Web Analytics Made Easy - Statcounter

سمنان- ایرنا- رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان گفت : راه اندازی تعاونی باریجه کاران به منظور افزایش اشتغال و شناسایی و ساماندهی مراتع مساعد برای کاشت این محصول دارویی در این شهرستان ضروری است.

احمدعلی بهاور روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : کشت گیاهان دارویی ظرفیتی جدید برای افزایش اشتغال پایدار در دامغان است که با راه اندازی این تعاونی می توان، بخش قابل توجهی از بیکاری جوانان مناطق روستایی را برطرف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهارداشت : راهبرد دولت تدبیر و امید توجه به افزایش محصولات داخلی است که کشت گیاهان دارویی مانند باریجه و زرشک، می تواند در سطح کلان به رونق اقتصادی در کشور منجر شود.
وی خاطرنشان کرد : در نیمه نخست امسال با حمایت های همه جانبه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان برای اولین بار در 150 هکتار از مراتع شهرستان دامغان گیاه باریجه کشت شد که اجرای این طرح با استقبال دامداران مواجه شد.
وی اضافه کرد : مناطق شرق، غرب و مرکز دامغان به دلیل برخورداری از آب و هوای سرد و ارتفاعات کوهستانی برای کشت گیاهان دارویی مستعد است و در همین ارتباط سال گذشته در منطقه دیباج و تویه دروار به صورت نمونه، گیاه دارویی باریجه کشت شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان با بیان این که تاکنون 14 نوع از گیاهان دارویی در این شهرستان شناسایی شده است ، گفت :ه کاشت این نوع گیاهان برای دامداران و مرتع داران توجیه اقتصادی دارد.
بهاور تصریح کرد : در سال 95 برای کشت گیاهان دارویی تفاهم نامه ای از سوی این اداره با فعالان بخش خصوصی منعقد شد که براساس آن برای چند سال آینده در منطقه سیاه کوه توی دروار و مناطق کوهستانی دیباج، گیاه دارویی باریجه و زرشک کشت خواهد شد.
وی ادامه داد : ارایه تسهیلات به دامداران و سرمایه گذاران می تواند از اقدامات مؤثر برای افزایش کشت گیاهان دارویی در استان سمنان باشد و در درازمدت با راه اندازی فرآوری تبدیل گیاهان دارویی، می توان از صادرات این محصولات خام ارزشمند به خارج از کشور جلوگیری شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان بیان داشت : خشکسالی و افزایش فشار دام، از چالش های اساسی مراتع این شهرستان است که با برگزاری نشست هایی با دامداران و ارایه نظرهای کارشناسی در رابطه با اهمیت کشت گیاهان دارویی، می توان از فشار دام بر مراتع و همچنین استقبال این افراد برای کشت گیاهان دارویی اقدام کرد.
شهرستان 90 هزار نفری دامغان یک میلیون و 544 هزار هکتار وسعت دارد که یک میلیون و 489 هزار هکتار آن عرصه های طبیعی ملی محسوب می شود.
7339/6026
خبرنگار: محمدرضا یوسف نژاد ** انتشاردهنده: جانعلی فتحی
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۱۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از رشد بیش از ۲۲درصدی تعاونی‌های زنان در دولت مردمی سیزدهم خبر داد و گفت: دولت توجه ویژه‌ای به فعالیت بانوان در قالب تعاونی دارد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، نگاهی به آمارها بیانگر این است که  تعداد افراد شاغل در کشور در زمستان 1402 بالغ بر 24.1 میلیون نفر بوده است. از این تعداد 84.4 درصد را مردان و 15.6 درصد را زنان تشکیل داده اند. اما از سوی دیگر میزان اشتغال ناقص در زنان کمتر از مردان بوده است.

آمارها بیانگر این است که در زمستان 1402، تعداد افراد دارای اشتغال ناقص به 2 میلیون و 82 هزار و 48 نفر رسیده است. به بیان دیگر در این برهه زمانی 8.6 درصد از افراد شاغل، از حداکثر بهره‌وری خود استفاده نکرده و در زمره نیمه بیکارها یا اشتغال ناقص قرار گرفته اند. برآوردها خبر از آن می دهد که شمار افرادی که درگیر اشتغال ناقص بوده‌اند در گروه مردان بیشتر از زنان بوده است.

حامد ویس‌کرمی، معاون امور تعاون وزارت تعاون,کار و رفاه اجتماعی  با اشاره به اینکه هدف ارتباط دوسویه جهت بررسی مشکلات و موانع صورت گرفت گفت: تعاونی‌های زنان تعاونی‌های هستند که حداقل 70درصد اعضا آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.  تعداد 7هزار و 10تعاونی زنان با عضویت بیش از 66هزار نفر بالغ بر 92 هزار فرصت شغلی در کشور فعال هستند.  

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: 45درصد از تعاونی‌های زنان در گرایش‌های فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، 18درصد در گرایش کشاورزی، 23درصد در رشته خدمات  و 14درصد در سایر گرایش‌ها فعالیت دارند. 

وی گفت: تعاونی‌های زنان بیشتر در حوزه صنایع دستی، فرش دستباف، صنایع غذایی، صنایع بسته‌بندی و کشاورزی فعالیت دارند.  در حوزه‌های گردشگری نیز ظرفیت‌های کسب و کار و اشتغال خوبی برای بانوان در بخش تعاونی کشور وجود دارد. 

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 1223 شرکت تعاونی زنان با  12 هزار و 196 عضو و 18 هزار و 900 فرصت شغلی تشکیل شده است که از رشد بیش از 22درصدی نسبت به مدت دوره مشابه قبل برخوردار است. 

وی با تاکید بر تقویت تعاونی های زنان در سال جاری بیان کرد: خوشبختانه سایر دستگاه‌ها نیز همکاری مطلوبی با تعاونی ها دارند و حمایت از تعاونی‌ها منجر به ایجاد اشتغال پایدار و امنیت شغلی خواهد شد. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • تحقق جهش تولید و افزایش اشتغال با ایجاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی
  • اشتغال حدود ۲۰۰ خانوار در قم به کار پرورش شتر
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم