Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: با استمرار جایزه فرهنگستان به مطبوعات، به تدریج فرهنگ درست نویسی و رعایت قواعد دستوری زبان فارسی در مطبوعات و خبرگزاری ها نهادینه خواهد شد.

غلامعلی حداد عادل روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان اینکه فرهنگستان زبان و ادب فارسی و معاونت امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با هدف کمک به ارتقای جایگاه زبان فارسی، هر سال این جایزه را به نشریات مکتوب و الکترونیکی منتخب اهدا می‌کنند، اظهار داشت: تاکنون برنامه ای برای ارزیابی این کار و به عبارتی بررسی آماری نداشته ایم که متوجه شویم این جایزه تا چه اندازه به رفعناهنجاری های زبانی کمک کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه نمی توان درباره کمیت و کیفیت اثرات این جایزه سخن گفت، ادامه داد: حداقل تاثیر اعطای این جایزه که اکنون پنجمین دوره آن برگزار می شود، این است که خبرنگاران، سردبیران، مدیران مسئول و نویسندگان مطبوعات متوجه می شوند علاوه بر رعایت همه اموری که لازمه کار رسانه است، پاسداری از زبان فارسی و رعایت قواعد درست نویسی نیز مهم و ضروری است.
حداد عادل اضافه کرد: به نظر می رسد، با استمرار این جایزه، بیان ضوابط و معیارها و برگزیدن نمونه های ممتاز به تدریج فرهنگ مبالات زبان فارسی در فضای مطبوعات نهادینه شود که این نکته ای مثبت است.
وی با بیان اینکه برگزیدگان پنجمین جایزه فرهنگستان زبان و ادب فارسی به مطبوعات، دوازدهم آبان‌ ماه در مراسم اختتامیه نمایشگاه مطبوعات معرفی خواهند شد، افزود:
جایزه نخست و دوم در نظر گرفته شده برای 30 روزنامه اول سراسری به ترتیب 25 و 15 سکه است، این جوایز برای 10 روزنامۀ استانی اول و همه روزنامه های ورزشی نیز به ترتیب 25 و 10 سکه بهار آزادی خواهد بود و فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این جشنواره، برای 5 خبرگزاری اول از خبرگزاری ‌­های عمومی به ترتیب 40 و 25 سکه بهار آزادی در نظر گرفته است.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: به 5 خبرگزاری اول از خبرگزاری‌­های تخصصی نیز به ترتیب 25 و 10 سکه بهار آزادی تعلق می گیرد، جایزه نخست و دوم برای 30 پایگاه اول از پایگاه های خبری به ترتیب ۲۵ و ۱۰ سکه بهار آزادی و برای تمام مجلات با ضریب کیفی بالای ۷۰ درصد از نشریات فرهنگی ـ اجتماعی نیز همین تعداد سکه بهار آزادی در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، در این جشنواره ادبی به نشریات مروج علم برای عموم نیز ترتیب۲۰ و ۱۰ سکه بهار آزادی تعلق می گیرد.
یست وسومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها روز گذشته(شنبه) با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در مصلای امام خمینی(ره) تهران بطور رسمی آغاز به کار کرد.
این نمایشگاه تا 12 آبان ماه همه روزه از ساعت 9:30 تا 20:30 در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) میزبان بازدید کنندگان است.
فراهنگ ** 1880 ** خبرنگار: پروین اروجی * انتشار: امید غیاثوند

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۳۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگگفت: ما از سال‌های گذشته در پاکستان در کنار رایزنی فرهنگی بیش از ۶ خانه فرهنگ داریم و در مذاکرات با مقامات محلی پاکستان به این جمع‌بندی رسیدیم که همه خانه‌های فرهنگی را فعال کنیم.

او در ادامه افزود: در دیدار با مقامات محلی ایالت پنجاب هم رئیس‌جمهور تاکید کردند که با توجه به جایگاه اقبال و شعر فارسی به آموزش زبان فارسی همت بیشتری گماریم.

وزیر فرهنگ اظهار کرد: در این فضای جدید ما ضمن تقویت خانه‌های فرهنگ و تعاملات فرهنگی مشترک مثل ساخت فیلم سینمایی که طرح فیلم اقبال لاهوری نهایی شده است و به زودی رئیس سازمان سینمایی با همتای پاکستانی خود کار اجرائی را آغاز می‌کنند.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگ گفت: موضوع آموزش زبان فارسی و حضور اساتید زبان فارسی ایرانی در پاکستان و همچنین حضور بیشتر دانشجویان ایرانی در فضاهای دانشگاهی و فرهنگی را نیز پیگیری می‌کنیم.

وی تاکید کرد: در سال‌های گذشته توجه لازم را به این فضای بسیار مثبت و فراهم به لحاظ افکار عمومی و همراهی که مردم با انقلاب اسلامی دارند و دلدادگی که به رهبر انقلاب دارند نداشته‌ایم و باید بیشترین استفاده را از این فرصت برای تعمیق ارتباط فرهنگی با پاکستان داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح نور با رعایت ظرافت ها و مراقبت های لازم استمرار یابد
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • شاعران ۵ کشور برای عملیات وعده صادق شعر سرودند
  • ۴۰۹ متقاضی واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری پاسدار زبان فارسی شدند
  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد
  • دبیر: زخم زبان زدن درست نیست/ قول داده بودند اخلاق را رعایت کنند
  • 6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • تجلیل از برگزیدگان المپیاد زبان فارسی دانش آموزان لبنانی