Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در کلاس‌ توجیهی و آموزشی فضای مجازی و چالش‌های روبه‌روی آن شرکت کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا در این کلاس که با حضور رئیس پلیس فتا شاهرود برگزار شد دانشجویان با معضلات و آسیب‌های فضاهای سایبری و مجازی آشنا شدند.

سرگرد محمود گیلانی در این جلسه آشنایی با تهدیدها و معایب فضاهای مجازی را با توجه به رواج بسیار زیاد استفاده از نرم‌افزارهای اجتماعی در بین دانشجویان ضروری دانست و گفت: «بیشترین قشری که مورد سوءاستفاده فضای مجازی قرار می‌گیرند خانم‌ها و بویژه دختران دبیرستانی و دانشجویان دختر هستند«.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه یکی از بیشترین آسیب‌هایی که اکنون وجود دارد گذاشتن عکس‌های شخصی در پست‌های اینستاگرام و پروفایل‌های تلگرام و یا حتی نگه‌داشتن عکس‌های شخصی در خود گوشی است افزود: «بیشترین دغدغه پلیس فتا سوءاستفاده از عکس‌های شخصی و اخاذی برخی افراد بعد از وجود رابطه‌های مجازی و تهدید به پخش عکس‌ها است.»

گروه‌ها و کانال‌ها از طرف پلیس فتا کنترل می‌شود و کسانی که در کانال‌های معاند نظام و برهم زننده نظم عمومی عضو باشند و با آن‌ها هم سو بوده و تأیید کنند به‌شدت برخورد قضایی خواهد شد

گیلانی تأکید کرد: «دانشجویان یوزر و پسوردی که دانشگاه در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد را حتما عوض کنند چون پرونده‌هایی در پلیس فتا وجود دارد که شخصی با یوزر و پسورد شخص دیگر به یکی از استادان توهین کرده و باعث شکایت وی شده است«.

وی فضای مجازی را ناامن دانست و تصریح کرد: «بحث دیگر حک تلگرام و دیگر نرم‌افزارهایی است که جدیدا باب شده که همه برای سوءاستفاده ساخته‌ شده و در برخی موارد با درست کردن صفحه‌های جعلی واریز پول قصد حک کردن کارت‌های بانکی و حساب‌های شخصی شما نیز مدنظر سوءاستفاده کنندگان است.»

رئیس پلیس فتا شاهرود اظهار کرد: «گروه‌ها و کانال‌ها از طرف پلیس فتا کنترل می‌شود و کسانی که در کانال‌های معاند نظام و برهم زننده نظم عمومی عضو باشند و با آن‌ها همسو و آن‌ها را تأیید کنند به‌شدت برخورد قضایی خواهد شد و در این رابطه افرادی هستند که ابتدا با تشکیل گروه‌های دینی وارد می‌شوند و بعد کم‌کم ماهیت اصلی و کارهای تشکیلاتی خود را اجرایی می‌کنند«.

گیلانی با بیان اینکه بیشترین سوءاستفاده در مواردی دیده می‌شود که گوشی و سیم‌کارت به نام یک شخص است و متأسفانه در اختیار شخص دیگری قرار می‌گیرد، به دانشجویان گوشزد کرد که گوشی‌ها را مأمن و جایی برای ذخیره تمام موارد خصوصی خود ندانند«.

وی در مورد بحث جدید سولوگامی یعنی ازدواج یک فرد با خود گفت: «نیت این مورد هم عوض کردن افکار جوانان در خصوص نیت حسنه ازدواج است که مورد تأکید پیامبر(ص) است«.

در این کلاس توسط کارشناسان دیگر پلیس فتا هشدارهایی در رابطه با عدم ارسال اطلاعات محرمانه یا عکس‌ها و فیلم‌های خانوادگی از طریق فضای مجازی، عدم خرید نرم‌افزارهایی مانند هک تلگرام، صیغه یاب، دوربین، ماهواره جیبی و ... از طریق درگاه‌های جعلی و فیشینگ داده شد و مصادیق عینی و بارزی که در شاهرود و در سطح استان و کشور به وجود آمده بود به دانشجویان بازگو شد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۵۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح عملیاتی پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل در فضای مجازی

رئیس پلیس فتای فراجا از اجرای طرح برخورد با جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی؛ شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ در فضای مجازی خبر داد.

به گزارش ایسنا، سردار وحید مجید درباره جزئیات اجرای این طرح گفت: با اجرای طرح عملیاتی پیش دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی؛ شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ؛ گردانندگان، مدیران و اعضا ۱۰ نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۹۸۳۵ تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفتند که با بررسی اطلاعاتی سایبری بر روی ۳۸۴۲ فقره تارنمای مشکوک تعداد ۱۷۶۵ مورد مجرمانه مشاهده شد که از این تعداد ۷۶۵ مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هموطنان تمامی محتوای نامناسب مسدود شد و مابقی برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: با بررسی های صورت گرفته شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از ۹۱ درصد؛ کماکان بیش‌ترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به مطالبات گسترده و عمومی هموطنان از پلیس فتا برای پاکسازی و امن سازی فضای سایبر از محتواهای نامناسب و مغایر با شعائر دینی و هنجارهای عام جامعه و خانواده، گفت: بخش اعظم گزارشات این حوزه توسط کاربران فهیم و آگاه فضای مجازی به این پلیس گزارش شده است.

مجید تصریح کرد: اجرای طرح های عملیاتی و پیش دستانه در خصوص اینگونه جرائم که .باعث نگرانی خانواده های ولایت مدار ایرانی  شده قطعا در اولویت پلیس فتا است.

 رئیس پلیس فتای فراجا از هموطنان خواست که همچون گذشته در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را پلیس اطلاع دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • پلیس فتا با محتواهای مبتذل در فضای مجازی برخورد می‌کند
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • اجرای طرح عملیاتی پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل در فضای مجازی
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران مهمترین عامل اعتماد به سکو‌های داخلی
  • دستگیری عامل انتشار محتوای نامتعارف در فضای مجازی در رشت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی تصویب شد
  • تصویب «لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد