Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، غلامرضا ذکیانی (استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی) از برگزاری دومین همایش بین‌المللی اربعین با حضور استادانی از دانشگاه‌های ایران و عراق خبر داد و گفت: سال گذشته در حین برگزاری پیاده‌روی اربعین دانشگاه کربلا، اولین همایش تحلیل علمی این راهپیمایی برگزار شد که از جهاتی ضعیف بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل ستاد اربعین در ایران که با همکاری عتبه حسینی در کربلا تشکیل شده، تصمیم می‌گیرند این همایش را بار دیگر و قوی‌تر برگزار کنند. چون سال گذشته ۱۳ نفر از استادان دانشگاه علامه در راهپیمایی اربعین شرکت کرده بودند و پس از آن هم این واقعه عظیم را در لهستان بازتاب داده بودند و بارخورد بسیار خوبی در رسانه‌های غربی داشتند، امسال نیز تصمیم گرفتیم با همکاری دانشگاه کربلا اقدام به برگزاری دومین همایش بین‌المللی اربعین کنیم.

ذکیانی ادامه داد: نهایی شدن این مسئله یک ماه پیش به ما اعلام شد و ما هم در دانشگاه ادبیات علامه مسئولیت را پذیرفتیم و به سرعت به سمت سفارش مقاله رفتیم. تنها در فاصله ۱۰ روزه نزدیک به ۴۵ چکیده تفضیلی ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ کلمه‌ای دریافت کردیم و آن‌ها را به داوری گذاشتیم. ۴۵ مقاله به زبان عربی هم از عراق آمد که در روند داوری‌ها قرار گرفتند. نهایتا تمام مقالات پذیرفته شده نهایتا در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی برای ارائه آماده شدند که در مجموع ۸۶ مقاله بسیار خوب که واقعا تاکنون مشابه آن‌ها را نداشته‌ایم، آماده شده که خوشبختانه زیر چاپ است و تا دوشنبه آماده می‌شود.

این استاد دانشگاه درباره برنامه‌های درنظر گرفته شده برای دومین همایش بین‌المللی اربعین نیز بیان کرد: ما نیز به همراه ۴۰ نفر از اساتید (۲۶ استاد از دانشگاه علامه و مابقی از همکارانمان در دیگر دانشگاه‌ها) روز سه‌شنبه راهی عراق می‌شویم و روز چهارشنبه از ساعت ۸ تا ۱۲ افتتاحیه همایش برگزار می‌شود و نهایتا ۸ پنل تخصصی در هر کدام از روزهای چهارشنبه و پنجشنبه برگزار می‌کنیم. خوشبختانه با عنایت اباعبدالله با وجود فرصت کم، همایشی بسیار خوب و علمی را ان‌شاءالله برگزار می‌کنیم و امیدوارم خبرگزاری‌ها نیز به خوبی به این رخداد علمی بپردازند آن را در داخل کشور منتقل کنند.

او درباره محتوای مقالات و موضوعاتی که پیرامون آن‌ها در دومین همایش بین‌المللی اربعین مقاله ارائه می‌شود، اظهار داشت: چون ما از اساتید متخصص علوم ‌اجتماعی، علوم دینی، علوم سیاسی و حوزه فرهنگ سفارش گرفته‌ایم در این مقالات؛ راهپیمایی اربعین از منظرهای مختلف تحلیل و واکاوی شده‌ است. به عنوان مثال در یکی از بهترین مقالات ارائه شده به راهپیمایی اربعین، قیام عاشورا و سیره امام حسین با توجه به اتفاقات فعلی در منطقه و خاورمینانه و خوانش‌های مختلف از اسلام پرداخته شده است. در این مقاله مطرح می‌شود که این خوانش‌های متفاوت از اسلام زمانی تعارضات و اختلافاتشان خود را نشان می‌دهند که می‌خواهند در مدرنیته خودی نشان بدهند و عرض اندام کنند. می‌دانیم که امپراطوری رسانه‌ای در جهان ثمره و دست‌آورد مدرنیته است و هرچه را می‌خواهند سانسور می‌کنند و هر چه را می‌خواهند عرضه. با این حال همچنان در مقابل این امپراطوری از ناحیه سنت‌ها و فرهنگ‌های اصیل مقاومت صورت می‌گیرد و یکی از فرهنگ‌های اصیلی که از خود تاکنون مقاومت نشان داده هم اسلام است.

ذکیانی افزود: در میان مسلمانان دو نوع مقاومت در برابر مدرنیته را می‌توانیم رصد کنیم، یکی مقاومتی کاملا خشونت‌آمیز که طالبان، داعش و بوکوحرام آن را نمایندگی می‌کنند درواقع این گروه‌ها در مقابل عصر مدرن عکس‌العمل نشان می‌دهند و دیگری مقابله با این امپراطوری مدرنیته با منطق کلام و بدون اسلحه که با فرهنگ قوی عاشورا، مهدویت و انقلاب اسلامی انجام شدنی است. خوانش دوم ۴۰ سال است سر پا ایستاده و حرف برای گفتن دارد و شما نمود آن را در راهپیمایی اربعین می‌بینید که طی آن بدون هیچ خشونتی؛ ۲۰ میلیون انسان از ۵۴ ملیت را در خود جای می‌دهد. اربعین نشان می‌دهد با وجود تمام اختلافات در زبان و فرهنگ و درحالیکه حتی عزاداری‌های حاضران در اربعین هیچ شباهتی به هم ندارد، ولی خوانش شیعی و عاشورایی در اسلام با افتخار این مدارا و آرامش و صلح را نمود می‌بخشد و در مقابل امپراطوری رسانه نیز می‌ایستد و زیر بیرق خشونت گروه دیگر هم نمی‌رود. این‌ها مطالبی است که  تنها محصول یکی از این مقالات است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۴۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری گویاتر از صدها مقاله : فرمانده انتظامی از طرح "کاملاً فرهنگی و اجتماعی" می گوید و روحانیون "لباس چریکی" پوشیده اند!

 عصر ایران - سردار احمد رضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی کشور در تجمع حامیان طرح نور (گشت ارشاد سابق) که در حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد با بیان این که عده‌ای قصد دارند عفاف و حجاب را یک مسئله امنیتی جا بیندازند، گغته است: بنده رسماً اعلام می‌کنم، رسماً بدانید ما موضوع حجاب و عفاف را یک موضوع کاملاً فرهنگی و کاملاً اجتماعی می‌بینیم، اصلاً انتظامی و امنیتی نمی‌بینیم.

حرف او درباره این که موضوع حجاب و عفاف، کاملاً "فرهنگی" و "اجتماعی" است، کاملاً درست است؛ حال این که چقدر در عمل، فرهنگی و اجتماعی و نه انتظامی و امنیتی برخورد می شود، امری علیحده است.


سردار رادان، یکی از چند فرمانده ارشد نیروهای مسلح کشور و فرمانده یکی از قوای مسلح، یعنی نیروی انتظامی است. درجه ژنرالی دارد و یک نظامی تمام عیار و حرفه است. با این حال، او می گوید که طرح نور که توسط نیروی انتظامی اجرا می شود، " کاملاً فرهنگی و اجتماعی" است.

اما پای سخنرانی وی، تعداد زیادی روحانی معمم نشسته اند که اقتضای کارشان "کاملاً فرهنگی و اجتماعی" است و اساساً به حوزه رفته اند تا دین خدا را بیاموزند و آن گاه به تعبیر قرآن با زبان "لیّن" (نرم) دین را به مردم یاد دهند.  اما دست بر قضا، درست در زمانی که فرمانده نیروی انتظامی می گوید طرح برخورد با بی حجابی، کاملاً فرهنگی و اجتماعی است، کسانی که باید کاملاً فرهنگی و اجتماعی باشند، لباس نظامی می پوشند، تازه از نوع چریکی اش! گو این گه قرار است برای جنگ با تیپ گولانی اسرائیل به غزه اعزام شوند!


همین تصاویر، به اندازه صدها مقاله حرف دارند. هر بار که درباره حجاب سخن گفته می شود می گویند بقیه نهادها به وظیفه خود عمل نکرده اند و بار آنها بر دوش پلیس افتاده است. بی تردید مهم ترین نهادی که به وظیفه خود، یعنی تبلیغ دین رحمانی اسلام عمل نکرده و همین نهاد حوزه است که خروجی هایش به جای آن که علامه طباطبایی، بهشتی و طالقانی و مطهری و موسی صدر و ... باشند، همین هایی هستند که برای مواجهه با فرهنگی ترین و اجتماعی ترین موضوع روز، لباس نظامی پوشیده اند و بعد، انتظار دارند، مردم و خاصه جوانان دهه های 70 و 80 که دین را با اینان شناحته اند، متدین بار بیایند و به الزامات دینی از  جمله حجاب، مقید باشند.

زیاده عرضی نیست!

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: رادان : دشمن می خواهد از خاکریز عفاف و حجاب بگذرد ؛ اگر موفق شود دیگر چیزی برای ما نخواهد ماند علم الهدی : در بحث حجاب ، نمی شود مردم تماشاچی باشند و بگویند آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن

دیگر خبرها

  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • برگزاری محفل شعر ارادت رضوی در هویزه
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • برگزاری همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای
  • تصاویری گویاتر از صدها مقاله : فرمانده انتظامی از طرح "کاملاً فرهنگی و اجتماعی" می گوید و روحانیون "لباس چریکی" پوشیده اند!
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون آغاز شد
  • امضا دو تفاهم نامه علمی در همایش ملی تحول دیجیتال
  • برگزاری همایش پیاده روی کارکنان سپاه قمربنی هاشم(ع) در شهرکرد
  • دومین جشنواره عکاسی سنندج با حضور ۵۰ عکاس ملی و بین المللی آغاز به کار کرد