Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران -ایرنا- روزنامه ' رای الیوم' روز شنبه درباره سفر وزیر خارجه آمریکا به ریاض نوشت: اختلاف مواضع رکس تیلرسون با عربستان و متحدانش و سیاست های منطقه ای واشنگتن که در تضاد با خواسته های ریاض است، میانجیگری وی را در بحران دیپلماتیک با قطر این بار نیز با شکست مواجه می کند.

'عبدالباری عطوان' تحلیلگر مسایل عرب در رای الیوم نوشت: بحران دیپلماتیک میان برخی کشورهای عرب حاشیه خلیج (فارس) بار دیگر پس از آرامش نسبی، مورد توجه و اهتمام تحرکات سیاسی عربی و بین المللی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر شانس خود را امتحان کرد شاید بتواند برای این بحران راه حل و روزنه خروجی ایجاد کند. وی روز جمعه به ریاض سفر کرد و پس از آن راهی دوحه خواهد شد. در روزهای گذشته نیز شیخ 'صباح الاحمد الصباح' امیر کویت در ادامه تلاش های میانجیگرانه خود به ریاض سفر کرد.
وی افزود: عربستان، امارات، بحرین و مصر به عنوان کشورهای محاصره کننده قطر چندان علاقه ای به تیلرسون نداشته و به میانجیگری او اطمینانی ندارند و وی را طرفدار قطر بخصوص پس از توافق اخیری که در خلال نخستین سفر وی به دوحه به منظور مبارزه با تروریسم به امضا رسید، می دانند. عربستان و متحدانش این توافق را مبرا کردن قطر از اتهامات در زمینه حمایت از تروریسم فرض می کنند.
وی تصریح کرد: در مقابل، حالتی از بی اعتمادی وناخشنودی در وزیر خارجه آمریکا از ماموریت جدیدش وجود دارد واین موضوع از سخنان روز گذشته وی مشخص بود، که در آن از چهار کشور محاصره کننده قطر به شدت انتقاد کرد وآنها برای ادامه تنش سرزنش نمود.
عطوان گفت:سفر تیلرسون به ریاض و دوحه در جدول برنامه های وی برای دیدار منطقه ای از هند و پاکستان ، قرار نداشت و در لحظه آخر اضافه شد که نشان دهنده عاملی برای فوریت بخشی به آن است. بعید نیست کویت در این امر نقش داشته و امیر این کشور حساس بودن شرایط را درک کرده است. چه بسا از وجود برخی مقدمه چینی ها از سوی مقامات عربستان و متحدانش برضد قطر در مرحله آینده مطلع شده است. امیر کویت پیشتر در سفر به آمریکا تصریح کرده بود که میانجیگری وی مانع از دخالت نظامی در قطر شده است. حال باید دید آیا در میان این ائتلاف ضد قطر، تصمیمی برای دخالت نظامی در این کشور وجود دارد یا خیر
سردبیر روزنامه رای الیوم تصریح کرد: بر اساس غالب اطلاعات درز کرده از دیدار امیر کویت به ریاض، این دیدار نتوانست به کمترین اهداف خود از جمله فراهم سازی شرایط برگزاری به موقع نشست آتی شورای همکاری در اوایل دسامبر در کویت با حضور همه اعضا و بدون شکاف در میانشان برسد.
وی افزود: منابع مطلع در کشورهای حاشیه خلیج (فارس) تاکید کردند که دیدار پادشاه عربستان و امیر کویت تنها 20 دقیقه به طول انجامید و نوعی نگاه سرزنش آمیز به کویت و سیاست های بیطرفانه اش در این بحران، وجود داشت. چرا که کویت در این بحران در اردوگاه عربستان قرار نگرفته است.
به گزارش این منابع، خاندان سعودی و 'محمد بن سلمان' ولیعهد این کشور از امیر کویت در فرودگاه ریاض استقبال نکردند و این مسئولیت به 'فیصل بن بندر عبدالعزیز' امیر ریاض واگذار شد. ولیعهد سعودی حتی در ضیافتی که برای مهمان کویتی ترتیب داده شده بود حضور نداشت.
کشورهای محاصره کننده قطر خواهان گفت و گو با دوحه نیستند بلکه خواهان تسلیم کامل قطر در برابر خواسته ها و شروطشان هستند. آنها حتی طرح تغییر نظام در قطر و تشدید محاصره بر این کشور و جذب شیوخ و اعضای خاندان قطر برای شورش را در سر داشتند. اما مقامات قطری اقدامات محکمی در مقابل آنها اتخاذ کرده و برخورد سختی با مخالفان در پیش گرفتند ؛ برخی را سلب تابعیت کردند ، شماری را بازداشت وبرخی را در بازادشت خانگی قرار دادند.
عطوان نوشت: تیلرسون با اعتراف به اینکه انتظار حل سریع این بحران را ندارد سخن درستی گفت. چرا که وی استقبال و واکنش قابل توجهی نخواهد دید همانطور که امیر کویت در ریاض به نتیجه نرسید، خشم ریاض از تیلرسون و سیاست های آمریکا در منطقه باعث شد تا خاندان سعودی دو هفته پیش به مسکو سفر کنند و حتی آن را بر دیدار از واشنگتن مقدم کنند. در این دیدار قرارداد خرید سامانه موشکی اس 400 و راه اندازی راکتور های هسته ای را به امضا رسید.
وی نوشت: بعید نیست که این آخرین سفر وزیر امور خارجه امریکا به منطقه باشد، زیرا تیلرسون با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اختلافاتی دارد. ترامپ خواهان محاصره شدیدتر دوحه و انتقال پایگاه هوایی العدید از خاک قطر است . وی در اردوگاه عربستان و متحدانش ایستاده است و با این کشور علیه ایران ائتلاف راهبردی تشکیل داده است.
این تحلیلگر افزود: سفر نکردن امیر کویت به دوحه پس از سفر به ریاض و اعزام صباح الخالد الصباح وزیر خارجه خود به قطر حامل پیامی برای امیر قطر بود.
همه این موارد به این موضوع اشاره دارد که تلاش های میانجیگرانه هنوز در جای اول قرار دارد. شانس گفت و گوها تقریبا از بین رفته است و احتمال تعویق یا لغو نشست آتی شورای همکاری خلیج فارس زیاد است.
خاورم**9366** 1049
مترجم:صغری رحیمی /انتشار دهنده : مریم کاظمی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۹۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به تدوین و تنظیم سند اقتصاد دریا در استان گفت: در راستای توسعه فعالیت‌های اقتصادی بر پایه خلیج‌ فارس این سند تنظیم شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، علی باستین ظهر امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر با اشاره به ظرفیت مهم خلیج‌ فارس در استان اظهار داشت: یکی از سیاست‌های مهم اقتصادی در استان بوشهر استفاده از مزیت‌های خلیج‌ فارس در ابعاد گوناگون است.

وی استفاده از حوزه اقتصادی خلیج‌ فارس را مایه اقتدار و توانمندی دانست و بیان کرد: اکنون از خلیج‌ فارس استفاده حداقلی می‌شود و در زمینه طرح‌های آب‌شیرین‌کن ظرفیت مهمی در این عرصه فراهم است که باید فعالیت‌ها افزایش یابد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر، تجارت دریایی از دیگر ظرفیت‌های استفاده از خلیج‌ فارس دانست و خاطرنشان کرد: استفاده گردشگری از دیگر مزیت‌های بهره جستن از خلیج‌ فارس محسوب می‌شود که در این راستا طرح‌های مهمی تدوین شده است.

باستین، بهره‌برداری از ظرفیت شیلات، پرورش آبزیان، معادن، نفت، گاز و صنایع بزرگ پتروشیمی را از دیگر ظرفیت‌های مورد استفاده خلیج‌ فارس اعلام و بیان کرد: در راستای استفاده بیشتر از خلیج فارس معاون اول ریاست جمهوری تدوین سند ملی توسعه دریامحور را مورد تأکید قرار داده است.

وی با بیان اینکه استان بوشهر در تدوین سند ملی توسعه دریامحور نقش مهمی دارد، تصریح کرد: در این زمینه سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نام خلیج‌ فارس را همیشگی و ابدی دانست و اضافه کرد: در تلاش هستیم که از اقتصاد دریایی و مزیت این سرمایه مهم در استان بوشهر براساس تأکیدات مقام معظم رهبری بیشتر استفاده شود.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • برگزاری جشن «خیلی دخترونه» در دریاچه خلیج فارس
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شده است
  • معرفی تیم‌های برتر مسابقات هندبال گرامیداشت روز ملی خلیج فارس
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شد
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • پشت پرده برکناری علی خطیر/ چه کسی مدیرعامل باشگاه استقلال می‌شود؟
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۶ اردیبهشت