Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@13:55:32 GMT

تولید 230 هزار تن سیب و 3.2 هزار تن عسل در مراغه

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۰۰۲۶۰

تولید 230 هزار تن سیب و 3.2 هزار تن عسل در مراغه

مراغه - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی مراغه با اشاره به توسعه و حمایت از تولید محصولات کشاورزی گفت: این شهرستان هم اکنون رتبه نخست تولید سیب درختی و عسل طبیعی را در آذربایجان شرقی به خود اختصاص داده و با تولید 230 هزار تن سیب و 3.2 هزار تن عسل قطب تولید این محصولات در استان است.

محمد نریمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال از باغات سیب این شهرستان 230 هزار تن سیب درختی معادل 30 درصد سیب تولیدی استان محصول برداشت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: این میزان محصول از 11 هزار هکتار اراضی زیر کشت این محصول برداشت شده که به دلیل برخورداری از مرغوبیت، 70 درصد از محصول تولیدی شهرستان به بازارهای داخلی و خارجی صادر می شود.
وی با بیان اینکه متوسط برداشت سیب از باغات این شهرستان در سال جاری 25 تن در هر هکتار است اضافه کرد: سیب کار نمونه این شهرستان با برداشت 144 تن از این محصول در هر هکتار رکورد جدیدی را در سال کشاورزی جاری در تولید این محصول کسب کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه با اشاره به کسب رتبه نخست استانی در تولید عسل گفت: این شهرستان با تولید سه هزار و 200 تن عسل از حدود 270 هزار کندوی مدرن و سنتی قطب تولید این محصول در منطقه است.
نریمانی افزود: هم اکنون حدود 25 درصد از عسل تولیدی آذربایجان شرقی در این شهرستان و در دامنه های سرسبز سهند تولید شده و بیشتر این محصول به بازارهای داخلی و خارجی صادر می شود.
وی اضافه کرد: با پایان برداشت عسل و آمارگیری از کلنی های پرورش عسل و زنبورداران این منطقه، کوچ زنبورداران از مراتع این شهرستان به حاشیه شهرها و استان های گرمسیری هم آغاز شده است.
به گزارش ایرنا، در سال جاری 13 هزار تن عسل و حدود 720 هزار تن سیب در آذربایجان شرقی تولید شده است.
مراغه قطب تولید محصولات باغی در آذربایجان شرقی بوده و 25 درصد میوه استان در این شهرستان تولید می شود.
هم اکنون حدود 20 هزار هکتار باغ در این شهرستان وجود دارد که هر سال حدود 280 هزار تن انواع میوه از آن ها برداشت می شود.
شهرستان مراغه با حدود 250 هزار نفر جمعیت در 127 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
خبرنگار: ابراهیم مطلوبی**انتشار:عیسی عطاپور**
3077/7487

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۰۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی؛ در این فصل از سال انواع گیاهان کوهی با خاصیت‌های غذایی و دارویی از دامن طبیت برداشت و برای تهیه انواع غذا‌های سنتی استفاده می‌شود.

هر سال از اردیبهشت بازارچه‌ای برای عرضه گیاهان کوهی در مراغه راه اندازی و ده‌ها گونه توسط روستائیان حاشیه مراتع از دامن طبیعت چیده و عرضه می‌شود.

علاقه مردم مراغه و شهر‌های منطقه به تهیه غذا‌های محلی و سنتی از جمله، آش، آبگوشت، بورانی با این گیاهان رونق این بازار را دو چندان کرده است.

در این بازار بیشتر از ۱۵ نوع انواع تره کوهی از جمله قار ترسی، کنگر، ریواس، قازی یاغی، سورولو، گل آقا و بزگوش به فروش می‌رسد.

البته برداشت و فروش بی رویه و غیر اصولی این گیاهان سالهاست دوستداران طبیعت و محیط زیست را نگران کرده است.

برداشت بیش از ظرفیت با گذشت زمان موجب کاهش سطح رویش و جمعیت این گونه ها‌ی باارزش گیاهی در مراتع و طبیعت سهند شده است.

در بیشر موارد بهره برداران به علت بی توجهی به اهمیت این گیاهان آنها را از ریشه برداشت می کنند و با پیاز از خاک بیرون می‌آورند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان در طول سال‌های گذشته موجب به خطر افتادن تنوع گیاهی مراتع سهند شده است.

زارع افزود: میزان بالای برداشت این گیاهان موجب وارد آوردن آسیبهای جبران ناپذیر به ذخایر ژنتیکی سهند شده است. با مدیریت در بهره برداری می‌توان فرصتی فراهم کرد تا این گونه‌های باارزش به نسل‌های آینده نیز حفظ شود.

در مراتع سهند بیش از یک هزار گونه گیاهی شناسایی شده که از این گیاهان ۵۰ گونه آن خوراکی است و خاصیت غذایی و دارویی دارد.
کوه سهند با ۱۲۹ هزار هکتار مرتع در شمال شرقی شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی واقع شده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس