Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: موتور سیکلت های کاربراتوری منشا ۳۰ درصد آلودگی کلانشهرها است و سازمان محیط زیست می بایست ظرف ۳ سال این موتورها را جمع آوری کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی الویری در جلسه علنی شورای شهر تهران  پس از ارائه گزارش معاون رئیس جمهوری، افزود: قوانین و مقررات متعدد در خصوص کنترل و کاهش آلودگی هوا در شهر ایران تحت عنوان قانون «هوای پاک» مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۹۶ تصویب شده و سارمان محیط زیست ناظر اجرای این قانون باید باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اولین سئوال کلیدی این است سیاست ها و راهبرد ها سازمان در اجرای قانون و نظارت بر آن چگونه است؟ در سنوات گذشته قوانین و مقررات متعدد وجود داشته است اما متاسفانه وضعیت آلودگی هوا به ویژه در کلانشهر ها بدتر شده است. لذا ارائه دیدگاه در خصوص اجرای قانون هوای پاک در ۳۴ ماده و تبصره های ذیل آن می تواند شروع اقدامات اجرایی جهت مدیریت آلودگی هوای شهر تهران باشد.

الویری خاطر نشان ساخت: از دیگر قوانین و مقررات کلیدی در خصوص کاهش آلودگی هوا تشکیل کارگروهی بر اجرای کاهش آلودگی هوای کلانشهر ها مصوبه هیات وزیران است که از مهمترین بند های آن ممنوعیت شماره گذاری موتور سیکلت های کاربراتوری و برنامه ریزی برای موتور سیکلت های برقی و تولید آن در کشور می باشد. چرا این موضوع در دولت پیگیری نمی شود تا سهم آلایندگی موتور سیکلت ها که بیش از ۳۰ درصد کل آلودگی هوای شهر تهران را شامل می شود حذف گردد. در خواست می شود این موضوع در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گیرد و موضوع در دولت پیگیری شود.

وی تاکید کرد: زمان تولید و عرضه موتور سیکلت های کاربراتوری در کشور به پایان رسیده و لازم است سازمان محیط زیست در یک دوره حداکثر سه ساله برنامه جمع آوری موتور های کاربراتوری به خصوص در کلانشهر ها را طراحی و با کمک سایر دستگاه های مندرج در تصویب نامه کارگروه اجرای برنامه کاهش آلودگی هوا کلانشهر ها اجرایی کند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا افزود: مطابق با ردیف دهم از بند الف پیوست چهارم طرح جامع شهر تهران در سال ۸۶ فصل مشترک فعالیت سازمان محیط زیست و مدیریت شهری و مدیریت شهری ۵ طرح موضوعی جلوگیری از آلودگی هوا، جلوگیری از آلودگی های صوتی،  ساماندهی مدیریت پسماندهای جامد، جلوگیری از آلودگی پرتوهای غیر یون سازو امکان سنجی زیست محیطی پروژه های بزرگ مقیاس شهر تهران را پیش بینی شد که متاسفانه با گذشت ۱۰ سال از تصویب و ابلاغ طرح جامع شهر تهران هیچکدام از طرح های موضوعی که ارتباط با محیط زیست دارد و طبق طرح جامع شهر تهران مسئولیت تهیه و پیگیری آنها با سازمان محیط زیست بوده است تهیه و تصویب نشده است. لازم است در این خصوص تعیین تکلیف و تصمیم گرفته شود معنای بی توجهی به این طرح ها و تکالیف بی برنامگی در خصوص آلودگی هوای شهر تهران است. این موضوع سبب شده است ما برای کنترل و کاهش آلودگی های شهر تهران برنامه روشن و مشخص نداشته باشیم و شاخص مصوب که طبق آن وضعیت را پایش و کنترل کنیم تهیه نشده است.

وی تصریح کرد: پیشنهاد می شود کارگروه دائمی متشکل از نمایندگان شورا، شهرداری و سازمان در بالاترین سطح تشکیل و موضوعات مشترک را واکاوی و نسبت به ارجای قوانین و مقررات موضوعه اقدام نمایند.

الویری در ادامه پیشنهاد داد: برای اثر گذاری و کارآمدی هر چه بهتر حضور مسئولان اجرایی دولتی در شورا، ۱۵ روز قبل از دعوت از کمیسیون های تخصصی خواسته شود موضوعات مشترک با دستگاه مربوطه را در فرصت احصا و جمع بندی در کمیسیون تلفیق ارائه شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۹۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای

امیر عبدوس درباره راهکارهای کاهش اثرات مخرب کیسه‌های پلاستیکی بر محیط زیست اظهارکرد: یکی از موضوعات مهم در این زمینه اهمیت تفکیک پسماند از مبدا و تحویل آن به به مراکز مجازی است که در ماه‌های اخیر از طریق برنامه های کاربردی اقدام به خرید پسماندهای قابل بازیافت شهروندان می‌کنند چراکه این کار به مراتب هزینه‌های کمتری نسبت به تفکیک آن‌ها در مقصد دارد.

وی یکی از راه‌های کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی را به همراه داشتن کیسه‌های چند بار مصرف یا پارچه‌ای برای خرید ذکر کرد و گفت: اگر هنگام خرید ناگزیر به استفاده از کیسه‌های پلاستیکی بودیم، تلاش کنیم از کیسه‌های کمتری استفاده کنیم.

عبدوس درباره اقدامات سازمان محیط زیست برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی توضیح داد: این سازمان در نخستین گام با همکاری وزارت صمت و فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بر اساس آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تلاش کرده است طی هفته زمین پاک (۳ تا ۹ اردیبهشت‌) کیسه‌های پلاستیکی به‌طور رایگان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع نشود تا مردم به استفاده از کیسه‌های چند بار مصرف و پارچه‌ای برای خرید ترغیب شوند.

مدیر کل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش که آیا پیش از این فروشگاه‌های زنجیره‌ای هیچ مبلغی را برای ارایه کیسه‌های پلاستیکی به مشتریان دریافت نمی‌کردند، پاسخ منفی داد و تصریح کرد: هزینه صرف شده برای ارایه این کیسه‌ها در حاشیه سود فروشگاه‌ها لحاظ می‌شد بنابراین قرار است طی هفته زمین پاک این مبلغ در فاکتور خرید لحاظ شود تا کسانی که از کیسه برای حمل خریدهای خود استفاده می‌کنند از مبلغ پرداخت شده برای آن اطلاع یابند این در حالیست که علت تمایل مردم برای خرید از برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای، کیفیت بالای کیسه‌های پلاستیکی آن‌هاست.

وی اضافه کرد: در این شرایط تلاش می‌شود با اجرای طرح آزمایشی ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای اثرات مخرب کیسه‌های پلاستیکی بر محیط زیست کاهش یابد.

عبدوس درباره علت استفاده کم از بیلبوردهای شهری برای اطلاع‌رسانی در زمینه این طرح و پیامدهای مصرف کیسه‌های پلاستیکی برای محیط زیست اظهارکرد: شهرداری تهران در یک حرکت سراسری از بیلبوردهای شهری برای اطلاع‌رسانی درباره برنامه کاربردی نوماند - که به منظور جمع‌آوری پسماند خشک شهروندان طراحی شده است- استفاده می‌کند. با بهره‌گیری از این نرم‌افزار کاربردی مردم پسماند خود را به پیمانکاران دارای مجوز تحویل می‌دهند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا بهتر نبود سازمان محیط زیست برای طرح ممنوعیت یک هفته‌ای عرضه کیسه‌های پلاستیکی علاوه بر رسانه‌های تصویری و مکتوب از ظرفیت بیلبوردهای شهری هم استفاده می‌کرد، اذعان کرد: این نظر، درست است البته اقدامات ما در این زمینه تازه شروع شده است و به‌طور قطع در مراحل بعد از ظرفیت بیلبوردهای شهری بیشتر بهره خواهیم برد.

عبدوس در پایان تاکید کرد: برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در هماهنگی کامل با اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران و سازمان مدیریت پسماند این شهرداری هستیم، با این حال برای اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در این زمینه از همه رسانه‌ها استمداد می‌طلبیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • پاکسازی بیش از ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی