Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز، سید مهدی سیدی:در طول سال های اخیر، «کوفه» به یکی از برندهای نام آشنا در منظومه شعارهای سیاسی ما تبدیل شده است؛ «ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند». اما کمتر برای کوفه شناسی وقت گذاشته ایم. شاید لازم باشد هرکدام از انقلابیون روزگار ما، دو واحد سیاسی «کوفه شناسی» پاس کنند.

برخی فکر می کنند کوفه یک دهات کوچک با چند کوچه باغ و نخلستان و دو سه هزار نفر آدم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال آنکه کوفه شهری بزرگ و در تراز وسیع ترین شهرهای دوران به حساب می آمده است. کوفه در همان سال 17 هجری که با دستور خلیفه دوم توسط «سعد بن ابی وقاص» ساخته شد، بر اساس یک مطالعه دقیق جغرافیایی، مکان یابی و ساخت و ساز شد و حتی نحوه اسکان قوم و قببله ها در آن با طراحی نسب شناسان برجسته عرب، تعیین شد. یاقوت حموی در معجم البلدان گزارش داده است که از همان آغاز تأسیس کوفه، برای این شهر مسجدی ساختند که برای 40 هزار نفر، گنجایش داشته و در دهه های بعد این مسجد توسعه بیشتری پیدا کرده و به ظرفیت 60 هزار نفر رسیده است.

طبق تحلیل های تاریخی، کوفه در روزگار امام حسین (ع) شهری با بیش از 200 هزار نفر جمعیت بوده است. (مقتل جامع سیدالشهداء – مهدی پیشوایی)؛ کوفه شهری ثروتمند و سرشار از درآمدهای پایدار اقتصادی بوده است. مردمش در قول و قراری سنتی با رژیم وقت، حقوق می گرفتند و برای نبردها و جنگ ها اعزام می شدند. آنان کمتر به کار کشت و زرع و دامداری مشغول بوده و عموماً مواجب بگیر رژیم بوده اند و عملاً برای حکومت ها، نقش یک اردوگاه نظامی و آماده باش را ایفا می کرده اند.

البته عموم حکمرانان به استثناء امام علی (ع) و امام حسن (ع)، کوفه را بر اساس یک نظام پر از تبعیض و آلوده به رانت و فساد اقتصادی مدیریت کرده و شکاف طبقاتی چشمگیری را در آن رشد داده اند. به نقل از طبری، بنی امیه کار را به جایی رسانده که به گروهی در سال، 10 هزار درهم و به برخی فقط 15 درهم حقوق مالی پرداخت می شده است.

ولی ضرورتاً همه مردمان، آنچنان گرفتار فقر اقتصادی نبوده اند که بشود ادعا کرد این مردم صرفاً برای فقر و نداری، دست به قتل و غارت کاروان سیدالشهداء (ع) زده اند. در تاریخ آمده است در همان سال فقط از سهمیه مالیات منطقه ایران، 135 میلیون درهم به خزانه کوفه واریز شده است. پس کوفه شهری ثروتمند بوده است.

حال باید با پژوهش های جدی تر به این سؤال پاسخ داد که:

چه می شود مردمی که خود برای یک انسان انقلابی نامه های بسیار می نویسند که همه چیز برای قیام آماده است، رهبر ما باش تا رژیم را ساقط کنیم و حکومت حق و عدل برپا کنیم، خود همین مردم با یک چرخش تاریخی، در صحرای کربلا جمع شده و آن امام همام را سر می برند و پیکرش را لگدکوب سم اسب ها می کنند.
پس با این توصیفات می توان متوجه شد نمی شود در خصوص کوفه، ساده انگاری یا ساده سازی کرد. کوفه شهری پیچیده، پر خطر و آبستن حوادث بسیار بوده است. شهری که عموما در برابر حکومت های مستقر، تن به تسلیم نداده، مدام شورش کرده و همواره با بدترین شکل، شورش هایش سرکوب می شده است.

پس در واکاوی انقلابی رفتارهای مردم کوفه و ذیل شعار «ما اهل کوفه نیستیم» باید به تحلیل های موثق و عبرت آموزی دست پیدا کنیم تا بتوانیم باطن این شعار را کشف و برای مدیریت اجتماعی رفتارهای مان، گام های درست و موثقی برداریم. اینجاست که با جدیت ادعا می شود انقلابیون به دو واحد سیاسی «کوفه شناسی» محتاجند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۴۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اجرای قانون مدیریت واحد شهری به تقویت شورا و مدیریت شهر کمک و از موازی‌کاری و حیف و میل بیت‌المال جلوگیری می‌کند، گفت: قانون مدیریت واحد شهری باید در تمام شهرها و کل ایران اجرایی شود؛ از دولت نیز انتظار داریم این قانون را تا تحقق کامل دنبال کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا فلاح امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در نطق خود در صدوسی‌امین جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان با تبریک روز معلم و روز کارگر به معلمان و کارگران اظهار کرد: این روزها بهانه‌ای است تا به نیاز و مشکلات این اقشار پرداخته شود، زیرا اگر این دو قشر نباشند، چرخه علمی و تولیدی در کشور و شهر مختل می‌شود.

وی افزود: در این راستا باید دولت و وزرا به خواسته آن‌ها رسیدگی کند؛ عملکرد شرکت‌ها و پیمانکاران نباید به صورتی باشد که این قشر زحمت‌کش به دلیل بی‌توجهی و بی‌عدالتی برای خواسته‌های خود به تحصن و اعتصاب روی آورند.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: بعضی شرکت‌های خدماتی و پیمانکاران در استفاده از نیروی کارگر، برده‌داری می‌کنند، کار چند نفر را به یک نفر واگذار و در پرداخت حق و حقوق آن‌ها نیز کوتاهی می‌کنند، در این راستا می‌طلبد که اداره کار، بازرسی و متولیان نسبت به بی عدالتی پیمانکاران به ویژه شرکت خدماتی رسیدگی کنند.

فلاح با تبریک هفته فرهنگی اصفهان افزود: در این هفته برنامه‌های فرهنگی توسط شهرداری، معاونت فرهنگی در اصفهان در گذر چهارباغ، کوه صفه و ناژوان و دیگر نقاط برگزار می‌شود که این برنامه‌ها نشاط و شادی برای شهروندان به همراه دارد.

وی یادآور شد: مهمانانی که از شهرهای دیگر به اصفهان آمده‌اند، اذعان کرده‌اند که یک دهم برنامه‌های فرهنگی که در اصفهان اجرا می‌شود، دیگر شهرها ندارند؛ از سوی دیگر از زیبایی شهر اصفهان یاد می‌کنند که در حتی در میان کشورها و شهرهای جهان منحصربه‌فرد است.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه شوراها نماد مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی ایران است، بنابراین تقویت این نهاد ضروری است، یادآور شد: شعار سال رهبری مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» در شورها متبلور است، زیرا اگر به ۲۳ وظیفه شوراها نگاه کنیم، انجام بیشتر آن‌ها با مشارکت مردم تعریف شده است.

وی ادامه داد: در قانون اساسی نیز ذکر شده است که پیشبرد برنامه‌ها در حوزه‌های مختلف از طریق همکاری مردم و با توجه به مقتضیات محلی انجام شود، هر کجا مردم مشارکت کنند، بر مشکلات آن کار فائق می‌شویم.

فلاح گفت: اگر بر تحقق مدیریت واحد شهری تاکید داریم به دلیل آن است که مشارکت مردم می‌تواند کمک شایانی برای دولت و مدیریت شهرها به همراه داشته باشد، در قانون اساسی نیز با اقتباس از قرآن و آموزه‌های قرآنی به امر شوراها پرداخته شده است؛ شوراها هر کجا قدم گذاشتند، با مشارکت مردم در آن کار موفقیت کسب کرده‌اند و نقش مهمی در آبادانی شهر و روستاها دارند.

وی از دولتمردان خواست از حمایت‌ها از جنس حرف دوری کنند و به حمایت واقعی از شوراها بپردازند، گفت: اگر بخواهیم جامعه‌ای آباد، شهر و روستا آباد داشته باشیم، باید به اختیارات شورا بیفزاییم نه به دنبال کاهش اختیارات شورا باشیم.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اجرای قانون مدیریت واحد شهری به تقویت شورا و مدیریت شهر کمک و از موازی‌کاری و حیف و میل بیت‌المال جلوگیری می‌کند، گفت: در این راستا قانون مدیریت واحد شهری باید در تمام شهرها و کل ایران اجرایی شود و از دولت نیز انتظار داریم این قانون را تا تحقق کامل دنبال کند.

کد خبر 748689

دیگر خبرها

  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • استقلالی‌ها پولدار شدند
  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • استقلالی‌ها پولدار می‌شوند
  • مرقد هانی بن عروه از یاران خاص امام علی(ع) مسجد کوفه
  • مقبره مسلم ابن عقیل و مختار ثقفی در مسجد کوفه
  • حال و هوای مسجد کوفه- محراب شهادت مولا امیرالمومنین(ع)
  • دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی