Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور از تهیه نقشه‌ زمین‌شناسی دماوند به‌منظور شناسایی نقاط خطرخیز و احتمال آتشفشانی و رفتارسنجی این مناطق خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر جلیل قلمقاش افزود: ‌به منظور فراهم کردن بستر اطلاعاتی مناسب برای طرح‌های پایش آتشفشان دماوند، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور اقدام به تهیه نقشه زمین‌شناسی در مقیاس یک‌بیست‌وپنج هزارم دماوند کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این طرح بزرگ و ملی از تابستان سال 1388 آغاز شده است، خاطرنشان کرد: با صعود گروه زمین‌شناسی به قله دماوند بخش اصلی برداشت‌های زمین‌شناسی آتشفشان دماوند در مقیاس یک بیست وپنج‌هزارم تکمیل شد و این طرح تمام گستره آتشفشان دماوند با وسعت حدود 350 کیلومترمربع را دربردارد.

قلمقاش هدف تهیه نقشه زمین‌شناسی دماوند را شناسایی تاریخچه فعالیت‌های آتشفشانی دماوند تاکنون و ارائه آن در چارچوب نقشه زمین‌شناسی در مقیاس یک‌بیست‌وپنج‌هزارم ذکر کرد و یادآور شد: در این مطالعات تاریخچه فعالیت آتشفشان دماوند با بررسی و تفکیک واحدهای آتشفشانی شامل نسل‌های مختلف گدازه و مواد آذرآوری با سن 2 میلیون سال تا عهد حاضر بررسی، تفکیک و بر روی نقشه زمین‌شناسی ارائه خواهد شد.

معاون سازمان زمین‌شناسی، شناسایی و برداشت کامل‌ترین ردیف مواد آتشفشانی را هدف اصلی این طرح ذکر کرد و ادامه داد: سن‌سنجی رادیومتری، ژئوشیمی عناصر اصلی و کمیاب و ایزوتوپی، تلفیق اطلاعات صحرایی و آزمایشگاهی با نتایج مطالعات قبلی و تعیین منشاء و جایگاه تکتونیکی آتشفشان از دیگر اهداف طرح به شمار می‌آیند.

وی با بیان اینکه در پیمایش‌های زمین‌شناسی پدیده‌های زمین‌گردشگری، گازفشان‌ها و چشمه‌های آبگرم دماوند شناسایی و بر روی نقشه زمین‌شناسی ارائه خواهند شد، خاطرنشان کرد: آخرین نقشه زمین ‌شناسی دماوند مربوط به دهه 70 شمسی است که با تغییراتی از نقشه زمین‌شناسی پروفسور آلن‌باخ در سال 1966 اقتباس و در مقیاس یکصدهزارم منتشر شده است.

قلمقاش اضافه کرد: به‌خاطر اینکه افکار عمومی و مسوولان نیاز دارند درباره روند فعالیت‌های این قله آتشفشانی اطلاعات کاملی داشته باشند، تهیه نقشه زمین‌شناسی قله دماوند در دستور کار سازمان قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه تهیه نقشه موردنظر در مقیاس یک‌بیست‌وپنج‌هزارم و با اولویت مخاطرات آتشفشان‌های نیمه‌ فعال کشور آغاز شده، افزود: روش کار مشابه تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی دیگر است و تنها تفاوت موجود اولویت مخاطره آتشفشان است.

قلمقاش خاطرنشان کرد: بسیاری از نقشه‌های زمین‌شناسی با اولویت شناسایی مناطق دارای پتانسیل معدنی تهیه می‌شوند، در حالی که شناسایی نقاط خطرخیز و احتمال آتشفشانی شدن و رفتارسنجی دماوند اولویت اصلی این نقشه به‌شمار می‌آید.

معاون سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، ضمن ابراز امیدواری از تهیه نقشه‌ زمین‌شناسی دماوند تا پایان سال، یادآور شد: در تهیه این نقشه تلاش می‌شود با شناخت تاریخچه دقیق فعالیت‌های آتشفشانی دماوند در گذشته، اطلاعات لازم برای پیش‌بینی رفتار آن در آینده را در اختیار زمین‌شناسان دیگر قرار دهیم.

قلمقاش افزود: قله دماوند علاوه بر این‌که جزو جوان‌ترین آتشفشان‌های ایران است، به عنوان بلندترین قله خاورمیانه هم محسوب می‌شود و دارای ساختار زمین‌شناسی خاصی هم هست.

وی با بیان اینکه این آتشفشان نزدیک تهران است و همواره گاز از دهانه آن خارج می‌شود، یادآور شد: خارج‌ شدن گاز همواره این سئوال را برای مردم به وجود می‌آورد که آیا دماوند یک روز فعالیت آتشفشانی خود را آغاز می‌کند یا خیر و این درحالی است که شکل‌های دیگر مخاطرات طبیعی از جمله آتشفشان و زلزله نیز همواره تهران و ساکنانش را تهدید می‌کند.

قلمقاش، دماوند را جزو آتشفشان‌های جوان و نیمه فعال ایران توصیف کرد و افزود: باید پایش دقیقی از فعالیت‌های دماوند شامل شدت و مقدار گازهای خروجی از دهانه، دما و ترکیب چشمه‌های اطراف دامنه، لرزه‌نگاری داشته باشیم تا فعالیت احتمالی آن در آینده قابل پیش‌بینی باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۲۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوران دوباره کوه «روآنگ» در اندونزی

مقامات این سازمان می‌گویند کوه «روآنگ» در استان «سولاوسی شمالی» بامداد امروز (سه‌شنبه) فوران کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از ان اچ کی، آن‌ها می‌گویند دیده شده است که از ارتفاع ۱۹ هزار متری این آتشفشان دود بلند می‌شود. مقامات در حال مشاهده تغییرات جزر و مد و سایر پدیده‌های ناشی از فوران بوده‌اند. اما آن‌ها می‌گویند هیچ تغییر قابل‌ملاحظه‌ای در سطوح جزر ومد در داخل و اطراف ژاپن وجود ندارد.

کوه روآنگ قبلا در ۱۷ آوریل فوران کرد و باعث شد که حدود ۸۰۰ نفر از ساکنان به جزیره دیگری پناه ببرند.

مقامات اندونزی بلافاصله پس از فوران روز سه‌شنبه از مردم در حوالی این آتشفشان خواستند که بلافاصله آن محل را ترک کنند. آن‌ها همچنین به ساکنان یک جزیره نزدیک به این محل اعلام کردند که نسبت به احتمال وقوع سونامی هوشیار باشند.

دیگر خبرها

  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • «دماوند انرژی» چراغ تولید ۳ طرح پتروشیمی را روشن کرد
  • هشدار وضعیت اضطراری در پی فوران آتشفشانی در اندونزی
  • فوران دوباره کوه «روآنگ» در اندونزی
  • انسداد ۱۶ حلقه  چاه غیرمجاز در مناطق «گلاهک» دماوند
  • دومین فوران آتشفشان در اندونزی/ فرودگاه تعطیل و خورشید تاریک شد!
  • دانشمندان سن آتشفشان‌ها را در قمر آیو تعیین کردند
  • سالم غذا بخورید تا مدیون نباشید !/مسافرین «ماه» روی زمین کاشته می‌شوند
  • سازمان برنامه مکلف به نظارت برنحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • سازمان برنامه موظف به نظارت جدی بر نحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد