Web Analytics Made Easy - Statcounter

ستار محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص برنامه‌های وزارت نیرو در رابطه با صنعت آب کشور گفت: صنعت آب از دو بخش تشکیل می‌شود؛ حوزه‌های ظرفیت تامین و دیگری، بخش‌های مصرف است. 

وی با اشاره به محدودیت‌های منابع تامین آب اظهار داشت: در حوزه تامین آب به دلیل آنکه در این حوزه با محدودیت‌های فراوانی روبه‌رو هستیم و طبیعتا امکانی برای افزایش منابع آب نداریم و منابع آبی ما تنها از طریق بارش‌های آسمانی قابل دسترس هستند ولی در زمینه‌ مصرف، اولویت‌بندی‌ها و نحوه مدیریت آن، باید با توجه به شرایط ملی، منطقه‌ای و جهانی و برنامه‌های صورت گرفته اقدام کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سرپرست وزارت نیرو با بیان اینکه در بخش مصرف آب نیازمند بازنگری‌های جدی هستیم، تصریح کرد: منابع آبی ما محدود است و مصارف آبی باید به اصلی‌ترین نیازهای کشور اختصاص یابد و در بهره‌برداری از منابع آب، باید وضعیت پایدار کشور در نظر گرفته شود. 

محمودی ادامه داد: در برخی از استان‌ها که دارای حوزه‌های آبی مشترک هستند، معمولا نیازها و تقاضاهای متعددی وجود دارد که ممکن است این تقاضاها با یکدیگر در تناقض باشند که باید با کمک آن مناطق، نیازها و تقاضاها را مورد بررسی قرار داد و با برنامه‌ریزی اختلافات را حل و فصل کرد و به تفاهماتی رسید. 

وی درباره واقعی کردن قیمت آب نیز خاطرنشان کرد: هم صنعت آب و هم صنعت برق کشور از جمله صنایعی هستند که گسترده‌اند و بسیاری از تاسیسات آنها از قدمت زیادی برخودار هستند. آنها نیازمند توسعه و سرمایه‌گذاری برای بهبود و گسترش خود هستند و به همین خاطر باید برای سرمایه‌گذاری راهکارهایی را پیدا کرد. 

سرپرست وزارت نیرو با تشریح راهکارهای سرمایه‌گذاری ابراز داشت: یک راه سرمایه‌گذاری، اتکا به منابع عمومی دولت‌ها است که این در این باره محدودیت‌هایی وجود دارد و دیگر آنکه، این منابع نمی‌تواند پاسخگوی نیازها باشد و آنقدر با تاخیر و کندی همراه می‌شوند که پروژه‌ها طولانی مدت شده و از کارامدی‌شان کاسته می‌شود. 

محمودی افزود: یک راهکار دیگر، کمک به رشد تعرفه در چارچوب قانون است که باید با در نظر گرفتن یک شیب ملایم و در یک روند زمانی صورت بگیرد. بی‌تردید آن کار باید با در نظر گرفتن اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر و همچنین مشترکان کم‌مصرف باشد. 

وی درباره برنامه‌های وزارت نیرو برای صادرات برق بیان کرد: صنعت برق، یک صنعت پویا است که زیرساخت و پیشانی توسعه در کشور است. به همین خاطر، وزارت نیرو طرح‌هایی را در دست دارد تا در دوره چهار ساله دولت دوازدهم ۱۲ هزار مگاوات را به ظرفیت تولیدی برق کشور اضافه کند. 

سرپرست وزارت نیرو در تشریح برنامه‌های وزارت نیرو برای افزایش ۱۲ هزار مگاواتی به ظرفیت برق تولیدی کشور یادآور شد: بخشی از این افزایش تولید، به بهبود و ساماندهی و اعتباربخشی به نیروگاه‌های موجود سیکل ترکیبی مربوط می‌شود که این مسئله موجب افزایش تولید برق در کشور می‌شود. بخش دیگر نیز مربوط به نیروگاه‌های برق‌آبی است که مربوط به سدهای در دست احداث است که باید ساخت آنها تکمیل شود. 

محمودی اضافه کرد: بخش دیگر افزایش تولید نیز مربوط به انرژی‌های نو است که شامل خورشیدی، بادی و... است. 

وی با بیان اینکه صنعت برق کشور در سال‌های گذشته حدود سه تا چهار درصد رشد داشته است، عنوان کرد: این رشد در سال جاری به هفت و نیم درصد رسیده است که ناشی از از تحرکات مثبت صورت گرفته است. 

سرپرست وزارت نیرو درخصوص فرسودگی تاسیسات صنعت برق نیز گفت: همه تاسیسات موجود، فرسایش‌پذیر هستند چون آن تاسیسات تعطیل‌بردار نیستند و در همه ایام سال مشغول به فعالیت هستند. ما نیز تاسیساتی را که نیازمند اضطرار در تعمیر هستند، تعمیر می‌کنیم ولی طبیعی است که هر صنعت و تاسیساتی مانند انسان یک دوره مفید کاری دارد. 

محمودی درخصوص سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت برق نیز اظهار داشت: در این باره با جاهای مختلفی در تماس هستیم. اخیرا نیز قراردادی در این باره بسته شده که به زودی آن را اجرایی خواهیم کرد. 

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۷۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه تفاهم‌نامه همکاری بین‌المللی در بخش کشاورزی امضا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، معصومه مویدی، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این خصوص گفت: در جریان بازدید از پاویون استان فارس، با حضور نمایندگان استانداری و هیات‌های بین‌المللی، دو تفاهم‌نامه همکاری استان فارس در کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی و همکاری در زمینه پرورش و صنعت گوشت قرمز با کشور مغولستان امضا شد.

وی افزود: یک تفاهم‌نامه همکاری نیز در زمینه بسته‌بندی و صادرات میوه و تره‌بار با کشور روسیه به امضا رسید.

این مقام مسوول به حضور بیش از دو هزار تاجر و بازرگان خارجی از حدود ۱۰۰ کشور دنیا در این رویداد بین‌المللی اشاره کرد و گفت: همچنین از دو سامانه در زمینه توسعه زنجیره تولید و ارزش گیاهان دارویی رونمایی خواهد کرد.

مویدی با اشاره به اینکه این نمایشگاه در ۷ گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، پتروشیمی و سایر گروه‌های تولیدی برگزار شده است، افزود: امضای تفاهم‌نامه توسعه صنعت نفت و گاز با کشور چین نیز از دیگر اقدامات انجام شده در نخستین روز بود.

گفتنی است؛ نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد تجاری در راستای نمایش توانمندی‌های صادراتی با بازارهای بین‌المللی است که از روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه جاری در تهران و برای مدت ۵ روز آغاز به کار کرد.

کد خبر 6092339

دیگر خبرها

  • سالانه ۲۵ درصد تولید برق به واسطه ناترازی‌ها کم می‌شود
  • اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد
  • یک‌هزار و ۷۰۰ واحد بهره‌بردار در شهرک‌های صنعتی قم فعال هستند
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • سه تفاهم‌نامه همکاری بین‌المللی در بخش کشاورزی امضا شد
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد