Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار آزاد ارز در هفته گذشته رفتاری به دور از هیجانات هفته پیشین داشت. زیرا هفته پیش از اظهارات ترامپ، فضایی هیجانی بر بازار ارز به خصوص در خرید و فروش دلار آمریکا به وجود آورده بود که منجر به افزایش نرخ دلار آمریکا در بازار ارز شده بود. در آن مقطع تابناک اقتصادی پیش بینی کرده بود که روند بازار ارز پس از روز جمعه یعنی زمانی که ترامپ سخنرانی خواهد داشت، دیگر در جهت گرانی غیرقابل انتظاری پیش نخواهد رفت و حتی انتظار کاهش قیمت را هم در شرایطی می توان داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل این پیش بینی این بود که دلار آمریکا در بازار ارز، با افزایش تقاضای به وجود آمده به سمت پیشخور کردن قیمت حرکت کرده است و بازار توانی برای گرانی بیش از این نخواهد داشت. حال پس از روز جمعه، در ابتدای هفته بازار ارز با کاهش قیمت ارز به ویژه دلار آمریکا، یورو و درهم امارات مواجه شد. این کاهش قیمت برای گروهی که در هفته قبل، اقدام به خرید ارز به خصوص دلار آمریکا کرده بودند و پیش بینی گرانی در واکنش به سخنان ترامپ را داشتند، غیر منتظره بود. اما کارشناسان اقتصادی این نوع واکنش، یعنی کاهش قیمت ارز در مقابل جهش هفته قبل را منطقی و امیدوار کننده تصور می کردند. آن ها معتقد بودند واکنش ترامپ به اندازه‌ای نبود که بازیگران ارزی تصور می‌کردند؛ هفته های قبل صحبت‌های زیادی در مورد اقدامات احتمالی ترامپ مانند قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی منتشر شده بود، ولی در عمل ترامپ از این صحبت‌ها عقب‌نشینی کرد تا بازار نیز حداقل در مقطع فعلی کمتر او را جدی بگیرد. دومین موضوع که شاید بیشتر از صحبت‌های ترامپ، انتظارات را تحت‌تاثیر قرار داد، واکنش مسوولان کشورهای اروپایی و حمایت آنها از برجام بود در مجموع از صحبت‌های فعالان این نکته مشهود که بازار به این نتیجه رسیده که در حال حاضر امکان نوسان‌گیری با ریسک ترامپی وجود ندارد؛ بنابراین از این ناحیه نمی‌توان هیجانی به بازار تزریق کرد. تا اینجای گزارش به عاملی روانی اشاره داشت که در روزهای گذشته بیشتر مورد توجه قرار گرفته بود. ولی یکی از دلایل ثبات نوسان نرخ ارز به خصوص دلار آمریکا در بازار که تحت تاثیر هیجان ترامپی کمتر به آن پرداخته شد، موضوع نرخ حواله درهم امارات و مدیریت نوسانات توسط بانک مرکزی و بازارساز بود.
به گزارش تابناک اقتصادی، بر اساس این گزارش، در ابتدای هفته گذشته در کنار حمایت کشورهای اروپایی از برجام در مقابل دولت آمریکا و ایجاد اطمینان نسبی در بازار داخلی، افت نرخ حواله درهم نیز بر کاهش قیمت دلار آمریکا تاثیر زیادی داشت. نرخ حواله درهم یکی از مهم‌ترین متغیرهایی است که معامله‌گران بازار داخلی آن را رصد می‌کنند و افزایش و کاهش آن را نشانه مستقیم از نوسانات احتمالی بازار داخلی تصور می‌کنند. همچنین بازارساز اولین روز هفته را به خوبی رصد و مدیریت کرد تا فضایی همراه با آرامش بر بازار ارز حاکم شود. روز شنبه بیست و دوم مهر، بازارساز عرضه خود را حفظ کرد ولی آن را به میزانی بالا نبرد که قیمت دچار نوسانات شدید کاهشی شود. در واقع، بازارساز روز شنبه به جای توجه به کاهش قیمت بیشتر به مدیریت نوسانات بها داد، عاملی که در آرامش روز اول هفته نقش مهمی داشت. این رفتار بازارساز در اولین روز هفته نشان داد که تمایل برای حفظ نرخ دلار در مرز روانی 4 هزار تومان جزو برنامه های بازارساز و صرافی های بانکی است. زیرا شرایط روانی حاکم بر بازار روز شنبه نشان می داد که اگر بازارساز اقدام به عرضه بیشتر ارز کند، دلار ظرفیت کاهش  قیمت به کانال پایین را دارد ولی بازارساز از این مسیر عبور نکرد. بنابراین به نظر می رسد در هفته پیش رو نیز همین نگاه از سوی بازارساز در جهت حفظ و مدیریت نوسانات نرخ ارز و نگه داشتن دلار آمریکا در مرز روانی 4 هزار تومان وجود داشته باشد.



در ادامه نگاهی به روند قیمت گذاری دلار آمریکا، یورو و درهم امارات در هفته گذشته بر اساس اطلاعات سامانه نظارت ارز داریم:
شنبه؛ کاهش قیمت دلار آمریکا، یورو و درهم
ر پایان معاملات بازار آزاد ارز روز شنبه 22 مهر، هر دلار آمریکا با افت 6 ریال نسبت به پایان هفته گذشته، به طور میانگین به قیمت 40 هزار و 56 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با کاهش قیمت 128 ریال همراه شد و در پایان روز به رقم فروش 47 هزار و 558 ریال رسید. همچنین در بازار امروز، هر درهم امارات 10 هزار و 937 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به روز پنج شنبه، به طور میانگین 18 ریال ارزان تر فروخته شد.
یکشنبه؛ ادامه روند نزولی قیمت دلار آمریکا، یورو و درهم
در پایان روز یکشنبه 23 مهر، هر دلار آمریکا به طور میانگین 44 ریال کاهش قیمت داشت و به سطح 40 هزار و 12 رسید. هر چند روز یکشنبه شاهد بازگشت دلار آمریکا در ساعاتی از روز به کانال 3900 تومان هم بودیم. هر یورو نیز با افت 232 ریال مواجه شد و در پایان روز به رقم فروش 47 هزار و 427 ریال بسنده کرد. همچنین هر درهم امارات در بازار آزاد، 10 هزار و 933 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به روز شنبه، افت اندک 4 ریال را به طور میانگین ثبت کرد.
دوشنبه؛ تغییر مسیر دلار و درهم؛ ادامه افت یورو
هر دلار آمریکا پس از دو روز روند کاهشی، در پایان روز دوشنبه 24 مهر، به طور میانگین 64 ریال افزایش قیمت داشت و به طور میانگین به قیمت 40 هزار و 76 ریال فروخته شد. هر یورو نیز همانند روز قبل، با افت 30 ریال همراه شد و در پایان روز به رقم فروش 47 هزار و 397 ریال رسید. همچنین هر درهم امارات در بیست و چهارمین روز از پاییز، 10 هزار و 953 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به روز یکشنبه، 20 ریال رشد قیمت داشت. 
سه شنبه؛ رشد سه گانه دلار، یورو و درهم
در پایان چهارمین روز کاری بازار ارز در هفته گذشته، شاهد گران شدن دلار آمریکا، یورو و درهم امارات بودیم. بر این اساس، هر دلار آمریکا با رشد 92 ریال نسبت به روز دوشنبه، به طور میانگین به قیمت 40 هزار و 168 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با افزایش 86 یرال همراه بود و در پایان روز به رقم فروش 47 هزار و 483 ریال رسید. همچنین هر درهم امارات در بازار آزاد، 10 هزار و 962 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به روز قبل، 9 ریال گران تر شده بود.
چهارشنبه؛ ادامه گرانی دلار، یورو و درهم
در پنجمین روز کاری بازار آزاد ارز در هفته همانند روز قبل، شاهد روند روبه رشد دلار آمریکا، یورو و درهم امارات بودیم. بر این اساس، هر دلار آمریکا با افزایش 8 ریال نسبت به روز قبل، به طور میانگین به قیمت 40 هزار و 176 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با افزایش 51 ریال مواجه شد و به رقم فروش 47 هزار و 534 ریال رسید. همچنین هر درهم امارات در بازار آزاد روز چهارشنبه، 10 هزار و 991 ریال قیمت گذاری شد که نسبت روز سه شنبه، 29 ریال گران تر فروخته شد.
پنج شنبه؛ عقب نشینی پایان هفته دلار آمریکا، یورو و درهم 
در پایان معاملات بازار آزاد روز پنج شنبه، شاهد عقب نشینی دلار آمریکا، یورو و درهم امارات بودیم. به طوریکه هر دلار آمریکا با کاهش 66 ریال نسبت به روز قبل، به طور میانگین به قیمت 40 هزار و 110 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با افت 56 ریال مواجه شد و در پایان روز به رقم فروش 47 هزار و 478 ریال رسید. همچنین هر درهم امارات در بازار آزاد، 10 هزار و 987 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به روز چهارشنبه، 4 ریال ارزان تر فروخته شد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۴۹۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟

شیب نزولی قیمت دلارکه پس از پایان تنش‌های سیاسی و نظامی آغاز شد، شتاب گرفته و منجربه نزول قیمت دلار تا محدوده ۶۲هزار تومان شده است. کارشناسان می‌گویند اگر شوک سیاسی جدیدی رخ ندهد احتمال بازگشت قیمت دلار به محدوده ۵۰هزار تومان وجود دارد.

به گزارش همشهری آنلاین، یک روز بعد از پاسخ ایران به اسرائیل قیمت دلار شیب صعودی به‌خود گرفت و تا محدوده ۶۸هزار و ۵۰۰تومان پیشروی کرد، در این روز حتی در برخی بازارها هر دلار به قیمت ۷۰هزار تومان هم دادوستد شد.

شدت هیجان‌های کاذب در بازار به حدی بود که قیمت تتر که یک ارز دیجیتال مبتنی بر یک دلار آمریکا محسوب می‌شود و در میان کاربران ارزهای دیجیتال به‌عنوان مابازای دلار آمریکا خریداری می‌شود تا محدوده ۷۲هزار تومان هم پیشروی کرد.

چند روز بعد از فروکش کردن این هیجانات اما قیمت دلار شروع به نزول کرد و این نزول به‌ویژه بعد از آنکه مشخص شد فضای سیاسی ایجاد شده از سوی رژیم صهیونیستی برای پاسخ نظامی به ایران صرفا یک هیاهوی رسانه‌ای بوده است بیشتر هم شد؛ به‌طوری که قیمت هر دلار آمریکا ابتدا به محدوده ۶۶هزار تومان و سپس به محدوده ۶۵ و ۶۴هزار تومان عقب‌نشینی کرد. شتاب این روند نزولی ظرف روزهای گذشته بیشتر شده و آنطور که آمارها نشان می‌دهد قیمت هر دلار آمریکا اکنون به محدوده ۶۲هزار تومان رسیده که نشان می‌دهد قیمت هر دلار آمریکا از زمان اوج قیمت‌ها پس از پاسخ نظامی ایران به اسرائیل نزدیک به ۱۰درصد افت کرده است.

نزول طلا

همگام با نزول قیمت دلار، قیمت سکه و طلا هم با نزول مواجه شده و طبق آمارها قیمت هر سکه طرح جدید، در ۲ هفته گذشته با ۹درصد کاهش اکنون به محدوده ۴۲میلیون تومان رسیده است.

قیمت سکه طرح قدیم و نیم سکه نیز به‌ترتیب ۹.۲ و ۱۰درصد کاهش یافته است.

نکته قابل توجه نزول سنگین ربع سکه است که عمدتا حباب بیشتری نسبت به سایر انواع سکه دارد. آنطور که نمودار قیمت نشان می‌دهد قیمت ربع سکه که یک روز پس از پاسخ نظامی ایران به اسرائیل به ۱۷میلیون و ۵۰۰هزار تومان رسیده بود ظرف چند روز گذشته با ۱۳.۷درصد کاهش مواجه شده و اکنون به محدوده ۱۵میلیون و ۱۰۰هزارتومان رسیده است. همان زمان بسیاری از کارشناسان هشدار دادند که قیمت ربع سکه حباب بسیار زیادی دارد.

بیشتر بخوانید

محبوب‌ترین سکه طلا در بازار ایران این سکه است صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل

پیش‌بینی آینده

از نظر تکنیکی چنانچه محرک خاصی در فضای سیاسی منجر به رشد دوباره قیمت دلار نشود این پتانسیل وجود دارد که قیمت هر دلار آمریکا تا محدوده ۵۷هزار تومان عقب‌نشینی کند و چنانچه قیمت به زیر این منطقه نزول کند، سرعت نزول قیمت دلار بیشتر خواهد شد و قیمت دلار می‌تواند دوباره به محدوده ۵۰ تا ۵۵هزار تومان بازگردد اما این موضوع مستلزم آن است که عوامل سیاسی و اقتصادی بار دیگر حجم تقاضا را برای دلار افزایش ندهند.

یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق دراین باره می‌گوید: درصورتی که شوک جدید سیاسی رخ ندهد، شرایط اقتصادی کشور با آرام شدن فضای منطقه و مسائل سیاسی، احتمالا به‌گونه‌ای رقم می‌خورد که دلار آزاد به دامنه ۵۰هزار تومان برگردد.

او با بیان اینکه گاهی نرخ ارز به‌علت تغییر در واقعیت‌های اقتصادی یعنی عرضه و تقاضا افزایش پیدا می‌کند، توضیح می‌دهد: هم‌اکنون از سمت کانال اقتصادی تغییری در قیمت دلار رخ نداده؛ چون تمام نیازهای قانونی کشور با نرخ ۲۸هزار و ۵۰۰ و نرخ حدود ۴۰هزار تومان مرکز مبادله‌ تامین می‌شود، بنابراین التهابات ناشی از تنش‌های سیاسی، تنها عامل افزایش نرخ ارز است.

آل اسحاق با اشاره به اینکه شرایط کنونی بازار ارز ناپایدار است، می‌افزاید: تحولات بازار ارز به‌علت رخدادهای سیاسی است؛ بنابراین زمانی که این فضا آرام شود؛ نرخ ارز به‌صورت خودکار به محدوده‌های قبلی خود بازمی‌گردد.

همایون دارابی یک کارشناس بازارهای مالی هم با بیان اینکه پیش‌بینی وضعیت بازار ارز کار سخت و دشواری است، می‌گوید: در هفته‌های گذشته شاهد تغییرات قیمتی بوده‌ایم که عمده این تغییرات ریشه در مسائل سیاسی و خارجی داشت. او ادامه می‌دهد: طبق سنوات گذشته بعد از اردیبهشت شاهد افت تقاضای ارزی در بازار بوده‌ایم و به نوعی فشار روی قیمت دلار نیز کمتر می‌شود؛ بنابراین چنانچه شوک خارجی به کشور تحمیل نشود، شاهد ایجاد یک ثبات در بازار خواهیم بود.

کد خبر 847310 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ارز - بازار داخلی یورو ارز دیجیتال قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • قیمت دلار امروز ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و ارز ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
  • قیمت دلار امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نرخ ارز امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • قیمت دلار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش قیمت ارزهای مبادله‌ای/ دلار چند شد؟
  • نرخ ارز امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جزئیات
  • دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟