Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-30@12:35:05 GMT

قراردادهای برق فاینانس است؛ نه جذب سرمایه

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۶۵۰۹۶

قراردادهای برق فاینانس است؛ نه جذب سرمایه

نایب‌رییس سندیکای صنعت برق ایران گفت: دولت مکلف شده که مابه‌التفاوت قیمت تمام‌شده و تکلیفی را بپردازد اما این کار انجام نمی‌شود.

نایب رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران با تبریک روز ملی صادرات گفت: پنج شرکت عضو سندیکا امروز به عنوان شرکت‌‌های برتر صادرات انتخاب شدند.‌

به گزارش خبرنگار نیروی «انرژی امروز»، پیام باقری در کنفرانس مطبوعاتی سندیکای صنعت برق ایران که عصر امروز برگزار شد؛ تصریح کرد: ما ۴۰ سال پیش صنعت برقی کاملا وابسته داشتیم و امروزه خودکفا شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه «یکی از انتظارت بخش خصوصی، بحث اصلاح اقتصاد برق است»، توضیح داد: اختلاف قیمت واقعی برق و نرخ تکلیفی باعث شده که وزارت نیرو نتواند بدهی خود را به بخش خصوصی دهد و ما در پنج سال گذشته به دلیل شرایط نامطلوب اقتصاد برق دچار رکود شدیم. از سوی دیگر، خسارات ناشی از دیرکرد پرداخت طلبمان هیچ جا دیده نشده است. 

باقری با تاکید بر اینکه «امروز رکود کاری دامنگیر صنعت برق شده است»، افزود: تراز وزارت نیرو منفی است و نمی‌توانند سرمایه‌گذاری جدید انجام شود. 

به گفته وی بحث رکود کاری باعث شده که بسیاری از شرکت‌‌ها با یک چهارم یا یک پنجم ظرفیت کار می‌کنند که در این صورت قیمت تمام شده تولید بالا میرود و از عرصه رقابت باز می‌ماند.

نایب‌رییس سندیکای صنعت برق ایران با تاکید بر اینکه «در دولت دوازدهم وزارت نیرو باید اقتصاد برق را جراحی و اصلاح شود» به قانون حمایت از صنعت برق اشاره کرد و گفت: دولت مکلف شده که مابه‌التفاوت قیمت تمام‌شده و تکلیفی را بپردازد اما این کار انجام نمی‌شود.

صادرات تجهیرات برق ارزآوری خوبی برای کشور دارد

باقری با بیان اینکه «در روز صادرات می‌بینیم که بزرگترین شرکت‌‌های صادرکننده، مواد خام صادر می‌کنند» اعلام کرد: ما در صنعت برق در رده‌‌های بالای ارزش افزوده هستیم و صادرات تجهیرات برق ارزآوری خوبی برای کشور دارد. 

وی با اشاره به نیاز صنعت برق برای برون‌رفت از رکود گفت: بحث رکود، ریشه‌دار است و توسعه صادرات غیرنفتی و اصلاح اقتصاد برق می‌تواند به خروج از رکود کمک کند. 

وی با بیان اینکه «در سال ۹۴، ۹۸ درصد صادرات غیرنفتی در حوزه صنعت برق به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار بوده است» تصریح کرد: بزرگترین معضل امروز ما در حوزه صادرات به مباحث بانکی مربوط است و پس از برجام‌، مشکل مبادلات بانکی حل نشده است. یکی دیگر از مشکلات مربوط به دیپلماسی صادرات است. ما دیپلماسی سازنده در بازار هدف نداریم.

نایب‌رییس سندیکای صنعت برق ایران ادامه داد: دیگر مشکل به تامین منابع مالی بازمی‌گردد. تحریم در سال‌های گذشته صادرکننده ما را تضعیف کرده و نیاز به حمایت دارد. ‌اخذ فاینانس دولتی هنر نیست. باید شرایط فراهم شود که بخش خصوصی بتواند تامین مالی کند.

جذب سرمایه مستقیم نشانه توسعه است نه فاینانس

وی با تاکید بر اینکه «صادرات غیرنفتی یعنی صادراتی که ربطی به نفت ندارد و بنابراین صادرات میعانات و ... صادرات غیرنفتی نیست» تصریح کرد: شاخص جذب سرمایه خارجی یکی از شاخص‌‌های توسعه است اما جذب سرمایه مستقیم نه فاینانس. آمریکا بیشترین جذب سرمایه خارجی با ۲۵۰ درصد رشد، دارد. 

باقری افزود: ما برای رشد هشت درصدی اقتصاد باید سالانه ۵۴میلیارد دلار سرمایه جذب کنیم. اکنون کمتر از ۱۰ میلیون دلار جذب شده است. فردای جذب سرمایه خارجی بخش خصوصی باید طرف گفتگو باشد. به جای کنتور و کابل و ... باید مواد اولیه وارد کنیم. 

نایب رییس سندیکای صنعت برق همچنین درباره جذب سرمایه در بخش برق گفت: این قرارداد ۱۰۰ درصد قرارداد فاینانس است. یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون یورو فاینانس است. اصل و بازپرداخت سرمایه نیز از طریق کشور ما تضمین شده است. 

وی درمورد قرارداد ساخت ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه گفت: قراراست پایان قرارداد مپنا به تکنولوژی ساخت توربین کلاس f دست یابد و این قرارداد بسیار ارزنده است.

کنفرانس مطبوعاتی سندیکای برق

ناشر خبر: ستاره مجیدی به تاریخ ۱۳۹۶/۷/۲۹ - ۱۵:۲۱

گزارش تصویری از برگزاری کنفرانس مطبوعاتی سندیکای صنعت برق ایران

عکس: عسل بیگدلی/انرژی امروز

برق (صنعت برق)عسل بیگدلیپیام باقریعلی بخشینصراله رهنماسندیکای صنعت برق ایرانانجمن های غیر دولتی (تشکل های صنفی)

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۶۵۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو

به گزارش روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، محسن سیفی در دیدار با محمدحسن محمدزاده، مدیرعامل شرکت ایران‌خودرودیزل و همچنین دیدار با علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران‌خودرو، ضمن تشریح توانمندی‌های این بانک در زمینه تجربه موفق همکاری و شیوه‌های تخصصی تأمین مالی صنعت خودرو کشور، برای توسعه همکاری و تحقق اهداف منویات مقام معظم رهبری در «جهش تولید با مشارکت مردم» و همچنین کمک به تعمیق داخلی‌سازی و افزایش تولید محصولات این شرکت‌ها اعلام آمادگی کرد.

او توسعه همکاری، تسریع و تسهیل ارائه خدمات مالی نقدی و غیرنقدی و تجربیات ویژه و الگوی موفق بانک برای حل مشکلات تأمین مالی زنجیره تأمین سایر خودروسازان و قطعه‌سازان کشور در بانک صادرات ایران را تشریح و تبیین و کمک به تولید با استفاده از ظرفیت‌های شعب داخلی و خارجی بانک را مورد تاکید قرار داد.

سیفی گفت: «بانک صادرات ایران به عنوان یکی از بانک‌های اصلی کشور، از سال‌های گذشته در کنار خودروسازان کشور بوده و اکثر خودروسازان کشور با بانک صادرات ایران تعامل مناسبی داشته و دارند.»

مدیرعامل بانک صادرات ایران با تاکید بر اینکه بدنه کارشناسی و ارکان بانک، تجربه و شناخت دقیقی از شرایط فعالیت خودروسازان کشور دارند، افزود: «در بخش‌های اعتباری و طرح و برنامه بانک، برای طراحی محصولات ویژه، تجربه‌های موفقی وجود دارد و این شناخت موجب می‌شود که سرعت و کیفیت ارائه خدمات مالی و بانکی به این صنعت روز به روز بهتر شود و امروز با افتخار، همکاری مطلوبی با خودروسازان و قطعه‌سازان کشور داریم.»

محمدحسن محمدزاده، مدیرعامل ایران‌خودرودیزل در این دیدار با استقبال از توسعه همکاری با بانک صادرات ایران، با ارائه اهداف و برنامه‌های این شرکت در سال جاری به تعدد شرکت‌های زیرمجموعه این شرکت اشاره کرد و گفت: «استفاده از این شرکت‌ها عمق داخلی‌سازی شرکت ایران‌خودرو دیزل را افزایش داده و از این رو میزان ارزبری شرکت نسبت به سایر خودروسازان کمتر است.»

او ویژگی دیگر این شرکت را تنوع محصولات آن برشمرد و افزود: «تنوع محصولات ایران خودرو دیزل از جمله ون، انواع اتوبوس، انواع کشنده، کمپرسی و باری و از جمله بزرگترین سالن تولید اتوبوس خاورمیانه در این شرکت وجود دارد.»

محمدزاده از تولید و فروش اتوبوس برقی داخلی شهری به شهرداری برخی کلان‌شهرهای کشور و همچنین فروش 1000 دستگاه اتوبوس دیزلی به شهرداری‌های کشور خبر داد و بر تداوم تولید و رفع نیازهای مختلف کشور به این محصولات، تاکید کرد.

علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران خودرو نیز در نشستی که با اتفاق مدیران ارشد این شرکت با مدیرعامل و مدیران ارشد بانک صادرات ایران، برگزار شد، از همکاری بانک صادرات ایران طی سال‌های اخیر قدردانی کرد و گفت: باید با تلاش و توسعه همکاری به دنبال حل مشکلات این صنعت و مردم باشیم. او افزود: «بانک صادرات ایران سهم بسزائی در توفیقات مجموعه‌های بزرگ صنعتی دارد و امروز این سهم بیش از سایرین است.»

مدیرعامل ایران‌خودرو با بیان برخی دغدغه‌ها و مشکلات بخش تولید، افزود: «بانک‌ها به ویژه بانک صادرات ایران با وجود محدودیت‌های فراوان، کمک‌های بزرگی و بسیار ارزشمندی به صنعت خودرو کرده‌اند به طوری که اگر این کمک‌ها نباشد، امکان کسب موفقیت‌های بیشتر در این صنعت وجود ندارد.»

محسن سیفی در جریان این دیدارها به اتفاق معاونان شعب، اعتبارات، طرح و برنامه و همچنین مدیران ارشد بانک در حوزه‌های ارز و بانکداری شرکتی، راهکارها و محصولات نوین بانک برای تأمین مالی زنجیره تأمین در صنعت خودرو را ارائه و برای کمک به این صنعت اعلام آمادگی کرد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901281

دیگر خبرها

  • متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • قراردادهای مهمی در صنعت نفت ایران در راه است
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • قم قطب صنعت کفش ماشینی کشور
  • سرمایه‌گذاری چین در معادن افغانستان
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است