Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@11:49:14 GMT

استقلال را به دانشگاه‌ها بازگردانید

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۷۵۸۱۸

استقلال را به دانشگاه‌ها بازگردانید

اجتماع > آموزش - علی‌اصغر محمدی:
دکتر منصور غلامی، رئیس دانشگاه بوعلی سینا و استاد تمام دانشکده کشاورزی، روز گذشته از سوی رئیس‌جمهور به منظور اخذ رأی اعتماد‌ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی شد؛انتخابی که با موافقت‌ها و البته مخالفت‌هایی روبه‌رو شد.

براي مثال تشكل‌هاي صنفي دانشگاه بوعلي همدان در نامه‌اي خطاب به رئيس‌جمهور، با انتقاد شديد از معرفي غلامي به‌عنوان وزير علوم، اعلام كردند: «دلايل تنزل رتبه و جايگاه علمي دانشگاه بوعلي سينا نتيجه مديريت آقاي دكتر غلامي است كه با اهداف عالي نظام و دولت تدبير و اميد همخواني ندارد و جاي بسي نگراني است كه اين سبك مديريت جايگاه علمي ايران را در دنيا تنزل دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» اما در مقابل اين انتقاد برخي ديگر از تشكل‌هاي صنفي و دانشجويي معتقدند علت مخالفت گزينه معرفي شده براي وزارت علوم، مشي به دور از افراط و تفريط و ثبات مديريتي و قانونمداري دكترغلامي در دوران رياستش است. گزينه‌اي كه به گفته رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس قرار است روز سه‌شنبه از ساعت 14تا 16در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس حضور ‌يابد و به پرسش‌هاي نمايندگان پاسخ دهد. باتوجه به معرفي گزينه وزارت علوم روزنامه همشهري به بررسي نظرات كارشناسان درباره گزينه معرفي شده و اولويت‌هاي اين وزارتخانه پرداخته است.

غلامرضا ظريفيان استاد دانشگاه

به‌طور طبيعي آقاي دكتر غلامي در زماني اين مسئوليت را مي‌پذيرند كه دست‌كم حدود 2‌ماه از معرفي ساير وزرا سپري شده و انتظاراتي كه در سطح دانشگاه‌ها براي تراز وزارت علوم بوده در سطوح آقايان دكتر فرجي‌دانا، دكتر نيلي‌منفرد و دكتر توفيقي بوده، اين انتظارات در بدنه دانشگاهيان به‌صورت جدي وجود داشته است. انتظارات جامعه دانشگاهيان از آقاي دكتر غلامي به‌عنوان وزير پيشنهادي علوم اين است كه تلاش كند تا دانشگاه در جايگاه اصلي خود قرار گيرد. دانشگاه در دوره رياست‌جمهوري آقاي احمدي‌نژاد از مسير اصلي خارج شد و نقش پيشگامي خود را از دست داد و نقش توسعه‌اي و جامعه‌محور آن به‌شدت آسيب ديد. يك رشد كمي بي‌مهار داشت و در بخش‌هايي از آن كيفيت به‌شدت آسيب ديد و شاهد نوعي افزايش سرقت علمي بوديم همچنين با اينكه رشد توليد علم در دوره آقاي دكتر فرهادي كاهش پيدا نكرد ولي ما با نوعي از هم‌گسيختگي نظام آموزش عالي روبه‌رو بوديم. در بخش‌هاي مختلف نظام آموزش عالي اعم از دولتي و غيردولتي تكليف ماموريت‌ها مشخص نبود، فعاليت‌هاي درون دانشگاهي دانشجويان طبيعتا با نوعي بي‌مهري روبه‌رو شد و شاهد تعطيلي تعدادي از تشكل‌ها بوديم.

جامعه دانشگاهي انتظار دارد كه آقاي غلامي اولا يك گروه مديريتي قوي در كنار خودش داشته باشد كه بتواند در فرصتي كه تا پايان دوره وزارتش در اختيار دارد دانشگاه را به موقعيت اصلي خود باز گرداند تا دانشگاه‌ها همچون همه دنيا نقش حل مسائل جامعه را برعهده داشته باشند. بحث پژوهش‌محور شدن اين وزارتخانه هم موضوع ديگري است كه بايد در اولويت باشد. بهره‌گيري از استادان توانمند در آموزش دانشگاه‌ها، تأكيد بر ارتباطات جدي و ديپلماسي علمي بين‌المللي و رشد شركت‌هاي دانش‌بنيان كه مي‌تواند كمك مؤثري به ايجاد ارزش افزوده در كشور و مقاوم‌سازي اقتصاد كند موضوعات ديگري‌است كه بايد به‌صورت جدي رسيدگي شود. ايجاد فضاي گفت‌وگو ميان گروه‌ها و جريان‌هاي مختلف در دانشگاه‌ها و فضاي پر نشاط براي فعاليت‌هاي علمي، فرهنگي و اجتماعي از ديگر خواسته‌هاي دانشگاهيان است.دكتر غلامي با توجه به تجارب خوب مديريتي كه در دولت اصلاحات و 4سال گذشته داشتند مي‌توانند استقلال و اختيارات گذشته را به دانشگاه‌ها باز گردانند.

عليرضا سليمي عضو كميسيون آموزش‌مجلس

از وزير پيشنهادي علوم انتظار داريم كه وزارت علوم و دانشگاه‌ها را از سياست‌زدگي نجات دهد و در روند توليد علم تسريع شود. همچنين به وضعيت پايان‌نامه‌ها و مقالات علمي و پژوهشي رسيدگي شده و ساماندهي شوند. بازنگري در روند ارتقاي استادان دانشگاه‌ها و حذف حاشيه از وزارت علوم هم از مطالبات ديگر است. وزير بايد خود درباره مسائل تصميم بگيرد و تابع فشارهاي بيرون از وزارتخانه نباشد. پالايش دانشگاه‌ها از عناصر افراطي وتندرو و اجازه ميدان‌داري ندادن به اين افراد هم از اولويت‌هاي مديريتي بايد باشد.

محمدمهدي زاهدي رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس

وزير پيشنهادي علوم بايد عزم خود را جزم كند تا سند اسلامي‌شدن دانشگاه‌ها عملياتي شود و‌ از افراطي‌گري و تندروي‌ها پرهيز كنند و مشي متعادل و متوازن داشته باشند. همچنين از حاشيه‌سازي براي وزارت علوم جلوگيري كنند، به‌ويژه در حوزه فرهنگي و به تبع آن استفاده نكردن از افراد تندرو و راديكال در مجموعه وزارت علوم از اهميت وي‍‍ژه‌اي برخوردار است. پايبندي به اسناد بالادستي مانند نقشه جامع علمي كشور و رهنمودهاي مقام معظم رهبري درباره مسائل علم و فناوري و دانشگاه‌ها هم از مهم‌ترين اولويت‌هاي وزير بايد باشد.

ميلاد روانبخش فعال صنفي دانشگاه شهيد بهشتي

خواسته‌هاي صنفي فعالان دانشجويي پيش‌تر از طريق بيانيه‌ها اطلاع‌رساني شده كه مهم‌ترين آنها نگراني از پولي‌شدن آموزش و سنوات تحصيلي است. وزير سابق علوم موضع مشخصي در اين‌باره نداشت و پس از اعتراض‌هاي فراوان همه‌‌چيز را به دانشگاه‌ها محول كرد. با ادامه اين روند راه براي ورود شركت‌هاي خصوصي به آموزش عالي و پولي‌شدن دانشگاه‌ها هموارتر شده و اين موضوع بستگي به‌نظر هيأت امناي دانشگاه‌ها دارد. بسترسازي براي فعاليت تشكل‌ها و شورا‌هاي صنفي دانشجويي و بازگرداندن استقلال و اختيارات به دانشگاه‌ها هم از خواسته‌هاي مهم دانشجويان از وزير پيشنهادي است. حذف كامل و فوري طرح كارورزي و رفع محدوديت‌هاي اجرايي شوراهاي صنفي در آيين‌نامه شوراهاي صنفي هم از ديگر مطالبات ماست. به‌نظر ما طرح كارورزي ظلم آشكار به دانشجوهاست؛ هم ساعات كارآموزي افزايش يافته و هم دستمزد يك سوم حداقل حقوق به دانشجويان تعلق مي‌گيرد و بيمه كامل هم شامل دانشجو نمي‌شود و اين در حالي است كه كارفرما تعهدي براي استخدام دانشجو ندارد. به اعتقاد ما وزير آينده علوم بايد به اين ماجرا ورود كند و با همكاري وزارتخانه‌هاي ديگر آن را تغيير دهد.

مجتبي رئيسي فعال سابق دانشجويي‌

وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري بايستي اولويت كاري خود را تحقق عنوان وزارتخانه‌اش، يعني پيشبرد علم، تحقيقات و فناوري بداند. وزارت علوم سياستگذار گسترش علمي و فناوري در كشور است؛ امري كه در سال‌هاي اخير متأسفانه از آن غفلت شده است. نتيجه غفلت وزارت علوم از وظايف اصلي و ذاتي آن، به حاشيه رفتن توليد علم در دانشگاه‌ها و غلبه دعواهاي سياسي حزبي در آن است. توليد علم و گسترش تحقيقات و فناوري در كشور نيازمند ايجاد‌‌ فضايي آرام و باثبات است. در محيط پر تنش و مملو از دعوا و درگيري فضايي براي تحقيقات علمي وجود نخواهد داشت. وزير علوم بايد به اولويت اصلي وزارتخانه‌اش واقف باشد و آن را پيگيري كند وگرنه دانشگاه را جولانگاه احزاب و گروه‌هاي سياسي كردن نه هنر بالايي مي‌خواهد، نه دستاورد خاصي به ارمغان خواهد آورد. اگر معتقديم اقتصاد كشور بايد از اقتصاد نفتي به اقتصاد دانش‌بنيان تغيير يابد، سياستگذار اصلي اين عرصه، وزارت علوم است. وزير پيشنهادي بايد براي چنين تغيير رويه‌اي در عرصه كلان كشور برنامه‌ريزي كند.

در همین زمینه: دانشگاه باید صدای مدنی جامعه باشد ۸۵ درصد جمعیت دانشجویی با پول درس می‌خوانند دانشجو مطالبه، پیشرفت

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۵۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد

معاون مدیرکل اداره‌ پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، گفت: پس از ۲ سال وقفه سیزدهمین دوره جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر» با همکاری وزارت علوم و حضور فعالان این حوزه، به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، مجتبی صفری در نشست با خبرنگاران، اظهار داشت: مهم‌ترین فایده‌ نشریات دانشجویی، تمرین کار گروهی است، این کار متفاوت از هر کار گروهی است که در انجمن‌های علمی و دیگر تشکلات انجام می‌شود، این موضوع که در نشریات، حول یک ایده و ایدئولوژی، افراد جمع می‌شوند و می‌نویسند، بسیار حائز ارزش است.

وی افزود: یکی از رسالت‌های نشریات دانشجویی، توضیح اطلاعات صریح و آگاهی‌بخشی به قشر دانشجو است، باید برای قلم، اصالتی قائل بود و نباید آن را درگیر حاشیه‌ها کرد، هم‌چنین باید مصرف کننده را به خوبی در نظر گرفت و بر آن مبنی نوشت.

معاون مدیرکل اداره‌ پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، خاطرنشان کرد : فرصت تعامل دانشجویان با جامعه در طول عملکرد مثبت یک نشریه اتفاق می‌افتد و باید از ظرفیت نشریات در دانشگاه استفاده کرد.

وی گفت: بخش زیادی از نشریات دانشگاهی، حقوقی هستند، بنابراین تقویت نشریات دانشجویی و پرداختن به آنها، یک عملکرد دوسربرد است، زیرا انجمن‌های علمی هم‌ در این راستا تقویت می‌شوند.

صفری با تاکید بر اینکه جشنواره‌ تیتر 13 یک رسالت ویژه‌‌ دارد عنوان کرد: نشریات دانشجویی، نقطه‌ عطفی ایجاد خواهد کرد، امید می رود که با برگزاری این جشنواره، سال پر رونقی در نشریات داشته باشیم.

معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد نیز اظهار داشت: انتقال معنا به مخاطب یا با زبان گفتار و یا به زبان نوشتار صورت می‌گیرد که هرکدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند، کسانی که در حوزه‌ نشریات فعال هستند و دست به قلم دارند، زبانشان‌ زبان نوشتار است، لذا اقتضای خاص خودش را دارد،

محمد علی وطن دوست افزود: ما افزون بر رویکرد توصیفی، نیاز به رویکرد نوینی به نام رویکرد حل مسئله داریم، بنابراین توصیه ما به نشریات دانشجویی این است که فعالیت‌های خود را با رویکرد حل مسئله و تحلیلی جلو ببرند، زیرا رویکرد تحلیلی، ناظر به آینده، بروز، کارآمد، مسئله محور و ناقد است.

معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد : هرکدام از فعالین انجمن‌ها، نشریات و تشکلات، اولویتش را حل مسائل دانشگاه قرار دهد، از حمایت ویژه‌ی ما برخوردار خواهد شد.

منتظمی، دبیر این جشنواره نیز اظهار داشت: جشنواره‌ تیتر با شورای سیاست‌گذاری کلید خورد، شورای سیاست‌گذاری متشکل است از معاونت فرهنگی، دو وزارت‌خانه‌ علوم و بهداشت، مدیرکل فرهنگی و پشتیبانی، دبیر جشنواره و دو نفر از افراد حقیقی که انتخاب می‌شوند.

وی در ادامه افزود: ما در ابتدا، فراخوان زدیم و آثار دانشجویان به دبیرخانه رسید و بعد از آن داوری در دو مرحله انجام شد بنابراین در مرحله‌ اول، 100 داور انتخاب و هر اثر 2 بار مورد داوری قرار گرفت و در مرحله‌ دوم، داوری حساس‌تر شد و از چهره‌های سرشناس حوزه‌ رسانه‌ دعوت ‌کردیم.

دبیر سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی عنوان کرد: در این جشنواره، اول از آثار برتر تقدیر می‌شود تا فعالین نشریات، یکدیگر را بشناسند و در آخر، آثار برتر جشنواره‌ تیتر در رسانه‌های معتبر منتشر خواهد شد.

گفتنی است، بیش از چهار هزار نشریه دانشجویی در کشور زیر نظر دانشگاه‌های وزارت علوم فعالیت می‌کنند که سیزدهمین دوره جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر» پس از دو سال وقفه با همکاری وزارت علوم و بهداشت و فعالان این حوزه از 15 تا 18 اردیبهشت در مشهد مقدس به میزبانی دانشگاه فردوسی برگزار می شود.

متقاضیان سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر 13» تا 30 آذر ماه 1402 فرصت داشتند آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند، آثار رسیده در دی ماه توسط هیئت داوران بررسی شد و حال  این جشنواره با شعار «برای ایران بنویسیم» برگزار می‌شود.

برگزاری نمایشگاه نشریات دانشجویی، نشست کارشناسان نشریات دانشگاه ها و برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانشجویان و کارشناسان از جمله برنامه های محوری این جشنواره بوده و در پایان از آثار برتر شرکت کننده در جشنواره شد.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!
  • بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی پیرامون حضور وزیر علوم در این دانشگاه: آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید! شما اخراج اساتید ضد انقلاب و اسلام و دین از دانشگاه‌ را، تبدیل به ابزاری برای تسویه‌حساب‌های شخصی کردید
  • افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم پزشکی شیراز
  • افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم‌ پزشکی شیراز
  • برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد