Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@10:10:55 GMT

شروع مبارزه با آسیب های اجتماعی از خانواده ها

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۲۹۲۷۸

شروع مبارزه با آسیب های اجتماعی از خانواده ها

آسیب های اجتماعی مهمترین موضوع جلسه ی شورای فرهنگ عمومی شهرستان پاکدشت بود که مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نقل از  ارم خبر نود و سومین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان پاکدشت به در سالن جلسات ستاد فرماندهی نیروی انتظامی پاکدشت برگزار گردید و در این جلسه قباد خنجری رئیس پلیس پاکدشت ضمن خوش آمد گویی به میهمانان در خصوص ماهیت و تنوع  آسیبهای اجتماعی احصاء شده توسط دستگاه انتظامی که بالغ بر 123 فقره بود توضیحاتی ارائه کردند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خنجری ضمن بیان ضرورت همکاری دستگاههای فرهنگی با پلیس در حوزه ی فرهنگسازی و پیشگیری از وقوع جرم تصریح کرد: پلیس خدمت گذار مردم است وحفظ امنیت مردم اولویت اصلی دستگاه های انتظامی بوده و در این راه پرسنل خدوم و جان بر کف نیروی انتظامی از هیچ کوششی فروگذار نخواهد بود.

همچنین در ادامه تعداد 19 نفر از اعضاء حاضر در جلسه به طرح دیدگاه های خود در خصوص کاهش آسیبهای اجتماعی پرداختند که  آسیبهای ناشی از فضای مجازی، فقر، محیط زندگی، شکاف طبقاتی، طلاق، انحرافات اخلاقی، اعتیاد و ... از مهم ترین موارد مطروحه بودند .

همچنین پرداختن به این نکته که سر منشاء بروز آسیب های اجتماعی خود خانواده است و اجتماع باید در دو بعد ایجاد رابطه ی سالم و معنا بخشی به این روابط نقش اصلی ایفا کند از دستگاه های فرهنگی به عنوان کانون معنابخشی یاد شد ، به همین جهت بر لزوم پشتیبانی و حمایت ازدستگاه های فرهنگی تاکید شد تا در مسیر کاهش آسیب های اجتماعی گامهای مثبت و موثر برداشته شود.

در پایان حجت الاسلام والمسلمین حسن لزومی رئیس شورای فرهنگ عمومی و امام جمعه شهرستان پاکدشت پس از استماع سخنان کارشناسی اعضا ؛ در خصوص کاهش آسیبهای اجتماعی اظهار داشت: شایسته است  اتاق فکری برای شناسایی،اولویت بندی و انجام کار علمی در این خصوص شکل بگیرد که با تمرکز و برنامه ریزی در کاهش آسیبها اقدامات عملی، بموقع و موثر صورت گیرد.

گفتنی است در این جلسه از طرف اعضا بر لزوم آگاهی بخشی به خانواده ها، ترویج موثرآموزه های دینی، تبلیغات روشنگرانه ، افزایش مراکز مشاوره ایی، حمایت از کانونهای اصلاح (فرهنگسراها،مساجد،مدارس،مراکز فرهنگی و دینی و قرآنی) و شناسایی  و جلوگیری از فعالیت مراکزی که در آنها زمینه بروز انحرافات جوانان مهیا می شود؛ تاکید شد.

در پایان به دستور رئیس شواری فرهنگ عمومی مقرر شد ضمن تشکیل جلسات کارشناسی مشترک بین دستگاه های مرتبط با موضوعات اجتماعی در قالب پیشنهادات و راهکارهای کارآمد با توجه به جغرافیای فرهنگی، تنوع قومی، حاشیه نشینی ، اشتغال، وضع زنان و جوانان و.. تدوین و به عنوان نقشه در برنامه ریزی مورد بهره برداری قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۹۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود

 علی اکبر محزون عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می گردد. در اولین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای اولین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود از همان سال‌ها هشدار‌های رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و بعد از انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد. هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. درسال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تایید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و مواحده طرح کنترل جمعیت در سطح بین الملل تحت عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشورما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلا پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آنها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

دی در ادامه گفت:، اما به تعبیر خودم این‌ها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث تنگ دستی که ناشی از افزایش فرزند می شود. بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که باعث پیشرفت فردی آنها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزند آوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه باعث شد تحرک اجتماعی و فرزند آوری در مقابل هم قرار گیرند؛ و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

وی تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همینطور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم.

جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله اول ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر و در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند. 

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • آرامش اجتماعی؛ طرحی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق محروم
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • علمای دینی در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش موثری دارند
  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین