Web Analytics Made Easy - Statcounter


دبیر علمی چهارمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی گفت: بسیاری از ارائه ها در کمیسیون ها مقاله های نظریه پردازی هستند. بنابراین این دوره از لحاظ کیفی و حضور اساتید متفاوت است.

به گزارش بی‌باک، عطاء الله رفیعی آتانی دبیر علمی چهارمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی درباره ویژگی کنگره این دوره نسبت به دوره های قبل گفت: ارائه کنندگان هر دوره نسبت به دوره قبل استادانه تر می شوند و سطح کسانی که مقاله ارائه می کنند عموما اساتید حوزه ها و دانشگاه ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوره های اول سطح جوانانه تر بود. این یعنی اساتید دانشگاه ها و حوزه ها به این حوزه موضوعی توجه بیشتری می کنند و به ساز و کار مدیریتی که ما برای کنگره و جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی و مجلات و نشست ها تعریف کردیم، اعتماد بیشتری می کنند. روند کلی کار ما به لحاظ کیفی رو به صعود بوده و مشهود است که اکنون اساتید ایفای نقش بیشتری می کنند.

وی افزود: ما مقالات علمی را می توانیم به سه درجه تقسیم کنیم: علمی ترویجی، علمی پژوهشی و نظریه پردازی. کنگره، مقاله های علمی ترویجی را نمی پذیرد زیرا سطح کنگره علمی پژوهشی بود. در این دوره مقاله های نظریه پردازی که در گذشته تعداد محدودی داشت، اکنون افزایش یافته است به طوری که بسیاری از ارائه ها در کمیسیون ها مقاله های نظریه پردازی هستند. بنابراین در این دوره از لحاظ کیفی و حضور اساتید تفاوت نسبت به دوره های قبل داشتیم.

وی ادامه داد: با گذشت زمان ما کمتر نیاز به تبلیغ و ترویج عمومی پیدا می کنیم زیرا ارتباط مان با جامعه علمی برقرار شده و ارتباط نهادینه شده ای بین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی و جامعه علمی بوجود می آید که بخش جدی آن متعلق به استمرار و استقرار است، زیرا ما در حدود ۱۰ سال است که در این حوزه مداومت کردیم و این اتفاق افتاده است.

وی اضافه کرد: ما احساس می کنیم فاصله مان با جامعه جوان علمی این حوزه زیاد شود به همین دلیل تدبیری می اندیشیم تا برای جوانان علمی پرونده دیگری باز کنیم و اگر کنگره به سمت اساتید پیش می رود رابطه ما با آنها قطع نشود هر چند برای این کار مرکز نوآوری و ایده پردازی علوم انسانی اسلامی را داریم اما در چارچوب کنگره وزن جوانان کاهش پیدا نکند.

رفیعی آتانی درباره روند داوری مقاله ها گفت: برای مقاله های علمی پژوهشی حداقل دو داور باید نظر بدهند. اگر این دو داور نظر سازگار داشته باشند مورد پذیرش ما هم خواهد بود اما اگر نظر این دو داور با یکدیگر سازگار نباشد، برای جمع بندی به سراغ داور سوم می رویم. داور سوم هر نظری داد طبیعتا نظر او ترجیح داده می شود ضمن اینکه روسای کمیسیون ها افراد برجسته علمی هستند که داوری آنها هم در جمع بندی دخیل می شود.

وی اضافه کرد: در موارد خاصی دبیرخانه کنگره و من به عنوان دبیر علمی هم ورود می کنم و برای مقاله ای تعیین تکلیف می کنیم. برای مقاله های نظریه پردازی همین فرآیند بسیار سخت گیرانه تر و با برگزاری نشست انجام می شود. ما برای مقاله های نظریه پردازی علاوه بر داوری های متعارف، یک تا دو نشست برگزار می کنیم. در نشست ها نظریه پرداز مقاله را ارائه می کند و دو نفر ناقد و دو نفر داور و مخاطبان حضور دارند.

دبیر علمی کنگره علوم انسانی اسلامی گفت: ما نمی توانیم قضاوت کنیم که مقاله های نظریه پردازی در تکامل علوم انسانی اسلامی تحول آفرین هستند و این بستگی به تاثیرگذاری در جوامع علمی دارد اما واقعیت این است که کتاب نظریه مورد توجه قرار گرفته و همه سطح آن را پذیرفتند. ما تلاش می کنیم سطح کار را حفظ کنیم. ما نهادی به نام کرسی های نظریه پردازی داریم که داوری آنها را نهایی قلمداد نمی کنیم بلکه خودمان مکانیسم داوری را طی می کنیم.

رفیعی آتانی درباره دیدگاه های موجود برای ریاست کمیسیون های کنگره گفت: ما هیچ شرطی جز اینکه اساتید صاحب نظر قائل به تولید علوم انسانی با نگاه اسلامی و دارای قدرت سازماندهی و مدیریت باشند، نداریم. ترجیح می دهیم روسای کمیسیون ها از مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی باشند. بنابراین رییس کمیسیون یک شخصیت علمی است و پژوهش های علمی در قلمرو علوم انسانی اسلامی دارد و دارای توانایی و انگیزه های مدیریتی است و در متن نهاد علمی این کار را انجام می دهد.

دبیر علمی چهارمین کنگره علوم انسانی اسلامی بیان کرد: همه کمیسیون ها در روز برگزاری کنگره ارائه مقاله می کنند. بعضی از کمیسیون ها از صبح تا عصر ارائه مقاله دارند و بعضی از کمیسیون ها نیم روزه است.

وی درباره تعداد مقاله ها و چکیده مقاله های رسیده به کنگره گفت: مقاله و چکیده مقاله ۴۷۴ بودند که از این میان ۳۵۸ اصل مقاله و ۱۱۶ چکیده مقاله بودند. همچنین برای روز برگزاری کمیسیون ۸۰ مقاله برای ارائه درنظر گرفته شده است.

رفیعی آتانی با اشاره به حضور مهمانان کنگره گفت: مهمان خارجی این کنگره پروفسور مظفر اقبال ازکاناداست که در حوزه نگاه اسلامی در قلمرو علم و تکنولوژی کار می کند. مدعوین هم از کشورهای مختلف حضور دارند.

وی با اشاره به برگزاری برنامه های دیگر کنگره علوم انسانی اسلامی گفت: در شب برگزاری کنگره نشستی را با حضور پروفسور اقبال داریم. روز برگزاری کنگره بعد از مراسم افتتاحیه پنل ها به صورت موازی برگزار می شوند. روز پنج شنبه چهارم آبان ماه اختتامیه کنگره در قم با سخنرانی آیت الله سبحانی و مراسم اهدای جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی برگزار می شود.

رفیعی آتانی با اشاره به رونمایی از کتاب های جدید در مراسم افتتاحیه کنگره گفت: مجموعه مقاله های کنگره سوم و مجله جدید تحقیقات کاربردی علوم انسانی اسلامی را رونمایی می کنیم. همچنین نمایشگاه کتاب علوم انسانی اسلامی برگزار می شود که در آن آثار ناشرانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی اثر دارند، به نمایش در می آید.

وی در پایان سخنانش درباره اعطای جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی گفت: جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی سومین دوره آن برگزار می شود. دوره اول به سه نفر پروفسور چوداری، حجت الاسلام سید عباس موسویان و آیت الله اعرافی اهدا شد. در دوره دوم به دکتر درخشان، آیت الله علیدوست و دکتر میرآخور اهدا شد. جایزه دوره سوم هم توسط آیت الله سبحانی به برگزیدگان این دوره اهدا می شود.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۱۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم امروز (دوشنبه) در آیین گرامیداشت مقام استاد کریم مجتهدی به نام یک عمر معلم اظهار داشت: استادان معمولا دو وجه تحقیق و تالیف و تدریس و تعلیم دارند و در یکی از وجوه قوی هستند، اما استاد مجتهدی در هر دو وجه بسیار قوی بود و به این دلیل توانست جریان فکری راه بیاندازند.

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: استاد مجتهدی به دلیل تعلق خاطر زیادی که به فرهنگ ایرانی و اسلامی داشت، مشکل بحران هویت را مد نظر قرار داد.

نجفی گفت: استاد مجتهدی نگاهی عمیق داشت و این نگاه باعث می‌شد انقلاب و شرایط فعلی را بهتر درک کند. وی معتقد بود می‌توانیم از فرهنگ خود سوال بپرسیم ولی جواب باید از فرهنگ خودمان باشد.

وی افزود: استاد مجتهدی معتقد بود غرب شناسی واجب و غرب زدگی حرام است.

استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در این مراسم گفت: در مطالعات تطبیقی چند اندیشه یا نظریه علمی با استفاده از روش‌های مختلف مقایسه می‌شود تا شباهت و تفاوت‌های نظریه‌ها را بشناسیم. معمولا فلاسفه به مطالعه تطبیقی فلسفه‌هایی که هر کدام به جهان‌های علمی مختلفی تعلق دارند، علاقه نشان نمی‌دهند. عده‌ای معتقدند مقایسه ممکن است ولی سودمند نیست.

حجت الاسلام رضا غلامی ادامه داد: استاد مجتهدی را به عنوان فیلسوف منتقد و نقاد فرهنگ غرب می‌شناسیم. البته با اینکه خود را متخصص فلسفه غرب می‌دانست، مطالعات مفصلی در اشراقی و صدرایی داشت و به طور طبیعی بنابراین ساختار فلسفه اسلامی را هم می‌شناخت.

وی با اشاره به کتاب «فلسفه و فرهنگ» نوشته دکتر مجتهدی گفت: وی در این کتاب فیلسوفان مختلف را از جهان‌های مختلف گردهم آورده و سخنان آنها را بیان و نقد کرده است.

غلامی گفت: استاد مجتهدی نگاه از بیرون به فلسفه اسلامی داشتند و برداشت‌های نو و بدیعی از فلسفه اسلامی ارایه داد. در این ارایه گاهی با شوق انگیزی دیدگاه‌های سهروردی را طرح می‌کند و همین بدیع نگری به فلسفه صدرایی هم مشاهده می‌شود.

وی گفت: ادامه اقدامات استاد مجتهدی به نفع هر دو فلسفه اسلامی و غرب است و این تلقی از مدرنیستم که در تعارض کامل با سنت است، تلقی درستی نیست و از رویکرد کاریکاتوری به غرب و غرب مدرن نشات می‌گیرد.

استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تصریح کرد: مطالعات تطبیقی بیش از همه فرصت رشد فلسفه اسلامی و بازشدن پنجره‌های تازه به روی فلسفه اسلامی را فراهم می‌کند و فرصت‌های نوآوری را در فلسفه اسلامی به وجود می‌آورد.

وی نتیجه گرفت: فلسفه اسلامی حتی در جهان خود که جهانی آسمانی است و نه جهانی زمینی، از رشد لازم باز مانده است.

غلامی در پایان گفت: حتی نوآوری‌های علامه طباطبایی در فلسفه به دلیل مواجهه ایشان با جهان فلسفه‌های غربی است که بعد از ایشان فلاسفه اسلامی چنین مواجهه‌هایی ندارند و شاهد نوآوری‌های بیشتر هم نبودیم.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • ورود هوش مصنوعی به تشخیص‌‌های آزمایشگاهی/ لزوم آشنایی دانش‌آموزان با علوم آزمایشگاهی
  • برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی