Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@16:18:13 GMT

۱۲ درصد خانوارهای کشور زن سرپرست هستند

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۵۶۳۳۲

۱۲ درصد خانوارهای کشور زن سرپرست هستند

اجتماع > اجتماعی - یک جامعه‌شناس با اشاره به اینکه تأخیر در ازدواج مربوط به همه گروه‌های جامعه نیست و نمی‌توان آن را یک معضل اجتماعی دانست، گفت: این واقعه جمعیت‌شناسی بیشتر گریبانگیر اقشار تحصیلکرده است که در عین داشتن شغل، به‌دنبال درآمد بالاتر هستند.

اين افراد به‌دنبال اين هستند تا با ازدواج در سنين بالاتر انتخاب اصلح داشته باشند و انديشيده‌تر عمل كنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهلا كاظمي‌پور تعداد كل خانوارهاي ايراني در سال95 را حدود 24ميليون نفر اعلام كرد و ادامه داد: درصد خانوارهاي زن سرپرست در سال85، بيش از 1.5ميليون نفر (9.4درصد) بوده كه اين تعداد در سال95 با رسيدن به بيش از 3ميليون نفر به 12.7درصد افزايش يافته است.

اين جمعيت شناس در ادامه با اشاره به افزايش تعداد خانوارهاي تك نفره در يك دهه اخير تصريح كرد: در سال 85بيش از 880هزار خانوار تك نفره در كشور مورد شمارش قرار گرفته بود كه اين رقم در سال گذشته به بيش از 2ميليون نفر رسيده است. از اين تعداد بيش از 68هزار خانوار مرد سرپرست و بيش از يك ميليون و 350هزار خانوار زن سرپرست هستند.

به‌عبارت ديگر مي‌توان گفت 12درصد از مجموع 24ميليون خانوارهاي كشور، زن سرپرست هستند. به گفته وي آمار خانوارهاي تك نفره به نسبت كل خانوارهاي كشور در سال85، 5.2درصد بوده كه اين عدد در سال95 به 8.5درصد رسيده و اين در حالي است كه 66.4درصد از كل خانوارهاي «تك نفره» زن سرپرست هستند.

وي با اشاره به اينكه درصد كل خانوارهاي يك نفره به كل خانوارها در سال گذشته 8.5درصد است، گفت: 3.3درصد از تعداد خانوارهاي يك‌نفره مرد سرپرست متعلق به مردان است همچنين درصد مردان تك‌زيست 20 تا 44سال به كل جمعيت 2درصد و اين رقم در زنان يك درصد است. 6درصد از مردان 20 تا 44ساله تك‌زيست نيز تا‌كنون ازدواج نكرده‌اند. اين رقم در مورد زنان 3درصد را نشان مي‌دهد.

شهلا كاظمي پور در ادامه درصد مردان 20 تا 44ساله‌اي كه هرگز ازدواج نكرده‌اند را 33.2درصد و اين رقم را در زنان 15 تا 39ساله 31.3درصد دانست و اضافه كرد: در گذشته تنها زيستي امري ناخواسته بوده و فرد به‌دليل از دست دادن خويشان، طلاق يا مهاجرت خود يا ساير اعضاي خانواده مجبور به تنهازيستي مي‌شده ولي در دنياي امروز علاوه بر تنهازيستي، گروهي از افراد به شكل خودخواسته علاقه‌مند هستند تا تنها زندگي كنند.

اين جمعيت شناس با بيان اينكه تعداد زنان 44 تا 49ساله متاهل براساس آمارهاي سال95 نزديك به 96درصد است، اضافه كرد: اين آمار نشان مي‌دهد با يك معضل اجتماعي روبه‌رو نيستيم چراكه از يك طرف مي‌خواهيم دختران و پسران جوان تحصيلات عالي داشته باشند و از طرف ديگر اين سؤال را مطرح مي‌كنيم كه چرا آنها ازدواج نمي‌كنند؟ (ايسنا)

در همین زمینه: خرید ازنمایشگاه به احترام تولید داخلی و زنان سرپرست خانوار اجرای الگوی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در کشور ۴۵ درصد زنان فاقد درآمد هستند جوانی‌های ته‌کشیده

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۶۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایلام از استان‌های برتر کشور در پرداخت وام ازدواج است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام گفت: طبق آمار استان ایلام از استان‌های برتر کشور در زمینه پرداخت وام ازدواج و ترویج فرهنگ فرزندآوری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، محمد سبحان حسنی امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت‌_ در نشست هم‌اندیشی بخشداران استان پیرامون رویکردهای اجتماعی و فرهنگی اظهار کرد: بخشداران با همکاری دستگاه‌های اجرایی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی تلاش کنند.

وی با تاکید بر نظارت میدانی از پروژه‌ها و طرح‌های توسط بخشداران و مدیران افزود: حضور در میان مردم و احصای مشکلات و تحقق مطالبات مردم باید در اولویت کار بخشداران قرار گیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام ادامه داد: بخشداران نقاط ضعف روستاها را شناسایی و با همکاری و هم‌افزایی مدیران دستگاه‌ها نسبت به رفع مشکلات چاره‌اندیشی کنند.

حسنی با تاکید بر اینکه بخشداران باید نسبت به جذب اعتباراتی که از طریق سازمان امور اجتماعی وزارت کشور به دستگاه‌های اجرایی تخصیص یافته اقدام کنند تا بتوانند برنامه کاهش آسیب‌های اجتماعی را برای مردم به بهترین نحوه ممکن برگزار کنند، اضافه کرد: طبق آمار، ایلام از استان‌های برتر کشور در زمینه پرداخت وام ازدواج، و ترویج فرهنگ فرزندآوری است.

وی افزود: انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی از ظرفیت بالای وزارتخانه‌ها و سازمان‌های کشور برای ارتقای جایگاه استان ایلام استفاده کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام با تاکید بر اینکه بخشداران محله‌های حاشیه‌نشین روستاها را شناسایی و نسبت به اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در جهت کاهش آسیب‌ها و برنامه‌های نشاط اجتماعی اقدام کنند، گفت: در انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲ بخشداران استان گرایشی به هیچ کاندیدایی نداشتند و همین امر مهم موجب اعتماد مردم است.

کد خبر 750895

دیگر خبرها

  • آغاز واگذاری ۱۲۴ قطعه زمین به خانوارهای مشمول قانون جوانی جمعیت در ماکو
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان طی سال گذشته
  • آمادگی برای برگزاری دور دوم انتخابات/ مردم ۳ حوزه منتظر روز جمعه
  • جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • رشد نرخ باروری در ۱۴ استان/ تنها نیمی از قانون اجرا شده است
  • دفاع «بانکی» از قانون جوانی جمعیت/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • ایلام از استان‌های برتر کشور در پرداخت وام ازدواج است
  • گلایه‌های بازیکنان از سرپرست جدید باشگاه استقلال
  • ۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند