Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - عضو هيئت رئيسه شوراي ملي زعفران با بيان اينکه پياز زعفران به کشورهاي همسايه قاچاق مي‌شود، گفت: با قاچاق پياز زعفران شاهد مهاجرت خاموش اين گياه خواهيم بود. علي حسيني در گفت‌‌وگو با خبرنگار تسنيم در بيرجند‌ اظهار داشت: سطح زيرکشت زعفران در ايران در دو استان خراسان رضوي و خراسان جنوبي که به عنوان قطب توليد زعفران کشور هستند بيش از 100 هزار هکتار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با بيان اينکه با اين ميزان سطح زيرکشت زعفران در ايران قادريم کل دنيا را نسبت به مصرف زعفران تأمين کنيم افزود: در حال حاضر سالانه حدود 200 تا 230 تن زعفران به صورت رسمي از کشور صادر مي‌شود اما بايد خود را براي صادرات 400 تني آماده کنيم.
عضو هيئت رئيسه شوراي ملي زعفران بيان کرد: هر کشور همسايه‌ مانند ارمنستان، تاجيکستان، افغانستان و غيره که قابليت توليد زعفران را داشته باشند مي‌توانند تهديدي براي ايران و زعفران ايراني باشند چون با قاچاق پياز زعفران به آنجا شاهد مهاجرت خاموش اين گياه خواهيم بود.
حسيني تصريح کرد: با توجه به اينکه بزرگترين توليدکننده زعفران دنيا هستيم و بهترين زعفران دنيا را با قيمت‌هاي رقابتي توليد مي‌کنيم پيش‌بيني مي‌شود امسال سهم بيشتري از صادرات زعفران به کشور‌هاي مختلف دنيا را به خود اختصاص دهيم.

پتانسيل توليد زعفران در استان‌هاي خراسان رضوي و جنوبي حدود 400 تن است
وي با بيان اينکه در دنيا حدود 350 تن زعفران مصرف مي‌شود که پتانسيل توليد استان‌هاي خراسان رضوي و جنوبي به تنهايي حدود 400 تن است خاطرنشان کرد: براساس آمار وزارت جهاد کشاورزي در اين دو استان حدود 100 هزارهکتار زعفران کشت شده که در صورت عملکرد چهار کيلوگرمي که حداقل انتظار از اين اراضي است مي‌توان پيش‌بيني کرد که امسال بيش از 400 تن در اين دو استان توليد شود و بايد براي صادرات به همين اندازه برنامه‌ريزي کنيم.
نائب رئيس انجمن توليدکنندگان و صادرکنندگان زعفران خراسان جنوبي با بيان اينکه ميزان مصرف زعفران در ايران نهايتاً 60 تن است يادآور شد: در حال حاضر قيمت زعفران کاهش يافته و همه منتظر رسيدن زعفران امسال به بازار براي از سرگيري صادرات هستند چون فصل برداشت اين محصول از آبان ماه آغاز مي‌شود البته تا زماني که درخواست‌هاي جديد نيامده است نمي‌توان آينده را پيش‌بيني کرد.
ثبت برند جغرافيايي زعفران براي خراسان جنوبي پيگيري مي‌شود
حسيني با اشاره به اقدامات انجام شده درخصوص برندسازي زعفران اظهار داشت: شوراي ملي زعفران طرح مقدماتي برند ملي زعفران را 7 سال پيش تهيه نموده است اما به دليل عدم هر گونه کمکي تاکنون موفق به نهايي شدن و ثبت برند براي زعفران ايران در کنوانسيون ليسبن نشده‌ايم.
عضو هيئت رئيسه شوراي ملي زعفران افزود: در صدد هستيم تا از طريق انجمن توليدکنندگان و صادرکنندگان زعفران خراسان جنوبي ثبت برند جغرافيايي زعفران براي خراسان جنوبي را پيگيري و ان‌شاءالله ثبت کنيم.
وي گفت: اگر ايران توانست در سه دهه گذشته جاي اسپانيا را در توليد زعفران بگيرد در حالي که ميزان توليد اين محصول در اسپانيا در حدود 30 سال گذشته بيش از ايران بود به دليل افزايش کمي و کيفي زعفران ايراني با قيمت رقابت پذيرتر نسبت به نمونه اسپانيايي بود که در واقع سبب ورشکست شدن آن شد و اسپانيا که ديگر تواني براي رقابت با ايران را نمي‌ديد پياز زعفرانش را به کشور همسايه يعني مراکش فروخت و شاهديم که پس از 10 سال نتوانسته زمين‌هاي خود را بازسازي کند و مراکش به يکي از توليدکنندگان هرچند جزئي زعفران تبديل شده است.

سطح زيرکشت زعفران در ايران افزايش يافته است
حسيني با بيان اينکه در بحث زعفراني که داخل استان فرآوري مي‌شود تاکنون پيشرفت جهشي داشته‌ايم بيان کرد: در حال حاضر بهترين متد و روش را براي زعفران ايران داريم همچنين طي سال‌هاي گذشته سطح زيرکشت زعفران افزايش يافته است در حالي که به جاي آن بايد به دنبال افزايش عملکرد اين محصول در واحد سطح باشيم که به راحتي با انجام برخي اقدامات مي‌توانيم ميزان توليد در هر هکتار را تا دو برابر آمار فعلي (4 کيلوگرم) افزايش دهيم بنابراين بايد در چنين شرايطي به دنبال بازارسازي، بازاريابي و توليد براي بازارهاي هدف باشيم.
نائب رئيس انجمن توليدکنندگان و صادرکنندگان زعفران خراسان جنوبي با بيان اينکه دغدغه ما براي بازارهاي نو و آينده است تا بتوانيم زعفران را در آنجا افزايش دهيم خاطرنشان کرد: در حال حاضر سطح زيرکشت زعفران با شتاب توسعه مي‌يابد در اين راستا ما بايد بازارهاي هدف را گسترش دهيم.
عضو هيئت رئيسه شوراي ملي زعفران با بيان اينکه در حال حاضر 50 کشور هدف ما هستند و ما بايد آنها را 2 برابر افزايش دهيم افزود: دغدغه ما توليد انبوه زعفران است.

صادارت 92 ميليون دلاري زعفران ايران به 54 کشور دنيا
حسيني با اشاره به ميزان صادرات زعفران به کشورهاي ديگر تصريح کرد: در پنج ماهه سال جاري 68 تن و 640 هزار کيلوگرم زعفران به ارزش 92 ميليون و 623 هزار دلار به 54 کشور مختلف صادر شده است که 26.48 درصد از نظر وزني و 16.22 درصد از نظر ارزشي نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش داشته است.
وي با بيان اينکه بايد به جاي افزايش سطح زيرکشت زعفران عملکرد زعفران را افزايش دهيم تا کيفيت را بالا ببريم و کسي نتواند با ما رقابت کند گفت: همچنين در بحث صادرات پياز زعفران نيز مخالف اين امر هستيم چون اگر پياز زعفران از کشور صادر شود بايد آن روز با زعفران ايران خداحافظي کرد.
نائب رئيس انجمن توليدکنندگان و صادرکنندگان زعفران خراسان جنوبي بيان کرد: نبايد اجازه دهيم اين کار انجام شود چراکه تکثير پياز زعفران از طريق بذر نيست و مانند ديگر محصولات کشاورزي و گندم اگر آفتي در مزارع افتاد نمي‌توان مزارع را احيا کرد.
حسيني بيان کرد: اگر نسبت به خروج پياز زعفران از کشور بي‌تفاوت باشيم ممکن است با قاچاق پياز زعفران و توسعه کشت اين گياه حتي در کشورهاي همسايه که با جديت آن را دنبال مي‌کنند اين محصول استراتژيک کشورمان با تهديد جدي مواجه شود و شاهد مهاجرت خاموش زعفران از کشور باشيم بنابراين بايد از اين محصول استراتژيک حمايت کنيم و اجازه ندهيم پروژه صادرات زعفران به کرسي بنشيند.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۴۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت/همکاری با کشورهای همسایه و مستقل گسترش می‌یابد/ ایران ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صدور خدمات فنی-مهندسی دارد

رئیس جمهور با اشاره به اینکه سفر به پاکستان و سریلانکا از قبل برنامه‌ریزی شده بود، گفت: برگزاری سفر در این مقطع این پیام را به منطقه و جهان داد که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند

به گزارش مشرق، ابراهیم رئیسی رئیس جمهور بامداد پنجشنبه پس از بازگشت از سفر رسمی به دو کشور پاکستان و سریلانکا، در گفت و گویی درباره نتایج و دستاوردهای این سفر اظهار داشت: بخش اول سفر ما به پاکستان بود که مردم آن علاقه بسیاری به انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی دارند.

رئیس جمهور با بیان اینکه شور و شوق و نشاط مردم پاکستان نسبت به مردم ایران بالاست، افزود: با وجود برخی محدودیت‌های امنیتی برای حضور در اجتماعات، اما در آن بخش از اجتماعات نخبگان علمی و فرهنگی که حضور یافتیم، با استقبال و شور و نشاط بالای مردم پاکستان مواجه شدیم که این مقدار ابراز علاقه به امام راحل، رهبری معظم انقلاب، انقلاب شکوهمند اسلامی و مواضع جمهوری اسلامی طبیعی بود.

آیت الله رئیسی دیدارهای صورت گرفته با مسئولان عالی پاکستان را هم عمدتا ناظر به کارها، همکاری‌ها و مسائلی دانست که در گذشته با پاکستانی‌ها دنبال می‌شد و به هر دلیلی دچار وقفه شده بود و اظهار داشت: از جمله درباره همکاری‌ها در حوزه انرژی تصمیماتی اتخاذ و مقرر شد این همکاری‌ها با قوت ادامه پیدا کند. همچنین در حوزه‌ همکاری‌های تجاری و اقتصادی، با موافقت دو کشور رسیدن حجم مبادلات به ۱۰ میلیارد دلار در گام اول هدف‌گذاری شد.

وی با بیان اینکه در دیدارهایی که با فعالان اقتصادی پاکستانی داشتیم آنها مصمم بودند کار را به نحوی دنبال کنند که در زمان کوتاهی به حجم تجارت ۱۰ میلیارد دلاری برسیم، تصریح کرد: در حوزه کار فرهنگی نیز به دلیل قرابت‌های فرهنگی و ارتباطات همسایگی قلبی و قبلی تصمیمات خوبی اتخاذ شد و در مجموع آنچه ضرورت داشت میان دو کشور در جلوه اسناد همکاری متجلی شود، انجام شد.

رئیس جمهور ادامه داد: همچنین در مذاکرات صورت گرفته با مسئولان عالی دو ایالت پنجاب و سند نیز که همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی زیادی با ایران دارند، توافق شد موانع گسترش همکاری‌ها رفع و کار با قوت دنبال شود.

آیت الله رئیسی با اشاره به بخش دوم سفرش به سریلانکا، خاطرنشان کرد: اولین موضوع سفر به سریلانکا که ارتباطات خوبی با ما دارد، افتتاح طرح بزرگ و چند منظوره برق‌آبی در این کشور بود که از سوی شرکت ایرانی فرآب با تکنولوژی کاملا به‌روز و سطح بالا و پیچیده و کار علمی قابل توجه اجرا شده بود. بهره‌برداری از این سد خبر خوبی برای مردم سریلانکا بود و قرار شد نسبت به صدور خدمات فنی و مهندسی از ایران به سریلانکا کار با قوت دنبال شود.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌های خوبی در عرصه‌های مختلف از جمله صدور خدمات فنی - مهندسی دارد که می‌توانیم بر اساس آنها همکاری‌های خوبی با کشورهای همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم، گفت: موضوع دوم سفر به سریلانکا گسترش تجارت و همکاری اقتصادی با این کشور بود که تصمیمات خوبی درباره آنها اتخاذ شد.

رئیس جمهور با اظهار امیدواری نسبت به اینکه ارتباط با کشورهای آسیایی به ویژه پاکستان و سریلانکا در حوزه همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بیش از پیش گسترش یابد، افزود: این سفر در مقطع فعلی می‌تواند گام مثبتی در جهت توسعه روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری با همسایگان و کشورهای همسو و مستقل باشد.

آیت الله رئیسی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط منطقه، تحولات اخیر و نیز مساله غزه نَفس برگزاری این سفر چه دستاوردهایی داشت؟ گفت: این سفر از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اما انجام آن در این مقطع نشان دهنده اقتدار، عزت و عزم جمهوری اسلامی برای توسعه روابط با همسایگان و کشورهای همسو و مستقل بود.

وی خاطرنشان کرد: منطقه و جهان این پیام را از این سفر دریافت کردند که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند از جایگاه اقتدار و عزت سخن خود را با دشمنان بیان کند و هم ارتباط خود را با دوستان تداوم و تحکیم بخشد.

رئیس جمهور اسلامی ایران در اولین سفر خارجی خود در سال جدید سوم و چهارم اردیبهشت ماه به پاکستان سفر کرد.

آیت الله رئیسی در اسلام‌آباد روز پرکار و فشرده‌ای داشت. محمد اسحاق دار وزیر خارجه پاکستان با حضور در هتل محل اقامت رئیس جمهور، با وی دیدار و سپس آیت‌الله رئیسی راهی کاخ نخست وزیری شد جایی که محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان رسما از رئیس جمهور اسلامی ایران استقبال کرد. پس از آن دیدارهای دوجانبه و سپس رایزنی میان هیات‌های بلندپایه به ریاست سران دو کشور برگزار شد.

مقامات ایران و پاکستان همچنین در حضور آیت الله رئیسی و شهباز شریف ۸ تفاهمنامه همکاری نیز امضا کردند.

آیت الله رئیسی سپس با آصف علی زرداری همتای پاکستانی خود دیدار کرد و طرفین طیف گسترده‌ای از موضوعات مهم دوجانبه، تحولات منطقه و بین المللی به ویژه جنایات رژیم غاصب اسرائیل علیه غزه و فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

دیدار روسای مجالس سنا و ملی پاکستان، فرمانده ارتش این کشور با رئیس جمهور و برگزاری نشست صمیمانه با نخبگان و اندیشمندان پاکستانی از دیگر برنامه‌های اولین روز از سفر آیت الله رئیسی بود.

رئیس جمهور ایران همچنین از شهرهای لاهور و کراچی نیز بازدید کرد.

آیت الله رئیسی همچنین پنجم اردیبهشت ماه به سریلانکا سفر کرد و در بدو ورود به محل اجرای طرح چند منظوره سد، نیروگاه و تونل انتقال آب «اویااوما» رفت و به اتفاق همتای سریلانکایی این پروژه را که یکی از بزرگترین طرح‌های صدور خدمات فنی-مهندسی جمهوری اسلامی ایران بود، افتتاح کردند.

وی سپس به کلمبو پایتخت سریلانکا رفت و در کاخ ریاست جمهوری مورد استقبال رسمی همتای سریلانکایی خود قرار گرفت و پس از برگزاری دیدار دوجانبه، به اتفاق یکدیگر نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور را برگزار کردند و پس از حضور در مراسم امضای پنج سند همکاری از سوی مقامات دو کشور در نشستی مطبوعاتی نتایج رایزنی‌ها و توافقات خود را تشریح کردند.

رئیس جمهور در جریان این سفر همچنین در مسجد جامع «کالیپتی» کلمبو حضور یافت و با نمازگزاران این مسجد دیدار و گفت وگو کرد و پس از سفر رسمی و پرکار یک روزه به سریلانکا، صبح امروز - ششم اردیبهشت ماه - به کشور بازگشت.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • طرز تهیه لوبیا پلوی اصیل شیرازی را اینجا بخوانید
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت/همکاری با کشورهای همسایه و مستقل گسترش می‌یابد/ ایران ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صدور خدمات فنی-مهندسی دارد