Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@21:41:30 GMT

/خبرهایی از جشنواره سینما حقیقت /

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۸۷۴۵۲

/خبرهایی از جشنواره سینما حقیقت /

133 فیلم مستند متقاضی جایزه شهید آوینی،نمایش پرتره «جرج ناصر» و جدیدترین مستند حسن نقاشی از جمله خبرهای جشنواره سینما حقیقت است.

با پایان مهلت ارسال فیلم به دبیرخانه یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، کارگردانان 133 فیلم مستند متقاضی شرکت در بخش ویژه‌ی «جایزه شهید آوینی» این جشنواره شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، جایزه شهید آوینی ویژه‌ی نمایش و تقدیر از فیلم‌های مستند منتخب حوزه‌ی مقاومت، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است که برای چهارمین سال متوالی به عنوان بخش‌ ویژه جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت برگزار می‌شود.

برپایه‌ی این گزارش، از جمع 133 اثر مستند ارائه شده به دبیرخانه جشنواره با موضوع جایزه شهید آوینی، 77 فیلم مستند کوتاه (تا 45 دقیقه) و 56 فیلم مستند بلند (بالای 45 دقیقه) هستند.

ترکیب موضوعی این 133 فیلم نیز به این شرح است: مستندهای انقلاب اسلامی 37 فیلم؛ مستندهای دفاع مقدس: 51 فیلم؛ مستندهای مقاومت 45 فیلم

برخی از آثار مستند متقاضی شرکت در بخش «جایزه شهید آوینی» یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت به قرار ذیل هستند: بانو خدیجه ثقفی (مصطفی رزاق‌کریمی)، ترور سرچشمه (محمدحسین مهدویان)، راه طی شده (علی ملاقلی‌پور)، خوشبخت بودم که متنفر نشدم (رضا فرهمند)، بعد از موصل (امیرحسین نوروزی)، دست‌های خالی (جمشید بیات‌ترک)، قصر قند (محسن اسلام‌زاده)، آراکان زیر آتش (محمودرضا ثانی)، با صبر، زندگی (وحید فراهانی)، آخرین پرواز فرمانده (محمد جعفری)، فدائیان خلیج‌فارس (هوشنگ صالحی‌پور)، فرار از درعا (علی بیطرفان)، خانه (بیژن زمان‌پیرا)، ادوارد (محمدباقر شاهین)، جنگ و صلح (سیدمحمدمهدی دزفولی)، پرچم بالاست (داود عبدالملکی)، کویرس وطن کوچک من (سعید صادقی)، روی خط آتش (محمد حاجی‌مقصودی)، تخت‌طاووس (مهدی نقویان)، آهنگر (محمدمهدی خالقی)، شکارچی تانک (سیامک پاکیاری)، بیمارستان سلمانیه (عابدین مهدوی)، بی‌خوابی (حمید سلیمیان)، چند نفس تا افق (جمشید ابرازی)، طعم گلوله (حسین باباخانی)، قهرمان (ابراهیم نعمتیان)، گیسوان حلب (میثم صبوحی)، تک روز دهم (مصطفی سیفی)، پلی به خیبر (شهرام علیزاده)، شهدای چوار (علیرضا فرخنده‌کیش)، عاشقان ایستاده می‌میرند (محسن اردستانی)، چرخ و فلک (مرتضی مطوری)، حلب (امیر اصانلو)، نبرد برای یک رویا (میثم پوررشیدی)، آن پیکر که از پا ننشست (محمدرضا بحرانی)، یک شهر زینب (روح‌الله رفیعی)، تا افق حلب (علی پاجانی)، یاد یاران (مصطفی فرد)، قطعه شهدا (فضل‌الله قربانی)، قصه‌های مادرانه (حسین سخنور)، نبرد موصل (یونس راشدی)، خاک‌های نرم فکه (عباس عمرانی‌بیدی) و...

بدیهی است که نمایش هر یک از فیلم‌های یادشده در جشنواره سینماحقیقت، منوط به آرای هیات انتخاب جشنواره است.

«جایزه شهید آوینی» جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، از هیات انتخاب و داوری مجزایی برخوردارست و جایزه‌ی برگزیدگان این بخش هم تندیس شهید آوینی، دیپلم افتخار و مبلغ 120 و 100 میلیون ریال برای کارگردانان دو فیلم مستند بلند و کوتاه برگزیده‌ی هیات داوری است که در آیین پایانی جشنواره، به برگزیدگان اهدا خواهد شد. جایزه ویژه هیات داوران و جایزه دبیر جشنواره نیز از دیگر جوایز این بخش موضوعی جشنواره سینماحقیقت است.

نمایش پرتره «جرج ناصر» فیلمساز مشهور لبنانی در سینماحقیقت

مستند بلند «ناصر» درباره‌ی زندگی و آثار «جرج ناصر» یکی از مهم‌ترین سینماگران لبنان و جهان عرب، در بخش پرتره یازدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» به نمایش درمی‌آید.

جرج ناصر که در دانشگاه «UCLA» در رشته سینما تحصیل کرد، در بازگشت به کشورش کوشید تا پایه‌گذار سینمای ملی شود.

او از فیلمسازان پیشرو سینمای حرفه‌ای لبنان و در کنار یوسف شاهین مصری، از نخستین سینماگران جهان عرب است که در دنیای سینما با ساخت آثاری واقع‌گرا و بومی به شهرت رسید. نخستین فیلم بلند او «بسوی ناشناخته» محصول سال 1957 و نخستین فیلم تاریخ سینمای لبنان به شمار می‌رود که در دهمین دوره جشنواره فیلم «کن» فرانسه در بخش مسابقه پذیرفته شد.

امسال این فیلم پس از شصت سال بازسازی و نسخه ترمیم شده آن در بخش فیلم‌های کلاسیک کن نمایش داده شد. این فیلم که در تقبیح مهاجرت مردی لبنانی به برزیل و فداکاری همسر او برای حفظ خانواده‌اش است، ناصر را به مهم‌ترین فیلمساز لبنان تبدیل کرد. همان سال مطبوعات دست راستی اروپا، با حمله به ناصر بدلیل همنامی با رئیس جمهور فقید مصر «جمال عبدالناصر»، به او و فیلمش در جشنواره کن تاختند.

جرج ناصر علیرغم حمله منتقدان لبنانی که او را به تقلید از سینمای اروپا و موج نو متهم می‌کردند، با ساخت آثاری چون بیگانه کوچک و سفیدتر، به کار خود ادامه داد.

او در سال 1974 به سوریه رفت و یکی از آخرین فیلم‌هایش به نام «مردی تحت تعقیب» را در این کشور ساخت.

ناصر طی این سال‌ها کوشید تا سینمای لبنان را که همواره زیر سایه سینمای مصر قرار داشت، به جهان بشناساند. در این مستند بلند که محصول سال 2017 میلادی و ساخته آنتوان واکد و بدیع مسعد است، گفتگوهای فیلمساز با شبکه‌های تلویزیونی لبنان پیرامون سینما و آثارش و نیز بخش‌هایی از فیلم‌های متعدد او استفاده شده است.

حسن نقاشی در «سینماحقیقت» از بازار تهران می‌گوید

«وازاریه» عنوان مستندی است از حسن نقاشی که متقاضی حضور در بخش مسابقه ملی یازدهمین جشنواره سینماحقیقت شده است.

«وازاریه» جدیدترین اثر مستند حسن نقاشی است که به موضوع تجارت و بازار تهران از گذشته تا به امروز می‌پردازد و تصویربرداری آن در بازار، تجارت‌خانه‌ها و حجره‌های قدیمی و بازسازی شده بازار تهران انجام شده است.

این مستند ۴۰ دقیقه‌ای به تهیه‌کنندگی غزال بهی‌زادی و از مجموعه مستند «نگارخانه تهران» است.

حسن نقاشی ساخت مستندهایی چون نشانی از تو، سوشیوس، مشی و مشیانه، درخت پارسیک، زروان، مهرا، اقلیم هفتم، شاه جهان و... را در کارنامه فیلمسازی خود دارد. وی با مستند «شاه جهان» در شانزدهمین جشن مستند سینمای ایران موفق به دریافت سه تندیس بهترین مستند نیمه‌بلند، کارگردانی و بهترین پژوهش شد و در هفتمین جشنواره سینماحقیقت نیز جایزه بهترین مستند تاریخی را از آن خود کرد.

عوامل تولید مستند «وازاریه» عبارتند از: پژوهشگر، نویسنده، تدوینگر و کارگردان: حسن نقاشی، تصویربرداران: حامد سعادت و حسن نقاشی، صدابردار: محسن عسگری، صداگذار: مینا مشهدی‌مهدی، گوینده متن: هادی اسفندیاری، عکاس: علی نقلی، تهیه‌کننده: غزال بهی‌زادی، تهیه شده در: موسسه تصویر شهر

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۷۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمی که گدار یک روز قبل از مرگ خودخواسته کامل کرد

فیلم ۱۸ دقیقه‌ای «سناریوها» آخرین ساخته «ژان بوک گدار» کارگردان مولف فرانسوی در جشنواره کن امسال همراه با یک معرفی ۳۴ دقیقه‌ای از این سینماگر به نمایش درمی‌آید.

به گزارش ایسنا، «سناریوها» یک فیلم کوتاه ۱۸ دقیقه‌ای است که در سال ۲۰۲۲ و یک روز قبل از مرگ «ژان لوک گدار» از طریق مرگ خودخواسته در سوئیس به پایان رسید.

این فیلم یک معرفی ۳۴ دقیقه‌ای از گدار ارائه خواهد کرد که ترکیبی از «تصاویر ثابت و متحرک، چیزی بین خواندن و دیدن» است که همراه با فیلم نمایش داده می‌شود.

سال گذشته، فیلم کوتاه «تریلر فیلمی که هرگز وجود نخواهد داشت؛ جنگ های ساختگی» ساخته ژان لوک گدار در جشنواره کن به نمایش گذاشته شد که اولین پروژه او بود که پس از مرگ منتشر شد و برخی آن را به عنوان آخرین فیلم این کارگردان فرانسوی معرفی کردند، اما در اوایل همان سال، «نیکول برنز» نویسنده‌ای که روی کتابی درباره گدار کار می کرد، گفت که وی قبل از مرگش چندین فیلم دیگر را نظارت و کارگردانی کرده است.

فیلم کوتاه «سناریوها» با تلاش «فابریس آرانو» و «ژان پل باتگیا» همکاران قدیمی گدار در بخش کلاسیک جشنواره کن ۲۰۲۴ رونمایی می‌شود.

«ژان لوک گدار» سینماگر سرشناس و از چهره‌های مطرح و پیشگام موج نوی سینمای فرانسه، در سال ۲۰۲۲ در سن ۹۱ سالگی درگذشت.

این فیلمساز طی چهار دهه فعالیت سینمایی‌اش موفق به کسب جوایز معتبری شد که دو خرس نقره‌ای و یک خرس طلای جشنواره برلین، شیر طلا، جایزه هیأت داوران و شیر طلای افتخاری جشنواره ونیز از مهم‌ترین آنها هستند.

وی که پنج‌بار نامزد جایزه نخل طلای کن بوده است، در سال ۱۹۷۸ جایزه افتخاری سزار فرانسه را دریافت کرد، در سال ۲۰۰۷ جایزه یک عمر دستاورد سینمایی آکادمی فیلم اروپا را گرفت و در سال ۱۹۹۵ یوزپلنگ افتخاری جشنواره لوکارنو به وی اعطا شد.

فیلم سه‌بعدی او با نام «خداحافظی با زبان»، در سال ۲۰۱۴ توانست در جشنواره کن جایزه هیات داوران را کسب کند و یکی از آخرین ساخته او در سال ۲۰۱۸ با عنوان «کتاب تصویر» توانست اولین نخل طلای ویژه تاریخ جشنواره کن را از آن خود کند.

«از نفس افتاده»، «آلفویل»، «پی‌یرو خُله»، «تعطیلات آخر هفته»، «تحقیر» و «زن زن است»، تنهای بخشی از آثار مهم این کارگردان تاثیرگذار سینمای جهان محسوب می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • خبرهایی از ساخت دو فیلم درباره امام رضا(ع) و اقبال لاهوری
  • فیلمی که گدار یک روز قبل از مرگ خودخواسته کامل کرد
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • جشنواره مسکو به «آه سرد» ۲ جایزه داد
  • «آه سرد» ۲ جایزه از جشنواره مسکو گرفت
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»
  • دراختتامیه جشنواره «قهرمان ایران ۱۴۰۲» چه گذشت؟