Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@02:44:04 GMT

بالکان آبستن حوادث

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۱۲۴۰

بالکان آبستن حوادث

زمانی که ولادیمیر پوتین به عنوان نخست وزیر روسیه در جبهه های جنگ در گرجستان حضور یافت کلید فصل نوینی از رفتار مسکو در حوزه پیرامونی اش رقم زده شد. از سال 2008 تا سال 2017 یعنی طی 9 سال گذشته ،روسیه سه بخش را در مجموع در گرجستان و اوکراین به خاک خود الحاق کرده است ، در یک جنگ برای حفظ یک متحد شرکت کرده و عملا در اجماع جهانی برای برنامه اتمی ایران نیز نقش مهمی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشور در حال حاضر یکی از حاضرین در میز مذاکرات آتی احتمالی کره شمالی خواهد بود و نمی توان بدون در نظر گرفتن جایگاه روسیه در مسائل بین الملل تصمیم گیری کلانی کرد . این مجموع رفتار های روسیه جدید، مسکو را برای حضور به عنوان یک هژمون فاعل تقویت می کند . فارغ از محرک های اقتصادی برای تقویت جایگاه روسیه و تکیه بر موقعیت ممتاز اتحاد شوروی در پیش از دهه 1980 روسیه امروز چابکتر و دور از بایسته های دست و پا گیر ایدئولوژیکی و بر پایه ملی گرایی مسیرش را به جلو هدایت می کند که مسائلی چون فقر ، بیکاری ، اختلافات طبقاتی ، فساد ناشی از قدرت کماکان از موئلفه های هستند که می تواند آرمانشهر ساکنان کرملین را خدشه دار کند. نگاهی اجمالی به آن چه روسیه از سال 2008 تا 2017 در عرصه بین المللی رفتار کرده است گذارهای کرملین در فضای پیرامونی اش را تا سال 2024 روشن می کند.

2018 تا 2024

پوتین یکی از نامزد های انتخاباتی سال آینده روسیه است و در صورتی که بتواند بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود شرایط در روسیه در حوزه تصمیم گیری تغییری نخواهد کرد. این ثبات سیاسی اما قادر نخواهد بود در تمامی زمینه ها، ثبات اقتصادی را برای روسیه به ارمغان آورد. برخی از تحلیلگران بر این باورند حضور مسکو در عرصه های منطقه ای و بین المللی و نقش آفرینی این کشور در جهان پیرامونی اش ، به دلیل پوشش بر ضعف های داخلی است . این تحلیل تا اندازه ای درست به نظر می رسد زیرا طبقه متوسط جامعه روس در شهرهای بزرگی چون مسکو ، سنت پطرزبورگ ، نووسیبرسک ، یکاتیرینبورگ و نیژنی نوگراد خود را با شهرهای دیگر اروپایی مقایسه می کنند و انتظار سطح زندگی مشابه مانند برلین ، دورتموند ، پاریس ، مارسی و میلان را از دولت مرکزی دارند و دولت به علت ناتوانی در فراهم کردن این استاندارد ها ، دست به عملیات های خارجی چون سوریه می زند. همانطور که اشاره این تحلیل تا اندازه ای درست است اما اگر دولت روسیه از درآمد کافی بر اساس افزایش قیمت حامل های سوخت و انرژی برخوردار بود نیز در عرصه بین المللی نقش آفرینی خود را گسترده تر می کرد و حتی شاید شاهد حضور فعال تر این کشور در پرونده های منطقه ای چون یمن بودیم. آنچه که مشخص است تلاش روسیه برای پر هزینه کردن جنگ در افغانستان برای آمریکایی ها است و با راهبرد جدید ترامپ در دوران شش ساله سوم پوتین نیز این هزینه ها بر دولت آینده آمریکا غیر قابل انکار خواهد بود اما روسیه تا 2024 چه وضعیتی در عرصه بین المللی خواهد داشت ؟

روسیه به طور پیش فرض خود را از نظر ایدئولوژیکی و سیاسی در رقابت با اروپا تعریف کرده است. رفاه از نظر جامعه روسی آن چیزی است که در غرب اروپا رخ می دهد و از نظر سیاسی این کشور در تکاپو است تا جایگاه اتحاد شوروی را در عرصه بین المللی به دست آورد .

سیستم سیاسی در روسیه همانطور که اشاره شد بر پایه کمیته محدودی از نخبگان اداره می شود که دایره نزدیک به رئیس جمهوری را تشکیل می دهند. این هیات حاکمه در موقعیت های حساسی چون سال 2018 و 2024 برای بقای خود و همپیمانی با اروپا گام برخواهند داشت و سال 2024 بدون معرفی یک گزینه جدید برای آینده روسیه عملا این کشور با یک خلاء قدرت مواجه می شود. در صورتی که وضعیت نظامی در اروپا تغییر محسوسی نکند و پیمان امنیتی ناتو – روسیه شکسته نشود کماکان کشورهای بالکان غربی و مرزهای شرقی اتحادیه اروپایی به شدت ضربه پذیر خواهند بود.

2024 شرایط مرزی برای کشورهای همسایه روسیه آبستن احتمالات متنوعی بوده و ممکن است مساله که برای کریمه رخ داد باردیگر و در ابعاد گسترده تری در آن هم در ساحل بالتیک و بالکان غربی تکرار شود. روسیه موقعیت خود را در مرزهای شرقی اش تثبت کرده و در حال حاضر امنیت در قفقاز جنوبی حاکم است . در هم شکستن اتحادیه اروپا و اتحادهایی چون ناتو برای مسکو به عنوان یک راهبرد نانوشته و عملیاتی مطرح است.

نویسنده: نگاهی به جایگاه روسیه تا سال 2024

روسیه اخلاقی کارشناس بین الملل 2024

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۱۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازرسی از کارگاه های پرخطر تشدید می‌شود

معاون روابط کار وزارت کار از بازرسی از کارگاه های پرخطر خبر داد و گفت:امسال کارگاه‌های پرخطر و دارای حوادث، بیشتر بازرسی می شوند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ یکی از اقدامات موثر معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تا کنون، گسترش نظارت بر کارگاه‌های مشمول قانون کار، افزایش حفاظت فنی و بهداشت کار و ارتقای ایمنی و سلامت شغلی بوده است. این موضوع در اساسنامه سازمان بین المللی کار (ILO)  آمده و از  تمامی کشورهای عضو خواسته شده تا نسبت به برقراری نظام بازرسی کار اقدام کنند.بازرسی کار موثر و کارآمد، یکی از مولفه ها و نشانه‌های ضروری هر دولت مترقی و اقتصاد موفق به شمار می‌رود.

برابر گزارش ها، حوادث ساختمانی و معدنی بیشترین آمار تلفات نیروی کار و بیشترین سهم آسیب شغلی را به خود اختصاص داده و بیشترین تعداد بازرسی‌های ویژه از کارگاه‌های پر خطر در صنایع ساختمان، نفت و گاز، پتروشیمی و معدن بوده است.

علی حسین رعیتی فرد, معاون روابط کار درباره حوادث ناشی از کار دربخش ساختمان و صنعت گفت:حدود 38 درصد حوادث در بخش ساختمان و 37 درصد در بخش صنعت است و صنایع دیگر همانند رشته‌های تولیدی عدد کمتری را به خود اختصاص داده‌اند.  

وی تاکید کرد: در سال 1402 نسبت به سال  1401 حدود 4 درصد فوتی‌های کل حوادث ناشی از کار کاهش یافته است .  840 بازرس کار در کشور وجود دارد. سالانه حدود 400 هزار بازرسی موردی از کارگاه‌ها انجام می شود که امسال به دلیل کاهش ریسک از کارگاه‌های دارای حوادث بیشتر، بازرسی دقیق‌تر و بیشتری انجام می شود.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از کاهش حدود 5درصدی حوادث کار در سال گذشته نسبت به سال 1401 خبر داد و تاکید کرد که این رقم نیز باید کاهش یابد . 

وی تاکید کرد: به دلیل پیوستن به مقاوله‌¬نامه ایمنی و بهداشت شغلی 155 و مصوبه مجلس شورای اسلامی و هیات دولت باید بتوانیم تمامی فعالیت‌های اقتصادی را تحت پوشش حوزه ایمنی و بهداشت قرار دهیم . 

رعیتی‌فرد افزود: مطابق با آمار سازمان بین اللملی کار تغییرات اقلیمی برای 70درصد از کارگران جهان خطرات جدی سلامتی ایجاد می کند؛ در کشور نیز در تلاش هستیم در شورای عالی حفاظت فنی و کمیته‌های حفاظت فنی در واحدهای تولیدی آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها را با شرایط تغییرات اقلیمی تطبیق دهیم تا از آسیب رسیدن به کارگران پیشگیری کنیم. 

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: تعداد کل واحدهای تولیدی و کارگاه‌های زیر 10 نفرو بالای 10 نفر حدود یک میلیون و 330  هزار کارگاه در کشور است که 87 درصد این واحدها زیر 10 نفر کارگر و بقیه بالای 10 نفر هستند. 

وی ادامه داد: در واحدهای تولیدی بالای 25 نفر نیز موظف هستیم که کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار را تشکیل دهیم.

رعیتی‌فرد به کارگاه‌هایی که قوانین ایمنی را رعایت نمی کنند هشدار داد مطابق با قانون کار در واحدهایی که جان کارگران در خطر باشد با کمک دادستان پلمپ می شوند.  با اقدامات صورت گرفته  و استفاده از ظرفیت های واحدهای تولیدی و مسئولان، سطح ایمنی کارگاه ها را افزایش دهیم. 

رعیتی فرد همچنین از کارفرمایان خواست با اصلاح ساختار و بازبینی تجهیزات ایمنی و حفاظت فنی محیط ایمن‌تری را برای کارگران فراهم کنند تا جان کارگران در خطر نباشد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • هلال احمر زنجان به حالت آماده‌باش درآمد
  • کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه
  • حادثه در ایستگاه راه‌آهن اهواز | ۴ نفر مصدوم شدند
  • ◄ افزایش 15 درصدی تلفات رانندگی + سند
  • تکمیل باند دوم جاده امیدیه تا سه راهی آغاجاری
  • کاهش ۲۲ درصدی تعداد حوادث ناشی از کار در زنجان
  • برگزاری مانور تیم سحر هلال احمر در قزوین
  • اجرای گام سوم طرح یاس در اردبیل
  • تلفات سیل‌ در کنیا از ۱۲۰ تن گذشت
  • بازرسی از کارگاه های پرخطر تشدید می‌شود