Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور اقتصادی و دارایی، گفت: تعداد صفرهای ارزش دارایی‌های دولت آن قدر زیاد است که نمی‌توانم آن را بگویم، آن قدر پولدار بودیم و خودمان نمی‌دانستیم!
به گزارش فارس، مسعود کرباسیان در اولین همایش ملی مولدسازی و مدیریت دارایی‌های دولت، با‌اشاره به اینکه دولت بزرگترین ثروت ملی را دارد، اظهار داشت: در اقتصاد نفتی، اقتصاد، دولتی است و با امکانات و ثروتی که دارد مانند یک کوه یخ است که یک دهم آن دیده می‌شود و به همین دلیل می‌خواهیم 9 دهم آن را عیان کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با‌ اشاره به بدهی‌های کلان دولت، ادامه داد: با این همه امکانات و دارایی، بدهی‌های زیادی داریم.
به گفته وزیر اقتصاد، اگر نرخ بازدهی اموال و دارایی دولت را یک درصد افزایش دهیم، تولید ناخالص داخلی نیز یک درصد بهبود می‌یابد.
کرباسیان با‌اشاره به اینکه شفافیت مالی اموال دولتی در دستور کار ما است و به صورت خاص آن را دنبال می‌کنیم، بیان کرد: تاکنون توجه زیادی به این موضوع نشد، چون کشور نفت‌زده بوده است و مثل بچه پولدارها به این اموال مثل پول خرد نگاه می‌کردیم.
وزیر اقتصاد به جهت‌گیری مولدسازی و مدیریت اموال دولتی پرداخت و تصریح کرد: برقراری انضباط مالی و کاهش وابستگی بودجه به نفت در مدیریت اموال دنبال می‌شود. تعداد صفرهای ارزش دارایی‌های دولت آن قدر زیاد است که نمی‌توانم آن را بگویم، آن قدر پولدار بودیم و خودمان نمی‌دانستیم.
گفتنی است، چنانچه ایسنا گزارش داده، وزیر اقتصاد در پاسخ به این سؤال که شنیده می‌شود دولت تصمیم دارد نرخ دلار را در بالای چهار هزار تومان و در حدود چهار هزار و 500 تومان تثبیت کند، گفت: چنین چیزی صحت ندارد و دولت چنین برنامه‌ای ندارد.
پنج تریلیون تومان ارزش دارایی‌های دولت است
در همین راستا، معاون وزیر اقتصاد هم اعلام کرد در بحث مولدسازی مدیریت دارایی‌های دولتی تاکنون ۳۵۰ هزار ملک شناسایی شده و ارزش به دست آمده بیش از پنج هزار هزار میلیارد تومان (پنج تریلیون تومان) است.
رحمت‌الله اکرمی در سخنانی در همین همایش اظهار داشت: در حال حاضر ۲۵ درصد کار مولدسازی و مدیریت دارایی‌های دولت انجام شده و تا سال ۱۳۹۹به ۱۰۰ درصد می‌رسد.
وی با بیان اینکه همیشه نسبت به اعداد و ارقام در رابطه با اموال و دارایی‌های دولت با تردید مطرح می‌کنم، گفت: تا کنون ۳۵۰ هزار ملک دولت شناسایی شده که این رقم تا حدود یک میلیون ملک خواهد رسید که باید شناسایی شود که ارزش آنها چندین هزار هزار میلیارد تومان است.
معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: اکنون ارزش املاک شناسایی شده دولت بر اساس ارزیابی به رقم پنج هزار هزار و 683 هزار میلیارد تومان (بیش از پنج تریلیون تومان) رسیده است.
این در حالی است که طبق گفته اکرمی، کل بودجه عمومی دولت 346 هزار میلیارد تومان است، یعنی ارزش دارایی‌های دولت حدود 16 برابر کل بودجه عمومی کشور می‌باشد. ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که با توجه به ثروت انبوه دولت، شاید با استفاده مناسب از این دارایی‌ها با مشکلاتی مانند کمبود منابع مالی که دولت همواره از آن سخن می‌گفت، نبودیم.
ساختمان و خودرو ناموس مدیران دولتی شده است
رئیس‌سازمان اداری و استخدامی نیز اعلام کرد هنوز این رویکرد که مدیران دولتی خودرو و ساختمان محل کار خود را ناموس خود بدانند! وجود دارد.
جمشید انصاری در همین همایش با تأکید بر اینکه نگاه و رویکرد قدیمی در میان مدیران دولتی وجود دارد، که خودرو و ساختمان را ناموس خود می‌دانند اظهار داشت: در گذشته این تعبیر وجود داشت که اگر مدیری ساختمانی را تحویل می‌داد، مانند (شاه‌سلطان حسین که حکومت را تحویل داده)‌ خواهد بود، بنابر این مدیر حاضر نبود ساختمان و خودرو تحویل بدهد، در عوض نیروی انسانی که مهم‌ترین عامل است را به راحتی منتقل می‌کرد.وی با ‌اشاره به هزینه‌هایی که در نگهداری ساختمان‌ها و فضای اداری وجود دارد،‌ از اینکه سازمان برنامه و بودجه بدون توجه به قانون و مصوبات منابع در اختیار دستگاه‌ها برای خرید و ایجاد فضای اداری قرار می‌دهد، ابراز تاسف کرد.
رئیس‌سازمان اداری و استخدامی ادامه داد: فضای باز در جلوگیری از فساد، روان‌تر شدن خدمات و افزایش کارآمدی مؤثر است، اما همچنان شاهد تفکیک ساختمان باز به تقسیم‌بندی و روش‌های قدیمی و هزینه‌بر هستیم.

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۳۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳، جدول ۸ درباره برآورد تملک دارایی‌های مالی در سال جاری را مورد بررسی قرار دادند.

حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون تلفیق در توضیح این جدول گفت: رقم این جدول ۲۸۳ همت است که ۲۲۵ همت آن مربوط به اوراقی است که قبلا پرداخت شده و دولت باید در سال ۱۴۰۳ پرداخت کند.

وی توضیح داد: ما برای اینکه بودجه را بالانس کنیم ۲۱ همت از جدول هشت را جابه‌جا کرده و به جدول ۹ منتقل کردیم و غیر از این تغییر خاصی در جدول هشت رخ نداده است.

رئیس کمسیون تلفیق بیان کرد: این جدول بیشتر مربوط به تملک دارایی‌های مالی و بدهی‌های دولت و خرج دولت درباره اوراق است. در این جدول دو همت به کمیته امداد، دو همت به بهزیستی، دو همت به دانشگاه‌های علوم پزشکی، دو و نیم همت به دانشگاه‌های دولتی کمک شده و بیشتر کمک‌های قید شده در احکام بودجه در این جدول آمده است.

مهدی طغیانی عضو کمیسیون تلفیق در مخالفت با این جدول گفت: کمیسیون تلفیق بدون اطلاع اعضای آن ۱۱ همت از افزایش سرمایه در صندوق اوپک را برداشته است. دولت باید تعهد خود را در صندوق اوپک عملیاتی کند که برای آن ۱۱ همت اختصاص داده بود منتهی دوستان این میزان را برداشته‌اند، چون تصور اشتباهی داشتند. حذف این رقم کار غلطی است.

داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز با اعلام مخالفت با تغییرات اعمال شده در جدول هشت گفت: دو تغییر در جدول هشت اعمال شده است یکی آنکه ردیف مربوط به افزایش و تعهدات سرمایه جمهوری اسلامی در صندوق اوپک حذف شده است که ما برای آن ۱۱.۲ همت منابع گذاشته بودیم. ما در یک سازمان بین‌المللی عضو هستیم. اگر سرمایه را افزایش ندهیم حق رای کشور را از دست می‌دهیم. صندوق اوپک از جا‌های مهمی است که کشور در آن تاثیرگذار است.

وی افزود: افزایش سرمایه در صندوق اوپک باید وجود داشته باشد، چون در غیر این صورت دولت نمی‌تواند به تعهدش عمل کند و حیثیت کشور در مجامع بین‌المللی آسیب وارد می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین گفت: بحث دیگر حذف ردیف مربوط به پرداخت تسهیلات دریافتی از صندوق توسعه ملی است. ما ۱۰ همت را برای بازپرداخت صندوق پیش‌بینی کرده بودیم تا بتوانیم تعهدات دولت در بازپرداخت بدهی به صندوق توسعه ملی را انجام دهیم.

حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون تلفیق گفت: ما این دو ردیف را تغییر دادیم، چون یک عبارتی تحت عنوان «انباری بودجه‌ای» وجود دارد. یعنی یک پولی را جایی گذاشته و یواشکی خرج می‌کنند. صد‌ها میلیارد تومان وزارت نفت خرج می‌کند بعد نمی‌تواند سهم اوپک را بدهد.

در نهایت جدول شماره هشت به رای مجلس گذاشته شد و نمایندگان با ۷۸ رای موافق، ۶۳ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموعه ۱۹۵ نماینده حاضر در مجلس به این جدول رای ندادند.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس گفت که این جدول برای اصلاح دو ردیف مربوط به پرداخت حق عضویت اوپک و همچنین بازپرداخت بدهی دولت به صندوق توسعه ملی به کمیسیون تلفیق ارجاع می‌شود. کمیسیون تلفیق در دو ساعت تنفس مجلس این موضوع را مورد رسیدگی قرار دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳
  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • بهادری جهرمی: پرچم بالاست؛ خداقوت و دست مریزاد بچه‌ها
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • سهم ۶۰ هزار میلیاردی اصفهان در مولدسازی
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟