Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس امور سیاسی گفت : اروپا توجه خود را از آمریکا برنخواهد داشت و این اصولی نیست که تصور کنیم اروپا آمریکا را رها می کند و به ایران می چسبد.

گروه بین الملل خبرگزاری آنا: محمد حسن قدیری ابیانه کارشناس امور سیاسی در پاسخ به خبرنگار آنا در رابطه با تهدیدات اخیر آمریکا و متعاقب آن مواضع سران اتحادیه اروپا نسبت به برجام گفت:‌ «یکی از روش‌هایی که همواره آمریکایی‌ها به کار بردند این بوده که می‌گفتند به مرگ بگیرند تا به تب راضی شوند، به عنوان نمونه وانمود کردند که می‌خواهند حمله نظامی کنند، اقدامی انجام دهند و بعد باقی هم‌پیمانانش بیایند و بگویند چنین اقدامی انجام ندهید و در نهایت طرف مقابل را در ابعاد دیگر همچون اقتصادی راضی به همراهی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی با بیان اینکه این روش را اسرائیل زیاد به کار برده است و همین موضوع را بهانه کرده‌اند تا تحریم‌ها و فشارهای خود را به بهانه جلوگیری از جنگ ادامه دهند، افزود: «الان اروپایی‌ها می‌گویند ما خواستار حفظ برجام هستیم، زیرا برجام به نفع آنها و به ضرر ما است. این برجامی که تحریم‌های آن لغو نشده و نظارت‌ها همچنان در بالاترین سطح وجود دارد و طبیعی است که این روند به ضرر آنها نیست و خواهان حفظ این وضعیت هستند.»

قدیری ابیانه تصریح کرد: «اقتصاد اروپا در دست بخش خصوصی است و دولت‌ها نه می‌توانند و نه مایلند به بخش خصوصی خود تحمیل کنند که زیر بار دستورات آمریکا نروند حجم روابط آمریکا با اروپا بیش از هزار میلیارد دلار است در حالی که حجم روابط ایران و آمریکا زیر 20 میلیون دلار است و آنها نمی‌آیند به خاطر بازار 20 میلیون دلاری با ایران رابطه بیش از هزار میلیارد دلاری خود را با اروپا به هم بزنند بنابراین این تصور که ما به اروپا می‌توانیم تکیه کنیم و آنها را علیه آمریکا بشورانیم عین اشتباهی است که مصدق کرد و تصور می‌کرد می‌تواند از انگلیسی‌ها علیه آمریکا استفاده کند.»

این کارشناس امور سیاسی تصریح کرد: «ما نباید به این امید باشیم که اروپا گرهی از مشکلات ما باز کند چرا که اروپا توجه خود را از آمریکا برنخواهد داشت.»

قدیری ابیانه گفت: «حتی اگر برجام به این منتهی می‌شد که همه تحریم‌ها در عمل برداشته و مشکلات رفع می‌شد باز هم مشکلات اقتصادی پابر جا بود چرا که 10 الی 15 درصد مشکلات مربوط به تحریم‌ها بود و بیشتر مشکلات مربوط به امور داخلی است. در واقع ما دچار خود تحریمی هستیم یعنی اینکه مردم ما کالای خارجی را به کالای ایرانی ترجیح می‌دهند.»

قدیری ابیانه در پاسخ به این موضوع که «آمریکا قصد دارد با مطرح کردن ادعاهایی همچون پایبند نبودن ایران به برجام، راهی را برای انجام مذاکرات بعدی و گرفتن امتیازات بیشتر فراهم کند»، گفت:‌ «در ایران کسانی هستند که مسئولیتی برعهده دارند و تمایل دارند که مذاکراتی را در زمینه‌های این چنینی انجام دهند. بر فرض که ایران وارد این روند شود که نمی‌شود و برفرض که به توافقی هم دست یافتند، چه ضمانتی برای اجرای آن وجود دارد؟ در عمل هیچ چیز، کما اینکه در برجام هم دیدیم هیچ چیز از توافقات اجرایی نشد و تحریم‌های ایران افزایش یافت و روز به روز نیز افزایش می‌یابد.»

این کارشناس امور سیاسی در پاسخ به این موضوع که «آمریکا بحث موشکی را باب کرده و خواهان این است که ایران تسلیحات موشکی نداشته باشد»، گفت: «آیا ما نباید از خودمان دفاع کنیم؟ آنها به عربستان 400 میلیارد دلار و به دیگر کشورهای عربی میلیاردها دلار کمک تسلیحاتی می‌کنند و به کشورهایی که با ما دشمنی دارند سلاح می‌فروشند ولی ما نباید وسیله دفاعی داشته باشیم؟ ما نمی‌توانیم امنیت و تمامیت ارضی کشورمان و امنیت مردم را به حراج بگذاریم.»

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۱۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب،ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد که تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»