Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - مجتبی شادلو نائب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران درباره برداشت زودتر از موعد و رنگ آوری غیر طبیعی پرتقال گفت: در طبیعت شرایط و اتفاقهای غیر مترقبه همیشه بوده است و موضوع برداشت زودتر از موعد و رنگ آوری غیر طبیعی پرتقال است که متاسفانه در چند سال گذشته تا کنون این روند ادامه داشته است و برخوردی جدی نیز با این موضوع نشده اما مصرف کننده میتواند بهترین برخورد را با این قضیه داشته باشند و نیز خبررسانی در این موارد از طریق رسانه ها انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در شرایط عادی از خانواده مرکبات در ماه مهر، تنها نوعی از نارنگی به ثمر رسیده و برداشت میشود و نارنگی بذر ژاپنی نام دارد، در آبان ماه تا اواسط آذرماه به ترتیب نارنگی اونشو ساری و یافا برداشت می شود؛ فصل برداشت پرتقال از اواسط آبانماه است و نوبرانه آن در این زمان به بازار عرضه می شود؛ در اوایل برداشت رنگ کامل ندارد و دورنگ است. عمده پرتقال عرضه شده به بازار در فصل برداشت آن، پرتقال تامسون می باشد که برداشت آن از اواسط آذر ماه شروع می شود و اوج برداشت آن در دی ماه است.

شادلو با اشاره به حوادث غیرمترقبه ای چون سرمازدگی محصولات ادامه داد: با احتمال سرمازدگی نباید محصول را زودتر از موعد برداشت کرد و باغدار باید با طیعت همراهی داشته باشد تا میوه برسد و رنگ و طعم پیدا کند؛ در صورت برداشت زودتر از موعد میوه ماندگاری نیز نخواهد داشت.

نائب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران تاکید کرد: کشاورزی شغل اولیا و انبیا بوده است و باید حلالیت در محور کار کشاورزان باشد در سال گذشته بیشتر میوه ها بر روی درختان بود که سرمازدگی اتفاق افتاد.

وی با تاکید بر نظارت کار باغداران توسط بخش نظارتی گفت: اتحادیه نقش هدایت و حمایت را دارد و نظارت بر کار باغداران توسط تعزیرات و بخش نظارتی بازار انجام و رصد میشود؛ ضمن اینکه رنگ آوری مرکبات کاری غیر علمی است که باعث خسارت سنگین به مصرف کننده میشود و نیز خسارت اقتصادی را برای تولید کننده وارد میکند زیراکه میوه نارس آب کافی را ندارد و وزن کمتری گرفته است.

شادلو در بخش دیگری از سخنان خود درباره وضعیت تولید مرکبات در سال جاری اظهارداشت: سرمازدگی ۲۸ آبان ماه در سال گذشته موجب شد خسارت سنگینی به تولید و باغات وارد شود؛ امسال مرکبات در نوار شمالی و جنوبی وضعیت خوبی را تا کنون داشته است و امیدواریم تا زمان برداشت نیز ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به عرضه میوه های قاچاق در بازار گفت: عرضه میوه های قاچاق در بازار کاهش داشته است و امیدرواریم با فراوانی تولید داخلی و نیز نظارت و رهگیری مسئولین ورود غیر قانونی میوه را نداشته باشیم. با واردات میوه به کشور، سلامت مصرف کننده نگران کننده است زیراکه مراحل قرنطینه و نظارت صورت نمیگیرد و میوه های قاچاق ممکن است حامل بیماری آتیشک میوه ها، سفیدک و سیتوسپرا باشند و نیز آفاتی نظیر شپشک قرمز اروپایی، جاروک لیمو ترش و یا سوسک های مدیترانه ای که سلامت میوه ها را تهدید می کند.

شادلو ادامه داد: در محصولات باغی به ظرفیت قابل توجه و نیز خودکفایی رسیده ایم به خصوص در تولید مرکبات وضعیت بسیار خوبی را داریم و در برخی مواقع برای تعادل در بازار نیاز به صادرات خواهد بود.

نائب رئیس اتحادیه باغداران استان تهران در پایان درباره گرانی لیمو ترش و انار در بازار و در روزهای اخیر گفت: لیموترشی که برای آبگیری و لیمو امانی بیشتر استفاده میشود، مراحل اواخر برداشت را طی میکند و در ادامه لیمو ترشهای درشت تر به زودی به ثمر خواهد نشست و از اواسط پاییز به بعد برداشت می‌شوند و کمبود بازار جبران خواهد شد، وقفه این بین گاهی باعث تنش قیمت در بازار میشود. انار نیز تولید خوبی داشته است و با برداشت های جدید بازار متعادل خواهد شد و جای نگرانی نیست.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۷۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان

مدیر جهاد کشاورزی اردستان، عملکرد برداشت گل محمدی را از باغ‌های این شهرستان ۳ تن در هر هکتار برشمرد و پیش بینی کرد امسال ۱۴۰ تن گل محمدی از باغ‌های این شهرستان برداشت شود که ۴۰ درصد بیشتر از برداشت پارسال است.


محمد امینی با بیان اینکه در راستای تغییر الگوی کشت و کمبود منابع آبی افزایش وسعت زیر کشت محصولاتی که با شرایط اقلیمی منطقه سازگاری دارند در دستور کار جهاد کشاورزی اردستان است افزود: ترویج و افزایش کشت گل محمدی از گام‌های مثبت برداشت شده در این زمینه است که در این راستا ۸ درصد افزایش وسعت زیر کشت باغ‌های گل محمدی را شاهد بودیم.


مدیر جهاد کشاورزی اردستان، شرکت‌های دانش بنیان را حامی کشاورزان اردستانی در تولید گل محمدی دانست و افزود: در این زمینه کشاورزانی که از مشاوره شرکت‌های دانش بنیان استفاده کردند علاوه بر حذف سموم شاهد افزایش ۲۵ درصدی تولید نیز بوده اند.


امینی، ۱۰ درصد از باغ‌های گل محمدی اردستان را مجهز به سامانه نوین آبیاری دانست و گفت: اجرای روش‌های نوین آبیاری علاوه بر صرفه جویی ۶۵ درصدی در مصرف آب بطور میانگین باعث افزایش ۳۰ درصدی تولید گل نیز شده است.


او گفت: گل‌های محمدی برداشت شده روزانه برای فرآوری به کارگاه‌های گلاب گیری منتقل می‌شود ودر حال حاضر ۱۰ کارگاه گلاب گیری در شهرستان اردستان مشغول به فعالیت است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • شنبه تمامی میادین و بازار های میوه و تره‌بار تعطیل است
  • پایداری نظام به تقویت و در صحنه‌ بودن نیروی انسانی است
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟
  • شنبه همه میادین و بازار‌های میوه و تره بار تعطیل است
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • توزیع روزانه میوه و صیفی در میدان مرکزی به ۲۲ هزار تن رسید
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان