Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهوری روسیه در یک نشست مطبوعاتی به بیان سیاست‌های کلی کشورش در مورد مسائل مختلف پرداخت.

به گزارش ایسنا، به نقل از راشا تودی، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در یک نشست پرسش و پاسخ در باشگاه بحث و مناظره والدای در سوچی که هر سال با خبرنگاران بین‌المللی و کارشناسان روسیه برگزار می‌کند، ابتدا به برنامه "مگاتون به مگاوات" که از سال ۱۳۹۳ تا ۲۰۱۳ به اجرا درآمد و طی آن روسیه شاهد تبدیل اورانیوم غنی شده‌ای مناسب برای ساخت حدود ۲۰ هزار کلاهک هسته‌ای به اورانیوم با غنای پایین‌تر برای استفاده به عنوان سوخت نیروگاه‌های هسته‌ای بود، اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آمریکا در مسئله خلع سلاح اتمی خیانت کرد

پوتین گفت: در راستای این برنامه که یکی از موثرترین تلاش‌های خلع سلاح در تاریخ بود، مقام‌های آمریکا ۱۷۰ بازدید از تاسیسات محرمانه روسیه به عمل آورده و در آنها محل‌های کار دائمی که با پرچم‌های آمریکا تزیین شده بود، ایجاد کردند.

وی ادامه داد: از جانب روسیه ما شاهد نوعی اعتماد و رویکرد باز بی‌سابقه بودیم. در کل دهه ۱۹۹۰ حدود ۱۰۰ مقام آمریکایی واجد شرایط انجام بازرسی‌های ناگهانی از تاسیسات هسته‌ای روسیه در راستای توافق‌های دوران گورباچف و یلت سین بودند.

پوتین اظهار داشت: اما چیزی که ما در ازایش دریافت کردیم کاملا آشکار است و آن چیزی نبود جز بی‌اعتنایی کامل به منافع ملی ما، حمایت از جدایی‌طلبان در قفقاز، فریب شورای امنیت سازمان ملل، بمباران یوگسلاوی، حمله به عراق و مابقی اتفاقات. آمریکا حتما با مشاهده وضعیت سلاح‌های هسته‌ای و اقتصاد ما تصمیم گرفته که به قوانین بین‌المللی اعتنایی نداشته باشد.

داریم به دوران جنگ سرد برمی‌گردیم

پوتین خاطرنشان کرد که سیاست‌های خصمانه واشنگتن در حال بازگرداندن روابط بین دو کشور به سطح دهه ۱۹۵۰ است. در دوران جنگ سرد حداقل بین این دو ابر قدرت احترام دوجانبه بیشتری وجود داشت.

پوتین اظهار داشت: ما نمی‌توانیم مشارکت فعالی در معهدات بین‌المللی متعدد داشته باشیم چون آمریکا به نوبه خود هیچ کاری انجام نمی‌دهد و ما نمی‌توانیم مشارکت را یکجانبه انجام دهیم.

به گفته پوتین ماه گذشته میلادی روسیه اعلام کرد که همه ذخایر سلاح‌های شیمیایی‌اش را از بین برده اما رسانه‌های غربی تصمیم گرفتند نسبت به آن ساکت باشند. در حالی که آمریکا به شکل مداوم برنامه‌اش برای نابودسازی این سلاح‌ها طبق کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی ۱۹۹۳ به تاخیر می‌اندازد و اکنون تصمیم گرفته که در سریع‌ترین حالت این فرآیند را در سال ۲۰۲۳ به پایان برساند.

پوتین با لحنی شدید گفت: ما همه چیز را از بین بردیم اما شریکان آمریکایی ما گفتند هنوز نمی‌توان کاری کرد چون ما پولش را نداریم.

خروج آمریکا از معاهده موشکی فاجعه بود

همچنین رییس جمهور روسیه در ادامه درباره معاهده ۱۹۷۲ ضد موشک‌های بالستیک و خروج آمریکا در سال ۲۰۰۲ در زمان دولت جرج دبلیو بوش از این معاهده برای اجازه یافتن به منظور ساخت سپر دفاع موشکی گفت: این معاهده سنگ بنای کلیت چهارچوب امنیت بین‌الملل در حوزه سلاح‌های راهبردی بود اما با وجود صرف سال‌های زیاد برای متقاعد کردن همکارانمان ما نتوانستیم شریکانمان را در این توافق حفظ کنیم.

پوتین گفت: ما همچنین در عین حال اکنون می‌شنویم که طرف مقابل از معاهده خلع سلاح هسته‌ای "استارت جدید" راضی نیست. ما قرار نیست از آن خارج شویم اما ما هم شاید به نوبه خود از برخی جوانب آن راضی نباشیم. هر چند که همواره عنصر سازش وجود دارد بنابراین ما قصد داریم به وظایفمان عمل کنیم.

یک معاهده دیگری که بین آمریکا و روسیه در خطر قرار دارد، معاهده مربوط به سال ۱۹۸۷ است که موشک‌های پرتابی از زمین هم در حوزه هسته‌ای و هم در حوزه متعارف با برد بین ۵۵۰۰-۵۰۰ ممنوع می‌کند اما آمریکا ادعا کرده که برخی از موشک‌های جدید روسیه ناقض این توافق بوده‌اند.

پوتین اظهار تاسف کرد که این معاهده با ممنوع نکردن پرتاب‌گرهای دریایی و هوایی عملا حفره‌ای را به نفع کشورهای ناتو باز گذاشته و نمایانگر یک مورد دیگر اعطای امتیازهای یکجانبه از سوی روسیه است.

پوتین هشدار داد: اگرچه ما می‌خواهیم به شرایط این معاهده پایبند باشیم اما این مشروط به اقدام برابر شریکانمان است. اگر آنها تصمیم بگیرند که از آن خارج شوند پاسخ ما فوری و متقارن خواهد بود.

بزرگترین اشتباهم اعتماد به غرب بود

ولادیمیر پوتین در ادامه سخنرانی خود گفت: بدترین اشتباهی که در ۱۵ سال گذشته مرتکب شده، اعتماد کردن به غرب بوده است.

او در پاسخ پرسش یک استاد دانشگاه آلمانی در جلسه درباره اینکه مسکو در تعامل با غرب چه اشتباهاتی مرتکب شده، پاسخ داد: ما بیش از حد به شما اعتماد کردیم. شما اعتماد ما را به نشانه ضعف تفسیر کرده و از آن سوء استفاده کردید.

پوتین خاطرنشان کرد: متاسفانه شریکان غربی ما که میراث ژئوپلیتیک اتحاد شوروی سابق را چند پاره کردند، همچنان خود را به شکل بی چون و چرا حق به جانب دانسته و پیروز جنگ سرد می‌دانند.

وی افزود: آنها شروع به مداخله آزادانه در امور حاکمیتی کشورها کردند و همچنین صادر کردن دموکراسی به همان شیوه‌ای که رهبران شوروی، انقلاب سوسیالیستی را به کل جهان صادر می‌کردند، در پیش گرفتند.

پوتین آمریکا را به خیانت به روسیه در دهه ۱۹۹۰ متهم کرد. در عین حال پوتین در جلسه از مشخص کردن اینکه آیا برای چهارمین دور ریاست جمهوری در انتخابات ماه مارس آینده کاندیدا خواهد شد، خودداری کرد.

کره‌شمالی یک کشور مستقل است نباید در منگنه قرار گیرد

وی همچنین در خصوص بحران کره شمالی از احتمال هر چه بیشتر درگیری هشدار داده و گفت: کره شمالی یک کشور مستقل است. باید مسائل از طریق گفت و گو حل و فصل شوند و نباید کره شمالی را در منگنه قرار داد.

احتمال ایجاد محدودیت برای رسانه‌های آمریکا در روسیه وجود دارد

پوتین در ادامه به مسئله عملیات‌های رسانه‌های آمریکایی در روسیه اشاره کرده و هشدار داد که با توجه به محدودیت‌های اعمال شده برای رسانه‌های روسی در آمریکا از جمله راشا تودی، رسانه‌های آمریکایی در روسیه از جمله CNN و صدای آمریکا ممکن است به تلافی این اقدامات هدف قرار بگیرند.

پوتین گفت: ما به نحوی عمل خواهیم کرد که بازتاب اقدامات آنها باشد و این کار را سریع انجام خواهیم داد. به مجرد آنکه ما ببینیم اقداماتی که برای محدودیت عمل رسانه‌های ما اتخاذ شده‌اند، پاسخی تلافی جویانه ارائه خواهد شد.

او شبکه راشا تودی را به خاطر "عملکرد درخشان" تحسین کرد و گفت: این شبکه خیلی کوچک‌تر از همتایان آمریکایی و انگلیسی خود است که فعالیت بین‌المللی دارند. آنها به شکل رایجی در سیاست‌های داخلی کشورهای دیگر مداخله می‌کنند.

ناتو را به دقت زیر نظر داریم

پوتین در عین حال اهمیت استقرار قوای ائتلاف ناتو در منطقه بالتیک را کم‌ دانسته و گفت: روسیه از نزدیک قوای غربی زیر نظر دارد. تک تک اقدامات آنها برای ما شناخته شده و آشکار هستند و هیچ نگرانی برای ما ایجاد نمی‌کند. بگذارید آنها در آنجا دست به تمرین بزنند. همه چیز تحت کنترل است.

شاهد کمپین ضد روسی بی‌سابقه‌ای در آمریکا بوده‌ایم

وی در عین حال به تحریم‌های جدید آمریکا در تابستان سال جاری علیه کشورش اشاره کرد و گفت: ما شاهد کمپین ضد روسی بی‌سابقه‌ای در آمریکا بوده‌ایم. آنها بعد از شکست خوردن از ترامپ در انتخابات تمام تقصیر را گردن روسیه انداخته و یک تشنج دیوانه‌وار ضد روسی به راه انداختند.

وی افزود: برخی از آنها حتی تعداد کمی از آنها پنهان نکردند که از بهانه‌ها و دلایل سیاسی برای پیشبرد منافع تجاری خود استفاده می‌کنند بنابراین بسته تحریم‌های ضد روسی اخیر تصویب شده در کنگره آمریکا آشکارا با تلاشی برای خارج کردن روسیه از بازارهای انرژی اروپا و مجبور کردن اروپا به روی آوردن خرید گران‌تر گاز مایع از آمریکا مرتبط است.

مسئله کاتالونیا یک مسئله داخلی است

در عین حال رییس جمهور روسیه به مسئله بحران اخیر جدایی‌طلبی کاتالونیا در اسپانیا پرداخته و گفت: این بحران یک مسئله داخلی اسپانیا محسوب می‌شود اما غربی‌ها در قبال آن استانداردهای دو گانه اعمال می‌کنند.

غرب درباره استقلال‌طلبی در مناطق مختلف معیارهای دوگانه دارد

وی بیان کرد: موضع روسیه کاملا مشخص است. هر اتفاقی که در این ارتباط بیفتد، مسئله داخلی اسپانیا است و باید در چهارچوب قوانین اسپانیا و سنت‌های دموکراتیک حل شود اما این بحران ریاکاری و تناقض‌گویی غربی‌ها را برملا کرد که در یک جایی از جدایی‌طلبان حمایت می‌کند اما در یک جای دیگر با جدایی‌طلبی مخالفت می‌کند که مثال آن حمایت از استقرار کوزوو است در حالی که با استقلال کاتالونیا و جدایی‌طلبی کردها مخالفت کرده است.

وی افزود: ما می‌بینیم که شرکای ما تصور می‌کنند که یکسری مبارزان ارزشمند برای استقلال وجود دارند اما در جایی دیگر جدایی طلبانی هستند که نمی‌توانند از حقوق‌شان دفاع کنند. این یک مسائل شگفت‌آور استانداردهای دوگانه است که آکنده از خطرات جدی برای توسعه اروپا و دیگر قاره‌ها است.

وی گفت: قدرت‌های غربی مدت‌هاست که از نزاع‌ها در داخل اروپا اطلاع دارند. آیا چیزی غیر از این بوده است؟ اما چرا آنها در یک جا باید به این شکل بی‌چون و چرا از جدا شدن کوزوو حمایت کنند؟ پوتین کشورهای اروپایی را متهم کرد به اینکه در ارتباط با مسئله کوزوو به دنبال آن بودند که طبق خوشایند واشنگتن به عنوان "برادر بزرگ" عمل کنند و این رویه باعث تحریک تحرکات مشابه در اروپا و جهان شد.

وی پرسید چرا اروپا در سال ۲۰۱۴ با الحاق کریمه به روسیه مخالفت کرد و بعدا با جنبش‌های استقلال‌طلبانه در اسپانیا و کردستان عراق مخالفت کرد.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۲۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دموکراسی دروغین آمریکا و برخورد‌های دوگانه

هر چه زمان می‌گذرد، ماهیت دموکراسی دروغین کاخ سفید برای شهروندان آمریکایی و افکار عمومی جهان آشکارتر شده و مشخص می‌شود آنچه تاکنون در بسته پر زرق و برق «دموکراسی» و «حقوق بشر» در بستر «نظام لیبرالیستی» عرضه شده، دروغی بیش نبوده است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، حسن رشوند در یادداشتی نوشت:‌ هر چه زمان می‌گذرد، ماهیت دموکراسی دروغین کاخ سفید برای شهروندان آمریکایی و افکار عمومی جهان آشکارتر می‌شود و تازه مردم آمریکا و ملت‌های جهان متوجه می‌شوند آنچه تاکنون در بسته پر زرق و برق «دموکراسی» و «حقوق بشر» در بستر «نظام لیبرالیستی» به آن‌ها عرضه شده، دروغی بیش نبوده است. 

این روز‌ها جامعه دانشگاهی امریکا با التهابات شدیدی مواجه است آن هم نه برای نیاز‌های مادی یا ضعف در بخش‌هایی از نظام آموزشی، بلکه برای موضوعی که مقامات امریکایی از گذشته تاکنون به دروغ، خود را مدافع سرسخت آن می‌دانند و آن یدک کشیدن عنوان آزادی و حقوق بشر برای نظامی است که تجربه 250 ساله حکمرانی درکاخ سفید مملو از ظلم و تعدی به حقوق انسان‌ها در همین بستر دروغین آزادی از نوع امریکایی آن بوده است. 

چند روزی است که دانشگاه‌های امریکا صحنه تظاهرات گسترده دانشجویان و اساتید در حمایت از مردم مظلوم غزه و اعتراض به ارتکاب جنایات جنگی اسرائیل علیه فلسطینی‌ها است و همزمان پلیس و مقامات ایالتی در اقداماتی هماهنگ، تلاش می‌کنند با دستگیری‌های گسترده و تهدید به اخراج دانشجویان کمپ‌های تحصن دانشجویان را در دانشگاه‌هایی، چون تگزاس، کلمبیا و کالیفرنیا برچینند و با بیش از 25 دانشگاه بزرگ این کشور برخورد پلیسی از نوع خشن داشته باشند. 

نباید از این نکته غافل بود که محیط‌های علمی در امریکا در چنبره دستگاه‌های نظامی و امنیتی است و همان‌گونه که برخی تحصیلکردگان این دانشگاه‌ها گفته‌اند نمی‌توان این مراکز را صرفاً محیط‌های علمی دانست و طبیعی است وقتی محیطی با کارکرد چند منظوره فعالیت می‌کند، هرنوع اعتراض اجتماعی یا سیاسی زیر ذره بین نهاد‌های امنیتی- نظامی قرار می‌گیرد و پلیس با مشاهده اتفاقی یا اعتراضی در دانشگاه به خود اجازه می‌دهد به این محیط‌ها وارد شده و آن‌ها را سرکوب کند. اتفاقی که این روز‌ها در دانشگاه‌های امریکا می‌افتد از این جنس است. حتی برخی از مدیران دانشگاه‌ها به دلیل واکنش‌هایشان به ناآرامی‌ها مورد انتقاد قرار گرفته‌اند. تا آنجا که سنای دانشگاه کلمبیا قطعنامه‌ای را تصویب کرد که مینوش شفیق، رئیس بریتانیایی- امریکایی دانشگاه کلمبیا را که اصالتی مصری دارد، به بی‌توجهی به طی روند قانونی در قبال دانشجویان و آسیب رساندن به آزادی علمی در نتیجه سرکوب اردوگاه معترضان متهم کرد. شفیق به پلیس نیویورک مجوز داده بود وارد اردوگاه دانشجویان دانشگاه کلمبیا شود و اقدام به بازداشت دسته‌جمعی بیش از 100 دانشجو کند. این اجازه، بحرانی کم‌سابقه را در تاریخ این دانشگاه برجسته امریکایی رقم زد. آخرین باری که مقامات دانشگاه کلمبیا به پلیس اجازه داده بودند وارد فضای دانشگاه شود و دانشجویان معترض را سرکوب کند، به اعتراضات سال 1968 (حدود 56 سال قبل) علیه جنگ ویتنام برمی‌گردد. درنتیجه این اعتراضات، دانشگاه کلمبیا اعلام کرد تا پایان نیم‌سال تحصیلی کنونی، کلاس‌های خود را به صورت نیمه‌حضوری و نیمه‌مجازی برگزار می‌کند. در همین حال، سخنگوی این دانشگاه می‌گوید شرکت‌کنندگان در تجمعات حامی فلسطین، در حال شناسایی هستند و با اخراج موقت از دانشگاه مجازات خواهند شد. این وضعیت دانشگاهی است که در میان دانشگاه‌های دنیا برند محسوب می‌شود و جوانان کشور‌های دیگر برای رسیدن به آنجا سر و دست می‌شکنند. 

ورودپلیس به دانشگاه کلمبیا و دیگر دانشگاه‌های امریکا را مقایسه کنید با اتفاقی که در کوی دانشگاه در سال 1378 در ایران افتاد. با این تفاوت که اعتراض دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های امریکایی نه موضوع داخلی، بلکه یک موضوع جهانی و اعتراض به نسل کشی بود که توسط رژیم صهیونیستی ده‌ها هزار کیلومتر دورتر از سرزمین امریکا اتفاق افتاده است. آنچه در دانشگاه‌های امریکا در حال رخ دادن است بسیار متفاوت از آن چیزی است که در سال 78 در کوی دانشگاه اتفاق افتاد.

اعتراضات دانشگاه‌های امریکا صرفا تجمع و تحصن مسالمت آمیز برای نسل کشی مردم غزه بود که با خشونت بی‌حد و حصر پلیس با ورود به دانشگاه صورت گرفت و دانشجویان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و دستگیر و بازداشت شدند. تجمعات این روز‌های دانشگاه‌های امریکا که در بستر نظام لیبرالیسم و با شعار آزادی و دموکراسی شکل گرفته به خشونت انجامیده و هزاران دانشجو و استاد روانه بازداشتگاه‌های پلیس شده‌اند و در آستانه اخراج و تعلیق قرار دارند. این در حالی است که در حادثه کوی دانشگاه تهران اعتراضات ساختارشکنانه و صرفا با رویکرد داخلی و با خشونت و تخریب اموال دانشگاه بود و وقتی پلیس برای فروکش کردن این وضعیت وارد کوی دانشگاه شد از تاج زاده معاون سیاسی وقت وزارت کشور گرفته تا معین وزیر علوم به صحنه آمدند و پلیس را مورد عتاب قرار دادند تا جایی که از شورای امنیت ملی مجوز عدم ورود پلیس در دانشگاه را دریافت کردند.

تفاوت دو محیط علمی در ایران و امریکا برای دو تجمع کاملاً متفاوت، تا این حد است که در امریکا پلیس تحت حمایت رئیس دانشگاه و همه ارکان حکومت وارد دانشگاه می‌شود و هر رفتار خشنی را انجام می‌دهد ولی در ایران هر رفتار خشنی توسط تعدادی دانشجو در محیط دانشجو صورت می‌گیرد و مورد حمایت مسئولان وقت وزارت علوم قرار می‌گیرد. در امریکا دانشجو و استاد کتک می‌خورد و اینجا پلیس با آجر و سنگ مورد حمله قرار می‌گیرد. در امریکا مهد دموکراسی دروغین، رئیس دانشگاه و مسئولان کاخ سفید برای ورود پلیس آن هم برای ضرب و شتم و دستگیری معترضان دانشجویی به خط می‌شوند و اینجا عکس آن عمل می‌کنند. آنجا با اعتراض دانشجویان در حمایت از مردم غزه و نسل کشی صهیونیست ها، استاد فلسفه و علوم سیاسی در کنار دانشجویان قرار می‌گیرد، کتک می‌خورد، روانه بازداشتگاه پلیس و در معرض اخراج و تعلیق قرار می‌گیرد، اینجا ازکسانی که کوچک‌ترین حرکت پلیس کشورمان را زیر ذره‌بین قرار می‌دادند و برای آن توئیت می‌زدند و فضای مجازی را برای حرکت بر ضد پلیس آماده می‌کردند، خبری از تقبیح حرکت خشن پلیس امریکا و برخورد با استادان و دانشجویان نیست. اینجا خبری از جیغ بنفش زیبا کلام، حاتم قادری، محمد فاضلی و مویه کردن آن‌ها برای دانشجویان و اساتیدی که هر روز در زیر مشت و لگد پلیس امریکا قرار دارند، نیست. البته نمی‌توان به این افراد خرده گرفت چراکه وقتی حقانیت موضوعی در زیر چتر لیبرالیسم و دموکراسی غربی تفسیر شود، خونریزی کودکان غزه مباح و تظلم‌خواهی دانشجو و استاد امریکایی برای کودکان و زنان غزه عمل خلاف و مستحق مجازات از نوع رفتار پلیس امریکا خواهد بود.

منبع: جوان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • خشونت بی‌منطق علیه حق‌طلبی دانشجویان آمریکا دردی از ظالمان دوا نمی‌کند
  • استانداردهای دوگانه آلمان در قبال پوتین و نتانیاهو
  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • تغییر مجدد معادلات جنگ اوکراین
  • دوگین: اوکراین نباید وجود داشته باشد!
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخورد‌های دوگانه
  • «دوگین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان