایط باید نصف دوز صبح و نصف آن شب مصرف شود. همچنین این ریز مغذی با آهن و نوشیدنی‌هایی نظیر چای و قهوه تداخل دارد. مصرف هم زمان کلسیم با ویتامین‌ C میزان جذب آن را افزایش می‌دهد.

زینک‌«Zinc»: با توجه به اثر زینک بر افزایش متابولیسم، بهترین زمان مصرف آن در معده دو ساعت بعد از صبحانه است. همچنین مصرف زینک با کلسیم و آهن می‌تواند تداخل داشته باشد؛ بنابراین رعایت فاصله زمانی الزامیست.

ویتامین C: ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی با خاصیت افزایش سطح انرژی است. بهترین زمان مصرف آن صبح‌ها و یا در طول روز است. این ویتامین به علت خاصیت اسیدی که دارد، در صورت مصرف با معده خالی می‌تواند عوارض گوارشی نظیر سوزش سر معده ایجاد کند. در نتیجه اگر با معده پر مصرف شود بهتر است. همچنین این ویتامین محلول در آب است بنابراین می‌توان از آن در دوزهای بالاتر به صورت جوشان استفاده کرد.

ویتامین‌های گروه B: این ویتامین ها همانند ویتامین سی محلول در آب هستند و می‌توانند سطح متابولیسم بدن را بالا برده و انرژی را افزایش دهند. بنابراین بهتر است در طول روز و یا قبل از فعالیت روزانه مصرف شوند. با توجه به عدم عوارض گوارشی لزومی به استفاده همراه با غذا در مورد این دسته از ویتامین‌ها وجود ندارد.

ویتامین‌های A ،E و K: این ویتامین‌ها از دسته ویتامین‌های محلول در چربی هستند. بنابراین جذب آن‌ها با چربی بالاتر می‌رود. بنابراین توصیه می شود این ویتامین‌ها با چرب‌ترین وعده غذایی میل شوند.

ویتامین D: عموماً ویتامین دی در بدن توسط نور خورشید ساخته می‌شود. روز بهترین زمان دریافت ویتامین در بدن است زیرا نورخورشید می‌تابد. بنابراین بهترین زمان مصرف ویتامین دی در روز است. جالب است بدانید که ویتامین دی برعکس ملاتونین در بدن عمل می‌کند. ملاتونین در شب‌ها بیشتر می‌شود و دریافت آن در آن بازه از شبانه روز بهتر است. در حالیکه ویتامین دی را باید در روز دریافت کنید.

امگا ۳«Omega ۳»: با توجه به سرعت پایین متابولیسم چربی‌ها در بدن، مصرف این مکمل مطلقا قبل از فعالیت‌های جسمانی و ورزش توصیه نمی‌شود. در حالی که جذب آن همراه با کم چرب ترین وعده غذایی افزایش می‌یابد.

مصرف بیش از اندازه = مسمومیت

همانطور که مصرف ویتامین می‌تواند باعث بهبود عملکرد بدن شود، استفاده بیش از اندازه از این داروها موجب مسمومیت و عوارض ثانویه خواهد شد. ناراحتی معده، ریزش مو، افزایش خطر ابتلا به سرطان، مشکلات عصبی، خون‌ریزی بیش از حد و... از جمله عوارض استفاده بیش از اندازه و غیر ضروری ویتامین‌ها خواهد بود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902482

دیگر خبرها

  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است
  • کمبود این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین B۱ است
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟