Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@02:40:25 GMT

حال ناخوش سلامت روانی جامعه کار و تولید کشور

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۶۴۷۷۹

حال ناخوش سلامت روانی جامعه کار و تولید کشور

ساری-ایرنا- مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: بررسی ها نشان می دهد کارکنان، کارگران و شاغلان جامعه کار و تولید کشور در حال بدبینانه 60 درصد و در حالت خوشبیناته 36درصد از وجود مشکلات روانی رنج می برند.

به گزارش ایرنا، حمید یعقوبی روزپنجشنبه در نشست هم اندیشی مشترک مدیران و کارشناسان حوزه امور اجتماعی وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی در محل مجتمع فرهنگی- آموزشی شهید بهشتی ساری افزود: امروز 44درصد شاغلان روزمزد و 43درصد شب کارها و 43درصد کارکنانی که در منزل استیجاری زندگی می کنند دچار مشکلات روانی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: کارگران ساده ، ماهر، نقلیه ، خدمات و اداری به ترتیب بیشترین مشکلات روانی را دارند.
وی توضیح داد: کارگران و شاغلان استان های خراسان شمالی ، سیستان و بلوچستان ، زنجان، همدان، بوشهر، یزد، خراسان جنوبی ، سمنان ، لرستان و چهار محال بختیاری به ترتیب 10 استان اول کشور هستند که بیشترین مشکلات روانی در جامعه کار و تولید دارند.
وی با تاکید دوباره مبنی بر اینکه وضعیت جامعه کار و تولید کشور ناخوش و نامناسب است و باید مراقب باشیم، اضافه کرد: وضعیت کیفی زندگی کارگران و کارکنان مراکز صنعتی و تولید کشور نیز نامناسب است.
یعقوبی خاطر نشان کرد: بررسی های نشان می دهد که میانگین نمره کیفیت زندگی 60 درصد کارکنان مراکز صنعتی و تولیدی کشور، متوسط پائین است.
مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ایران ادامه داد: استان های ایلام ، فارس و گلستان بهترین وضعیت زندگی کاری و استان های خراسان شمالی ، هرمزگان و سمنان نیز بدترین کیفیت زندگی کاری را در کشور دارند.
وی تفاوت حقوق و دستمزد ،نبود احساس امنیت شغلی و کمرنگ بودن حمایت و مشارکت را از عوامل مرتبط با کیفیت زندگی کاری کارکنان مراکز صنعت و تولید عنوان کرد.
**خستگی زیاد ،مهمترین نشانه استرس شغلی در جامعه تولید و کار کشور
وی به نشانه های استرس شغلی در مراکز صنعتی کار و تولید اشاره کرد و گفت: خستگی بیش از حد با 76درصد، اضطراب و نگرانی با 74درصد ، دلتنگی و غمگینی با 71درصد ، بی حوصلگی با 69درصد و احساس خشم و عصبانیت با 65درصد به ترتیب بیشترین نشانه های استرس شغلی در جامعه کار و تولید است.
وی گفت: کارگران استان های سیستان و بلوچستان ، خراسان شمالی و زنجان نیزبیشترین نشانه های استرس شغلی را دارند.
وی با اشاره به اینکه حدود یک سوم جامعه کار و تولید کشور به دلیل مشکلات روانشناختی دچار استرس شغلی هستند، گفت:
یک چهارم دیگر از جامعه کار و تولید نیز جزء شاغلان پر خطر کشور طبقه بندی می شوند.
وی گفت: کیفیت پائین زندگی ، حقوق و دستمزد پایین و تفاوت بین حقوق و دستمزد کارگران با مدیران و احساس عدم امنیت شغلی از دلایل مشکلات روانی جامعه کار و تولید است.
یعقوبی شایع ترین مشکلات جامعه کار و تولید کشور را نبود ارائه تسهیلات مشاوره روانشناختی و مشاوره پزشکی در محیط کار، تفاوت دستمزد و حقوق بین کارگر و مدیران ، نبود امکانات رفاهی و ویژه مناسب ، خستگی ناشی از کار زیاد، سرو صدا زیاد و آلودگی صوتی ، مشکلات نبود مسکن، گردو غبار در محیط کار، قرار دادهای کوتاه مدت و بی توجهی به شغل های تخصصی عنوان کرد.
مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ایران در بخش دیگری وضعیت روحی و روانی جامعه عمومی را نامناسب دانست و گفت: امروز روش های خودکشی در کشور همراه با خشونت شده است.
وی توضیح داد: اینکه امروز روش خودکشی با انداختن از ارتفاع و سقوط کردن رو به افزایش است را باید جدی بگیریم.
یعقوبی گفت: اینکه گفته شده نهنگ آبی و فضای مجازی عامل خودکشی است فقط پاک کردن صورت مساله است ،مشکلات اساسی جامعه در مقوله روانی و اقتصادی است.
وی اظهار کرد:هر آنچه در جامعه عمومی وجود دارد در جامعه کار و تولید نیز وجود دارد که خطرات ناشی از مشکلات روحی و روانی و اقتصادی جدی است.
یعقوبی اجرای جامع ارتقا سلامت روانشناختی جامعه کار و تولید را ضروری خواند و گفت: وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی باید این موضوع را جدی بگیرد.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده: محسن حسن نیا
6990/1899

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۴۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موانع تولید ۲۴ کارخانه در البرز طی سال گذشته رفع شد

به گزارش خبرنگار مهر، سردار علیرضا حیدرنیا ظهر چهارشنبه در حاشیه بازدید از یک واحد تولید فولاد و آلومینیوم در شهرک صنعتی اشتهارد در جمع خبرنگاران ضمن تبریک هفته کار و کارگر با اشاره به توضیحات مسؤولان این شرکت در خصوص روند راه اندازی و تولید محصولات گفت: مایه فخر و مباهات کشور است که ما چنین جوانان با اراده‌ای داریم که دل در گرو ایران قوی دارند.

فرمانده سپاه استان البرز با بیان اینکه این کارخانه طی سال‌های کمی که از راه اندازی آن می‌گذرد، محصولاتی را تولید می‌کند که نه تنها در داخل کشور بلکه در دنیا منحصر به فرد هستند، از تلاش‌ها و مجاهدت‌های خستگی ناپذیر فرزندان این مرز و بوم در عرصه کار و کارگری و کارفرمایی قدردانی کرد.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص کار و تلاش و نامگذاری شعارهای سال با محوریت اقتصاد، پاشنه آشیل کشور را اقتصاد دانست و بیان کرد: در جایی که آمریکا اتاق جنگ خود را به وزارت خزانه داری منتقل کرده و تمام جبهه استکبار ایران را هدف قرار داده‌اند، سربازان و افسران خط مقدم مبارزه با تحریم‌ها جانانه تلاش می‌کنند.

سردار حیدرنیا با بیان اینکه این ما به قله‌ها نزدیک هستیم و با توجه به انگیزه و تلاش جامعه کارگری، در آینده‌ای نه چندان دور شاهد شکوفایی بیش از پیش اقتصاد کشور خواهیم بود، اظهار کرد: سپاه یک نهاد انقلابی و دارای اقشار مختلف در تمام زمینه هاست که شاید یکی از اقشار تأثیرگذار آن، بسیج کارگری و بسیج مهندسین صنعت است.

فرمانده سپاه استان البرز عنوان کرد: این سازمان‌ها مدام در تلاش هستند و ضمن رصد مشکلات اقتصادی و موانع تولید، اقدام به عارضه یابی واحدهای تولیدی و صنعتی می‌کنند. در سال گذشته به همت سازمان‌های بسیج کارگری و بسیج مهندسین صنعت عارضه یابی بیش از ۱۴۳ شرکت و کارخانه و از این تعداد رفع موانع تولید ۲۴ شرکت انجام شد.

جهش تولید چرخه اقتصاد را به حرکت در می‌آورد

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات چه در سطح ملی و چه استانی در کمیسیون رفع موانع تولید در استانداری که سپاه هم در آن عضویت دارد، منتقل می‌شود، بیان کرد: با توجه به نامگذاری سال جاری، باید از تمام توان خود در راستای جهش تولید استفاده کنیم. مقام معظم رهبری فرمودند که اگر در تولید جهشی اتفاق بیفتد، مشکلات رفع می‌شود و چرخه اقتصاد به حرکت در می‌آید.

سردار حیدرنیا اضافه کرد: در بعد مردمی سازی جهش تولید نیز سپاه و بسیج از ظرفیت و توان ویژه ای برخوردار است و می‌توانیم گروه‌های جهادی بسیج را در حوزه‌ها و صنایع مختلف وارد کنیم. مهندسان بسیجی نیز پای کار صنعت کشور باشند تا بتوانیم در سال جاری در کل کشور و به تبع آن البرز اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.

فرمانده سپاه استان البرز با اشاره به کمبود نیروی کار در شهرک‌های صنعتی استان مطرح کرد: شاید یکی از مشکلات کارگران برای تردد به شهرک صنعتی اشتهارد، موضوع مسکن است که در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن توسط دولت، یکی از سایت‌های اصلی این طرح در شهرستان اشتهارد قرار دارد که در حال انجام مقدمات و آماده سازی است.

وی خاطرنشان کرد: در شهرستان نظرآباد نیز سپاه استان البرز اجرای طرح نهضت ملی مسکن را در زمینی به مساحت یک هزار هکتار آغاز کرده است و به نظر می‌رسد با توجه به ظرفیتی که مردم در آینده نزدیک از آن بهره مند می‌شوند، بسیاری از مشکلات کارگری در این حوزه برطرف خواهد شد.

کد خبر 6094486

دیگر خبرها

  • مشکلات جامعه ایثارگران و خانواده شهدا مورد اهتمام قرار بگیرد
  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود
  • موانع تولید ۲۴ کارخانه در البرز طی سال گذشته رفع شد
  • قتل مسلحانه پزشک ماهشهری؛ کیفرخواست صادر شد
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • مگر دیوانه ام که به روانشناس مراجعه کنم؟!/ تفاوت روانشناس با روانپزشک چیست؟
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • کیفرخواست متهم قتل یک پزشک در بندرماهشهر صادر شد
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی