Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-07@04:43:33 GMT

سرشماری پاییزه حیات وحش شاخص در فارس آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۰۱۰۲۶

سرشماری پاییزه حیات وحش شاخص در فارس آغاز شد

به گزارش امتداد نیوز، نبی الله مرادی در خصوص نحوه اجرا و زمانبندی آن گفت: سرشماری جمعیت حیات وحش استانی سالانه  انجام می شود. سرشماری  از ابتدای آبان ماه تا نیمه آذرماه  در کلیه مناطق شامل منطقه حفاظت شده ، پارک های ملی، پناهگاه  های حیات وحش، و همچنین مناطق شکار ممنوع صورت می گیرد.

وی  همچنین گفت: هدف از سرشماری جمعیت حیات وحش،  برآورد جمعیت  بعنوان الفبای مدیریت حیات وحش و کسب اطلاع از تغییرات جمعیت آن ، بررسی عوامل تهدید زیستگاهی و نقاط قوت مناطق و شناسایی مناطق مستعد جهت ارتقای سطح حفاظتی وشناسایی زیستگاههای مناسب و مستعد جهت احیاء جمعیت گونه های متنوع پستاندار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین تصریح کرد: سرشماری جمعیت حیات وحش از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست به صورت سراسری در کشور انجام می شود اما در مناطق گرمسیر زودتر از مناطق سردسیر صورت می گیرد.

وی افزود: در طول حدود ۱.۵ماه، سرشماری حیات وحش به صورت همزمان در کلیه مناطق تحت مدیریت و شکار ممنوع  استان با مشارکت کارشناسان و نیروهای اجرای انجام می شود.

به گفته سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست فارس طی این سرشماری تعداد حیات وحش استان شامل کل و بز، آهو، جبیر، گورخر، گوزن زرد، قوچ و میش سایر گونه های شاخص پستاندار مشخص خواهد شد. وی در ادامه گفت: سر شماری در۲ میلیون هکتار از کل مساحت استان فارس در  مناطق چهارگانه  ( مناطق حفاظت شده ، پارک ملی ، پناهگاه حیات وحش) و ۱۶منطقه  شکار ممنوع  صورت می پذیرد.

مرادی  گفت: استان فارس دارای اقلیم های مختلف با توپوگرافی متنوع است  و بدین جهت مجموعه ای از تنوع زیستی کشور را در خود جای داده است ، این استان با داشتن ۷۲گونه پستاندار ، میزبان حدود۳۶.۵ درصد کل گونه های پستاندار ایران است  و حفاظت از گونه های ارزشمند و در معرض تهدیدی چون:  گورخر ایرانی، گوزن زرد ایرانی، پلنگ، خرس قهوه ای و … از اهداف عمده و اولویت های کاری این اداره کل محسوب می شود.

true برچسب ها : حیات وحش محیط زیست فارس نبی الله مرادی true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۱۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه

به گزارش تابناک، سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شدۀ سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

به گفته وی، در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف پور اظهار داشت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

گفتنی است: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و ۶ منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۵ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال جاری ثبت شده و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

منبع: خبرگزاری تسنیم
 

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • بارش‌های رگباری و بهاری از فردا میهمان برخی مناطق فارس
  • رعدوبرق، جان دام‌های عشایری را در فارس گرفت
  • بیش از ۱۲۰۰ ماما در استان البرز فعالیت می‌کنند
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان