Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@20:44:31 GMT

ملک زاده:90 درصد ایرانیان کم تحرک هستند

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۶۸۶۲۰

ملک زاده:90 درصد ایرانیان کم تحرک هستند

تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با اشاره به وجود کم تحرکی در جامعه ایرانی تصریح کرد: هم اکنون ٩٦ درصد زنان و ٨٤ درصد مردان و در مجموع ٩٠ درصد ایرانیان کم تحرک هستند.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، دکتر «رضا ملک زاده» روز پنجشنبه در بیست و نهمین همایش بین المللی بیماری های کودکان و نخستین همایش بین المللی بهداشت، سلامت و تکامل کودکان در سخنانی با بیان اینکه، ایران در بخش تولیدات علمی پزشکی در منطقه نخست و در رشته اطفال مقام سوم را داراست، گفت: شاخص تولیدات علمی در ایران مناسب است، اما در رشته اطفال نیازمند تلاش بیشتری از سوی محققان هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه ایران در طول سال های اخیر کشور در تولیدات علمی رشد خوبی داشته است به طوریکه به اهداف ١٤٠٤ نزدیک تر شده است افزود: ایران در حال حاضر در پایگاه اسکوپوس رتبه ١٦ جهانی و نخست منطقه را داراست.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درعین حال ادامه داد: ایران در رشته اطفال عقب است به طوریکه در این رشته در دنیا رتبه 24 و در منطقه حائز رتبه سوم هستیم.
دکتر ملک زاده بیان کرد: عدد تولیدات علمی در ایران مناسب است، اما در رشته اطفال از محققان می خواهیم تلاش بیشتری کنند.
وی با اشاره به اینکه، خوشبختانه در طول ٤٠ سال گذشته امید به زندگی در ایرانیان افزایش داشته است و به مرز ٨٠ سال در زنان و ٧٦ سال در مردان رسیده است، بخش عمده ای از دلیل این اتفاق را کاهش مرگ و میر کودکان دانست.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه مرگ و میر در بزرگسالان ایرانی از عدد ٦٠ در ١٠ هزار به زیر ٢٠ رسیده است، گفت: بیماری های مالاریا و اسهال به عنوان یک بیماری شایع در کودکان کاهش چشمگیری داشته است.
وی با تاکید براینکه، در حال حاضر ایران در مرگ و میر نوزادی به شاخص های خوبی دست یافته است در عین حال، مشکل اصلی کشور را بیماری های قلب و عروقی دانست که به گفته وی ریشه آن به دوران کودکی باز می گردد.
دکتر ملک زاده همچنین تصریح کرد: در حال حاضر بیماری های روانی و مصرف مواد مخدر در جوانان و همچنین دیابت نوع ٢ از جمله مشکلات مهم در کشور است.
وی با بیان اینکه، مشکل مردم ما در حال حاضر اضافه وزن است و لاغری مفرط به ندرت مشاهده می شود، افزود: در مطالعه ای که از سوی فائو در سال ١٩٧٠ صورت گرفت، سرانه مصرف روزانه کالری در ایرانیان دو هزار کالری بود که در حال حاضر به سه هزار کالری در روز افزایش یافته است. لذا حداقل 30 درصد ایرانی ها با مشکل چاقی مواجه و در معرض بیماری دیابت قرار دارند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ادامه اظهار کرد: درحال حاضر فشارخون شیوع زیادی در جامعه داشته است به طوریکه ٣٠ درصد افراد بالای ١٨ سال به فشارخون مبتلا می باشند.
وی با تاکید بر اینکه، تحرک بدنی در ایرانیان کم است، تصریح کرد: هم اکنون ٩٦ درصد زنان و ٨٤ درصد مردان و در مجموع ٩٠ درصد ایرانیان کم تحرک هستند.
بیست و نهمین همایش بین المللی بیماری های کودکان به همراه پانزدهمین همایش بین المللی پرستاری در طب کودکان، اولین همایش بین المللی بهداشت، سلامت و تکامل کودکان و نخستین همایش بین المللی بیماری سیستیک فیبروزیس از 4 تا 7 آبان ماه در سالن همایش های مرکز طبی کودکان و بیمارستان امام خمینی (ره) تهران در حال برگزاری است.
علمی ** 1836 **1368
خبرنگار:یوسف درویشی**انتشار:: خیراله شفیعی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۸۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند

به گزارش خبرنگارسلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، هادی موسی‌خانی فوق تخصص آنکولوژی کودکان در نشست خبری کنگره دوسالانه بین‌المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» با بیان اینکه ۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرند، گفت:شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد که در محک به این موضوع توجه خاصی می‌شود.

وی با بیان اینکه اساتید حاضر در محک هیئت علمی‌های با سابقه دانشگاه هستند، گفت: در این بیمارستان پلن‌های درمانی خاصی برای درمان کودکان مبتلا به سرطان اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه درصد درمان کودکان مبتلا به سرطان در کشور‌های توسعه یافته بین ۷۵ تا ۸۰ درصد است، گفت: در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان درمان می‌شوند، ما در محک تلاش می‌کنیم که این فاصله کاهش پیدا کند.
 
دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک نیز در این نشست تصریح کرد: کنگره کودکان ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد، این موضوع در کنگره مورد بحث قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه  بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

میترا قالیبان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان بیان کرد:هدف اول این کنگره این است که بگوییم که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحوه برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.


این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

روزسرخ جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها  کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودک سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند؛ ضمن اینکه از ابتدا تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است، گفت: حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود:مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانیال 120 دقیقه با سرفه بازی کرد!
  • همایش «قدس از چشمان آقای نادر» برگزار می‌شود
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا
  • باقری کنی: بریکس برای تحرک کشورهای عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد
  • بریکس برای تحرک کشور‌های عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا (+عکس)
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟