Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرکرد- با آمدن فصل برداشت زعفران در استان چهارمحال و بختیاری، تلاش چند برابری کشاورزان به همراه اعضای خانواده برای برداشت این محصول ارزشمند بخش کشاورزی در این استان آغاز شده است.

خبرگزار مهر - گروه استان ها: چهارمحال و بختیاری یکی از استان های کوهستانی منطقه زاگرس است که به علت داشتن شرایط آب و هوایی، رویشگاه مناسبی برای انواع مختلف گیاهان به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استان با دارا بودن زمین‌های حاصلخیز و موقعیت اقلیمی مناسب از تنوع آب و هوایی منحصر به فردی برخوردار است و به لحاظ اقلیم و هواشناسی یک استان چهار فصل است و دارای آب و هوای متنوعی است.

این ویژگی موجب شده تا این استان، استعداد کشت انواع محصولات مختلف را داشته باشد و زعفران یکی از این محصولات است که در سال‌های اخیر کشت آن در استان، نتایج بسیار خوبی در اختیار محققان و کشت‌کاران قرار داده است.

زعفران یکی از محصولاتی است که در همه نقاط چهار محال و بختیاری کشت می شود و یکی از مرغوبترین زعفران های کشور به شمار می آید.

اگرچه مدت زمان بسیاری نیست که کشت زعفران در این استان مطرح شده است اما مزارع بسیاری توسط کشاورزان به کشت زعفران اختصاص یافته و هر سال به میزان کشت افزوده می شود.

هم اکنون برداشت زعفران در استان چهارمحال و بختیاری آغاز شده است و کشاورزان به همراه اعضای خانواده، بامداد هر روز به مزارع کشاورزی می روند و اقدام به برداشت زعفران می کنند.

شرایط آب و هوایی چهارمحال و بختیاری مناسب برای کشت زعفران است

یکی از کشاورزان فعال در حوزه کشت زعفران در استان چهارمحال و بختیاری به خبرنگار مهر گفت: شرایط آب و هوایی این استان مناسب برای کشت زعفران است.

رحمت الله موسوی بیان کرد: هم اکنون کشاورزان بسیاری در این استان اقدام به کشت زعفران کرده و نتیجه بسیار خوبی گرفته اند.

وی ادامه داد: آبان ماه زمان برداشت زعفران در استان چهارمحال و بختیاری است که برای برداشت نیاز به تعداد بالای نیروی کارگری است.

این کشاورز بیان کرد: فرصت برداشت گل زعفران در طول روز بسیار اندک است و باید با باز شدن گل زعفران، برداشت آغاز شود  چرا که گل زعفران به سرعت پژمرده خواهد شد.

وی با اشاره به درآمد کشت زعفران، ادامه داد: با درآمد کشت و برداشت زعفران و فروش آن توانسته ام تمام هزینه های یک ساله زندگی خود را تامین کنم .

موسوی ادامه داد: جدا از فروش زعفران، پیاز زعفران نیز از مهمترین بخش های درآمدی کشت این گیاه به شمار می رود.

کشت زعفران در استان چهارمحال و بختیاری موجب ایجاد اشتغال شده است و ظرفیتی بسیار ارزشمند برای تحقق اقتصاد مقاومتی در این استان به شمار می رودمدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری نیز در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: ۱۹۰ هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به کشت زعفران اختصاص یافته است.

ابراهیم شیرانی تاکید کرد: از این میزان سطح زیر کشت، ۱۵۰ هکتار بارور است.

وی بیان کرد: متوسط برداشت زعفران در این استان به ازای هر یک هکتار چهار کیلوگرم است.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: پیش بینی می شود در سالجاری بیش از ۶۰۰ کیلوگرم زعفران در این استان برداشت شود.

وی عنوان کرد: زعفران یکی از جدیدترین محصولات کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری است که چند سالی است که کشت آن در این استان توسعه یافته است.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: کشت زعفران در این استان موجب ایجاد اشتغال شده و ظرفیتی بسیار ارزشمند برای تحقق اقتصاد مقاومتی در این استان به شمار می رود.

وی تاکید کرد: زعفران به علت داشتن قیمت بسیار بالا و هزینه داشت بسیار کم، ظرفیتی ارزشمند برای توسعه در این استان به شمار می رود.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به اینکه توسعه کشت زعفران در مناطق روستایی از مهمترین اهداف جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری است، تاکید کرد: هم اکنون پرداخت تسهیلات برای توسعه این بخش در مناطق روستایی استان چهارمحال و بختیاری مورد توجه قرار گرفته است.

زعفران بهترین جایگزین برای کشت محصولات با نیاز آبی بالا در استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رودکارشناس بخش کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کاهش منابع آب و خشکسالی در استان چهارمحال و بختیاری اجازه کشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی بالا را نمی دهد.

رشید شاهرخ با اشاره به اینکه بارش های چهارمحال و بختیاری کاهش یافته است بیان کرد: در حال حاضر تغییر الگوی بارش در این استان اتفاق افتاده و به موازات آن، الگوی کشت باید تغییر کند.

وی ادامه داد: کشت گیاهان با نیاز آبی بالا از جمله سیب زمینی در این استان صرفه اقتصادی ندارد و زیان های بسیاری به منابع آب زیر زمینی استان وارد می کند.

کارشناس بخش کشاورزی در استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: با توجه به نیاز جامعه امروز به گیاهان دیگر از جمله گیاهان دارویی، کشت این گیاهان باید در استان فرهنگ سازی شود.

وی با اشاره به اینکه زعفران یک گیاه دارویی به شمار می رود که در صنعت غذایی کاربرد بالایی دارد، ادامه داد: زعفران بهترین جایگزین برای کشت محصولات با نیاز آبی بالا در استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود.

شاهرخ تاکید کرد: باید زمینه برای توسعه کشت این محصول در استان فراهم شود.

این کارشناس بخش کشاورزی ادامه داد: نیاز آبی زعفران بسیار کم است و در کل فصل کشت و داشت و برداشت نیاز به دو نوبت آبیاری دارد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۵۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیارد و یکصد میلیون ریال جریمه نقدی برای واحد تولیدی متخلف

پژوهش اظهار داشت: بر اساس رای صادره توسط دادگاه کیفری در فروردین امسال، یک واحد تولیدی فرآورده خوراک آماده دام، طیور و آبزیان به دلیل تولید کالای بدون علامت استاندارد به پرداخت یک میلیارد و یکصد میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.

مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری افزود: به استناد ماده ۴۰ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، تولید کالا و ارائه خدمات مشمول مقررات استاندارد اجباری، بدون دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد ایران و یا تاییدیه آن جرم محسوب می‌شود و مرتکبان به مجازات‌های تعیین شده با حکم دادگاه محکوم می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • نشان طلای رقابت‌های جام جهانی در دستان دختر چهارمحال و بختیاری
  • نشان طلای انتخابی جام جهانی در دست ووشوکار چهارمحال و بختیاری
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • تولید گندم را به ۱۹ میلیون تن می رسانیم
  • جریمه نقدی یک میلیاردی برای واحد تولیدی متخلف
  • یک میلیارد و یکصد میلیون ریال جریمه نقدی برای واحد تولیدی متخلف
  • رفع موانع تولید در ۱۷ طرح صنعتی چهارمحال و بختیاری