Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف؛ آمارها هرچند درست است، اما بیانگر واقعیت‌ها در جامعه نیست، آمارهایی مانند رشد 11.2 درصدی و 7.7 اقتصاد، بیکاری و اشتغال ایجادشده که در جامعه لمس نمی‌شود و نشان می‌دهد نظام آماری کشور باید اصلاح شود.

بااین‌حال هفته گذشته اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم روز جهانی استاندارد، با اشاره به آمار ایجاد شغل در کشور در شش‌ماهه نخست امسال گفت: سال قبل بیش از ۶۰۰ هزار شغل و در سه‌ماهه نخست امسال بر اساس گزارش مرکز آمار ۷۰۳ هزار شغل در کشور ایجاد شد؛ همچنین بر اساس گزارش‌های مربوطه در تابستان امسال ۷۹۵ هزار شغل ایجادشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنان جهانگیری که در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، ایجاد یک‌میلیون شغل در سال را که از سوی نامزدهای دیگر مطرح‌شده را غیرواقعی و نشدنی عنوان کرده بود، در مورد آمار اخیر که اعلام کرده بود؛ با واکنش‌هایی مواجه شد که دفتر معاون اول رئیس‌جمهور اطلاعیه‌ای در مورد آن صادر و عنوان کرد:

آمارهای اعلام‌شده بر اساس آمارهای منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران به‌عنوان مرجع ذی‌صلاح اعلام آمارهای رسمی کشور بوده است و مجدداً منتشر می‌شود که سال گذشته بالای ۶۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد شد. امسال در فصل بهار طبق گزارش مرکز آمار ۷۰۳ هزار شغل نسبت به بهار سال گذشته و در تابستان امسال، ۷۹۵ هزار شغل ایجاد شد، که این‌ها گزارش‌های رسمی کشور است.

این اعداد در حالی اعلام شد که علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک روز بعد از سخنان معاون اول رئیس‌جمهور، گفت: در پنج ماه نخست امسال ۴۲۷ هزار و ۹۹۱ دفترچه اول بیمه صادرشده که آمار شغل رسمی را نشان می‌دهد، البته اشتغال غیررسمی هم وجود دارد و فاصله دفترچه اولی‌ها با ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار شغل نشان می‌دهد که این شغل‌ها به سمت اشتغال غیررسمی رفته است. کسانی که دفترچه دارند شغل‌های رسمی باکیفیت دارند و آن‌هایی که دفترچه ندارند شغل‌های غیررسمی.

غلامرضا کاتب رئیس فراکسیون اشتغال و تولید مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی الف؛ در مورد آمار اعلام‌شده در مورد اشتغال ایجادشده، گفت: موضوعی که وزیر کار عنوان کردن در مورد تعداد دفترچه بیمه‌ای که صادرشده در مورد میزان اشتغال ایجادشده، منطقی‌تر و صحیح است و آمار معاون اول رئیس‌جمهور بر اساس حدس و گمان است که نمی‌توان آن را مستند لحاظ کرد.

وی در مورد تعریف اشتغال ایجادشده و اشتغال رسمی و غیررسمی افزود: تعداد دفترچه بیمه صادره در بحث اشتغال ملاک است و باید باشد، زیرا به‌یقین و واقعیت نزدیک بوده و بهترین روش همین است.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس تصریح کرد: امروز برای هر فردی که دفترچه بیمه صادر می‌شود یعنی فرد مشغول به کار شده است زیرا بر اساس قانون هر فردی که شاغل می‌شود، باید بیمه‌شده و دفترچه بیمه دریافت کند که این بهترین مستند برای تعداد اشتغال ایجادشده است و الباقی آن بر اساس حدس اعلام‌شده است.

این نماینده مردم در خانه ملت، با اشاره به اینکه وزیر کار شفاف عنوان کردند که 428 هزار دفترچه بیمه صادرشده است، گفت: اختلاف تعداد دفترچه بیمه صادرشده تا 700 هزار شغل حدس است، یعنی ممکن است فردی مشغول به کار شده، اما برایش دفترچه بیمه صادر نشده باشد و همین حدود 428 هزار شغل ایجادشده یعنی اقدامات خوبی انجام‌شده است.

کاتب در مورد اینکه چرا چند آمار اعلام می‌شود و هرچند که آمار درست، ولی به دلیل انطباق نداشتن با واقعیت، باعث بی‌اعتمادی به آمارها می‌شود، بیان کرد: در درون دولت هم اعداد مختلفی مطرح می‌شود و آمار یکسان نیست، مثلاً وزیر کار یک آماری اعلام می‌کند و معاون اول رئیس‌جمهور آمار دیگری را می‌دهد.

وی تأکید کرد: این تعدد آمار عنوان‌شده به دلیل نوع برداشت از شیوه‌ها است؛ اینکه آمار مرکز آمار ملاک است یا تعداد دفترچه بیمه صادرشده؛ هرکدام یک مدل است و نمی‌خواهیم بگویم افراد دروغ نمی‌گویند، بلکه نوع برداشت صحیح نیست.

رئیس فراکسیون اشتغال و تولید مجلس با تأکید بر این‌که باید نظام آماری کشور اصلاح شود گفت: اگر بتوانیم نظام آماری منسجمی داشته باشیم و ملاک و معیار یکی باشد به نفع است.

کاتب در مورد ارزیابی در مورد اقدامات دولت و وضعیت اشتغال، عنوان کرد: در نیمه نخست امسال در بحث اشتغال‌زایی عملکرد مثبت نبوده است و امیدوارم در 6 ماه دوم بهتر اقدام کنیم و با توجه به اینکه باید در سال 970 هزار شغل ایجاد شود، اقدامات مثبتی را انجام دهیم، اما در 6 ماه نخست آن‌چنان موفقیتی نداشتیم.

وی با بیان اینکه باید برای رفع مشکل بیکاری و اشتغال اقدام جدی انجام داد، اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که دولت در این موضوع خیلی جدی باشد و گفتمان حل مشکل بیکاری را داریم، اما عمل و اقدام برای آن را نداریم، همه، یعنی هم در دولت و هم در مجلس و... برای این معضل جدیت به خرج ندادیم و فقط سخن گفتیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۹۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع عجیب از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!

به گزارش «تابناک» به نقل از خانه ملت، در هفته‌های اخیر و پس از افزایش قیمت ارز و سکه در بازار، بحث بر سر تغییر یا عدم تغییر تیم اقتصادی دولت در میان موافقان و مخالفان دولت افزایش یافته است. بحثی که دامنه آن حتی به مجلس و نمایندگان حامی ابراهیم رئیسی نیز کشیده است و چه در نطق‌های میان دستور خود و چه در تذکرها از تغییر تیم اقتصادی می‌گویند، گاهی حتی کار به تهدید نیز کشیده و برخی از نمایندگان خواهان اخراج رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد شدند.

در این میان، حسین انواری، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره انتقادات و درخواست‌ها چهره‌های سیاسی برای تغییر تیم اقتصادی گفت: «اینکه دولت تصمیم به تغییر تیم اقتصادی دارد یا خیر، یک بحث جدا است اما باید دید انگیزه افرادی که این مسئله را مطرح می‌کنند چیست؛ آیا به دنبال تضعیف دولت هستند یا به دنبال تقویت آن. گاهی اوقات دلسوزی‌ها به گونه‌ای است که در پشت ماجرا شیطنت‌هایی برای تضعیف و کاسته شدن توامندی‌های دولت وجود دارد.»

پشت زمزمه‌ها برای تغییر تیم اقتصادی یک شیطنتی وجود دارد
وی با بیان اینکه در حال حاضر دولت مشغول به کار است، گفت: «اگر چه دولت با فراز و نشیب‌ها و یک‌سری مشکلاتی دست به گریبان است اما اعضای مدت در طی این مدت گذشته، سوار بر کار شده و تجربیات جدیدی به دست آوردند؛ اینکه الآن می‌گویند باید تیم اقتصادی تغییر کند باید دید انگیزه‌شان چیست؟ باور من این است که پشت این زمزمه‌ها، یک شیطنتی وجود دارد.»
این چهره سیاسی اصولگرا، با اشاره به اظهارات برخی از اعضای دولت درپی گرانی ارز و دلار، خاطر نشان کرد: «دیگر دولت قبل، دولت قبل مطرح نیست؛ دولت می‌گوید در مواردی که نیاز به ارز هست، من با نرخ خودم تامین می‌کنم و هر کسی اگر مسئله‌ای دارد مطرح کند. یک‌سری بحث‌ها مانند قاچاق یا جوسازی روانی نیز مطرح است که ربطی به دولت ندارد.»

کسی اعتراضی ندارد

وی افزود: «در حال حاضر، دولت کار خود را دارد انجام می‌دهد و خزانه ارزی آن بد نیست. آن چیزی هم که به صورت قانونی و رسمی به مردم مربوط می‌شود را تامین کرده و کسی هم اعتراضی ندارد. برخی می‌خواهند خارج از این قواعد عمل کرده و اقداماتی مانند قاچاق و اختلال در نظام اقتصادی کشور به وجود بیاورند. دولت دارد کار خود را انجام می‌دهد و اینکه دولت قوی یا ضعیف است، به شیطنت‌هایی که مبنی بر جو روانی است، باز می‌گردد.»

انواری درباره سکوت دولت سیزدهم درباره پرونده‌های فساد به خصوص چای دبش گفت: «چه کسی گفته است که دولت این پرونده را بایکوت کرده است؟ پرونده در دستگاه قضایی در حال پیگیری است. خیلی مباحث مطرح می‌شود اما باید آگاهانه‌تر برخورد کرد و یک عده که ناآگاه هستند شروع به تکثیر آن کرده و غافل هستند.»

وی گفت: «باید در انگیزه افرادی که این موارد را تولید کرده و به میان افکار عمومی می‌فرستند، تردید کرد. می‌خواهند به هر بهانه‌ای مانند مسکن، ارز یا بنزین امنیت روانی و اجتماعی را بر هم بزنند و زمانی که موضوعی را پیدا نکردند کی‌گویند چرا اسامی مفسدان را اعلام نمی‌کنید. مگر همه کارهایی که دستگاه قضایی انجام می‌دهد باید اعلام کرد؟ وقتی روی آن کار کردند نتایج مشخص می‌شود.»

دیگر خبرها

  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • افزایش میزان فرونشست‌های زمین همزمان تشدید بارندگی‌ها
  • دفاع از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • دفاع عجیب از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • آثار مثبت احیای واحد های تعطیل بیش از سرمایه‌گذاری‌ های جدید است
  • تراز منابع و مصارف تامین اجتماعی استان مرکزی پس از ۱۰ سال مثبت شد