Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-28@02:44:00 GMT

داستان تابستان داغ واقعیتی غیر قابل انکار

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۱۵۳۵۰

داستان تابستان داغ واقعیتی غیر قابل انکار

نشست نقد و بررسی «تابستان داغ» با حضور ابراهیم ایرج زاد کارگردان، پیام کرمی نویسنده، شاهین شجری کهن منتقد سینما  و علی رزازیان مجری و کارشناس سینما عصر یکشنبه در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

در ابتدای برنامه پیام کرمی درباره ایده این کار گفت: ایده کار از تصاویر متعددی در زندگی ام گرفته شده است که مهم ترین آن اتفافی است که برای برادرم افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیست سال پیش برادرم به خانه دایی ام می رود و از پاسیون خانه به پایین پرت می شود، من بعد از دیدن این صحنه و ارتفاع از حال رفتم اما همیشه در ذهنم باقی ماند و باعث شکل گیری "تابستان داغ" شد.

ابراهیم ایرج زاد کارگردان این اثر نیز درباره همکاری با پیام کرمی اظهار کرد: من فیلمساز عرصه فیلم کوتاه هستم و فیلم هایی که ساخته ام با اقتباس از ادبیات است. بسیار دوست داشتم که اولین فیلم بلندم را با اقتباس از رمان بسازم. وقتی با پیام آشنا شدم و فیلمنامه او را خواندم متوجه شدم تمام فاکتورهایی که به عنوان اقتباس دنبال آن بودم دارد بنابراین در ابتدای سال ۹۴صحبت هایی با هم کردیم  بازنویسی هایی روی متن اثر صورت دادیم تا در نهایت فیلم کنونی تولید شود.

شاهین شجری کهن منتقد سینما درباره اسم تابستان داغ بیان کرد: درباره اسم فیلم نظری ندارم، اسم معمولا ویترین و پیشانی فیلم است و باید مخاطب را دعوت به تماشا کند، اسم می تواند ربطی به محتوا و مضمون هم نداشته باشد.

وی درباره کارنامه ابراهیم ایرج زاد کارگردان "تابستان داغ" گفت: این کارگردان سیر طبیعی فیلمسازی را طی کرده و به درستی بر مسند کارگردانی اولین فیلم بلندش نشست. این در حالی است که در حال حاضر در سینما هم تورم تولید وجود دارد و هم جریان های منتهی به سینما متعدد است یعنی الگوهای ساده ساختن فیلم برای بیان دغدغه ها و سلایق وارد سیکل پیچیده ای شده که برای کارشناسان سینما هم فهم آن سخت است.

شجری کهن با اشاره به ورود غیرهنری ها به عرصه تولید تصریح کرد: وضعیت به شکلی است که شرکت تولیدی بزرگ برای فرار مالیاتی از پرداخت ۱۰۰ میلیارد ۲ میلیارد فیلم می سازد تا به نام فعالیت فرهنگی معاف از مالیات شود. در این مناسبات ناسالم هر کسی با ساخت کلیپ هم فیلمساز می شود. این اتفاق و ورود اسم های ناآشنا و نابلد به عرصه فیلمسازی به عقبه ناسالم بر می گردد.

این منتقد افزود: در چنین مناسبات ناسالمی ابراهیم ایرج زاد با تلاش و طی مسیر سخت و درست وارد عرصه ساخت فیلم بلند می شود. کارگردانی که  آخرین فیلم کوتاهش در جشنواره نمونه ای قابل قول در کارگردانی و بازی گرفتن از بازیگران کودک و  نوجوان بود.

شجری کهن درباره مضمون "تابستان داغ" و کیفیت آن اظهار کرد: در آمارها و نظرات که نگاه می کنیم از آن به عنوان اثری گرم، تلخ، سنگین، دغدغه مند و اجتماعی نام برده می شود، صفاتی که این روزها به نوعی برچسب تبدیل شده است.زمانی فیلم تلخ اجتماعی با بررسی معضلات پیشتاز شده و به جهت دغدعه مندی ستاره  می گیرد اما در حال حاضر نسبت به این بازتاب فضای اجتماعی گریز وجود دارد. با این همه تابستان داغ فیلمی است که مهمترین کارکرد فیلم سینمایی را دارد و درباره آن حرف زده می شود به خصوص که این اثر مخاطب را به چالش می کشد.

این منتقد تاکید می کند: تابستان داغ به انتخاب خود من جزو ۱۰ فیلم برتر سال نیست اما فیلمی است که مخاطب را درگیر می کند.

پیام کرمی درباره شباهت فیلمنامه اش به فیلم های اصغر فرهادی که گاه مطرح می شد و به نظر مخالف مجری در این باره واکنش نشان داد و اظهار کرد: فکر می کنم هر کس که هنری خلق می کند از تمام اتفاقات پیرامون خود تاثیر می گیرد، من فیلم بسیار کم دیده ام ولی فیلم های اصغر فرهادی را بسیار دیده ام و باید بگویم که از ایشان تاثیر گرفته ام و این مسئله پنهان کردنی نیست.

کارگردان «تابستان داغ» اما در واکنش به سخنان پیام کرمی بیان کرد: فیلمنامه وقتی نوشته می شود با زمانی که ساخته می شود متفاوت می باشد، آقای فرها ی چون خود می نویسد و خودش می سازد معمولا اثری منفاوت رقم می خورد اما تابستان داغ اثری است که فیلمنامه نویس و کارگردان آن دو شخص هستند نه یک نفر. وقتی وقتی فیلمنامه را دیدم با توجه به بازنویسی زیاد که روی آن انجام شد و نگاه خاص نویسنده و فیلمساز را در خود داشت فاکتورهای بسیاری در فیلم وجود دارد که مدل تصویر کردن و کارگردانی اصغر فرهادی ندارد.

ایرج زاد ادامه داد: برخی کارگردانان چون حمید نعمت الله در بازی گرفتن از بازیگران شناخته شده اند در نتیجه بازیگران دوست دارند با آنها کار کنند و این به توان کارگردان بر می گردد اما این درست نیست که چون کارگردانی توان ندارد بیاید و با اوردن بازیگردان فیلم بسازد.

وی درباره تفاوت فیلمساز و کارگردان اظهار کرد: کارگردان معمولا بسیار نزدیک به اپراتور است مثلا یک سریال آمریکایی را می بینید که هر  قسمت را یک نفر می سازد و هر قسمت با قسمت های بعدی توازن دارند چون از یک قاعده و قانون در ساخت تبعیتمی کنند اما فیلمساز متفاوت است یعنی اثر کوروزاوا و پولانسکی متفاوت است که به جهان بینی این دو بر می گردد.

شجری کهن درباره قواعد سینما در تولید یک اثر گفت: ما به خصوص در فضای آکادمیک به شدت درگیر باید ها و الگوهای اجباری شده ایم یعنی هر کس فکر می کند فرمولی که خود بلد است و از نظر خودش منطقی است باید اجرا شود. وجود بازیگردان در یک کار به نظر کارگردان بر می گردد و ممکن است این انتخاب یک جا جواب دهد و جایی جواب ندهد. این که کارگردان بازی بازیگر را هدایت کند شاخص و اندازه ای ندارد.

وی در ادامه تصریح می کند: سخت ترین کارگردانان  ها که بازیگر را به عنوان چوب خشک می خواهند که هیچ خلاقیت و هنری از خود بروز ندهد مثل کیانوش عیاری و اصغر فرهادی درخشان ترین بازی های بازیگران حال سینما را گرفته اند. آقای کیارستمی نوع بازی گرفتن هایش و جا انداختن مفهوم نابازیگر یک فراز تاریخی است، خاطرات کیومرث پوراحمد از زنده یاد کیارستمی نشان می دهد که او چگونه سر فیلمبرداری با بازیگر برخورد می کند.

شجری کهن درباره گذشته و حال سینما اظهار کرد: زمانی در سینما برای گریه اوردن بچه جلوی دوربین او را در پشت صحنه کتک می زدند اما امروزه کار به جایی رسیده که روش ها و الگوهای مشخصی با خلاقیت و دانش و تجربه فردی جا افتاد.پس بایدی وجود ندارد و نمی توان گفت کارگردان حق ندارد دست و پای بازیگر را ببندد یا باز بگذارد. همه چیز به تشخیص کارگردان است و نتیجه کار بعد از اتمام تولید مشخص می شود.

این منتقد افزود: در فیلمنامه هم همین وضعیت است یعنی فیلمنامه خوبی است که قصه آن درگیرمان کرده است اما ناگهان یادمان می آید گه برخلاف ساختار سه پرده ای است و به فیلمنامه نویس فشار می اوریم که سه پرده ای نیست. در حالی که در سینما راه و روش های زیادی وجود دارد.

پیام کرمی نوسنده "تابستان داغ"گفت: پایان فیلم به خوبی و خوشی ختم می شود و این تصمیمی بود که برای پایان اثر گرفتیم اما این که تا چه میزان این پایان بندی در آمده است نمی دانم. الان که دفترچه این فیلم را دوباره مرور می کنم درباره این که کاراکترهای آن دوباره زنگی را از نو شرع کنند یا به سراغ بچه بروند فکر می کنم.

وی خاطرنشان کرد: شاید شخصیت های فیلم برای مخاطب تمام شده است اما برای من تمام نشده و در قالب زندگی ادامه پیدا می کنند و شخصیت فیلمنامه بعدی  من همان کودک تابستان داغ در ۲۵ سالگی است که مرگ همبازی اش را به چشم دید.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۵۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با اضافه شدن فیلم «مست عشق» به چرخه اکران، سینما‌های این موسسه در دو روز پایانی هفته گذشته ۱۸ هزار مخاطب را جلب کردند که در روز جمعه ۷ اردیبهشت ماه سینما‌های ملت و باغ کتاب رکورد پرمخاطب‌ترین روز سال را برای خود ثبت کردند.

«پردیس سینما ملت» با ۴۳ درصد ضریب اشغال صندلی که قریب به ۷ هزار مخاطب را به خود اختصاص داده است، بیشترین آمار استقبال آن مربوط به فیلم‌های «مست عشق»، «تمساح خونی»، «بی بدن» بوده است.

«پردیس سینمایی باغ کتاب» که از بهمن ماه سال گذشته پس از چهار سال وقفه، دوباره فعالیت خود را آغاز کرده است، در دو روز پایانی هفته گذشته با نزدیک به ۵ هزار مخاطب، بیشترین سهم از فروش فیلم «مست عشق» را داشته است.

«پردیس سینمایی راگا» نیز از پرمخاطب‌ترین سینما‌های جنوب شهر تهران، با یک سالن مدرن و دو سالن ممتاز، در این دو روز با بیش از ۵۰ درصد ضریب اشغال صندلی، بیش از ۳ هزار نفر را به سینما کشانده است.

در پردیس‌های سینمایی «تماشا» و «رازی» نیز «مست عشق»، «تمساح خونی»، «سال گربه» و «بی بدن» پرمخاطب‌ترین‌های این دو سینما بوده اند و هر کدام از سینما‌ها به ترتیب تعداد ۱۸۰۰ و ۱۰۰۰ مخاطب را در دو روز پایانی هفته گذشته ثبت کرده اند.

موسسه تصویر شهر از موسسه‌های زیرمجموعه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است که مدیریت پنج پردیس سینمایی را برعهده دارد که پردیس سینما ملت با ۱۲ سالن نمایش، پردیس سینمایی باغ کتاب با ۱۱ سالن نمایش، سینما‌های راگا و تماشا در منطقه شهرری و یافت آباد هر کدام با سه سالن نمایش و پردیس سینمایی رازی در میدان رازی با ۲ سالن نمایش میزبان شهروندان و علاقمندان به سینما است.

دیگر خبرها

  • ۸ انیمیشن کلاسیک که باید حتما ببینید | از والت دیزنی تا میازاکی
  • داستان شفافیت؛ قسمت اول
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • عکس| ماجرای مصدومیت شدید سعید آقاخانی چیست؟/ حال کارگردان نون خ خوب است
  • بلیت سینما بعد از دو ماه دوباره گران شد
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • بدترین فیلم‌های ترسناک تاریخ سینما!
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • کارگردان پیشکسوت درگذشت
  • نقش کارگران در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است