Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@21:11:55 GMT

جستجوهای یوز در زبان فارسی از گوگل هوشمندتر است

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۸۱۳۱۷

جستجوهای یوز در زبان فارسی از گوگل هوشمندتر است

مدیر فنی موتور جستجوی یوز گفت: ما اینترنت پاکی را به مردم ارائه می‌کنیم. این می‌تواند گزینه خوبی برای خانواده‌ها به منظور استفاده اینترنت پاک برای کودکان باشد.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، در ایران بطور رسمی دو عدد موتور جستجو وجود دارد که موتور جستجو یوزیکی از آن‌ها است. پروژه یوز در بهار 89 پیاده‌سازی و در اواخر سال 91 شروع به کار نمود، هرچند که رونمایی از آن صورت نگرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقی‌پور، وزیر وقت ارتباطات برای اسم پروژه توافق کرد و قرار بود تا پایان دولت دهم افتتاحیه این پروژه برگزار شود، اما اینکار اتفاق نیفتاد. در ابتدای دولت یازدهم نزدیک به یکسال این طرح متوقف ماند. یکی از مهمترین صدمه‌های مدیریتی این پروژه به آن زمان برمی‌گشت. بیش از 50 نفر نیرو در این پروژه مشغول به کار بودند که با این صدمه به حدود 20 نفر کاهش پیدا کردند. در نهایت وقتی این احتمال می‌رفت که این پروژه بالکل نابود شود به خود آمد و در دهه فجر 93 توسط آقای واعظی افتتاح شد، هرچند مجددا در سال 95 با کمبود منابع مواجه شده و نیمی از نیروهای این مجموعه تعدیل شدند.

برای اطلاع از آخرین وضعیت این پروژه با عوامل مشغول به کار در این موتور جستجو گفتگویی ترتیب دادیم که به شرح ذیل می‌باشد:

مهدی ارسنجانی مدیر فنی موتور جستجوی یوز گفت: امروز 20 نفر در پروژه موتور جستجوی یوز مشغول به کار هستند. این در واقع یک سوم نیروهایی است که باید اینجا مشغول به کار باشند.

وی با اشاره به اهمیت موتورهای جستجو گفت: اوباما چند سال پیش مصاحبه کرد و گفت: موتور جستجوی گوگل و شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس بوک سرمایه‌های استراتژیک دولت آمریکا هستند. سایر کشور‌ها نیز موتورهای جستجوی بومی طراحی کرده‌اند. امروز کشور چین از گوگل بابت حضور در این کشور مالیات می‌گیرد. به نظرم موتورهای جستجوی ایرانی نیز اگر مورد حمایت قرار بگیرند می‌توانند به این جایگاه برسند.امروز کشور چین از گوگل بابت حضور در این کشور مالیات می‌گیرد. به نظرم موتورهای جستجوی ایرانی نیز اگر مورد حمایت قرار بگیرند می‌توانند به این جایگاه برسند.

امروز کشور چین از گوگل بابت حضور در این کشور مالیات می‌گیرد. به نظرم موتورهای جستجوی ایرانی نیز اگر مورد حمایت قرار بگیرند می‌توانند به این جایگاه برسند.

ارسنجانی افزود: در چین گوگل سایت‌های دولتی را نمی‌تواند دنبال کند. این سایت‌ها در حوزه پویش موتور جستجوهای بومی آن کشور قرار دارد. بدین ترتیب یک امتیاز مخصوص در اختیار موتورهای جستجوی بومی قرار گرفته است.
مدیر فنی موتور جستجوی یوز با گلایه از بی‌مهری‌های متعددی که در حمایت از این پروژه رخ داده خاطر نشان کرد: بزرگترین نداشته ما عدم استقبال مردمی است.

وی با اشاره به یک مزیت اساسی موتور جستجوی یوز افزود: ما اینترنت پاکی را به مردم ارائه می‌کنیم. محتوای سایت‌های غیر اخلاقی و سانسور شده در جستجوی موتور یوز منتشر نمی‌شود. این می‌تواند گزینه خوبی برای خانواده‌ها به منظور استفاده اینترنت پاک برای کودکان باشد.

ارسنجانی با تاکید بر صرفه‌جویی ترافیک و پهنای باند با جستجو در یوز اظهار داشت: بعنوان مثال اگر شما بخواهید به سایت یک بانک داخلی سر بزنید. به گوگل می‌روید و نام آن بانک را سرچ می‌کنید. با اینکار دو بار این ترافیک از خارج از کشور وارد ایران می‌شود. طبق برآوردهای ما چیزی حدود 70 % جستجوهای فارسی کاربران ایرانی، در سایت‌های داخلی است. این بدان معنیست که بخش عمده‌ای ترافیک در واقع به خطا هدر می‌شود.طبق برآوردهای ما چیزی حدود 70 % جستجوهای فارسی کاربران ایرانی، در سایت‌های داخلی است. این بدان معنیست که بخش عمده‌ای ترافیک در واقع به خطا هدر می‌شود.

طبق برآوردهای ما چیزی حدود 70 % جستجوهای فارسی کاربران ایرانی، در سایت‌های داخلی است. این بدان معنیست که بخش عمده‌ای ترافیک در واقع به خطا هدر می‌شود.

مدیرفنی موتور جستجوی یوز در مورد چشم‌انداز کاری خود افزود: تمام تلاش خود را برای ارتقای یوز انجام می‌دهیم. دوست نداریم وزیر مملکت‌مان برود به یک پیام‌رسان درخواست بدهد و او هم رد کند. در حوزه موتور جستجو این موضوع خیلی بدتر است. مدیر تلگرام نماینده آقای واعظی را می‌پذیرد، اما در مورد گوگل اصلا مذاکره نمی‌کنند.
ارسنجانی مدعی شد: ما بزرگترین زیرساخت تخصصی یک اپلیکیشن فضای مجازی را در کشور داریم. ما تجربه کار بر روی یک دیتاسنتر بزرگ را داریم. با دانشگاه تهران تفاهم‌نامه‌ای امضا کردیم تا این دانشگاه براساس نیازهای ما پروژه‌های علمی تعریف کند.

مجید احمدی مدیر کسب و کار یوز گفت: در برخی از جستجوهای زبان فارسی ما از گوگل نتایج بهتری را ارائه می‌کنیم. این هم بدلیل تمرکز ما بر روی زبان فارسی است، این درحالیست که گوگل چنین تمرکزی بر روی زبان فارسی ندارد. بعنوان مثال وقتی شما کلمه «گرگان» را در سرچ می‌کنید، یک سری اطلاعات مرتبط با آن مثل اوقات شرعی و امثال آن را بدون کلیک اضافه ارائه می‌کنیم. در آشپزی مثلا اگر اسم غذا را جستجو کنید، دستور پخت آن را می‌دهیم. یا اگر مواد غذایی را جستجو کند، به او چند غذا پیشنهاد می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه صفحه اول یوز جذابیت‌های بصری خوبی دارد و داغ‌ترین اخبار و ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی را ارائه می‌کند، فزود: ما سعی کرده‌ایم پاسخ‌های خود را هوشمند کنیم. وقتی مردم به ما مراجع می‌کنند با کمترین جستجو به پاسخ خود برسد. چند نمونه آن را در مورد آشپزی و شهر‌ها و امثال این ذکر کردم. مثلا وقتی نام یک فیلم را جستجو می‌کنید بدون اینکه به وب سایت‌ها بروید در صفحه اول جستجو اطلاعات اولیه مربوط به آن فیلم می‌آید. تیزر آن، اطلاعات نمایش آن، میزان فروش و سایر اطلاعات مورد نیاز آن در همان صفحه اول می‌آید.

وقتی نام یک فیلم را جستجو می‌کنید بدون اینکه به وب سایت‌ها بروید در صفحه اول جستجو اطلاعات اولیه مربوط به آن فیلم می‌آید. تیزر آن، اطلاعات نمایش آن، میزان فروش و سایر اطلاعات مورد نیاز آن در همان صفحه اول می‌آید.

احمدی با تاکید بر مشتری مداری موتور جستجوی یوز خاطر نشان کرد: در انتهای صفحه جستجوی یوز نشان‌ گوگل هم گذاشته شده است تا اگر کاربر به نتیجه دلخواه خود پس از جستجو در یوز نرسید، با کلیک بر روی آن همان جستجو را در گوگل انجام دهد. از مردم می‌خواهیم موتور جستجوی پیش‌فرض خود را یوز انتخاب کنید.

مدیر کسب و کار موتور جستجوی یوز در مورد نحوه درآمدزایی موتورهای جستجو گفت: اصلی‌ترین روش کسب درآمد موتورهای جستجو تبلیغات بر مبنای کلید واژه است. این روش هدفمندترین روش تبلیغات است. امروز 75-80% درآمد گوگل از همین شیوه تبلیغاتی است.

مردم می‌‌توانند برای جستجوهای فارسی به راحتی از یوز استفاده کنند و ما تمام تلاش‌مان را به کار گرفته‌ایم که راضی باشند. جستجو در یوز هزینه‌ای ندارد. حتی اگر از نتیجه‌ای که مشاهده می‌کنند راضی نباشند می‌توانند از طریق دکمه‌ای که پایین صفحه جستجو تعبیه شده، همانجا نتایج گوگل و بینگ را هم مشاهده کنند. این جستجو هزینه‌ای ندارد اما به افزایش کیفیت نتایج یوز و پیشرفت این موتور جستجوی بومی خیلی کمک می‌کند.

یوز خدمات خوبی به فارسی‌زبان‌ها ارائه می‌کند. مثلا در جستجوی اخبار روز سرویس باکیفیتی ارائه می‌کند. کافیست کاربر به صفحه اصلی یوز yooz.ir مراجعه کند و گزینه جستجوی «خبر» را انتخاب کند. مطمئن باشید که نتیجه باکیفیتی مشاهده می‌کنید.

منبع:خبرگزاری دانشجو

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۱۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما و علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود با هم دیدار و گفتگو کردند.

در این نشست به جایگاه ویژه میراث پرشکوه شعر فارسی که گنجینه بی نظیر معرفت واخلاق و زیبایی و معنویت است، جایگاه شایسته شعر در بخش‌های گوناگون، موسیقی ملی و آیینی و انقلابی در برابر ابتذال اشاره و در جهت تولید و ارتقاء آثار مرتبط و همکاری گسترده‌تر فی مابین بحث و گفتگو شد.

در ادامه قاسمی گفت: با عنایت به اهمیت زبان و ادبیات فارسی و ضرورت سیاست گذاری و برنامه ریزی در این خصوص و با توجه به اهداف، ماموریت‌ها و اولویت‌ها، شبکه آموزش سیما آمادگی دارد تا در خصوص ادبیات فارسی، شعر و موسیقی اصیل ایرانی هر گونه همکاری لازم با دفتر شعر و موسیقی و سرود و دیگر مجموعه‌ها و نهاد‌ها را به عمل آورد.

همچنین گسترش فرهنگ و ادبیات فارسی، بهره گیری از ظرفیت اقوام و موسیقی فولکلور و محلی، آواز، تصنیف و مناجات خوانی، ارتباط و تعامل با شبکه نوای موسیقی و شعر اداره کل، پایش و تولید برنامه‌های جدید، تخصصی و فاخر در این حوزه‌ها و آموزش صحیح و تخصصی شاعری، نویسندگی و برنامه ریزی برای تولید مشترک برنامه «شیر و شکر» از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و گفتگو و در دستور کار طرفین قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • هوش مصنوعی گوگل معلم زبان انگلیسی می‌شود
  • ضرورت پاسداشت زبان فارسی در انتخاب نام واحد‌های صنفی
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • شاعران ۵ کشور برای عملیات وعده صادق شعر سرودند
  • ۴۰۹ متقاضی واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری پاسدار زبان فارسی شدند