Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-05@21:46:42 GMT

سبقت طلاق از ازدواج

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۲۷۱۵۵

به گزارش بولتن نیوز، آنهایی که ازدواجشان هندوانه دربسته بوده،‌ آنهایی که چشم‌بسته ازدواج کرده‌اند و آن عده که بدبیاری آورده‌اند و حساب و کتاب‌های زندگی‌شان غلط از آب درآمده، حالا شده‌اند تکه‌های پازل بزرگ طلاق در ایران که در شش ماه اول امسال به دفترخانه‌های سراسر کشور رفته‌اند و به خطبه طلاق، بله گفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمد تویسرکانی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که این خطبه‌ها در دفترخانه‌های زیرمجموعه سازمانش خوانده می‌شود، دیروز به جمع خبرنگاران آمده بود تا آمارها را مرور کند و آخرین وضعیت ثبات و مانایی خانواده‌های ایرانی را با اعداد و ارقام توضیح دهد.

از اول فروردین تا 31 شهریور امسال، 351 هزار و 383 زوج در کشور، پای سفره عقد نشسته‌اند و پیوندی را که خجسته‌اش می‌دانستند، جشن گرفتند. این آمار تقریبا چهار برابر طلاق‌هایی است که در این مدت ثبت شده (87 هزار و 370 مورد) که باز هم کم است، چون عدد ازدواج‌ها با این که بزرگ‌تر از طلاق‌هاست، ولی نسبت به مدت مشابه سال 95، 3درصد کاهش داشته و طلاق‌ها 6 درصد افزایش.

این رشد 6 درصدی، البته میانگین کشوری ثبت طلاق است وگرنه تویسرکانی توضیح داد که در شش‌ماه نخست امسال، طلاق در سمنان با 600مورد، نسبت به سال گذشته 55درصد رشد کرده، در سیستان و بلوچستان 37درصد و در قم 24 درصد.

رشد طلاق در سال‌های اخیر همیشه شتابان‌تر از رشد ازدواج‌ها بوده و این پیشی‌گرفتن اصلا موضوع تازه‌ای نیست. این که رشد ازدواج‌ها کند است نیز بحث تازه‌ای نیست، حتی رشد منفی ازدواج که سال‌هاست رسم شده.

تویسرکانی گفت، ازدواج‌های شش ماه اول سال 96، 3درصد کاهش داشته و طلاق‌هایش 6درصد افزایش، متر و معیارش برای این قیاس نیز آمارهای مشابه سال 95 بود. او همان کسی است که سال گذشته در جمع‌بندی آمارهای سال 95 گفت، ازدواج‌ها نسبت به سال 94، 2درصد کاهش داشته و طلاق‌ها 6 درصد افزایش.

جالب است وقتی او سال 94 آمار می‌داد، اعلام کرد طلاق‌های سال 94 نسبت به سال 93، یک درصد بیشتر شده و ازدواج‌ها 6 درصد کمتر شده است. به آمار سال‌های قبل هم که رجوع کنیم همین کاهش و افزایش را به درجاتی خواهیم دید؛ عددهایی که با فراز و فرودهایشان چهره خانواده ایرانی را در عصر جدید ترسیم می‌کنند.

جوان‌ها در تیررس طلاق

اوضاع همه استان‌ها یک جور نبوده و همه نیز اوضاعشان چندان وخیم نیست، یعنی اگر تهران در شش ماه اول سال، 18هزار و 552 طلاق را به خود دیده و جدایی زوج‌ها در آن 7درصد رشد کرده یا سمنان، سیستان و بلوچستان، قم، فارس یا گلستان و آذربایجان غربی و زنجان پشت سرش ردیف شده‌اند، در عوض گیلان در این مدت کاهش 7 درصدی طلاق را تجربه کرده و پیشتاز بوده، بعد از آن نیز استان‌های کهگیلویه و بویراحمد (6 درصد کاهش)، مرکزی (3درصد کاهش) و استان‌های بوشهر، خراسان جنوبی و شمالی با کاهش یک درصدی.

اما حتی استان‌هایی که طلاق در آنها نسبت به سال پیش منفی شده و اوضاعشان بهتر به نظر می‌رسد، درگیر جدایی‌هایی شده‌اند که جوان‌هایشان را هدف گرفته‌اند.

24 درصد مردهایی که در شش ماه نخست امسال ازدواج کرده‌اند، یعنی بیشترین تعداد آنها در رده سنی 25 تا 29 سال بوده‌اند و 28 درصد زن‌ها که باز هم بیشترین تعداد ازدواج کرده‌ها در کشور بوده‌اند بین 20 تا 24 سال داشتند.

پای طلاق هم که وسط آمده، 24 درصد طلاق‌ها رسیده به مردان30 تا 34 سال و زنان 25 تا 29 ساله که همه در اوج جوانی‌اند؛ همه نیروی کار و در سن فعالیت و مشارکت. اما کسانی که درگیر طلاق شده‌اند، وقتی کانون خانوادگی‌شان سرد شده و ارکانش از هم پاشیده، اینها نیز شده‌اند آسیب‌دیده، مشتی زن و مرد مطلقه، زن خودسرپرست یا سرپرست خانواده و جماعتی که به احتمال زیاد مادر و پدر فرزندانی هستند که از این به بعد نامشان فرزند طلاق است با همه آسیب‌هایی که برایشان متصور است.

به گفته رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، آنهایی که از فروردین تا شهریور امسال برای نشاندن مهر طلاق پای شناسنامه‌هایشان راهی دفترخانه‌ها شده‌اند، گفته‌اند که یا با زوجشان تفاهم نداشته‌اند یا همسرشان معتاد به موادمخدر و الکل بوده یا شریک زندگی‌شان، خانه را ترک کرده است. همین موضوع است که تبعات طلاق برای فرزندان حاصل از چنین ازدواج‌هایی را سنگین می‌کند و اساسا ازدواج‌هایی را که با چشم‌های بسته و بدون آینده‌نگری و ملاحظه ثبت می‌شوند، به چالش می‌کشد.

برای کاهش طلاق شاید بهتر باشد بر تشکیل ازدواج‌های درست تمرکز کرد که عمری دراز دارند و پایدارند و ماندگار تا دیگر هر سال رئیس سازمان ثبت مثل دیروز مجبور نباشد در حلقه خبرنگاران آمار دهد که 10.7 درصد طلاق‌ها (بیشترین طلاق‌های ثبت شده) در سال‌های اول و دوم زندگی مشترک رخ می‌دهد و 4.3 درصد طلاق مربوط است به زوج‌هایی که عمر ازدواجشان کمتر از یک سال است.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۷۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت جهانی موادغذایی

آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد اعلام کرد که قیمت جهانی موادغذایی در ماه آوریل برای دومین ماه افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت جهانی آژانس موادغذایی سازمان ملل‌متحد در ماه آوریل برای دومین ماه متوالی افزایش یافت، زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس در روز جمعه (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که از ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. با این حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود. این شاخص در ماه فوریه به پایین‌ترین حد خود در سه سال اخیر رسید زیرا قیمت موادغذایی همچنان از اوج رکورد در مارس ۲۰۲۲ و در آغاز درگیری روسیه و اوکراین صادرکننده محصولات کشاورزی ادامه داشت.

گوشت در ماه آوریل، با ۱.۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل، بیشترین افزایش قیمت را نشان داد. شاخص غلات فائو برای پایان‌دادن به افت سه ماهه افزایش یافت که به دلیل افزایش قیمت‌های صادراتی ذرت بود. قیمت روغن نباتی نیز بالاتر رفت و به دلیل قدرت در روغن آفتابگردان و کلزا، افزایش قیمت‌های قبلی را به بالاترین سطح ۱۳ ماهه رساند.

با توجه به بهبود چشم‌انداز عرضه جهانی، شاخص قند به شدت کاهش یافت و نسبت به ماه مارس ۴.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۷ درصد کمتر از سطح سال قبل خود رسید. قیمت لبنیات کاهش یافت و به ۶ افزایش ماهانه متوالی پایان داد. در داده‌های جداگانه عرضه و تقاضای غلات، فائو برآورد خود را از تولید جهانی غلات در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به ۲.۸۴۶ میلیارد تن از ۲.۸۴۱ میلیارد تن پیش‌بینی کرده بود که ۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که به دلیل به‌روزرسانی ارقام میانمار و پاکستان بود.

آژانس پیش‌بینی خود را برای محصولات آتی و برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۴ از ۷۹۶ میلیون تن در ماه گذشته به ۷۹۱ میلیون تن کاهش داد که نشان‌دهنده کاهش بیشتر در کاشت گندم در اتحادیه اروپا از آنچه قبلاً انتظار می‌رفت، بود.

بر اساس گزارش رویترز، چشم‌انداز بازنگری شده تولید گندم در سال ۲۰۲۴ با این وجود حدود ۰.۵ درصد بالاتر از سطح سال قبل بود.

دیگر خبرها

  • فرزین: نرخ رشد پول به ۱۶ درصد کاهش یافت
  • نرخ رشد پول به ۱۶ درصد رسید
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • سبقت تاریخی فوتبال ایتالیا از اسپانیا
  • تورم در ترکیه به ۷۰ درصد رسید
  • کاهش کم سابقه نرخ زاد و ولد در آلمان
  • کاهش ۲۴ درصدی ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان
  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی