Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@16:40:32 GMT

150 هزار کارگر ساختمانی فارس از کار بیکار شدند

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۶۶۹۷

سید محمد فرشیدیان اظهارداشت: در فارس 170 هزار کارگر و استادکار ساختمانی دارای مهارت هستند که 90 درصد آن ها یعنی بالغ بر 150 هزار کارگر به دلیل رکود ساخت و ساز و همچنین حضور اتباع بیگانه از کار بیکار شدهاند.
وی با بیان این که پروژههای ساخت و ساز خصوصی و دولتی در فارس به محل ایجاد اشتغال برای اتباع بیگانه و حتی غیرمجاز تبدیل شده است، افزود: متاسفانه کارگران و استادکاران ساختمانی فارس، مشاغل خودشان را از دست دادهاند و عمدتاً به دستفروشهای دورهگرد تبدیل شده اند و یا در مزارع به صورت فصلی در حال برداشت میوه و محصولات زراعی همچون شلتوک هستند و هر روز در یک مزرعه مشغول به کار می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرشیدیان با ابراز تاسف از این وضعیت اظهارداشت: از یک طرف در فارس 170 هزار کارگر ساختمانی دارای کارت مهارت هستند و از طرف دیگر 200 هزار تبعه بیگانه در این استان زندگی میکنند که
60-50 درصد آن ها در صنعت ساختمانی مشغول به کار هستند. واضح است در این وضعیت، فضایی برای کار استادکاران و کارگران ساختمانی شیراز مهیا نیست.
رئیس انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی شیراز و حومه با ابراز تاسف از آن که کارفرمایان پروژههای ساخت و ساز در شیراز مایل به استفاده از اتباع بیگانه هستند افزود: متاسفانه این تفکر جا افتاده که کارگر بومی فارس و شیراز نمیتواند از پس کارهای ساختمانی بر بیاید و حتی آنها را افرادی از زیرکار در رو میدانند؛ در حالی که این تفکر کاملاً اشتباه است. مگر تا سال 54 و 55 که یک کارگر بیگانه در فارس و ایران نبود؛ کارها خوابیده بود و پروژه ای اجرا نمیشد؟
فرشیدیان با بیان این که شورای شهر، شهرداری و مجریان پروژههای دولتی میتوانند برای تغییر این فرهنگ بسیار موثر باشند، افزود: قرار است با شهرداری و دفتر فنی سازمان مدیریت و برنامهریزی توافق نامه ای را به امضا برسانیم تا بر اساس آن پروانه ساخت برای هر پروژه ای که صادر میشود لیست استادکاران ساختمانی بر اساس نوع و درجه مهارت پیوست آن پروانه شود تا شاید در وضعیت موجود فرجی حاصل شود و اشتغال برای کارگران و استادکاران ساختمانی ایرانی دارای کارت مهارت ایجاد گردد.
وی گفت: در کشورهای حوزه خلیج فارس کارگر ایرانی در اولویت اشتغال قرار دارد و اگر کسی قصد ساخت پروژهای را داشته باشد به دنبال نیروهای زبده ایرانی است و اگر کارگر ایرانی پیدا نکرد به دنبال کارگر هندی، پاکستانی و افغانی میرود اما در کشور و استان خودمان بدترین اجحاف در حق کارگر ایرانی شده و آنها را برای تامین معیشت دچار مشکل جدی کرده است.
رئیس انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی شیراز و حومه تصریح کرد: از آن جا که کارگر بیگانه همه زندگیاش در پروژههای ساخت و ساز است و خورد و خوراک و خوابش در سر پروژه است؛ کارفرما احساس میکند نیروی کار بیگانه تحت امرش است این در حالی است که همین امر گاهاً فاجعه به بار آورده و مشکلات اجتماعی به دنبال دارد.
فرشیدیان با بیان این که اجرای طرح ساماندهی کارگران و استادکاران ساختمانی تا حد زیادی میتوانست از این بحران بکاهد افزود: قرار بود 8 جایگاه ساماندهی فعالین مجاز این صنف در شیراز ساخته شود که متاسفانه فقط یک جایگاه ساخته شد شاید اگر همه جایگاهها احداث میشد امکان معرفی کارگران و استادکاران ساختمانی ایرانی بیش از پیش مهیا می گردید اما متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.
رئیس انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی شیراز و حومه اظهارداشت: وضعیت شغلی فعالین ایرانی این صنف به حدی در فارس بغرنج شده که آنها حتی توان پرداخت حق بیمه خود و خانوادهشان که ماهیانه کمتر از 100هزار تومان است را نیز ندارند.وی از مسئولان فارس و به خصوص استاندار استان و همچنین شورای شهر و شهرداری شیراز درخواست کرد تا وضعیت موجود بدتر از این نشده فکری به حال فعالان این صنف کنند.

 

46

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۶۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی علت مرگ کارگر معدن کوهبنان در دستور کار قضایی است

ایسنا/کرمان رئیس حوزه قضایی شهرستان کوهبنان از تشکیل پرونده قضایی برای بررسی علت مرگ یک کارگر در یکی از معادن این شهرستان خبر داد.

علی محبوب پور شامگاه ۱۶ اردیبهشت ماه در این رابطه اظهار کرد: پس از کسب گزارشی مبنی بر وقوع حادثه و فوت یکی از کارگران معدن زغالسنگ در کوهبنان، رسیدگی به موضوع در دستور کار دستگاه قضایی قرار گرفت و صورتجلسه با حضور شاهدان و همکاران فرد متوفی تنظیم شد.

وی افزود: تحقیقات مقدماتی درباره علت مرگ این فرد در حال انجام است و نظر قطعی، پس از اعلام نظر پزشکی قانونی و بازرسان مربوطه و اداره کار اعلام خواهد شد.

رئیس حوزه قضایی کوهبنان بر ضرورت رعایت نکات ایمنی در معادن تاکید کرد و گفت: در صورت اثبات تخلف، قصور و کوتاهی ‌از جانب کارفرمایان و مسئولان مربوطه، با افراد خاطی برخورد قانونی صورت خواهد پذیرفت.

به گزارش ایسنا، یکی از کارگران معدن هشونی کوهبنان روز جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه حین کار، دچار حادثه شده و قبل از رسیدن به مرکز درمانی جان خود را از دست داده است. وی ۴۰ ساله و دارای دو فرزند بوده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کارگران پیش قراولان جهش تولید هستند
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • بررسی علت مرگ کارگر معدن کوهبنان در دستور کار قضایی است
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • (ویدئو) فیلمی از یک کارگر باربری شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد
  • جان باختن یک کارگر معدن در استان کرمان
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد