Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل امتداد نیوز به نقل از آسوشیتدپرس، شورای امنیت سازمان ملل در حالی قصد دارد امروز سه شنبه درباره قطعنامه مورد حمایت آمریکا در خصوص تمدید ماموریت بازرسان شیمیایی رای گیری کند که سئوال بزرگ این است که آیا روسیه این قطعنامه را وتو خواهد کرد یا نه.

بازرسان سازمان منع اشاعه سلاح های شیمیایی در حال فعالیت در سوریه هستند تا مشخص کنند چه کسی مسئول حملات شیمیایی در سوریه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روسیه از برنامه موسوم به “مکانیسم تحقیقات مشترک” انتقاد کرده است. میخاییل اولیانوف نماینده روسیه که ریاست هیات این کشور در کمیته خلع سلاح مجمع عمومی سازمان ملل را بر عهده دارد، ۱۳ اکتبر به خبرنگاران گفته بود که مسکو می خواهد منتظر گزارش بازرسان بماند.

گزارش بازرسان سازمان منع اشاعه سلاح های شیمیایی قرار است ۲۶ اکتبر یعنی دو روز دیگر درباره حمله شیمایی ۴ آوریل در خان شیخون منتشر شود. در این حمله بیش از ۹۰ نفر کشته شدند.

نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل فشار زیادی را وارد کرده بود تا این رای گیری قبل از انتشار گزارش بازرسان انجام شود.

هیلی چهارشنبه گذشته در اظهاراتی تاکید کرد: یک حمایت قریب به اتفاق و کلی در بین اعضای شورای امنیت برای تمدید فعالیت بازرسان شیمیایی در سوریه وجود دارد. ولی روسیه می خواهد اول ببیند آیا این گزارش دولت سوریه را به خاطر حمله شیمیایی خان شیخون سرزنش می کند یا نه. در خصوص این پرونده، مسکو هیچ اعتقادی به تحقیقات سازمان منع اشاعه سلاح های شیمیایی و سازمان ملل نخواهد داشت. البته موضع روسیه غیرقابل قبول است. ما نمی توانیم این گونه عمل کنیم.

حمله شیمیایی در خان شیخون با واکنش های گسترده بین المللی روبرو شده است. تعداد زیادی از کودکان سوری در جریان این حمله کشته شدند.

آمریکا بارها ارتش سوریه را به خاطر این حمله شیمیایی مورد سرزنش قرار داده است و چند روز پس از این حمله، به پایگاه هوایی شعیرات حمله موشکی کرده است. بشار اسد رئیس جمهور سوریه بارها اتهامات مطرح شده از سوی واشنگتن را رد کرده است.

کمیته حقیقت یاب که از سوی سازمان منع اشاعه سلاح های شیمیایی تشکیل شده، در گزارش ۳۰ ژوئن اعلام کرده است که در این حمله شیمیایی از گاز سارین استفاده شده است. ولی این کمیته از اعلام مسئول اصلی این حمله خودداری کرده است. این وظیفه به مکانیسم تحقیقات مشترک واگذار شده است.

روسیه نیز کشورهای غربی را متهم به پیشداوری درباره حمله شیمیایی در خان شیخون و سرزنش کردن دولت سوریه به خاطر این حمله کرده است. مسکو گزارش ۳۰ ژوئن کمیته حقیقت یاب را به شدت زیر سئوال برده و آن را کاملا متعصبانه ارزیابی کرده است.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۹۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد

سودان خواستار برگزاری نشست فوری شورای امنیت به منظور بررسی تجاوز امارات به خاک خود شد و اعلام کرد رفتار امارات بیانگر نقض آشکار منشور سازمان ملل است.

به گزارش ایسنا، «الحارث ادریس الحارث» نماینده دائم سودان در سازمان ملل امروز شنبه در خصوص آنچه «تجاوز امارات» به خاک خود توصیف کرد، پیامی به رئیس شورای امنیت فرستاد.

به نقل از سایت خبری المیادین، الحارث در این پیام اعلام کرد: «سودان تاکید می‌کند که حمایت امارات از شبه‌نظامیان جنایتکار "واکنش سریع" که علیه دولت و شهروندان جنگ به راه انداخته‌اند، امارات متحده عربی را در همه جنایات آن‌ها شریک می‌کند؛ به گونه‌ای که براساس قوانین بین‌المللی، مسئولیت بین‌المللی در پی دارد. رفتار تهاجمی امارات نقض آشکار منشور سازمان ملل، منشور اتحادیه عرب و قطعنامه‌های سازمان ملل در مورد منطقه دارفور و مخصوصا قطعنامه ۱۵۹۱ و سایر قطعنامه‌های مربوطه است.»

وی در ادامه پیام خود افزود سودان خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت برای بررسی این تجاوز امارات به خاک خود است و «امارات مسوول حقوقی و کیفری جرائمی است که در حق ملت و کشور سودان مرتکب می‌شود».

پیشتر نماینده دائم سودان در سازمان ملل، امارات را به حمایت از جنگ سودان و تامین مالی آن از طریق حمایت از نیروهای واکنش سریع متهم کرده بود.

این در حالی است که امارات اعلام کرده بود «به هیچ یک از طرف‌های درگیر تسلیحات نمی‌دهد و طرف هیچ یک نیست.»

بیش از یک سال است که درگیری‌های شدید و گسترده میان ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان در مناطق مختلف این کشور به ویژه در پایتخت آن خارطوم ادامه دارد و صدها کشته و زخمی برجای گذاشته است.

این درگیری که سازمان ملل آن را بزرگترین بحران آوارگی در جهان توصیف کرد، منجر به آواره شدن ۷.۱ میلیون سودانی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه نداشته و نخواهد داشت
  • ۸۰۵ نظامی اوکراینی در یک روز کشته شدند
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • وال استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پوتین را در مرگ ناوالنی دخیل ندانستند
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد
  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش