Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@07:04:11 GMT

سرپرست گروه "سلامت هوا" وزارت بهداشت اعلام کرد

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۰۹۲۹۱

عباس شاهسونی در نشست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست که امروز با حضور مسعود تجریشی معاون سازمان محیط زیست و نمایندگان تعدادی از دستگاه‌ها در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: طبق آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی، به دلیل مرگ ۴.۲ میلیون انسان در اثر مرگ منتسب به آلودگی هوا، این عامل به عنوان پنجمین مولفه موثر در مرگ و میر شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: دو میلیون و ۷۰۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوای خانگی است، به همین علت عامل آلودگی هوا ناشی از منابع خانگی دهمین عامل مرگ و میر به حساب می‌آید.

سرپرست گروه "سلامت هوا" مرکز محیط و کار وزارت بهداشت گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی ۲۳ درصد از مرگ‌ها ناشی از عوامل محیط زیستی است که مهمترین عامل محیط زیستی آلودگی هوا به شمار می‌آید.

کاهش ذرات معلق از سال ۹۲ تا سال ۹۴

شاهسونی در ادامه با اشاره به اینکه از جمله وظایف وزارت بهداشت محاسبه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا است گفت: داده‌های مربوط به کیفیت هوا در سال ۹۴ را از سازمان محیط زیست گرفته و با بررسی‌ها متوجه شدیم که میانگین غلظت ذرات معلق در ۲۵ شهر ایران ۳۱.۷ میکروگرم در متر مکعب بوده است.

غلظت ذرات معلق در ایران فاصله بسیاری با استاندارد جهانی دارد

وی تاکید کرد: نتایج پایش‌ها نشان می‌دهد که میانگین غلظت ذرات از سال ۹۲ تا سال ۹۴ از مقدار ۳۹ میکروگرم به ۳۱.۷ میکروگرم کاهش پیدا کرده است اما میانگین غلظت آلاینده‌ها نسبت به استاندارد جهانی سه برابر است. چون بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی میزان ذرات معلق ۲.۵ میکرون در حد استاندارد ۱۰ میکروگرم است، ولی میانگین ذرات معلق ۲۵ شهر ایران در سال ۹۴ به ۳۱.۷ میکروگرم می‌رسید. بنابراین با استانداردهای جهانی فاصله بسیار داریم.

به گفته وی، محاسبه مرگ منتسب به آلودگی هوا در ۲۵ شهر کشور با جمعیت ۳۰ میلیون نشان می‌دهد که در سال ۹۴، ۱۲ هزار و ۷۹۸ نفر مرگ منتسب به آلودگی هوای ناشی از ذرات معلق داشتند. این افراد معمولا مبتلایان بیماری‌های قلبی و عروقی بودند که بیماری آنها از طریق حضور مکرر در فضای آزاد تشدید و منجر به مرگ آنها می‌شود.

شاهسونی با اشاره به اینکه در ایران حدود ۳۷۰ هزار مرگ به طور سالانه داریم، گفت: از این تعداد در سال ۹۴، ۱۲ هزار و ۸۹۷ نفر مرگ منتسب به ذرات معلق داشتند. لازم به ذکر است که در برخی شهرها مثل اهواز میانگین ذرات معلق ۲.۵ میکرون شش برابر حد استاندارد است. بنابراین نمی‌توان اعداد و ارقام به دست آمده در این محاسبه را به سایر شهرها نیز تسری داد.

وی در ادامه با بیان اینکه روند کاهشی میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق در سال ۹۵ متوقف شد، اظهار کرد: تعداد مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور در سال ۹۵ تا آخر ماه جاری نهایی و اعلام می‌شود اما آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در تهران در سال ۹۵ نهایی شده است. بر اساس محاسبات صورت گرفته در سال گذشته، ۴۸۱۰ مرگ منتسب به آلودگی هوا در تهران ثبت شده است.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۹۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی ایمنی در محیط کار در برنامه فراسو

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی رادیو سلامت، فاطمه بی تقصیر كه تهیه كنندگی برنامه فراسو را به عهده دارد بیان می كند: برنامه فراسو از شنبه تا سه شنبه ساعت هشت و پنج دقیقه صبح روانه آنتن رادیو سلامت می شود. این برنامه از تولیدات گروه بهداشت و تندرستی این شبكه رادیویی است و فردا روز یکشنبه نهم اردیبهشت ماه موضوع ایمنی در محیط کار را مورد بررسی قرار می دهد.

وی ادامه می دهد: مجری كارشناس برنامه لیلا علوی است. در برنامه فردا کارشناس مجری برنامه دکتر محسن انصاری، عضو هیات علمی دانشگاه قزوین و دکترای بهداشت حضور دارد و به ابعاد مختلف موضوع ایمنی در محیط کار می پردازد و پاسخگوی سئوالات شنوندگان خواهد شد. همچنین در این برنامه آیتمی با همین محوریت روانه آنتن رادیو سلامت می شود.

این تهیه كننده درباره دغدغه هایی كه در این برنامه دنبال می كند، توضیح می دهد: برنامه فراسو اختصاص به پیشگیری از بیماری ها چه جسمی و چه روانی دارد و ما تلاش داریم سبك زندگی سالم را به مردم آموزش بدهیم.

 

دیگر خبرها

  • برکناری پاک آیین/احمدی سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت شد
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  • مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت تغییر کرد
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  • سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت منصوب شد
  • بررسی ایمنی در محیط کار در برنامه فراسو
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • داعش در افغانستان از بین رفته است
  • افزایش ذرات معلق هوا در پایتخت
  • افزایش ذرات معلق هوا در آسمان پایتخت