Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@14:40:17 GMT

۱۳ درصد جامعه هدف بهزیستی در نهبندان ناشنوا هستند

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۰۸۷۶۰

۱۳ درصد جامعه هدف بهزیستی در نهبندان ناشنوا هستند

رئیس بهزیستی شهرستان نهبندان با بیان اینکه در شش ماهه اول امسال ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای معلولان شهرستان هزینه شده است گفت: ۱۳ درصد از جمعیت هدف بهزیستی در شهرستان نهبندان ناشنوا هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد بارانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: 596 نوزاد در 6 ماهه نخست امسال در نهبندان متولد شده که حدود 398 نوزاد در این شهرستان تحت پوشش طرح غربالگری شنوایی قرار گرفتند که از این تعداد 6 نوزاد مشکوک شناسایی و تاکنون یک میلیون تومان در زمینه این طرح هزینه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس بهزیستی نهبندان با بیان اینکه تست های غربالگری OAE و AABR با استفاده از دستگاه‌های کوچک و بدون درد و خطر توسط ادیولوژیست انجام می‌شود گفت: هدف از انجام غربالگری شنوایی شناسایی اختلالات شنوایی نوزادان و شیرخواران قبل از سه ماهگی، شروع مداخلات طبی و توانبخشی قبل از شش ماهگی و ارتقای سطح سلامت جامعه و کاهش شیوع و بروز اختلالات شنوایی است.

بارانی با اشاره به اینکه اختلالات شنوایی شایع در نوزادان به صورت مادرزادی و ژنتیکی وجود دارد افزود: علائم ناشی از کم شنوایی در کودکان اختلال در تکلم، اختلال در ارتباطات اجتماعی، افت تحصیلی، تاخیر در رشد و بلوغ اجتماعی، بروز ناتوانایی‌های درکی- شنیداری و اختلال در خواندن و نوشتن ذکر کرد.

وی در ادامه با تاکید بر انجام مشاوره ژنتیک برای افراد قبل از ازدواج اظهار داشت: در 6 ماهه نخست امسال 258 زوج برای مشاوره ژنتیک به بهزیستی نهبندان مراجعه کردند که از این تعداد 163 زوج مشکوک شناسایی و برای پیشگیری از معلولیت‌ها به پزشک ژنتیک و آزمایشگاه ژنتیک ارجاع داده شدند که در این زمینه بالغ بر 12 میلیون و 100 هزار تومان هزینه شده است.

رئیس بهزیستی نهبندان گفت: در 6 ماهه نخست سال گذشته در شهرستان نهبندان با اجرای این طرح 610 نوزاد معاینه شد که 7 نوزاد مبتلا به اختلالات شنوایی تشخیص داده شده و با ارائه اقدامات درمانی به موقع برای نوزادن بالغ بر900 هزار تومان هزینه صورت گرفته است.

بارانی اظهار کرد: اجرای این طرح از سال 1388 در شهرستان شروع شده که تاکنون 7 هزار و 154 نوزاد در شهرستان تحت پوشش غربالگری شنوایی قرار گرفته‌اند و 75 کودک نیز با اختلال شنوایی شناسایی و به مراکز درمانی معرفی شده‌اند.

رئیس اداره بهزیستی نهبندان با بیان اینکه 150 ناشنوا تحت پوشش بهزیستی نهبندان قرار دارند اضافه کرد: از این تعداد 52 معلول ناشنوا در شهر و 98 نفر در روستا زندگی می‌کنند.

بارانی با بیان اینکه 13 درصد جامعه هدف بهزیستی نهبندان ناشنوا هستند تصریح کرد: در 6 ماهه نخست امسال بالغ بر6 میلیون و 600 هزار تومان برای این معلولان در زمینه‌هایی چون سمعک، باطری سمعک، موادغذایی خشک و گرم، مناسب‌سازی مسکن، خدمات توانپزشکی، تربیت شنیداری و غیره هزینه شده است.

وی با اشاره به اینکه پایگاه غربالگری شنوایی شهرستان نهبندان واقع در بیمارستان آتشدست هر تست غربالگری شنوایی OAE و AABR را با سرانه 9 هزار تومان انجام می‌دهد افزود: با توجه به اهمیت انجام غربالگری شنوایی در نوزادان امیدواریم والدینی که صاحب فرزند می‌شوند برای معاینه شنوایی نوزادان خود به پایگاه‌های بهزیستی مراجعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در شهرستان نهبندان این طرح با پوشش 68 درصدی، معاینه 798 نوزاد انجام شد که 15 نوزاد مبتلا به اختلالات شنوایی تشخیص داده شده و با ارائه اقدامات درمانی به موقع برای نوزادن بالغ بر6 میلیون تومان هزینه صورت گرفته است.

انتهای پیام/

R41348/P1486/S6,56/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۸۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سکته گوش چه می‌دانید؟

آفتاب‌‌نیوز :

محمد اجل لوئیان با بیان اینکه سکته گوش یک نامگذاری غلط است، افزود: همین بیماری برای چشم هم وجود دارد، یعنی سکته چشم هم داریم. آنچه که مردم را نگران می‌کند و ناراحت کننده است سکته مغز یا قلب است. این کلمه، سکته گوش با سکته مغز و قلب، خیلی فاصله دارد. سکته مغز و قلب مغایر حیاتی دارد؛ اما سکته گوش خیلی ترسناک و نگران کننده نیست. ولی واقعیت امر این است که بنا بر دلایلی گوش به یک مرتبه شنوایی را ازدست دهد که این اصطلاح را سکته گوش می‌گویند.

وی ادامه داد: وقتی این اتفاق افتاد، بیمار باید در ظرف یک الی دو هفته اول به پزشک مراجعه کند. پزشک متخصص ارزیابی می‌کند و اگر به طور ناگهانی شنوایی، از دست رفته باشد و به اصطلاح سکته گوش رخ داده باشد که البته سکته گوش هم ممکن است نصف نیمه و ناقص باشد، اگر زود مراجعه کنند، درمان‌ها جواب می‌دهد و نصف بیمار‌ها خوب می‌شوند و شنوایی بر می‌گردد.

به گزارش مهر، این متخصص گوش و حلق و بینی افزود: در مورد کسی که بعد از سکته گوش، سوت گوشی پیدا کرده است، پزشک باید ارزیابی‌ها و درمان‌ها را کرده باشد، شنوایی سنجی می‌خواهد. حتماً ام آر آی می‌خواهد. اگر این آزمایش‌ها انجام شده و مشخص شده است که عارضه جدی نیست؛ بنابراین این عارضه خیلی مهم نیست. سوت ممکن است خوب شود و ممکن است ادامه داشته باشد، آن سوت را می‌شود برایش کاری کرد. سوت گوش ممکن است به رغم درمان‌ها بهبود پیدا نکند و یا ممکن است خوب شود بنابراین اگر سوت کشیدن برای فرد ناراحت کننده است باید مجدداً به پزشک متخصص مراجعه کند تا درمان پیدا کند.

وی در پاسخ به این پرسش که سطح شنوایی که بعد از سکته گوش کاهش پیدا می‌کند ممکن است باعث از دست رفتن کامل شنوایی شود و آیا سمعک تنها راه درمان است، گفت: ممکن است نیاز به سمعک نباشد. تعریف‌های علمی برای سکته ناقص گوش وجود دارد. اگر احیاناً سکته گوش در حدی باشد که مریض نتواند زندگی عادی اش را داشته باشد می‌تواند از سمعک استفاده کند و شنوایی بهبود پیدا کند. باید یک شنوایی شناس ارزیابی کند که آیا این فرد با سمعک بهبود پیدا می‌کند یا خیر.

عجلوییان با بیان اینکه تأثیر استفاده از هندزفری به مدت طولانی در گوش بر روی سکته گوش از نظر علمی ثابت نشده است، افزود:، ولی اصولاً صدا‌های بلند و طولانی مدت روی شنیداری تأثیر می‌گذارد. افرادی که در محیط‌های شلوغ صدایی کار می‌کنند، در معرض کاهش شنوایی قرار دارند. اگر هندزفری را با صدای ملایم در مدت کوتاه‌تری بشنویم مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما بعد از مدتی باید به گوش استراحت دهیم. گذاشتن هندزفری در طولانی مدت با صدای بلند، کاهش شنوایی ممکن است ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • «طرح نفس» جان ۱۴ نوزاد کرمانشاهی را نجات داد
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • کشف و توقیف ۲۵هزار لیتر سوخت قاچاق در خراسان جنوبی
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • بازگشت به دنیای صدا بازگشت شنوایی ۱۰۶ کودکان با کاشت حلزون شنوایی در زاهدان